RSS Feed

Scurte: rachete și pacifism userist; cât ne ia să comparăm produse Vest-Est

vezi toate articolele de
13 Jul 2017 la 14:14 comenteaza acum 724 vizualizari.

Problema rachetelor. Ok, cumpărăm nişte rachete, dar noi am ştiut că le cumpărăm? Sau am aflat abia acum că suntem fericiţii câştigători abia după ce și-au dat americanii acordul și ne-au anunțat că suntem fericiții câștigători de 4 miliarde?

Nu, evident, că nu. Avem un președinte care, imediat după ce a fost ales, practic numai asta a spus. 2% și anticorupția. Pentru că, da, se pare că cheltuielile militare și lupta cu corupțianu pot fi concepute separat. Așa a și fost înghițită această poezea ideologizată de un public de dreapta care se crede mai bun și mai curat, tot așa cum anticorupția a fost vândută la pachet cu privatizări, cu bici pe spinarea angajaților prost plătiți etc.

Dar amuzant mi s-a părut ce i s-a întâmplat deputatului USR Adi Dohotaru. A pus omul o postare pacifistă banală și s-a trezit cu toți fanii useriști că-l linșau. Apoi a mai pus o postare de surpriză și de îndemn la discuții în interiorul partidului (aici). Foarte bine că-și asumă poziții ceva mai nepopulare, că doar și de aia ai imunitate parlamentară. Dar îi amintesc niște chestii:

- nu te poți preface că nu știi ce e USR după ce ai intrat în parlament cu acest partid. USR a susținut necondiționat un președinte care a făcut din înarmare și parteneriat strategic practic singura politică.

- apoi, tot Dohotaru dădea lecții stângii nepartinice și ceva mai intransigente în chestiuni cu Coaliția pentru familie etc. cum că nu înțelegem cum vine cu valul conservator român și că trebuie să știm să dialogăm, să înțelegem dreapta care a luat-o razna că, deh, așa e poporul. Ei bine, puiule, iată o dovadă a politicilor ultranaționaliste combinate cu spoieli de tehnocrație și politici ultraprobusiness. Tu în acel front ești, încă de când te-ai hotărât să intri în parlament. Și dacă mă gândesc încă dinainte. Dialogul e normal, dar nu lăsând toate principiile stângii deoparte, ca să fim și noi populari conservatori. După aceeași logică, urcă-te pe tanc cu domnul președinte și așteaptă vremuri ceva mai bune pentru pacifism.

- nu poți să te prefaci că de ani de zile nu ai văzut la ce linșaj au fost supuse grupări ceva mai progreiste care au chestionat discursul românesc inutil de belicos, care au privit critic mișcările imperialiste din Ucraina (imperialiste dinspre ambele tabere). Am ajuns cu toții vânduți lui Putin, s-au făcut liste cu proscriși etc. Bine te-ai trezit.

- în fine, nu te-am auzit protestând la fregatele lui Cioloș. Sau, dacă n-am fost atent și de fapt Dohotaru s-a luat de Cioloș vă rog să-mi atrageți atenția ca să-mi cer scuze imediat. Sau, ca de obicei, dacă e tehnocrație e bine? Sau erați în campanie electorală atunci și nu se face…

Cum spuneam, chiar și așa e bine că mai răsare o fărâmă de pacifism și prin Parlament.

Cât ne ia să comparăm niște produse?

Știți scandalul cu produsele multinațioonalelor, mai scumpe și mai proaste la noi. În primă fază au demarat scandalul și au tranșat problema țările din grupul Vișegrad. Pentru că era vorba despre acel grup, la noi s-a tranșat propagandistic problema. Noi nu suntem așa, nu suntem apucați, noi iubim UE și SUA și suntem cumințeniile pământului. Și uite așa a trecut un an și nu ne-am lămurit. Cei de la Pro TV au și făcut o simplă emisiune în care au luat produse (aceleași) din supermarketuri diferite din vest și de la noi și rezultatele au ieșit dezastru. Motivele sunt multe. Inclusiv ipocrizia producătorilor români verzi care mătrășesc tot pentru profit și bineînțeles lipsa de etică și de standarde a marilor companii. Principiul emis fiind același: dacă sunteți proști mâncați prost și scump.Cum să nu mai fim proști? Să controlăm calitatea, să nu o mai ardem atâta probusiness că, în ritmul ăsta, în curând se va dovedi profitabil să mâncăm direct căcat.

Disperare îți vine când vezi și cum s-a făcut. Nu m-aș mira și să ieșim singura țară din est unde rezultatele nu se confirmă. Pentru că Daea et comp au bătut toba, au anunțat pe toată lumea că vor lua probe, proceduri de un servilism și o prostie care ar trebui să-i condamne pe toți, de la ministru la ANSVSA, la 10 ani de meniu special: parizer cu frutti fresh. Păi de ce n-ați luat probe pur și simplu, aleator, fără să anunțăm autorități și pe nu știu mai cine?, de ce atâtea anunțuri și atâta ”ne scuzați”.

În perioada 19 — 26 iunie 2017, o echipă din România formată din specialiști ai MADR, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a deplasat la Maastricht (Olanda), Aachen (Germania) și Bruxelles (Belgia).

Deplasarea s-a realizat ca urmare a scrisorilor transmise de ministrul Petre Daea, omologilor săi din Olanda, Germania și Belgia pentru realizarea studiului comparativ în ceea ce privește produsele alimentare susceptibile de dublu standard.

“În România, în vederea analizării și depistării eventualului dublu standard în privința calității alimentelor produse în Vestul Europei, s-a constituit, la finalul lunii februarie a.c., un grup de lucru format din reprezentanți ai instituțiilor mai sus menționate. Grupul a realizat, într-o primă etapă, analize de laborator pentru un număr de 175 de produse alimentare (produse din carne, produse din lapte, conserve de pește, miere albine, legume și fructe), având ca termen de comparație informațiile declarate pe etichetă de către producători/distribuitori”, precizează MADR în comunicat.

Pe perioada deplasării au avut loc întâlniri cu oficiali ai ambasadelor din țările menționate și cu experți/reprezentanți ai autorităților de control din Belgia.

Delegația României a prelevat produse alimentare din magazinele care au fost selectate în funcție de prezența lor în statele menționate și în România, precum și de produsele identice care se regăsesc pe rafturile magazinelor din țările vizate: Lidl — Germania și Olanda; Kaufland — Germania; Belgia — Delhaize (Mega Image—România).

Potrivit sursei citate, produsele recoltate au fost selectate conform competențelor de către reprezentanții ANPC și ANSVSA, ținând cont de ingredientele și declarațiile nutriționale ale acestora și, mai ales, ținând cont ca aceleași produse din țările vizate să aibă același producător cu cele comercializate în România. ” (Agerpres)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!