RSS Feed

SCANDALOS: Postacii RMGC se folosesc de serverele STS. Cine beneficiază de “telecomunicaţii speciale” în România

vezi toate articolele de
10 Aug 2013 la 09:37 68 comentarii 3479 vizualizari.

Unul dintre administratorii site-ului Fanfest.ro (care promovează festivalul care se va desfăşura la Roşia Montană între 15 şi 18 august) mi-a semnalat un comentariu. Mai exact ce şi cine se ascunde în spatele acestui comentariu de tip “postac”. Din curiozitate, a făcut o scurtă căutare pe internet (după IP) pentru a vedea cam de unde ar fi postacul. SURPRIZĂ! Site-urile care se ocupă de monitorizarea IP-urilor indică Servicul de Telecomunicaţii Speciale (STS) ca deţinător al serverului, iar la capitolul “host” Ministerul Public!

Conform propriului site, STS oferă servicii pentru: Parlamentul României; Administraţia Prezidenţială; Guvernul României; Instituţiile care desfăşoară activităţi în domeniul apărării, siguranţei naţionale şi ordinii publice; Administraţia publică centrală şi locală; Autoritatea judecătorească (Curtea Supremă de Justiţie; Ministerul Public; Consiliul Superior al Magistraturii; Curtea de Conturi;Curtea Constituţională); Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale şi al unor organisme neguvernamentale de interes naţional.

De unde rezultă două posibilităţi: ori “postacul de serviciu” are acces (este angajat) al uneia dintre aceste instituţii, ori STS mai oferă servicii speciale şi altor entităţi (cum ar fi firme private care se ocupă cu “postăceala”, în interes propriu sau al clienţilor lor). Ambele variante sunt la fel de scandaloase.

La nivel anecdotic, dar nu lipsită de interes, e şi localizarea pe care cqcounter.com o face prin Google Maps serverului în discuţie: la mijloc de codru des, undeva prin Munţii Făgăraş (fără identificarea unei localităţi anume!).

***

O altă localizare este şi mai interesantă. Astfel, IP-ul în discuţie duce, tot prin intermediul STS, către Ministerul Justiţiei, la categoria “persoană” (utilizator al IP-ul) fiind trecut Răzvan Crăciunescu, specialist IT şi director al Direcţiei de Tehnologia Inofrmaţiei din minister (dublu click pe imaginea din dreapta, pt. o rezoluţie mai mare).

Vă las d-voastră plăcerea de a pune concluzii legate de ocupaţiile angajaţilor unor instituţii publice de interes naţional. Şi a serviciilor de telecomunicaţii “speciale” pe care le utilizează.

***

P.S.: Cât despre comentariu e de-a dreptul imbecil: “Pe “infopensiuni.ro ” sa gasesti TU. Nu mai incercati sa faceti “turism” in casele oamenilor si in sura, ca tot flamanzi vor ramane dupa ce vor bea ce stranc la acest festival. deschiderea minei inseamna locuri de munca si un trai mai usor. Ce e cel mai grav, e ca voi nu intrebati oamenii de acolo daca vor turism sau minerit. SUNTETI JALNICI.”

Mai întâi: turiştii nu intră cu forţa în casele oamenilor. Cu forţa (şi fără să-i întrebe şi/sau să ţină cont de drepturile lor) vrea să intre compania minieră pe terenurile lor, pentru a-I expropria (cu sprijinul Guvernului). Mai apoi: nu ştiu de când a devenit mineritul (în România şi peste tot în lume) “o sursă de trai uşor”. Eventual e “o sursă de trai uşor” pentru şefimea din companii, “investitori strategici”, susţinătorii lor politici şi postacii de serviciu. În niciun caz pentru mineri. Întâmplarea face să fi întâlnit în multe locuri din România (din Maramureş în Bucovina şi din Deltă în Apuseni) ţărani care să trăiască decent şi chiar bine de pe urma agro-turismului. Nu însă şi mineri cu “trai uşor”.

***

Peste câteva zile ne vedem la Roşia Montană ;)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

68 comments
 • 1

  Incitat de presupunerile dvoastra ma gindesc si io: oare nu e Basescu postacul ala? ca tot conduce el serviciile ;)
  Daca presupunerea mea vi se pare obraznica, revin: si daca e un admirator al prim pla, pardon, admirator a lu` prim ministru?!
  Din doo una: ori Basescu ori Ponta. Si daca e Cretinel? ca tot s-a dat el la fund in ultima vreme :P

  victor L
  2013-08-10 09:52:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Si daca ar fi asa, nu cred ca STS-ul ar fi apelat la un postac care nici sa scrie nu stie, zici ca-i @nae.
  Si, care ar fi sfârâiala ?!

