RSS Feed

Update. Să-l fi ajuns blestemul bibilicilor pe Nelu Botiş?

vezi toate articolele de
19 Apr 2011 la 14:05 49 comentarii 717 vizualizari.

„Dacă e o problemă de morală, îmi dau demisia fără discuţii!” asta spune un ministru al României, nu vreun tip prins de nevastă cu o găinărie casnică. Nelu Botiş, cel care voia să numere bibilicile din bătăturile ţăranilor ca să vadă dacă mai e cazul să le dea ajutoare celor care au curtea plină de orătănii, vorbeşte ca o persoană care n-are atîta discernămînt încît să-şi dea seama singur ce e moral şi ce nu. De fapt în tărăşenia lui nu e numai o problemă de morală, ci şi una definită în Codul Penal drept „conflict de interese”. Tipul nu e stupid, cum încearcă să pară de aseară încoace, Se preface greu de cap, în speranţa că într-o zi, două uită lumea de combinaţiile locativ-financiare ale soţiei sale. Îl ascultam aseară la Realitatea. Ai fi zis că nu mai ştie unde are domiciliul din Bistriţa şi că habar n-are cu ce se i se îndeletniceşte consoarta. Fiindcă n-avea încotro admitea că da, e o firmă, în comodat, la el în imobil, da, la firma aia e consilieră soţia lui, da, ia bani din consilierea asta. Da, aprobarea fondurilor guvernamentale a venit în timp ce el era ministru, iar fondurile alea ţineau de ministerul condus de el. După care, dacă e o problemă de morală, el îşi dă demisia!

Astea sînt viclenii de om prins cu mîţa în traistă, care face pe prostul pînă scapă de la înghesuială, după care te înjură de la distanţă. Şi ca să-i dea curaj s-o ţină pe-a lui, şeful grupului deputaţilor pedelişti, Mircea Toader, spune că acest Neluţu e un munte al reformei şi că legal n-are ce să-şi reproşeze. Poate cu morala să aibă niscai neclarităţi, dar asta e treaba lui.

Cu morala începe să aibă probleme deputatul Mircea Toader. Muntele Neluţu a trecut de faza asta. Şi ştie.

P.S.  Îl văd pe Nelu Botiş anunţînd că soţia lui „s-a retras” din combinaţie, de parcă retragerea doamnei i-ar rezolva lui nedumeririle morale. Doamna nu trebuia să se bage. Retragerea ei e o dovadă suplimentară că e parte a conflictului de interese în care ministrul a intrat cu bună ştiinţă şi pe care vrea acum să-l muşamalizeze

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!