RSS Feed

Sancţiunile spectacol şi sancţiuni economice. Tratatul fiscal a fost totuşi o eroare

vezi toate articolele de
21 Jul 2014 la 18:57 33 comentarii 1193 vizualizari.

După cîteva zile de la doborîrea avionului MH17, vinovaţii sînt indicaţi clar de liderii vestici, raportori, servicii citate de politicieni: separatiştii şi, deci, Rusia care i-a sprijinit şi i-a ajutat cu armament şi logistică*. Ok,  am identificat vinovaţii. Ce facem după ce verdictul va fi asumat de toţi liderii vestici, de la Obama pînă la Merkel?

Avem două tipuri de reacţie: dimensiunea antirusism cît mai public şi mai explicit; şi dimensiunea business care pînă acum a tot funcţionat împotriva ţipetelor mai mult sau mai puţin ipocrite ale politicienilor (OMV a semnat cu Gazprom un contract gigant în timpul războiului civil din Ucraina. Am văzut puţine proteste – doar nişte scuze amuzante ale lui Moise Guran explicînd că Petrom nu e OMV, deci că nu e sponsorizat de “ăia care au semnat cu ruşii”).

UE a fost mai reţinută decît SUA în chestiunea Ucraina-Rusia pînă la doborîrea avionului MH17. Prea multe legături economice, dependenţa de gaz etc. Obama însuşi cînd a cerut sancţiuni şi-a pus în cap investitori mari americani care îşi văd ameninţate cîştigurile din est. Vor ieşi liderii europeni cu sancţiuni în numele unor principii şi ignorînd consecinţele economice? Nu ştim, n-au făcut-o pînă acum, vedem mîine la consiliu. Cameron a tunat şi a fulgerat împotriva Rusiei – banii oligarhilor ucrainieni sau ruşi au fost întotdeauna bine primiţi la Londra (cum se plînge acest comentator).

Aici e paradoxul. Că antirusismul nu se materializează şi în măsuri pe potriva vorbelor grele. Vorbele sînt bune mai ales ca să fie orientate împotriva duşmanilor “din interior”. Pentru că de, ne place businessul cu ruşii, nu ne place de Rusia. Şi atunci ne orientăm pe ce ne-a mai rămas: nepatrioţii şi “proruşii” de la noi din ţară. Şi se poate, da, să cultivăm frica de Rusia doar la noi în curte, nu şi la noi pe carduri.

UE pare să fie pe aceeaşi voce cu SUA atunci cînd critică Rusia şi separatiştii. Însă, cînd intrăm în partea pragmatică a lucrurilor, nicio surpriză, “pragmatismele” diferă vital: unii vor în continuare gaz ieftin, alţii vor să se obţină o independenţă energetică nouă. Americanii vor sancţiuni dure, unii europeni ar vrea dacă se poate şi sancţiuni, dar şi păstrarea status quo-ului.

Foreign Policy prezintă imposibilitatea sancţionării Rusiei cu adevărat. În New Republic aflam acum cîteva zile că deja măsurile sînt dure. Presa începe deja să caute scuze pentru un eşec al sancţionării. Retorica antirusă trebuie să ne cînte în inimi, nu în buzunare.

Analistul Dan Dungaciu e convins că Germania e mult mai reţinută decît SUA în acuzaţii şi că de fapt se propune o  tutelă peste Est  compusă din Germania şi Rusia. Dungaciu pare să re-producă în analiza sa nişte temeri americane faţă de evoluţia geopolitică în zonă.