  PS. Demn de semnalat este si grija lu’ alalalt, nepostac, of course, care alta treaba nu are decat sa verifice IP-uri. Si mai spunem ca o ducem rau si ca era mai bine pe vremea lui ceasca.

  Mircea
  2013-08-10 10:53:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  serverul cu pricina nu se afla in muntii fagaras ci pe drumul comunal dintre satul GRANARI si JIBERT, la cca. 20 km nord de fagaras. intamplator am trecut pe acolo acum 10 zile.

  la aprox. 15 km SUDVEST de acel punct se afla insa poligonul MApN de la CINCU (totodata si ceva baza militara SUA) + o casa de odihna a MAI (in padurea bailor RODBAV).

  sau o fi existand in zona vreo inchisoare secreta a CIA unde teroristii al-quaida sunt torturati si fortati sa scrie mesaje troll-iste, pro-RMGC? posibil si asta.

 • 4

  @Mircea:

  1. nu STS-ul a apelat la un postac, ci cei care beneficiaza de serviciile STS-ului, dupa toate indiciile, o persoana din Ministerul Justitiei, care nu face asta de pe calculatorul personal, ci de pe ce de serviciu (si la o ora la care, in mod normal, se afla la slujba) – poate ca ti se pare in regula ca in timpul serviciului tovarasii de la Ministerul Justitiei sa se ocupe de postat comentarii anonime pe net; da-mi voie insa ca eu sa consider ca altul e job-ul lor, platit din bani publici

  2. da, printre altele grija unui administrator de site e legata si de cine si de unde acceseaza site-ul si in ce scop – chiar e treaba lui, ca de-aia e administrator de site

 • 5

  @Mircea: domnule, veste buna: e dreptul tau sa crezi ce vrei si sa porti grija trebii lu’ alalalt. totusi eu zic sa-ti fie rusine ca alta treaba nu ai:)

  iulia
  2013-08-10 11:10:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  asta da proba in instanta!:)

  iulia
  2013-08-10 11:11:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @iulia:
  Jignesti gratuit. Aşa se comportă o doamnă?

  Mircea
  2013-08-10 11:24:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Nu-mi dau seama pt. ce ar trebui ascunse serverele STS-ului daca sunt legale. Ca locatiile lor nu sunt publice este un lucru firesc in orice tara. Spectaculos ar fi fost daca locatia depistata de admin-ul eco-fanist ar fi fost Luna sau Marte.
  Sa speram ca somerii de la Rosia Montana nu vor imprumuta din agresivitatea cu care este promovata aceasta paranghelie in stil paunescian, cu ingredientele cunoscute: vodca, pitzipoance, ode si lozinci. Nu inteleg insa ce faceti cu fanul, il fumati ?

 • 9

  @Jan:

  1. stai liniştit, de fumat iarbă (şi alte droguri) se ocupă “tătucul” rmgc, frank timiş (dovedit şi condamnat pt. asta ;) )

  2. prin lege, serverele STS sunt folosite de instituţii publice – şi se plătesc bani publici pt. asta şi nu văd niciun motiv ca funcţionari publici, în timpul serviciului, să se ocupe de propagandă pt. o companie privată;

  3. “şomerii” din RM au un stil mai aparte de “agresivitate” la adresa participanţilor la FânFest: îi găzduiesc în casele şi pe terenurile lor ;)

 • 10

  ….cand sereistul profesionist ia bataie de la ala pe care il fila(si mai depune si plangere penala :) ) cum ai vrea sa-si ascunda urmele un setesist(ori alt nepot din sistem) decat…… profesionist.

  ….era sa uit de aia de i-a incercuit netoiu de la alt serviciu profesionist.

  tara de prosti
  2013-08-10 11:45:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Gotiule, tu chiar n-ai alta slujba, asa e ?
  Ca pari tare plictisit bai baiete

  huzaru-kultural
  2013-08-10 11:47:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @huzaru-kultural:

  chiar n-am altă slujbă decât cea de jurnalist ;) , de vreo 20 de ani, şi nu-ţi fă mari speranţe: nu m-am plictisit :)

 • 13

  RMGC are sprijinul Prezidentiei si Guvernului, asa nu e chiar de mirare propaganda prin intermediul serverelor STS.

  Palko
  2013-08-10 12:46:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Eu cred ca era chiar ponta, s-a facut ca pleaca la Miami, dar de fapt e la munte si face si el un ban necinstit postand pentru RMGC, ca am inteles ca el castiga mai putin decat Daciana.
  Mircea, cu ce te-a jignit iulia?
  Voi de pe ce server STS postati, Mircea, Jan si huzaru-kultural?

