RSS Feed

Să închidem spitalele atunci, oricum o tot lălăim din 2010

vezi toate articolele de
25 Jul 2016 la 18:49 comenteaza acum 793 vizualizari.

„Avem lucruri de făcut. Sunt cel puţin 200 de spitale care trebuie închise. Politicienii nu au curaj să o facă. Dar acolo duc toată resursa, în loc să concentreze resursele în spitale care pot fi performante şi omul să nu moară” Traian Băsescu, 2010

“Economia prin oprirea finantarii in cazul celor 67 de spitale este de 175 milioane de lei. Acest lucru este mai eficient pentru pacient, dar nu mai ieftin pentru sistem. Nu economia de bani – 175 de miloane de lei, cat reprezenta bugetul acestor spitale – a fost scopul principal”, a spus Cseke Attila ministru al Sănătății în 2011. “Nu numai că îl susţin, dar consider că este o primă etapă. România are cea mai mare densitate de paturi de spital la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Cât timp vom merge pe acest mod de a asigura populaţiei sănătatea nu vom face decât să cheltuim banii în zile nesfârşite de spitalizare pentru bolnavi care în mod normal nu necesită spitalizare”, spunea Traian Băsescu pe atunci.

Cu desființarea a 67 de spitale nu se încheie reforma în sănătate”, a comentat Boc. În total, prin închiderea acestora se presupunea că se va face o economie de 500 de milioane de euro.

Alt ministru al Sănătăţii Vasile Cepoi a spus, în mai 2012, că spitalele “care au fost închise eronat ar putea fi redeschise, dar cazurile sunt puţine”. Cepoi a adăugat că, pe de altă parte, închiderea spitalelor a lăsat fără servicii medicale “o populaţie de 30.000, 50.000, de 100.000 de locuitori”, arondate unităţilor medicale respective.

Ladislau Ritli ministru al Sănătății (în 2012) spunea că închiderea spitalelor a fost o decizie bună. A fost o decizie bună închiderea unor spitale anul trecut. Din economiile făcute s-a investit în alte spitale care sunt foarte performante. Dar să nu uităm nici descentralizarea, care a fost foarte benefică pentru sistemul sanitar”

„Spitalele au fost închise numai din decizii politice și care n-au legătură cu realitatea, n-au legătură cu cetățenii, n-au legătură cu s­ă­nă­tatea, n-au legătură decât cu faptul că trebuiau să bifeze în relația cu FMI că au redus un număr de pa­turi, că au redus un număr de fi­nan­țări către acele spitale, bolnavii nu au contat. Eu sunt deranjat că au fost închise spitale fără dis­cer­nă­mânt, fără nici un fel de logică, fără nici un fel de criteriu”, a declarat ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu în 2013.

“Liberalizarea profesiei medicale prin scoaterea medicilor și a personalului medical din categoria salariaților bugetari. Medicina trebuie considerată un serviciu, nu un drept. Serviciile au un preț, iar el trebuie plătit de beneficiar. Cei care plătesc mai mult trebuie să beneficieze de servicii mai bune.” Monica Macovei înainte de tragedia de la Colectiv. “Singura soluție pentru eliminarea infecțiilor nosocomiale din spitalele din România este distrugerea unităților medicale vechi și construirea altora noi, așa cum se întâmplă în Occident” Monica Macovei, 2015, după tragedia de la Colectiv.

“Dacă ar fi să aplicăm toate măsurile punitive, circa 80% din spitale ar trebui închise, ceea ce este o opţiune complet nerealistă care ar arunca ţara în criză”, a declarat, într-un interviu oferit revistei Capital, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, 2016.

Concluzia mea (și să mă iertați dacă greșesc, am strâns toate aceste declarații pentru că am senzația că aud de spitalele care trebuie să fie închise de o grămadă de timp) este să nu ne mai ferim, să închidem toate spitalele de stat – să știm o treabă și să stea toată lumea liniștită. Să avem doar spitale private. Să fie o lege care să permită să te vindeci doar dacă ai bani. Dar mai vreau ceva, tot în legea aceea să se specifice că niciun politician cu salariul peste 3000 de lei să nu poată să se prezinte la acele spitale. Și să nu aibă voie nici să iasă din țară. Sunt atâtea ceaiuri și tincturi bio perfecte pentru sănătate, uite, dau eu primul bax de cremă de gălbenele, care mai aveți niște mușețel și zeamă de varză?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!