Ce va urma? Faptul că Berlinul şi Moscova au dat semnalul că trebuie aşteptate rezultatele Comisiei internaţionale este un răspuns la mesajele incriminatorii pe care diverse surse americane le-au lansat în legătură cu cei vinovaţi de producerea catastrofei. Deocamdată, rămân doar speculaţii, sugerează înţelegerea ruso-germană. Ce se va întâmpla dacă „speculaţiile” americane se vor dovedi irefutabile, urmează să vedem.
Cert este însă că, până la acreditarea lor de o Comisie internaţională, a fost deschisă deja cutia Pandorei a soluţionării urgente, imediate, a conflictului. Ceea ce presupune purcederea la negocieri, aducerea la masă a tuturor „părţilor” şi forţarea unei soluţii. Cât timp separatiştii nu au fost eradicaţi sau aruncaţi peste graniţă, ei devin, firesc, „parte a conflictului” cu care se va negocia. Precum în aşa zisele negocieri din formatul „5 plus 2” în cazul Republicii Moldova – părţile din conflict sunt Kievul oficial şi separatiştii, nu Ucraina şi Rusia. Drumul către federalizarea Ucrainei, indiferent cum se va numi aceasta, este astfel deschis. Aşa cum deschisă este, ulterior, calea federalizării pentru Republica Moldova. Iar dacă aşa vor sta lucrurile, înseamnă că formula în care se va gestiona Estul de aici înainte va fi un condominium ruso-german.“ (sursa)

Aşadar, încep să fie sugerate de analişti strategici disensiuni în abordare între UE şi SUA. Pînă la stabilirea unei noi runde de sancţiuni, să constatăm acest algoritm cu totul aparte al retoricii antiruseşti: violentă mediatic, mult mai prudentă economic. Din cele două dimensiuni iese pe de o parte un discurs univoc în chestiuni de politică externă şi o închidere de ochi înţelegătoare pentru necesităţile economice. Efectul vă las să-l calculaţi singuri.

* diverşi inşi mă denunţă pe reţele de socializare că nu spun eu foarte clar (de parcă aş fi OSCE sau ceva organism de cercetat cutii negre) cine e vinovatul. Vinovatul e stabilit nu de mine şi nici de alţi facebookişti, ci de  lideri politici, raportori ONU etc. care au spus clar pînă la urmă: separatiştii sînt vinovaţii, cu Rusia în spate. Iar pasul doi care va fi făcut de Putin va fi probabil să se delimiteze de ei şi să încerce să joace diversionist (vezi aici ce presupune Ernu).

P.S. O altă mare apăsare a izbucnit dinspre Tismăneanu şi peştişorii lui sanitari de la “înliniedreaptă” care au dat-o pe înjurături. Pe scurt, oamenii sînt foarte nervoşi pentru că, neasumîndu-mi clar şi repede că sepratiştii au tras în avion, am demonstrat că practic ţin cu Putin. Am mai spus-o de o mie de ori că nu am nici cea mai mică simpatie pentru capitalismul de tip Putin şi nici pentru lideri de acest tip. “Probabil separatiştii” e o sintagmă folosită de toţi la o zi după accident, pînă şi de Obama. Acel “probabil” era oarecum necesar din moment nici n-ajunseseră primii experţi la faţa locului. Dar, mă rog, atîta îi duce capul. Îl invit pe Tismăneanu să scrie la marile redacţii vestice şi să le înjure de mamă.


Tratatul fiscal şi şantajul cu UE

Faptul că un ridicol ca Şova spune că Traian Băsescu a comis un act oportunist semnînd, fără dezabatere internă fără nimic, pactul fiscal, nu anulează o realitate. De altfel, şi Şova şi alţi pesedişti nu au făcut altceva decît să repete un articol clar şi mai sobru al consilierului premierului, Cristian Socol care exprima simplu: acea semnătură din 2012 a însemnat angajament pe termen lung la austeritate. (Acum doi ani încercam să le explic adepţilor curentului “la muncă” cu argumente cît mai simple, pe înţelesul lor – vezi aici).