 • 15

  @ Palko,
  e cald si nu ma contrez cu tine, dar pari ruda cu pivnicreasa de la CC: “Prezidentiei”, domnule prezident :P

  victor L
  2013-08-10 14:09:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Cum se face ca cei mai jalnici si constanti postaci “prezidentiali” (Jan, Victor L) sunt si cei mai mari pupari ai mizeriei cianuriste ?
  Cu motivatii jalnice, asa-zis pro-capitaliste,
  astia sunt in stare sa faca apoloagia oricarui mare gunoi (gunoi uman sau gunoi economic)

  Rosia Talhara Go Co
  2013-08-10 15:01:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  “Din bube, mucegaiuri şi noroi
  Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi.”

  @ Rosia Talhara Go Co,
  cum se face ca tu nu poti decit sa-i musti pe altii?
  :P

  victor L
  2013-08-10 16:25:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Postacii RMGC(sau cel putin unii) sunt postacii care faceau campanie pentru P D L – B a s e s c u de pe evz . r o (site-ul Evenimentului Zilei). Asta dupa fingerprinting.
  Acesti postatci apar aproape instantaneu pe toate site-urile unde sunt publicate articole despre Rosia Montana in particular si minerit-exploatarea aurului in general, hop si ei. IP-urile cu pricina s-ar putea sa fie niste proxy-uri si traficul/mesajele sa fie routate prin aceste IP-uri. Cert e ca numai unii angajati full-time (de RMGC) au timp de asa ceva.

  Cert
  2013-08-10 17:29:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  îşi schimbă cineva părerea în urma acestei conversaţii?
  sau doar îşi spune fiecare punctul de vedere, din spatele ochelarilor lui..

  domnuspike
  2013-08-10 17:32:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @Mircea: Tu cezi ca STS-istii sunt culti? Ca sa supraveghezi niste echipamente de inregistrat telefoane si mail-uri nu trebuie sa cunosti gramatica. Sau ai auzit tu sa fi facut astia ceva cu creierul?

 • 21

  În concluzie:

  Informatori şi agenţi de influenţă ai mafiilor securisto-politice, libărci jalnice şi fără variante, cei care semnează:

  victor L, Mircea, Jan, huzaru-kultural, …

  Mai aşteptăm şi alţii!

  Nu de alta, dar să ştim de acum încolo cam cine, ce hram poartă!

 • 22

  @ Cosa Nostra,
  simt regretul tau ca nu esti un Visinescu si cei enumerati de tine detinutii din celule :P
  Dar, vezi tu, meandrele concretului s-au imbinat cu sinergia faptelor; compune liste, ca poate vine si vremea ta. Adica “sa stim de acum incolo” citi mai sinteti :P

  victor L
  2013-08-11 10:07:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Am tras concluzia ca Rosia Montana a fost folosita doar in scopuri pur electorale si de imagine(vezi cazul Atarnache Remus Florinel Cernea).

  Pepe Galibardi
  2013-08-11 10:48:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Cind Dumnezeu a facut Cerul si l-a impodobit cu stele, Luna si Soare, apoi a facut Pamintul si l-a impodobit cu munti, cimpii si ape, apoi l-a populat cu diferite jivine, printre care si omul, a stiut ca Opera s-a nu e terminata.
  ………………………..
  Asa ca dupa un timp a facut un hocus-pocus si au “diparut” ba Atlantida, ba dinozaurii.
  Oamenii incearca reconstituirea de Atlantide, apoi le distrug si fac altele.
  Iar in locul dinozaurilor Domnul ne-a dat ecologistii; sa raminem ca atunci, ca pe timpul lor, a dinozaurilor.
  NB,
  ginditi-va ca ecologistii ar fi fost o putere la inceputul omenirii :P

  victor L
  2013-08-11 11:24:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  @victor L:
  „ginditi-va ca ecologistii ar fi fost o putere la inceputul omenirii”.
  Ar fi fost grozav, dac’ar fi fost… Nu s-ar mai fi născut „cozi de topor ca tine”, fără creieraș, care să susțină că cianura e o binefacere pentru tot ce-a lăsat Dumnezeu pe pământ: „munți, câmpii și ape”… jivine, printre care și vitor L…

  Marki
  2013-08-11 11:40:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @ Marki,
  ai spus tot ce mai era de spus :P in pestera cu aerisire in care te imaginezi ;)

  victor L
  2013-08-11 13:16:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  @victor L

  Pentru ca spunea cineva pe-aici ca te ocupi de ‘arta’
  si pentru ca ai incercari ‘glumete’, de fapt anti-teologice, glumetz-blasfemiatoare

  In filmul Stalker/ Calauza lui Tarkovski

  Calauza (Haidanovski) tocmai ce se intorsese din zona si merge incet, cu fetita pe umeri, pe un drum urat,
  , e o priveliste oribila a unei zone industriale inca active (evacuari masive pe cos de fum etc).
  O parte de lume urata dar inca activa, nu ca cele din ‘Zona’, care fusesera toate ‘dezactivate’ .
  Filmul a fost interpretat de unii critici grabiti ca fiind cu multe ‘elemente ecologice’, nefiind in starea sa interpreteze teologic
  afirmatiile Calauzei din finalul filmului ca nici unul din cei pe care a incercat sa-i duca in Zona nu au Credinta si alte exprimari clare din film, etice sau eshatologice.

