RSS Feed

Scurte: coadă la poliţie, Ţiriac, dzeu minimal

vezi toate articolele de
08 Apr 2016 la 16:28 comenteaza acum 1194 vizualizari.

Scurte.

Poliţia. Unul de la KPMG s-a dus să optimizeze şi ANAF-ul după ce a optimizat venituri private. De la 6000, la 10 000 de euro pe lună. Statul e de bază, atunci cînd lucreayă pentru privați. E valabil nu numai pentru angajaţi corporaţi. Cea mai tare ştire a săptămînii e înghesuiala naţională pe posturile de la Poliţie. Asta arată o dată ce ipocrizie e aia cu piaţa muncii care cică geme după mînă de lucru în timp ce mîna de lucru se zbate în toate felurile să-şi găsească ceva mai safe. Iar “safe” mai e doar paznic la stat. Avem o metastază la nivelul serviciilor secrete. Acum se pare că începe şi un soi de stat social pe bază de poliţie. Se angajează la greu, mai punem şi milioanele angajate în industria privată de pază şi protecţie, ce să mai, mi-amintesc vorbele unui fascist american: pot oricînd să angajez jumătate de populaţie ca s-o bată pe cealaltă. Dincolo de glumă cu sămînţă reală, coada de angajări la poliţie nu e o veste bună, e fotografia disperării (tocmai pentru că sînt fotografiate aspiraţiile şi nu nevoia imediată – pentru asta avem luptele 7 pe loc la angajările de măturători) la o înaltă rezoluţie.

Ţiriac. A ieşit prompt să explice poporului prost că îşi ţine banii la paradis pentru că aşa vrea el. Dar n-a fot singurul. De la indignarea ce privea paradisul fiscal oricum, s-a trecut la nivelul doi de educaţie a poporului: am auzit mii de inşi explicînd savant că aşa e normal. Sigur, aşa e normalul lor. Iar restul amărăştenilor preferă să-i vadă doar ca un neg pe nas.

Am scris aici ceva mai mult despre Wikileaks şi polemica lor cu ziariştii de investigaţie “clasici”.

Dzeu minimal. Au scos ăia de la Taxi o melodie de o înţelepciune zaharisită din aia ca un produs bio uitatcu lunile într-un colţ de MegaImage. Şi totuşi am o interpretare. Tonul piesei şi al înţelepciunii respective e un nou popmisticism care merge uns împreună cu poeziile statului minimal. Biserică mică minimalistă, stat mic minimalist şi el:). Aberez, desigur. Nimănui nu-i convin cheltuielile aiuristice publico-bisericeşti. Dar cînd vrei să parazitezi mesajul cu o piesă, nu te guduri pe lîngă dzeu ca să-i trăsnească pe ăilalţi. Dacă nu erau megalomanii, dzeu era mort, pe cînd aşa există pe card.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!