Numai că văd acum la dreapta o dorinţă intensă de a glorifica momentele de rătăcire economic dubioasă a preşedintelui. De ce nu le explică cititiorilor motivele pentru care Polonia sau Cehia nu au intrat în acest joc? Argumentul a fost şi rămîne unul complet nedemocratic, exact cum le place “staţilor de drepţi”: dacă nu semnezi nu eşti destul de european şi nu vrei să munceşti. Mai nou, luîndu-l drept paravan pe nătîngul Şova, un ziarist de la DW, Petru Iancu, declanşează un tir de invective. Spune că nu e antieuropean, ci e de-a dreptul antigerman să-l acuzi pe Băsescu de oportunism.

Şi pentru Iancu şi pentru alţi agitaţi ca el (cu o prestaţie jurnalistică mai mult decît îndoielnică în 2012), un lucru trebuie să fie clar: nu era nici o ofensă la adresa UE sau la adresa Germaniei dacă ne conservam totuşi un drept, ăla la dezvoltare prin investiţii publice. Semnătura lui Traian Băsescu a fost evident oportunistă, într-un moment de criză al său personal şi-a căutat orice soi de sprijin, cu orice preţ.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

33 comments
 • 1

  pentru conformitate: toate investitiile au fost oricum oprite de guvernul Ponta.

  Nu se mai construieste nici o autostrada noua, Transalpina va fi inchisa. Se face circ pentru ochii votantilor, se tin licitatii la televizor, dar se amana numirea unui castigator. Se numeste castigatorul dar se amana din alte motive. Dupa vreo 2 ani se incep lucrarile dar nu se livreaza banii de inceput si i se va spune in fata ca nu va fi platit.

  Toate bucatile de autostrada care au fost facute, s-au realizat de catre Emil Boc, si au fost terminate de Ponta numai pentru ca erau finantari in derulare cu UE.

  USL inseamna ca puteti sa va luati adio de la autostrazi.

 • 2

  @rogo
  Polonia si Cehia nu au intrat in acest joc pentru ca au dovedit ca sunt responsabile si chiar stiu ce sa faca cand li se lasa bani pe mână. Nu le poti compara cu Romania , care s-a comportat in perioada 2007-2008 ca un betiv care si-a facut praf toate economiile.

  In 2009 Romania a ajuns in incapacitate de plata, asta a fost. Daca Base nu lua masurile alea dure ajungeam intr-un fel de guvernanta economica, si cred ca ajungeam la fel ca Ucraina.

  Limitarea deficitului bugetar a fost impusa Romaniei avand in vedere performantele beţivăneşti ale acestei ţari. Romania este ajutata scurtand orarul de la crasma.
  Deocamdata , atat merita Romania.

  Cristian Socol e un bufon, ceva gen Palada, nu stiu de te complici.

  Mircea+
  2014-07-21 20:04:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  orice gest politic are implicaţii economice iar “razboiul” dus de americani împotriva ruşilor, a lui Sadam Husein, a iranienilor, afganilor e tot din motive economice…
  mai pe scurt, democraţia originală a lui Putin nu permite accesul fără limite la resursele din spaţiul rusesc şi-atunci sponsorizezi o revoluţie la Kiev…
  …că dacă ar fi doar pe principii democratice nu văd cum ar rezista cu sprijin american dinastia Ib Saud din Arabia Saudită care a adoptat în 1992 Coranul drept constituţie şi SHARIA drept lege fundamentală

  trolu
  2014-07-21 21:56:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Tratatul fiscal a fost o eroare, dar nu fiindca scade investitiile publice, la noi un prilej de furaciuni, nu de dezvoltare, ci fiindca tine taxele sus.

  Daniel
  2014-07-21 22:08:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @Daniel:
  Ia explica sa intelegem.