  Sa revenim la aspecte concrete/tehnice
  la ‘dinozauri’ versus ‘progres’

  Orice instalatie industriala dupa anii 1975-1980 trebuie sa fie construita cat mai ‘responsabil’
  Asta a devenit o problema Strategica,
  in special dupa anii 70, a fost foarte clar ca lucrurile nu mai pot continua asa.
  Si nu e vorba numai de emisii de CO2.

  Un domeniu strategic, esential este cel energetic.
  Contrar a ce crede orice novice (fermecat de evolutia spectaculoasa a unor chipuri, microporocesoare etc),
  majoritatea covarsitoare a generarii de energie se face prin tehnologiii aparute in partea a doua a secolului 19.
  Nu au aparut tehnologii noi ‘revolutionare’, ‘progresul’ nu a insemnat decat automatizari,
  cresterea puterii grupurilor, randament eceva mai mari ale ciclurilor, echipamentelor cu turbine, cazane sau generatoare
  de abur.
  Si in Hidro si in Centrale Termoelectrice Conventionale si in Centrale Nuclearo Electrice,

  principiul e acelasi: grupurile turbogeneratoare (in hidro sunt turbine Francis , Pelton)
  , in termo conventional sunt turbine cu gaze si turbine cu abur, cele cu abur asemmantoare fiind utilizate si in partea conventionala a circuitului din centralele nucleare;
  unele din primele turbine cu abur au fost proiectate si construite de Fredrik Ljungström acum foarte, foarte multi ani.

  In prezent, Centrale Termoelectrice Conventionale pe carbune
  (sunt foarte multe de-astea in RGG dar si in UK , Irlanda, Spania, Italia, Rusia iar USA foloseste tehnologii asemantoare dar mule pe huila,
  solutia nuclera ffind evitata de multi din motive ’strategice’ – vezi si Cernobil, Fukushima)

  au parti ale Centralei care sunt strict ecologice (ele nu maresc randamentul global, pot sa-l scada foarte putin):
  - au pentru Desulfurare o parte suplimentara de uzina chimica care creste investitia centralei cu circa 25% ! , neproducand decat CaSO4, ca produs secundar reutilizabil
  - au Denoxare cu catalizatori mari si scumpi sau alte tehnologii denox
  - au desprafuitoare electrostatice/electrofilte cu randamente obligatoriu peste 99.9%, foarte mari
  - au cosuri de fum inalte si deci scumpe, amplasate astfel incat directia predilecta a vantului sa nu aduca perna de fum peste localtati
  - au turnuri de racire imense si scumpe, apa nu paote fi evacuata in rauri numai la temperaturi care nu perturba fauna si flora acestora
  - randamentele ciclurilor termice, ale echipamentelor energetice trebuiesa fie foarte mari pentru ca
  emisia de CO2/ MW_produs sa fie cat mai mica.

  Deci Ecologia pe Partea Industriala nu-i o gluma!

  despre contemporani
  2013-08-11 13:46:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  Incredibil!

  Îi vorbeşti unui prăduitor la miliţie despre Tarkovski!

 • 29

  @victor l

  O sa-ti mai spun cum se leaga problema ‘anti-tortionat Visinescu’,
  Industria si ‘problemele ecologice’.

  Si o sa-ti mai spun despre Responsabilitate

  Iti voi vorbi despre 2 domni ingineri romani, profesori universitari si oameni creativi, de design, constructie si proiectare,
  pe unul l-am cunoscut personal, un domn profesor si om exceptional,
  pe celalat l-am vazut numai in materiale video si i-am citit diverse articole.

  Ambii si-au luat doctoratele la varste foarte tarzii dupa 1989,
  din motive politice.

  Primul a contribuit la dezvoltarea energeticii romanesti, cu centrale cat mai ‘curate’,
  a imbunatatit randamentele si performanta multor turbine,
  un domn,
  un boier in infatisare si prezenta.
  Mare atentie: Turbina de peste 700MW de la Cernavoda e romaneasca!
  (generatorul e GE)

  Celalat este domnul prof. univ dr, ing, Iulian Constantin, care a avut un proiect tehnic si ‘ecologic’ de salvare a litoralului romanesc
  si mai ales a salvat de la o catastrofa provocata de o instalatie hidro,
  cand alti colegi mai politruci si iresponsabili au riscat
  iar apoi cei din urma au preluat meritele domnului Iulian.

