RSS Feed

S.R.S., ca şi sacrificat. PSD nu-l mai vrea pe Crin, dar nu dă cu piciorul USL

vezi toate articolele de
09 Nov 2013 la 18:34 60 comentarii 1682 vizualizari.

Nu văd care dintre liberali i-ar sări în ajutor lui Sorin Roşca Stănescu la Biroul Politic Naţional de luni. Dacă, aşa cum a anunţat, Antonescu va cere excluderea lui din partid, pentru fals în declaraţii, fostul prieten al lui Traian Băsescu şi vremelnic consilier al lui Antonescu va deveni, probabil, senator independent. În felul ăsta Crin îi dă satisfacţie lui Băsescu, dar, să nu uităm, le sărează buricul şi lui Ponta şi socrului său, care i-au cerut primii să-l dea afară pe S.R.S. din partid.

Antonescu a făcut azi din nou şi apăsat această promisiune, ca să le arate pesediştilor că ştie să mai şi dea de la el, în schimbul susţinerii candidaturii sale la preşedinţie. Şi, ca să nu pară că-i face jocul lui Băsescu, Crin a aruncat petarda că în 2004, Stănescu şi preşedintele erau atît de apropiaţi, încît numai că nu dormeau în acelaşi pat şi că ceea ce au acum de împărţit cei doi le vine de la relaţiile lor cu fostele servicii secrete.

Sila cu care-şi ia acum distanţă Crin Antonescu de cel care i-a fost consilier mi se pare direct proporţională cu dorinţa lui ca PSD să nu-şi pună alt candidat la preşedinţie. Fiindcă nu cred că pînă acum Antonescu a luat emetiral, ca să-l suporte pe S.R.S. în partid.

Ponta s-a ferit să taie nodul candidatului la preşedinţie, ştiind că dacă PSD-ul anunţă că are candidatul său, se rupe USL, iar asta ar putea duce la o dublă criză, şi-n Parlament şi la guvern, de care se vede că-i e frică.

Nu ştiu cît îl mai ascultă pesediştii pe Năstase, dar el a zis ce era de zis, că USL a ajuns în zodia căsătoriei din interes, care trebuie să meargă înainte, tot din interes. Iar papaşa Iliescu, chiar dacă a lipsit de la întîlnirea pesediştilor, le-a transmis pe video să nu spargă USL.

Că Geoană şi-a mai încercat o dată norocul, dînd de înţeles că dacă partidul i-o cere, ar mai candida o dată pentru Cotroceni, drept care i-a dat o copită lui Crin, asta n-ar trebui să mire pe nimeni.

Una peste alta, deşi sînt tot mai numeroase vocile din PSD, care vor, ca şi Vanghelie „pamblicarul”, să cîştige totul, înclusiv preşedinţia, pe numele lor, totuşi s-au ferit să scoată oficial din pălărie un contracandidat pentru Crin. Şi decizia asta n-a fost luată nici ieri, nici azi, ci a fost pusă la cale înainte de întîlnirea pesediştilor la Sala Palatului. Deocamdată Crin Antonescu poate sta liniştit. Însă de-abia după alegerile europarlamentare va şti dacă-i albă sau neagră. Şi, bag mîna în foc, Crin îşi doreşte ca dreapta să propună un candidat primejdios la preşedinţie, încît PSD-ului să nu-i mai ardă să-şi bage omul în cursă de teamă că dreapta lui Băsescu ar putea profita de ruperea USL.

P.S. Victor Ponta a vrut să-i convingă azi pe fraţii lui pesedişti că guvernul e el, ca să scape de eventualele acuzaţii că liberalii lui Antonescu joacă la dublu şi că ar trebui ca PSD să se păgubească de ei. Dar mai ieri, alaltăieri,  premierul le zicea reporterilor să-l întrebe pe liberalul Chiţoiu  cum merg negocierile guvernului cu FMI. De aici ar trebui să înţelegem că din cînd în cînd, Victor Ponta se dedublează şi că are zile cînd  îşi închipuie că-l cheamă şi Daniel Chiţoiu?Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!