RSS Feed

Săptămâna umilinței. De ce nu am plecat. Și de ce nu plec

vezi toate articolele de
28 Aug 2010 la 11:58 17 comentarii 3131 vizualizari.

Iritați de amploarea reacțiilor venite din lumea ziariștilor, artiștilor și scriitorilor, guvernanții o dau la întors. Că ordonanța nu se referă la ”adevărații creatori”, că nu aceștia trebuie să stea la trei cozi diferite în fiecare lună, că nu ar fi vorba de ”o dată pe lună”, ci ”o dată pe an”. Să-i creadă cine vrea. Din perioada 13-15 iunie 90, nu am resimțit umilință mai mare. Umilința celui scuipat în obraz cu aerul că i se face un cadou. A celui mințit în față fără jenă. Și nu am fost singurul care a trăit acest sentiment. Mai mulți ca oricând am întâlnit prieteni deciși să părăsească țara. Și să nu se mai întoarcă pentru mult timp. Iar tema a revenit obsedant aproape în fiecare discuție.

”Pleci? Nu pleci? Cât mai reziști?” au fost întrebările săptămânii. Cărora, într-o dimineață însorită de sâmbătă, le-am găsit un răspuns. E simplu. Nu plec. Nu plec, pentru că undeva, în județul Hunedoara, în Ținutul Pădurenilor, pe Valea Dobrei, există o biserică. O biserică ridicată de stră-stră… stră-moși (la propriu) în urmă cu mai bine de 500 de ani. La 1458. Biserica asta, rădăcinile, nu o pot pune în bagaje.

Iar în acel sat, în Roșcani, există o școală. O școală care arată precum în imaginile de mai jos. O școală la care încă mai predă mătușa mea.

Și pentru că nu vreau ca într-o zi școala din Roșcani să arate ca școala din Roșia Montană (vezi imaginile de mai jos) nu plec încă. O biserică și o școală sunt motive suficiente pentru care mai merită încă să rezist.

O sâmbătă frumoasă vă doresc!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

17 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!