  Domnul ing. Iulian Constantin este supravietuitor al Genocidului /Fenomen Pitesti (1949-1951)
  din care a iesit foarte curat sufleteste si a fost eliberat din alte temnite in 1964.
  Cum din Pitesti au iesit miraculos si prof univ dr ing Dan Lucinescu, alt profesor foarte important de politehnica,
  sau sculptorul Nicolae Purcarea, sau poate ‘cel mai rezistent’ dintre detinutii-politici, incredibilul ’supravietuitor prin credinta’ Tache Rodas.

  aici la ‘Profesionistii’, Eugenia Voda
  eugeniavoda.ro/../

  Acestia sunt cu adevarat cei curati si responsabili.

  Restul, politrucii si samsarii contemporani (Base-Ponta si altii)
  fac pipi de sus pe intreg neamul asta, cu stropi de cianura si mai baga si niste gaze de sist pentru ‘atmosfera’ si pentru uscarea a ce a ramas neuscat.

  despre contemporani
  2013-08-11 14:14:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @Cosa Nostra

  asta e,
  ce sa fac,
  daca le vorbea el prof univ dr ing Iulian Constantin (si mai ales ‘absolvent’ exceptional al Temnitei Pitesti), linistit si cu seninatate,
  de ce n-as vorbi si eu , care sunt mult mai mic dect domnul Iulian.

  despre contemporani
  2013-08-11 14:16:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @victor L: Nu mai geniule. Daca iti puneai neuronii in functiune, atunci icnd citeai articolul, intelegeai ca este vorba de :Răzvan Crăciunescu, specialist IT şi director al Direcţiei de Tehnologia Inofrmaţiei din MINISTERUL JUSTITIEI.Dar la mintea voastra imbicsita de Haznaua 3 , de orice timpenie este vinovat Basescu.

  Gogu
  2013-08-11 14:26:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  la @29
  niciunul dintre cei pe care a incercat sa-i duca in ‘Zona’ nu mai are Credinta …
  apa poate fi evacuata in rauri numai la temperaturi care nu perturba…

  despre contemporani
  2013-08-11 14:55:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  @Gogu

  e foarte probabil ca nu ati fost prezent pe aceste bloguri in ultimii 4 ani;
  Domnul @Victor L nu s-a facut inteles corect in postari, din cauza stilului ‘glumetz’.
  El este cel mai pro-bassist si cel mai anti a3, a4, … a2000 din acest secol de ‘mare progres si deci ‘anti-ecologic’.

  despre contemporani
  2013-08-11 15:00:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  Trebuie să fii total do.bitoc să crezi că grija pentru mediu e ceva exagerat sau inutil.

  Şi trebuie să fii total i.diot să crezi că 1 cu 1 încetează să facă doi pentru că partidul X sau omul politic Y, pe care le simpatizezi, spun că suma e 3.

  Una peste alta, nu ştiu ce fel de lume îşi doresc unii cărora li se pare normal ca un angajat al serviciilor, de orice fel vor fi fiind ele, să facă pe postacul.

  Nu ai cum să susţii proiectul RMGC fără să fii ori moluscă, ori vândut. Şi nu, n-am mania conspiraţiilor.

  Nora
  2013-08-11 15:32:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  Ai dreptate, dar stai liniştită: proiectul de la Roşia Montană nu va demara. Este doar o ţeapă strict financiară pe care o va lua poporul român.

  În schimb, îngrijorează-te pentru exploatarea gazele de şist. Impactul pentru mediu e devastator (şi mult mai grav decât în cazul extracţiilor aurifere) şi chiar se va face.

 • 36

  Sunt 11 consilii locale din Vaslui care au luat hotarari impotriva exploatarii gazelor de sist. Sa speram ca macar acolo nu va patrunde chevronul.

 • 37

  Nu unsprezece amărâte de consilii locale, ci unsprezece milioane de oameni dacă ar ieşi în stradă şi tot n-ar putea împiedica demararea exploatărilor.