  Mircea+
  2014-07-21 22:13:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  e “statu-quo”

  terry
  2014-07-22 01:28:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Chair credeti ca ar folosi guvernul banii din deficit pentru dezvoltare, domnule Rogozanu? N-au cost bani destui inainte? CE s-a facut cu ei?
  Stunt sigur ca Basescu a semnat tratatul tocmai pentru a preveni astfel de derapaje.

  adi65
  2014-07-22 01:44:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Erata: chiar, fost.

  adi65
  2014-07-22 01:46:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Guvernul trebuie invatat sa economiseasca, IAR bancile trebuie sa afle ca exista si alte invesi in afarara

  adi65
  2014-07-22 01:55:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  ca exista si alte investitii in afara de bonurile de tezaur.

  adi65
  2014-07-22 01:57:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  domle., e usor sa vorbim, dar situatia se agraveaza…
  deja iata ca si la noi se imtampla evenemente istorice,un avion ultra-usor s-a prabusit pe un camp pe langa Bucale(breacking-news)

  berbecu mioritei
  2014-07-22 02:39:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  Tradarea lui Basescu, despre povestea cu pactul fiscal am tinut demult o predica pe CriticAtac. Nu exista nici o ratiune pentru care Basescu ne-a bagat cu capul in gard decat : Tradarea interesului national si obedienta fata de bancherii si birocratii din UE. O rusine, ar trebui judecat pentru incalcarea juramantului de credinta pentru tara !!

  Sorin Muncaciu
  2014-07-22 05:34:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @Sorin Muncaciu:
  Du-te domnule si fa-ti un control!
  Nu vezi ca actualul guvern nu mai trage nimic din fonduri europene? Astia nu stiu sa faca ceva, sa construiasca, sa dezvolte. Se pricep doar sa risipeasca ce-au adunat altii. Si sa puna impozite. Doctrina criticatac.

  Mircea+
  2014-07-22 07:41:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Daca te deranjeaza asa tare business-ul si curentul “la munca”, care ar fi alternativa propusa de tine, draga Cristi? La carciuma? La bataie? La somn? La scaldat? La scris pe vox publica?…

  adrian
  2014-07-22 08:55:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Asta cu tradarea lui Basescu prin semnarea Tratatului fiscal e ca si cand nevasta-mea m-ar trada ca nu semneaza inca un credit la banca sa-mi iau plasma mai mare.

  adrian
  2014-07-22 08:57:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Chestia asta cu “tradarea pactului fiscal” am considerat-o o comicarie a marelui priceput national Ponta.

  Dar acum vad ca pun botul si stangistii astia de la criticatac. Care cand ne-am imprumutat de la FMI , au sarit ” tradare, de ce indatoram tara, de ce futem banii”.
  Acum cand prin pactul fiscal nu te mai lasa sa cheltuiesti aiurea, iar sare ponta si stangistii lui peste – “tradare, am scris eu”

  Niste habarnisti.

  Mircea+
  2014-07-22 09:14:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @Mircea+: f bine ca nu trage, ce fonduri europene sa traga Guvernu’? banii lui Putin spalati de UE???? eeeeeee…

  ar trebui sa sustineti ca Dna.E.Udrea, presedinte PMP, DOCTOR (prescurtat Dr.) in Geostrategia Marii Negre (care nimeni nu mai are asa ceva specialist in UE) sa fie Comisar pentru Politica Externa al UE!care numai Ea poate ridica si tine sus steagul Dlui.Presedinte in lupta cu Putin!

  berbecu mioritei
  2014-07-22 09:26:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Rogozanu ca de obicei tine partea criminalilor. Nu pacaleste pe nimeni insa.

  Alex
  2014-07-22 10:03:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @ 17 Nea Alecu
  Ce ai bre cu madam Nuti ? O arunci pe terenul de plagiere al lui ginerica Che Gargara. Eu ma asteptam sa faci o analiza a faptului ca fosta nevasta a lui Cocos a fost la Muntele Gaina, in timp ce Stapanul Oualelor de la Cornu, cel cu reteta de omleta a lui tata-socru Croatu, mai scrie cateva saptamani la cartile sale.

 • 20

  @Mircea+: Ce nu intelegi? deficit asumat foarte mic inseamna fiscalitate ridicata pe termen nedeterminat.

