RSS Feed

Scurte: consilierii israelieni, USR și Colectiv

vezi toate articolele de
19 Dec 2016 la 12:20 comenteaza acum 1447 vizualizari.

Scurte. Mai nou, se instalează plictiseala și între campanie electorală și desemnarea premierului.

Consilierii israelieni. Mare revelație. A avut PSD consilieri israelieni. Deci într-un cap conspirativist lucrurile s-au lămurit imediat: ca să te bați cu Soros, chemi o trupă de israelieni de dreapta lăudați în Jerusalem Post. Clar, nu? Dincolo de balivernele astea, de fapt, marea găselniță electorală e că le-au zis să tacă, dracului. I-au lăsat pe ăilalți în off side cu programe de dreapta. Dar definitorii au fost contestările la Curte ale unor măriri logice de salarii și încurajarea unor opinii șchioape și ultraredundante despre cum tot trebuie să tai de la salariați ca să încurajezi businessul. PSD zice același lucru, dar spune că mai și redistribuie ceva. Marea găselniță cu ”încrederea în România” e o tristețe repetată destul de des în ultimii ani (amintiți-vă și de Ponta). Cum spuneam, faptul că Firea nu s-a mai luat de fertilitatea cuplului prezidențial și că Dragnea n-a mai luat-o prin bălării precum Ponta sau Geoană mi se pare așa o reușită că mă umflă și râsul. Nu trebuie să uităm că partidele au tot avut consilieri e aiurea, pe bani grei. I-a avut și Băsescu pe aceiași în 2009, înțeleg. Ponta defila cu generali americani cu discursuri dubioase, și ăia ultrapatrioți de business. Toată baliverna cu consilierii e bună doar pentru consilieri.

USR, rupturi. Nicușor Dan l-a exclus pe Moroianu, soțul lui Clotilde Armand. Probabil va pleca și ea. Mi se pare comic că se pune la cale încă (încă unul!!!) un partid conservator care să le absoarbă energia. Ar fi două idei de discutat. A învins aripa guvernamentală Ghinea, că doar de la Guvern a fost sprijinul esențial pentru cei 10%. Tot ei au folosit fără probleme motorul ultraconservator, în timp ce o ardeau tehnocratic. Ideea a doua ține de cum s-au selctat oamenii din partid. Bani și putere înainte de alegeri. Era mai important dacă lucrai la multinațională, chiar dacă se încasau milioane fără să știm de ce din bani publici, era ”mai definitoriu” dacă ai intermediat ani de zile și ai vămuit fonduri europene, decât ce crezi acasă. Când colo, ce să vezi, dincolo de averi și funcții grase se ascund niște discursuri dure. Armonia dintre ultraconservatorism și austeritate nu se manifestă prima oară. Și diaspora de lux și CEO-ii de pe aici se îmbracă de centru stânga (știți voi, imităm modestia prin scump-casual) și au o bâtă conservatoare pe bancheta din spate, nimic nou.

USR a fost ținut unit nu de front anticorupție, ci de unii care s-au adunat după funcții, averi, statut util (oengism, activism și contracte prealabile cu vameșii fondurilor UE, nu doar cu Ghinea, sunt unii mai grei ca el pe acolo). Deci da, a fost un partid cam așa: să facem o adunare de șefi mai cool din guvern și mediul privat plus niște oengiști de sămânță mai ales că mulți dintre cei care ne susțin vor să ne susțină de pe margine, de acolo de unde stau și contractele pentru digitalizarea și transparentizarea României. Transparentizare canci. Nu a venit nici o explicație convingătoare despre ce căuta omul ăla în Panama Papers. Așa cum nu au fost explicații convingătoare despre cum poți să susții măsuri de austeritate în continuare. Așa cum au tăcut în multe alte cazuri toate așa zisele aripi. USR a fost o singură o grupare cu o singură aripă, de aia și zboară în cerc. Analfabeții care-i compară cu Podemos uită de grupări precum Ciudadanos, care funcționează fix ca vagonete curățele pentru dreptacii care nu mai suportă corupți din Partidul Popular.

Colectiv. A venit raportul despre Colectiv. Probabil ce-a mai tare concluzie a fost evidențiată, normal, și pe Hotnews: ”Corpul de control a gasit mai multe probleme in activitatea medicale de urgenta, printre care spatiile in care se desfasoara, insuficienta personalului medical specializat si a dotarilor specifice si supraaglomerarea unitatilor de urgenta cu pacienti cu afectiuni curente sau care sunt cazuri sociale ce ar putea fi preluate de medicina de familie sau de cea ambulatorie.”.

Deci tot cazurile sociale au stat în drum. Poate ar fi trebuit să se întrebe de ce avem atâția oameni pe străzi. De ce nu sunt tratați altfel decât la urgență (e din cauza cardurilor, bă!)?

Mă bucur totuși că apar la motive subfinanțarea și criza de personal. Mă gândeam că dispar după investigații amănunțite.

În raport nu apare ”corupția care ucide” (scotociți aici).

E foarte clar că trebuie să băgăm privații, nu se mai poate așa. Da, incredibil, lobby și într-un raport mai mult de comemorare decât de lămurire:

Cooptarea capitalului privat în asistența medicală publică, în vederea creșterii capacității sistemului medical de a răspunde nevoilor populației, în anumite cazuri, specific
reglementate.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!