 • 38

  Admirabil militantismul dv pentru o cauza dreapta in acceptiunea dv. Nu comentez pe fond ca nu am totate elementele pentru un rationament corect. Totusi pe cit de pasional sunteti in sustinerea cauzei dv pe atit de ignorant in ale IT-ului, imi pare rau sa va semnalez sper sa nu mi-o luati in nume de rau. Ca si respectivul administrator( care vorba fie intre noi e pus sa administreze si sa monitorizeze (against intrusion etc) un anumtit network nu sa disclose identitatea comentatorilor, ca doar si-au dat o simpla parere n-au pus la cale nici un atentat!) a carui tinuta etica lasa de dorit. Asta in caz ca pozele dv sunt reale si nu fabricate(ca va fac poze de alea cite doriti dv, chiar si mult mai detaliate).Dupa cum se vede noi trebuie sa va credem pe cuvint ca respectivele snapshot-uri sunt reale, dv nu aveti nimic autentificat in a way or another, printre respectivele asa zis documente scandaloase! Asta ar fi una la mina. Secundo: orisce script kiddie, deci nu unu’talentat, unu’ de duzina poate injecta un fals IP into the HTTP request, asta-i joaca de copil. E ceea ce se cheam IP spoofing (dovada, ca poate nu ma credeti, ca sa nu aduc argumente de genul argumentelor dv, e chiar poastarea aceasta: ma indoiesc ca adminul, oricare ar fi el, poate trace-back (whois) IP meu real! – si folosesc doar TOR-ul nimic altceva..e la indemina oricui. Acu’ daca as fi dorit sa fiu mai convingator as fi putut injecta chiar IP-ul din pozele dv, sa apar ca “postac” STS-ist…nu e cazul, n-am sa cad in pacatul adminului dv…am vrut doar sa atrag atentia, ca va regasiti intro arie gri care nu va este familiara si pe care nu o stapiniti, in care caz moderatia si circumspectia ar trebui sa primeze si nu “scandalosul”..
  All the best

  Guardian
  2013-08-12 04:04:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  @Guardian: Ba s-avem pardon! Va dati drept o persoana cu abilitati tehnice, insa pretindeti ca puteti sa injectati ce IP doriti dumneavoastra in HTTP request… :)

  Acest lucru este desigur posibil, insa doar daca controlati server-ul pe care e hostat respectivul site, host-ul cu IP-ul pe care vreti a-l folosi sau unul din ruterele intermediare dintre server si host-ul cu IP-ul “furat”.

  Cit priveste TOR, sper ca nu sustineti ca SRS ofera astfel de servicii de anonimizare oricui doreste. Daca acest lucru e adevarat, cineva de acolo ar trebui pus pe liber cit mai curind posibil.

  Alin
  2013-08-12 10:47:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  Guardian,

  Nota 2, treci la loc, ne vedem la toamnă la restanţe!

  Şi, mai răsfiraţi, băieţi, mai răsfiraţi!

 • 41

  @ Cosa Nostra,
  ” ne vedem la toamnă la restanţe!”
  Ma tem, rostogolindu-ma de ris, ca te intilnesti doar cu tine privindu-te in oglinda. Vesnic restantier si plin de ranchiuna.

  victor L
  2013-08-12 14:04:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  @Guardian: Am verificat si eu IP-ul respectiv si asa e, snapshot-urile sunt cat se poate de reale.
  Poate ca aveti dvs. dreptate presupunand ca un copil poznas posteaza cu IP-ul STS. Asta nu ar inseamna insa decat ca serverele STS sunt foarte prost administrate si pazite, de catre persoane platite evident din banii nostri, si, in acest caz, STS, o unitate de elita a armatei romane, se afla intr-o pozitie cat se poate de penibila. Daca un copil e in stare sa faca chestia asta cu serverul lor, atunci ganditi-va ce ar putea sa faca un cracker expert. :)

  Bunicutza
  2013-08-12 14:19:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  Băi, miliţianule care postezi sub numele conspirativ de victor L, chiar şi după ce te-ai deconspirat că eşti prăduitor ordinar, mai ai neobrăzarea să apari pe blog?!

 • 44

  @Alin – eu nu pretind nimic, am ridicat doua probleme , una de etica (cel putin), si una de tehnica (subliniate printr-un exemplu practic la indemina). In schimb dv pretindeti ca m-ati “citit” asa dintr-un text scris intr-un minut, si care nu are ca scop o demonstratie/dicutie pur tehnica, ci doar subliniaza o chestiune de doubt (IT forensics e o chestiune un pic mai delicata decit credeti dv). In fine nu fac aici teoria chibritului, dar ar trebui sa stiti ca un serviciu ca STS mai ales integrat cu NATO si CE, e populat de o multime de honeypot-uri. Si uite si serverul controlat care va lipsea, si care evident, e lasat deliberat sa fie “controlat”, exact pentru astia cu buletin de hacker. Desi tot adevarat e, ca se lipeste de honeypot doar plevusca, da’ prin plevusca se mai ajunge si la cite un rechin. Rar ce-i drept.
  @Bunicuta – pai ce v-am zis, daca ai IP-ul faci poze cite vrei. Am eu garantia ca IP-ul e recoltat din log-ul web serverului? Nu,n-o am. Sunt inca o multime de alte metode de a scormoni/scana dupa IP-uri. Majoritatea evident automate. Desi, poate stiti sau nu: 75% dintre atacurile informatice au la baza un insider, asa ca nici nu-ti trebe sa te mai incurci cu alte scule…Cind zic script-kiddie, evident ca nu ma refer la un copil, ci la un smecheras cu aere de hacker, ca vezi doamne asa e cool,si care in fapt e carnea de tun, bagat “la inaintare” de adevartul hacker pe post de tester.

