RSS Feed

Scurte: coadă la poliţie, Ţiriac, dzeu minimal

vezi toate articolele de
08 Apr 2016 la 16:28 comenteaza acum 1194 vizualizari.

Scurte.

Poliţia. Unul de la KPMG s-a dus să optimizeze şi ANAF-ul după ce a optimizat venituri private. De la 6000, la 10 000 de euro pe lună. Statul e de bază, atunci cînd lucreayă pentru privați. E valabil nu numai pentru angajaţi corporaţi. Cea mai tare ştire a săptămînii e înghesuiala naţională pe posturile de la Poliţie. Asta arată o dată ce ipocrizie e aia cu piaţa muncii care cică geme după mînă de lucru în timp ce mîna de lucru se zbate în toate felurile să-şi găsească ceva mai safe. Iar “safe” mai e doar paznic la stat. Avem o metastază la nivelul serviciilor secrete. Acum se pare că începe şi un soi de stat social pe bază de poliţie. Se angajează la greu, mai punem şi milioanele angajate în industria privată de pază şi protecţie, ce să mai, mi-amintesc vorbele unui fascist american: pot oricînd să angajez jumătate de populaţie ca s-o bată pe cealaltă. Dincolo de glumă cu sămînţă reală, coada de angajări la poliţie nu e o veste bună, e fotografia disperării (tocmai pentru că sînt fotografiate aspiraţiile şi nu nevoia imediată – pentru asta avem luptele 7 pe loc la angajările de măturători) la o înaltă rezoluţie.

Ţiriac. A ieşit prompt să explice poporului prost că îşi ţine banii la paradis pentru că aşa vrea el. Dar n-a fot singurul. De la indignarea ce privea paradisul fiscal oricum, s-a trecut la nivelul doi de educaţie a poporului: am auzit mii de inşi explicînd savant că aşa e normal. Sigur, aşa e normalul lor. Iar restul amărăştenilor preferă să-i vadă doar ca un neg pe nas.

Am scris aici ceva mai mult despre Wikileaks şi polemica lor cu ziariştii de investigaţie “clasici”.

Dzeu minimal. Au scos ăia de la Taxi o melodie de o înţelepciune zaharisită din aia ca un produs bio uitatcu lunile într-un colţ de MegaImage. Şi totuşi am o interpretare. Tonul piesei şi al înţelepciunii respective e un nou popmisticism care merge uns împreună cu poeziile statului minimal. Biserică mică minimalistă, stat mic minimalist şi el:). Aberez, desigur. Nimănui nu-i convin cheltuielile aiuristice publico-bisericeşti. Dar cînd vrei să parazitezi mesajul cu o piesă, nu te guduri pe lîngă dzeu ca să-i trăsnească pe ăilalţi. Dacă nu erau megalomanii, dzeu era mort, pe cînd aşa există pe card.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!