  Daniel
  2014-07-22 10:23:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Nu mai comentez partea cu Rusia si Putin. Ma nedumireste fraza: “Numai că văd acum la dreapta o dorinţă intensă de a glorifica momentele de rătăcire economic dubioasă a preşedintelui. De ce nu le explică cititiorilor motivele pentru care Polonia sau Cehia nu au intrat în acest joc? ”

  Pai sa vedem:
  1. Cehia: a semnat pe 24 Martie 2014 Tratatul fiscal. Are sustinerea Guvernului si se estimeaza ca va fi ratificat.
  2. Polonia: a semnat tratatul, nu este ratificat intern.Tratatul a fost votat in parlament, semnat de presedinta, dar in urma contestatiilor opoztiei la Curtea Constitutionala a fost respins. Tratatul nu a fost respins pe principii economice!
  3. Ar mai fi Croatia, dar ei nu faceau parte din discutii. Sunt considerati eligibili si pot adera.
  Acum, logic ar fi sa explicati dumneavoastra de ce majoritatea tarilor l-au semnat/ratificat. Asa ar fi democratic, nu?
  Si pentru a pastra adevarul, a ramas o singura tara care nu a semnat tratatul: UK.

  Haplo
  2014-07-22 11:25:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  bun comentariul haplo!
  asta denota -a cata oara – indocrinarea lui rogozanu.ma indoiesc ca va raspunde punctual la cele 3 cazuri .
  dar asta este cand esti slujbas la negru la guzganulrozaliu.

  zapp
  2014-07-22 12:18:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  bun comentariul haplo!
  asta denota -a cata oara – indoctrinarea lui rogozanu.ma indoiesc ca va raspunde punctual la cele 3 cazuri .
  dar asta este cand esti slujbas la negru la guzganulrozaliu.

  zapp
  2014-07-22 12:20:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  @ Daniel
  “deficit asumat foarte mic inseamna fiscalitate ridicata pe termen nedeterminat.”
  Exista si pareri contrare. Oamenii responsabili, nu pomanagii, prin deficit mare inteleg un fel de “credit cu buletinul”. Daca ai nevoie de bani pt. dezvoltarea infrastructurii (care este datoria statului), nu pui taxe, peste taxe, impozite majorate si supraaccize, ci incerci sa atragi cele 40 miliarde euro (in 7 ani) de la UE fara sa furi si faci un climat economic si legislativ atractiv pt. investitii private. Daca pui taxe fara numar si te mai si imprumuti ca sa platesti pensii (megapensii la fostii militieni si securisti) sau salarii la bugetari (zeci de mii de euro lunar pt. bugetarii de partid), dai pomeni electorale prin legi si ordonante de urgenta, atunci esti un stat parazitat ce-si hraneste paduchii rosii, ca sa aiba liniste sacalii si corbii.

 • 25

  Ca multi dintre domniile voastre am fost convins de la inceputul evenimentelor din Ucraina ca e vorba in realitate de un Unchi Sam gelos pe logodna Europa – Rusia si care a venit beat la nunta tragand rafale la intamplare de pe cal cu cele mai scumpe si fantastice pistoale din lume.
  Am chiar impresia ca sunt si cativa binevoitori din Est care zic ce vrea Unchiul Sam sa auda , asa ca sa izoleze scandalul aranjand-i si lustruindu-i cu grija insigna de sheriff.
  Cert este ca daca “dovezile” pe care Unchiul le tine in maneca cu privire la MH17 se dovedesc neserioase, toata lumea – dar mai ales simandicoasa elita europeana- va avea ocazia sa spuna “Unchiul Sam du-te la culcare ca nu mai e la moda calu” iar nunta va continua.
  Prin sec XIII un intelept chinez i-a spus cuceritorului Genghis Khan “Poti sa cuceresti o lume de pe cal insa nu o poti administra din sa” . In plus calul nu prea mai e la moda si sper ca in curand nici pistoalele.Si apoi orice forma de manifestare concreta a unui model abstract este o replica imperfecta a acestuia si de aceea isi pierde dreptul sa mai dureze.

