RSS Feed

Să facem o socoteală, și pe dreapta, și pe stînga, și să vedem cine cu cine și care împotriva cui pentru Cotroceni

vezi toate articolele de
17 Aug 2014 la 16:24 31 comentarii 1364 vizualizari.

Întîiul sfătuitor al PMP-ului și totodată prim-semnatarul pe lista lui Cristian Diaconescu tace, de nu mai știu chibiții ce să zică despre supărarea publică a mezinei sale pe Elena Udrea, care umblă să-l caroteze pe Diaconescu. S-o fi sfătuit careva din PMP pe Eba să se exprime? Sau acel careva să fie chiar prezidențialul său tată?

După cum a reacționat Elena Udrea, că se va duce să discute chestiunea cu Băsescu și că din respect față de același Băsescu se abține să-i dea replica „doamnei Elena Băsescu”, poți deduce că relația dintre cele două s-a defectat, dar nu știi de partea cui joacă Băsescu, în această defecțiune. Dacă iei în calcul și anunțul lui Cristian Diaconescu la o televiziune, că va candida independent și că nu mai vrea ca PMP-ul să strîngă semnături pentru el, s-ar zice că fostul consilier prezidențial nu mai contează pe sprijinul celui pe care l-a consiliat. Ca să nu pice de papagal, Diaconescu n-a renunțat la candidatură, dar e clar că s-a simțit folosit tactic și apoi ridiculizat strategic. Dacă nu cumva, din motive numai de el și de Băsescu știute, o fi acceptat de la început rolul de iepure, iar acum face pe iepurele jignit.

Analiștii au luat imediat în calcul candidatura Elenei Udrea la președinție. Unii spuseseră dinainte că Udrea va fi prezidențiabila PMP-ului, drept care acum s-au autocitat, dar fără să se felicite prea tare pentru puterea lor de pătrundere. Cu ce-ar schimba însă apariția Elenei Udrea în plutonul care aleargă pe dreapta? Teoretic, ea n-ar trebui să aibă probleme în strîngerea semnăturilor, fiindcă pentru autografele cu CNP dedicate ei i s-ar putea să muncească și primari din localități mici, dar din partide mari, cărora le e frică de umbra lor de la ANI. Dar după aceea? Aici încep reglajele fine. Că dacă Monica Macovei face rost de semnături ca independentă, o parte dintre voturile pentru ea se vor duce la Elena Udrea, ceea ce nu i s-ar fi întîmplat în competiție cu Cristian Diaconescu. Dar că apariția Elenei Udrea în competiție s-ar putea să-i dăuneze lui Victor Ponta.

În primul tur, repet ce am mai scris, dar asta e, Victor Ponta va lua voturile PSD-ului și s-ar putea să mai primească ceva, ceva de la pensionarii nehotărîți și de la ortodocșii fermi împotriva unui candidat care frecventează alte biserici decît ei. Grosul voturilor de pe dreapta se va duce către Iohannis, dacă pînă la alegeri PNL și PDL nu-și vor găsi vreun motiv de ceartă, care i-ar tăia aripile primarului de Sibiu. Admițînd că Alianța Creștin Liberală o va duce bine pînă atunci, ceea ce i-ar asigura lui Iohannis locul doi în primul tur, de la cine ar mai putea primi el voturi în turul doi?

S-o luăm pe rînd. Călin Popescu Tăriceanu, care își va aduna semnăturile și cu ajutorul disciplinat al PSD-ului, va fi susținut de acei liberali care visează la un nou USL, așa că ăștia, ori vor sta acasă, ori se vor ține de nas și-l vor vota pe Ponta, ca să se vadă la putere.

Elena Udrea și Traian Băsescu, alături de ea, își vor aminte de soluția statului de drept acasă, explicînd că decît două rele la fel de mari și care oricum își vor da mîna după alegeri, mai bine cîțiva ani de opoziție, timp în care PMP va deveni al doilea partid din România, condus de Traian Băsescu și va schimba jocul după 2016.

Dan Diaconescu de la OTV, via România TV, s-ar putea să-și adune și el semnăturile și să facă rost de cîteva procente la alegeri, pe care va încerca să i le vîndă lui Ponta, dacă tot îi fuge partidul de sub scaun.

Monica Macovei, dacă își va agonisi semnăturile, în condițiile în care pentru ea nu se agită decît societatea civilă, dar nici o televiziune, s-ar putea să-și trimită votanții și simpatizanții spre Iohannis, dar să n-o confundăm pe MM cu Mircea Diaconu, în spatele căruia, dincolo de notorietatea lui de actor s-au aflat și două televiziuni.