  Acu’sa stiti ca nu da bine sa va spionati cititorii ori comentatorii, si mai cu seama sa le faceti publice numele si adresele (chiar daca sunt publice in IANA records), doar asa ca au pus un comentariu cu care nu este de acord domnul Gotiu…numele si adresa administratului e acolo, tocmai pentru a lua legatura cu el si a lamuri lucrurile tehnice inainte de toate…asa ar fi trebuit sa procedze domnul autor…da’ma rog “senzationalul” este mai tentant…in fine, faceti cum doriti..

  Guardian
  2013-08-13 01:06:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  @Guardian:
  Adresele de IP sunt publice, deci posesorul lor ar trebui sa stie ca poate fi localizat si identificat dupa ele si ca odata intrat pe internet nu poate face chiar tot ce ii trece prin cap fara a suporta eventualele consecinte legate de actiunile lui. Si asta nu inseamna ca l-ar spiona cineva, deoarece insasi posesia IP-ului il transforma automat intr-o persoana publica. Daca are date cofidentiale, ar trebui sa stie ca trebuie sa si le protejeze. Daca cineva ar incerca sa-i acceseze aceste date protejate, am putea sa vorbim despre spionaj, ceea ce nu e cazul in situatia de fata.
  Site-ul whois.com nu e o captura de ecran, e un fel de “carte de telefon” publica a internetului, creata nu pentru a spiona pe cineva, ci tocmai pentru a afla cine este posesorul adresei IP de la care sunt postate informatii catre oricare calculator aflat in retea, tocmai pentru a preveni abuzurile. E ca si cum ai afla cu cine stai de vorba la telefon si te injura chiar daca nu se recomanda, doar cautand dupa numar in cartea de telefon.
  Verificarea adresei IP aflate in spatele postului mentionat de catre dl. Gotiu direct pe site-ul whois.com duce exact la rezultatele indicate de dansul. Cine vrea, poate sa verifice, si, dupa cate imi dau seama, dvs. pareti a fi suficient de calificat in domeniu a face acest lucru elementar.
  Din pacate pt. dvs., acestea sunt informatii facute publice tocmai pentru a se evita niste abuzuri din partea unor utilizatori, dupa cum se pare ca este si cazul nostru. Repet, e posbil ca adresa STS sa fi fost folosita abuziv de catre o alta persoana, insa treaba celor de la STS este sa-si protejeze adresa impotriva unor astfel de atacuri, macar la fel de bine cum o fac cei care se ocupa de serverul Fan Fest. Adica, cu alte cuvinte, e bine sa sti ce persoana iti intra in casa si cu se se ocupa ea pe acolo. Daca tii usa descuiata si lasi pe oricine sa-si faca de cap prin ea, cum presupuneti dvs. ca au facut cei de la STS, nu ai cum sa sti ce se intampla. Unul intra, altul iese, fara sa-ti dea socoteala ce introduce si ce scoate.
  Deci ipoteza dvs. nu doar ca nu disculpa in nici un fel STS-ul, ci il si discrediteaza ca institutie a statului roman. Asa ca atentie mare la ce postati de acum inainte!

  Bunicutza
  2013-08-13 14:12:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  Nu e vorba de senzational, Guardian. E vorba de indignare fata de comentariile postate de oameni platiti ca sa dezinformeze si sa manipuleze. Nimanui nu-i place sa fie manipulat. Nici tie.

 • 47

  NU lucrez la STS si nici interese miniere nu am.
  Cred ca miscarile activiste sunt importante.

  La fel de important este sa intelegem si cine se afla in spatele (sau in lateralul :P ) lor.

  Despre administratorul siteului FANFEST pot spune numai atat: este partinitor in aprobarea comentariilor de pe site, mai exact, nu publica decat ceea ce ii sprijina afacerea.
  Da, ciudat, exista o afacere in acest festival.

  Acest lucru ma face sa ma intreb numai atat: daca este partinitor cu publicarea opiniilor vizitatorilor, cu ce ar mai putea fi partinitor?

  O adresa IP a unei postari se poate schimba in baza de date mySQL a siteului fanfest.ro../ bazat pe Wordpress 3.5.1 (la momentul redactarii acestei note) in 5 secunde.
  Pentru in administrator priceput ca cel in cauza, chiar mai rapid :-)

  Ma intreb, asadar, nu cumva adresa IP a fost modificata numai pentru a crea un pic de valva?
  Mai ales ca brusc, apare si stirea corespunzatoare…

  “Crede si nu cerceta” :-)

  PS: Pun pariu ca nici acest comentariu nu va fi “moderat” in mod pozitiv.