  MIHAI
  2014-07-22 17:25:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @ MIHAI
  Tu faci parte din categoria cocalarilor care cred ca este dreptul lor sa violeze fata vecinei, pentru ca logodnicul ei este din alta localitate si in plus, iti este si verisoara primara.

 • 27

  @Jan

  Ce nume frumos.
  Eu fac parte din gasca celor care cred in iubire si ratiune nu in viol.
  “Love! not fuck!”

  Un cordial salut

  MIHAI
  2014-07-22 17:51:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  Referitor la indoielile asupra “faptuitorului”, am gasit in sfarsit inca o persoana care se indoieste:
  ”Nu pot să cred că pro-ruşii au doborât avionul cu pasageri, pentru că ei n-au de ce să facă acest lucru. Nu ştiu dacă tu te uiţi la episoade americane, la CSI, dar acolo dacă este comisă o crimă, important e cine, ce a avut de câştigat din crima respectivă. Ei, ce câştig ar fi avut cei din Novorusia dacă ar fi doborât avionul respectiv? Se poate să-l fi doborât din greşeală, asta pot să admit”
  Stiti cine este :)

  Haplo
  2014-07-22 17:53:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  @Daniel: #20

  Ce nu intelegi? deficit asumat foarte mic inseamna fiscalitate ridicata pe termen nedeterminat.

  Deficitul este diferenta intre venituri si cheltuieli.

  Sa inteleg ca nu stii ca deficit mare inseamna, la noi, trai pe bani de imprumut?
  Sa inteleg ca nu ai auzit ca se pot reduce cheltuielile?
  Sa inteleg ca nu ai auzit ca pot fi crescute veniturile, altfel decat prin impozite?

  Sa inteleg ca te cheama Victor Viorel Ponta?

  Mircea+
  2014-07-22 18:20:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @Haplo: #28
  Ernu? Poenaru?

  Mircea+
  2014-07-22 18:37:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  Costi ai curajul si scrie te rog un articol despre BRICS ca la ora actuala asta este cuiul lui Pepelea. Vreau sa vad daca nu cenzurezi si tu ca evz si adevarul au alergie la cuvântul BRICS.

  Jos Propaganda
  2014-07-22 21:22:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  @Jos Propaganda: daca se documenteaza la fel de bine ca pana acum, mai bine sa nu-l scrie

  @Mircea+: este declaratia lui Barna, cel care spanzura papusi Avram Iancu. A emigrat in Ucraina.

  Nu va mai chinuiti sa explicati deficitul, nu are rost. Acum exista un compendiu economic editat de V Ponta. A fost prezentat ieri si se numeste: Batalia pentru economie, 12 progrese majore fata de guvernarea Basescu.

  Ia uitati aici: hotnews.ro/stir../

  Cum sa nu-l votezi? este un fel de Times New Roman live

  Haplo
  2014-07-23 09:53:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  @Mircea+: @Jan: Deficit asumat mic la noi inseamna intotdeauna taxe mari, indiferent cine guverneaza. Ca asta e Romania, cu politicienii si votacii ei. Spuneti-mi un singur guvern care sa fi scazut taxe dupa 89, afara de introducerea cotei unice, si aia cu efecte pozitive doar asupra celor cu venituri deja mari, firme sau persoane. Da, corect, ati descris bine statul roman, ati descris bine si ce alte solutii exista ca sa ai un deficit mic, dar uitati in ce tara traiti si sunteti naivi crezand ca asta se va schimba curand. Nu se vor lua bani europeni, nu se va crea un climat atractiv pentru afaceri, nu se va renunta la pomeni electorale si sifonari de bani, doar se vor creste taxele ca sa se mentina acel deficit redus. Ca asta sunt dispusi (ca nu platesc ei) si doar atata stiu sa faca. Care-i solutia? Cu ce politicieni si popor avem, momentan nu exista.

  Daniel
  2014-07-23 14:44:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!