În privința lui Ioan Ghișe, fost PNL, acum independent, nu cred că se va califica în competiție, la fel cum nu cred că va ajunge în elimininatorii nici Viorel Cataramă. Și-atunci? Simplu, dacă ACL nu va scoate singură în turul doi la vot atîția nehotărîți, cît să-i depășească pe hotărîții și pe tovarășii de drum ai lui Victor Ponta, Cîrlanul îi va dovedi lui Ion Iliescu că a putut ajunge și necopt președinte al României, iar Traian Băsescu, cel care le-a promis candidaților la președinție că-i va dezbrăca în public, în eventualitatea în care Ponta va cîștiga alegerile se va vedea căpitanul Dreptei. Ceea ce ar însemna de două ori punct ochit, punct lovit peste așteptări.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

31 comments
 • 1

  Asta pentru fraierii care încă nu s-au prins că Ponta e cot la cot cu Băsescu întru continuarea distrugerii acestui amărât de popor.

 • 2

  Aşa e! Tovarăşul doctor este “tura” din rocada putiniană a lu’ băsescu, în proporţie de peste 90%!

  Alan Ritzi
  2014-08-17 16:50:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Acum, nu stiu cati ar fi votat cu Cristian Diaconescu. Sa nu uitam cum a plecat el dintre ai lui, lovit in moalele capului de un triunghi conjugal. Nu spun ca nu este un profesionist si o persoana absolut frecventabila pentru o lume politica civilizata Rocada cu Elena Udrea are sens doar daca vor fi scoase din jobenul prezidential alte ”biletele roz” Politici, programe? Eah! Doar nu dam dizertatia la facultatea de stiinte politice. Cum au mai spus si altii, eu imi pregatesc popcornul pentru thriller-ul televizat. Oare la ce v-ati gandit cand in trailer s-a spus ”am sa dezbrac multi candidati”. Pai, asta va face Udrea: va ”dezbraca” pe multi. Vorba cantecului: ”Pokerface”.

  Cristina T
  2014-08-17 17:17:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Acum, nu stiu cati ar fi votat cu Cristian Diaconescu. Sa nu uitam cum a plecat el dintre ai lui, lovit in moalele capului de un triunghi conjugal. Nu spun ca nu este un profesionist si o persoana absolut frecventabila pentru o lume politica civilizata. Rocada cu Elena Udrea are sens doar daca vor fi scoase din jobenul prezidential alte ”biletele roz”. Politici, programe? Eah! Doar nu dam dizertatia la Facultatea de Stiinte Politice. Cum au mai spus si altii, eu imi pregatesc popcornul pentru thriller-ul televizat. Oare la ce v-ati gandit cand in trailer s-a spus ”am sa dezbrac multi candidati”. Pai, asta va face Udrea: va ”dezbraca” pe multi. Vorba cantecului: ”Pokerface”.

  Cristina T
  2014-08-17 17:30:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  la prezidentiale se va vota pentru ponta-kgb sau pentru o Romanie libera de mafia kgb-ista care a distrus economia Romaniei prin coruptie!

  yehudy
  2014-08-17 19:57:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Nasol pe dreapta asta daca au de ales candidati dintre unul de dreapta-stinga sau stinga- drepata, altul vinzator de ccpii, si bomboana pe coliva dintre o parasuta si moartea pasiunii.
  Eu doresc din tot sufletul pe una din astea doua reprezentantele dreptei ca sa se termine alegerile dupa primul tur ca sa economisim banii pentru turul doi
  Aveti o fauna tata de toata frumusetea.
  Stati linistiti in turul doi va intra tariceanu cu ponta si asa se va reface usl
  Iar chiorul ori fuge, ori a pus-o, cu ponta si tariceanu indiferent care din ei doi va fi presedinte sau prim ministru
  Tariceanu pe dreapta este oricum ai dao peste oricare din loazele voastre.Peste jumatate din dreptaci vor vota cu el mai ales dintre liberali.

