RSS Feed

Scurte: un consilier de-al lui Ponta visează lagăre pentru ne-patrioţi, un grafic foarte simplu, pasajele rutiere şi RATB-ul

vezi toate articolele de
21 Jul 2015 la 13:15 6 comentarii 8536 vizualizari.

Scurte:

L-aţi văzut la MSNBC pe consilierul lui Ponta pe probleme de securitate (o mai fi, n-o mai fi? – mai degrabă nu, că omul venise cu valul gazelor de şist), Wesley Clark? Omul e complet razna, visează la lagăre pentru americani suspecţi de nepatriotism sau de idei periculoase, smulgerea lor din “comunităţile normale”. E o idee pe care o vrea aplicată şi în Europa. Se referă la “autoradicalizaţi”, tinerii care n-au job, îşi pierd iubita şi nu mai sînt destul de patrioţi…  Deci cînd cetăţenii devin neloiali SUA, atunci e dreptul nostru să-i segregăm de comunitate pe durata conflictului. Uitaţi-vă şi închinaţi-vă:

Cum bine comenta cineva, intră la categoria nepatrioţi şi ăia care au relaţii de business cu ţări care sponsorizează direct ISIS? Oricum, Clark vrea să poarte ideea şi peste ocean, în Europa. Atenţie cum o ardeţi fără joburi, fără iubiţi/iubite.

***

Graficul din Ziarul financiar, să nu-l rataţi. E şi pentru Ponţi şi pentru Klauşi:

Se poartă tot felul de discuţii despre noul Cod Fiscal, toată lumea fiind de acord că se vrea relaxare şi iar relaxare fiscală. Mici neînţelegeri apar între diverse sfere de influenţă, de capital sau politice, dar  în timp se armonizează. Liniile ceva mai dure trasate de Comisia Europeană sînt un îndemn spre compensare prin privatizare şi dereglementare. Însă graficul de mai sus ne arată clar alte probleme: impozitul pe salarii aduce dublu faţă de impozitul pe profit; impozitul pe proprietăţi este ridicol. Se pare că tendinţa e să fie colectat local: să fie, dar regulile diferenţiate, progresive, trebuie să fie foarte clare, iar mare parte din bani trebuie să meargă înspre zone strategice, nu să stea la mîna primarilor pentru panseluţe şi alte nebunii. E foarte trist oricum să vezi zidul viu de specialişti care se aşează în faţa discuţiei despre angajaţi, taxarea muncii şi celelalte chestiuni care chiar ne dor pe toţi.

RATB

ANAF a blocat conturile RATB din cauza datoriilor. În acelaşi timp, un pasaj inutil la Casa Presei a fost inaugurat (s-a fluidizat traficul, de fapt, anulîndu-se o trecere de pietoni şi un semafor…). Cam asta e paralela pe care aş face-o în politicile primăriei Bucureşti. Investiţii cretine în unele proiecte de infrastructură, neglijarea infrastructurii cu adevărat importante, cea a transportului local. M-au înnebunit cu managementul defectuos de la astfel de companii – de ce nu luaţi măsuri să-l schimbaţi de ani de zile. Dincolo de corupţie, problema e şi de abordare politică. Dacă tot bagi banii într-un oraş frumos pentru automobilişti şi ignori majoritatea care nu mai găseseşte bani de benzină şi de automobil, atunci vei fi tot timpul în situaţia să închizi bunuri cu adevărat comune şi să investeşti ca nebunul în centuri, pasaje, bretele etc. O prostie.

Transportul în comun se tot degradează în Bucureşti. Şi se vorbeşte despre el în termeni de rentabilitate. Nu, transportul în comun e un preţ de plătit ca să ne suportăm unii pe alţii. Găsiţi şefi mai buni, scoateţi parte de corupţie, dar nu începeţi cu privatizare şi alte tîmpenii că o să ajungem dintr-un oraş cît de cît compact într-un mozaic de inegalităţi din ce în ce mai mari.

Să mai spunem că îmi place ANAF-ul cum atacă el doar ţinte mediatice, cînd voi vedea că pune probleme marilor companii evazioniste, atunci să pretindă ştiri în zgomot de fanfară.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

6 comments
 • 1

  Domnule,scaderea tva la 9% la produsele agroalimentare vor face necompetitive importurile de acest gen de catre hypermarketuri,produsele straine devenind necompetitive!Asa ceva nu se poate,trebuiesc inventate si niste legi care sa blocheze accesul produselor romanesti pe rafturile marilor retaileri,ce,ne jucam aicea?

  Cristocea
  2015-07-22 09:38:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Un consilier de-ai lui Ponta ati vrut sa scrieti?

  Teodora Matei
  2015-08-08 15:09:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Finalul va fi tot ala, numai ca la nivel de natie: “o să ajungem dintr-un oraş ( a se citi “natie” (nm)) cît de cît compact(ă) într-un mozaic de inegalităţi din ce în ce mai mari.”

  George
  2015-08-12 19:21:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Omul e dus cu capul.sa stea la el in america si sa le retragă întâi americanilor dreptul la a deține arme după care sa vorbească .

  Omul e dus cu capul.sa stea la el in america si sa le retragă întâi americanilor dreptul la a deține arme după care sa vorbească .
  2015-08-23 21:01:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Dacă puneți un filmuleț pe site, de ce nu-i băgați și o subtitrare în limba romînă ca să înțeleagă toți cei care vă citesc articolul ? Așa articolul nu face doi bani ! Credeți că toți știu limba enleză ? Sau considerați ca articolul trebuie citit NUMAI de cei ce au învățat această limbă ?

  mario
  2015-09-03 10:06:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Asa e .Sub titrați.

  Silve
  2016-04-27 06:21:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!