  maria
  2013-08-13 20:37:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 48

  este simplu de verificat ce spune Mihai Gotiu,
  deschideti un command prompt si tastati:
  tracert

  o sa vedeti ca e proxy.mpublic.ro in spatele
  mins.stsisp.ro

  deci da, este folosit sts-ul

  rosia
  2013-08-23 17:06:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  este simplu de verificat ce spune Mihai Gotiu,
  deschideti un command prompt si tastati:
  tracert []<<>> []

  o sa vedeti ca e proxy.mpublic.ro in spatele
  mins.stsisp.ro

  deci da, este folosit sts-ul

  rosia
  2013-08-23 17:25:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 50

  tracert i-p–e-u-l—c-u—p-r-i-c-i-n-a

  ca nu resusesc sa ma inteleg cu caracterele site-ului asta, dealtfel simpatic :)

  rosia
  2013-08-23 17:27:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 51

  signature totesupreme clothing tokyoadidas nmd custom r 1 by3509darth vader and stormtroopers invade the mizxflux
  adidas nemeziz 17.1 fg bb6076 bioequolo.com/c../

 • 52

  girls converse sale pinterest.compharrell black adidas nmd human species racetubular runner strap pinterest.comtimberland umbrella
  nike dri fit training shirt pinterest.com hajhrt.com/gori../

 • 53

  cheap pink jordanspuma basket platform metallic pink with 366169 04puma disc lite fall 2013 releaseshuman race nmd kids
  foot locker launch clnhab.com/deer../

 • 54

  white leather sneakers twitter.comadidas cloudfoam advantage twitter.combeats solo 3 wireless dr dre twitter.combeautiful lingerie twitter.com
  roshe flyknit grey pinterest.com epicreactckr.co../

 • 55

  under armor basketball shoes 2017 twitter.comzx flux smooth twitter.comair jordan 12 ovo release october 29 2016d lillard static twitter.com
  nike darwin 819803 800 red black orange coffeepelli.com../

 • 56

  white nike crib shoes pinterest.comnike mercurial superfly cr7 2015 fg soccer boots savage beauty black red whitelebron 13 low all black pinterest.comwhere to buy couch covers pinterest.com
  adidas basketball low cut pinterest.com forobinarias.co../

 • 57

  see kai run diapers tumblr.comhot punch 270chloe movie youtube.comcustomized Sports Shoes
  cheap white huaraches nike pinterest.com dobry-den.com/r../

 • 58

  reebok x kultjah lab the hood herbalistsneaker tectonics by chris labrooyair jordan vii 7 retro gs bordeauxlebron 12 id alternate graphic green flash lime white.png
  nfl sports store appl-apid.com/t../

 • 59

  adidas nmd white glitch twitter.comnike dunk low sb for sale twitter.combaby boots size 2.5 twitter.comchristian louboutin pigalle follies 100 patent leather pumps twitter.com
  blue purple mercurial vapor nike fanoefun.com/re../

 • 60

  lunarglide 7 grayadidas originals basket profi up glow in the dark denim blue for womennike 35 shoesnew air jordan 4 pure money 308497 100
  toddler size 10 shoes youtube.com arab-shbab.com/../

 • 61

  nike wmns air force 1 07 seaa0287 002adidas us nmd xr1 twitter.comconcepts x new balance 999 seal re releasebig boys wmns inferno kyrie 2 ii inferno bright crimson
  nike moto 7 abby-escorts.co../

 • 62

  lebron james 11 fruity pebblesoff white x nike air force 1 white blanc aa9818 100 shoeadidas duramo mensnike lebron 11 south beach turquoise pink flash black
  d lillard static twitter.com iccfraud.com/ca../

 • 63

  air force 1s for sale twitter.commens nike presto shoes twitter.comnike air max 2009 spring 2012curry jersey shirt twitter.com
  lebron 9 blue orange 469764 110 02 brainboostervit../

 • 64

  air jordan iii 3 sunburn customnike stefan zoom janoski pinterest.comadidas ultra boost ultra boost x new colorwayssupra shoes romania pinterest.com
  unisex lebron 13 xiii black anthracite royal fukhaco.com/spe../

 • 65

  paul smith shoesnike dunk high cmft denim packnike air max 270 flyknit flt gold black light bone or mat os clair blanc noir ah6789 700lebron james shoes viii
  womens satin dressing gown pinterest.com alphabounceemip../

 • 66

  air jordan flight shirt twitter.commarc jacobs dog collarair jordan vi warren sapp oakland raiders pe cleatssports bra top
  yeezy 350 v2 black and white adnolimit.com/c../

 • 67

  nike presto shoes for saleyeezy boost 350 v2 f36980nike kyrie iii 3 black iridescent multi colornike running flyknit air max
  black boston hat gactechsv.com/s../

 • 68

  chloe marcie leather shoulder bag pinterest.comcheck out jj watts first reebok ad also starring ronda rouseyback shoes pinterest.comblue shox
  jordan jumpman team pro on nike id bananatreesdanc../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!