 • 7

  ponta=kgb. ponta executa ordinul rusiei: distrugerea economiei Romaniei! ponta pune taxe si taie investitiile! ponta i 2 ani nu a lansat nici un program major pe banii UE! ponta este o javra kgb-ista care distruge Romania!

  yehudy
  2014-08-17 23:14:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  de ce ponta nu a facut autostrada pitesti-sibiu? avea ordin de la moscova sa distruga Dacia!

  yehudy
  2014-08-17 23:16:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @ nae-flegma
  L-ai indragit pe Conchita Nastase, Stapanul Oualelor, si ai votat cu el. Acum este in puscarie.
  Ai tinut cu clanul Becali si i-ai laudat ca faceau pomeni din banii furati. Acum sunt toti trei in puscarie.
  L-ai adorat pe Felix Voiculescu (particularul)si ai votat partidul lui de securisti. Astazi Varanul este in puscarie pt. un deceniu (doua mandate de presedinte) si va executa , fara suspendare, cel putin 5 ani, dupa noul cod dupa care a fost judecat.
  Acum ii indragesti pe Ponta si Tariceanu si vrei sa-i votezi. Iti spun sincer: deja ii compatimesc.

 • 10

  tariceanu este un babalac care din cand in cand isi cumpara nevasta noua.
  ponta este un fatalau care a divortat pentru zestrea dacianei sarbu!

  yehudy
  2014-08-17 23:33:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  jan muci

  1 eu nu ma duc sa votez pe nimeni.daca m-as duce as vota parasuta daca ma lasa sa o pliez.De moartea pasiunii nicio sansa ca pe asta numai daca o vezi pe cei pina in 50 ani risca sa li se usuce vrejul iar la cei peste le cade frunza uscata.
  hihihihihihi
  dar ia zi totusi
  care este interlopul mai mare dintre ilici si chior?
  hahaha

 • 12

  gabriela, fiind buna de gura, a fost promovata de nea ion pentru bunele servicii!
  psd este o adunatura de perversi care s-au tras unul pe altul!
  banc la radio erevan: este adevarat ca adrian este homosexual? raspuns: noi nu ne amestecam in viata particulara a lui victor!

  yehudy
  2014-08-17 23:46:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @ 10
  Tariceanu nu-si cumpara nevasta noua, din cand in cand. El le ia in leasing.
  Altii spun ca este un om de bine. Le ia, le antreneaza, le face zestre, le lanseaza in “lumea buna” si apoi le marita.

 • 14

  @nae:

  daca m-as duce as vota parasuta daca ma lasa sa o pliez

  De ce nu-l pliezi pe Ghise? Sau il lasi pe el sa te plieze e mai comod. Politic sunteti mai compatibili.

  Mircea+
  2014-08-18 00:02:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @yehudy
  Am auzit eu corect ca Ponta nu a facut armata? Sau gresesc?

  victor L
  2014-08-18 03:02:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @ 15,
  da, ai auzit corect ca te-am trimis in burta ma_tii dupa nume :P

  victor L
  2014-08-18 10:09:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  sal`tare tutulor.
  Cum zisei, n-am destul fler sa inteleg daca Elena se lanseaza din proprie initiativa, daca este cu incurajarea piratului (chiar pentru fel de fel de teste). sau a fost un test, un scenariu putin fantezist din mintea unui amic amator de “ce-ar fi daca?”
  Pentru mine, oricum ar fi, este clar ca o votez pe Udrea; consider ca este buna pentru Cotroceni. Scurt, fara explicatii, fara adinci introspectii.
  Macovei, cum mai spusei si o repet si pentru babele surde, nu e singura dintre actualii candidati care ar avea votul meu, dar.
  Acest “dar” are citeva pete-n Soare pe care nu le mai inşir-te margarite.
  NB,
  ei, aici e aici, adica a mea curiozitate: competitia dintre Macovei si Udrea.
  Votul meu se stie, dar nu sint singur.
  Monica, una care, auzi, nu te lasa sa mai furi nici un capat de ata.
  Elena, volens-nolens, este mult mai populara, mai cunoscuta printre multimea tacuta. Care conteaza.
  Pe bloguri sint fata de cei multi care merg la vot.
  Pe bloguri sigur Macovei are cistig de cauza.
  Ma intreb cum va fi printre cei care privesc doar la televizor; si sint multi, cita frunza, cita iarba.

  victor L
  2014-08-18 14:30:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @Victor L . Elena Presedinte ,Monica Prim ministru si Basescu Prim Procuror DNA , sef CSM , DIICOT si daca se poate guvernator BNR .. dar tu faci parte din “rasa superioara” care are acesta solutie doar pe bloguri si ca postac(a), “prostii” care voteaza se uita la TV . de ce nu mergi LABe1 (scuze) sa convingi cati mai multi televizionisti ? ca doar au audienta si ei

  nora olteanca
  2014-08-18 15:04:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  in grupul PMP care a facut poze cu Basescu pe plaja nu apare si C. Diaconescu. poate ca era la o baie sa se spele de pacatele PSD.

  Shoric
  2014-08-18 15:49:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @ nora olteanca, 18,
  postarea @ 17,
  este a schizofrenicului pe care l-am trimis dupa nume.

  victor L
  2014-08-18 16:11:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Postarea adevarata suna asa:
  “victor L | august 17, 2014 la 10:09 | Răspunde

  sal`tare tutulor.
  Cum zisei, n-am destul fler sa inteleg daca Elena se lanseaza din proprie initiativa (pe scara de la “foarte proasta la mai mult de atita nu se poate”), daca este cu incurajarea piratului (chiar pentru fel de fel de teste, tot sarita de pe fix o consider). sau a fost un test, un scenariu putin fantezist din mintea unui amic amator de “ce-ar fi daca?”
  Pentru mine, oricum ar fi, este clar ca nu o votez pe Udrea; nu consider ca este buna pentru Cotroceni. Scurt, fara explicatii, fara adinci introspectii ori acuze.
  Macovei, cum mai spusei si o repet si pentru babele surde, e singura dintre actualii candidati care ar avea votul meu, dar.
  Acest “dar” are citeva pete-n Soare pe care nu le mai inşir-te margarite.
  NB,
  ei, aici e aici, adica a mea curiozitate: competitia dintre Macovei si Udrea.
  Votul meu se stie, dar nu sint singur.
  Monica, una care, auzi, nu te lasa sa mai furi nici un capat de ata.
  Elena, volens-nolens, este mult mai populara, mai cunoscuta printre multimea tacuta. Care conteaza.
  Pe bloguri sintem putini fata de cei multi care merg la vot.
  Pe bloguri sigur Macovei are cistig de cauza.
  Ma intreb cum va fi printre cei care privesc doar la televizor; si sint multi, cita frunza, cita iarba.”

  victor L
  2014-08-18 16:14:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @victor L
  In loc sa aud un cor de vorbe de duh, la adresa plagiatorului in urma vorbelor spuse despre Macovei, neputinciosii tot dupa Udrea se tin, ca scaiul :P

  amshi limba
  2014-08-18 16:22:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Lucrurile sunt mult mai clare acum. Cei doi candidati ai dreptei sunt trei: Iohannis, Diaconescu, Udrea si Macovei.

  silicon_v
  2014-08-18 17:40:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  @amshi limba
  Le-am fluturat si eu prin fata stirea, dar ei tot pe Elena o vad :P
  Cum sa se ia de Ponta, de ordinarul prim ministru?!
  ii intereseaza viata sexuala a lu` Nuţi de la Plescoi; risul gros, zeflemeaua sint mai la indemina.

  victor L
  2014-08-18 17:50:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  victor,
  astia nu sunt bärbatzi, sunt niste inpotentzi complexatzi, s-au
  niste babe schimonosite. este jenat ca un bärbat sä vorbeascä
  de viatza udrei. o golänie de carciumä manelistä.

  theo
  2014-08-18 17:52:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @theo
  nu ma opreste nimeni s-o votez; traiesc intr-o tara (inca) libera.

  victor L
  2014-08-18 17:55:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  :P @ 22, @ 24 , @ 25 si @ 26,
  cu voi singura solutie este sa va indemn sa alergati spre locul de unde ati iesit fara nume.
  Nu va pot nedreptati de o placere ;)

  victor L
  2014-08-18 18:42:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @Cristina T: “Nu spun ca nu este un profesionist si o persoana absolut frecventabila pentru o lume politica civilizata ”

  Citind si eu pe aici incep sa cred ca ….
  NU ARE SANSE!
  Sau lumea de care vorbesti este cam ascunsa printre randuri :-)

  Emil
  2014-08-18 20:05:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  theo,
  sunt aceias manelisti intelectuali , sunt ordinari si jegosi
  ce fac si aici spume, sunt de aceias teapä cu matrafoxatzii din
  hazna.

  mary bashescu
  2014-08-18 20:59:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  Oare la base chestia cu condamnarile sa fie marketing?

  Florin
  2014-08-19 02:45:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  Zarurile au fost arucate cine va fi prim ministru. ?

  Don esteban
  2014-08-19 11:15:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!