RSS Feed

Şefii serviciilor secrete ar trebui deranjaţi mai des, ca să-şi aducă aminte că Serviciile sînt în subordinea Parlamentului, nu viceversa

vezi toate articolele de
30 Sep 2013 la 16:20 7 comentarii 734 vizualizari.

Cu aerul unuia deranjat de la treburi mai importante ca să le vorbească profanilor din parlament despre Roşia Montană, Cristian Maior, directorul SRI, le-a citit aleşilor neamului cîteva chestii, în silă, în cunoscutul limbaj de lemn al acestei instituţii şi a plecat bosumflat de acolo, făcîndu-se că nu vede mîna întinsă a colegului său de partid, Georgian Pop.

Din cîte ştiu politeţea n-a omorît pe nimeni, chiar dacă  Maior pare să fi făcut alergie la ea. Atitudinea acestei persoane numite faţă de aleşii din comisia pentru Roşia Montană spune multe despre serviciul pe care el îl conduce cît l-o mai conduce. SRI-ul are afaceri, ascultă pe cine vrei şi pe cine nu vrei şi, şi de mai mulţi ani nu mai prezintă rapoarte de activitate Parlamentului. (Asta se întîmplă de cînd preşedintele României e Traian Băsescu.)

Destui dintre parlamentarii noştri nu par prea de soi, dar din cîte ştiu SRI-ul e subordonat Parlamentului, nu viceversa, iar faptul că acest serviciu secret a fost încurajat să nu mai prezinte rapoarte de activitate Parlamentului nu face decît să le dea coarne sereiştilor, ceea ce mi se pare cît se poate de nesănătos într-o democraţie ca a noastră.

Să zicem că într-un parlament în care majoritatea asculta de Traian Băsescu lipsa de curiozitate a aleşilor ar fi avut o explicaţie. Nu şi justificare! Dar nici noua majoritate nu pare mai dornică să afle ce mai fac serviciile. Să înţelegem de aici că am intrat în faza în care politicienii trebuie să intre în graţiile serviciilor secrete şi din acest motiv nu vor să le deranjeze? Judecînd după sila cu care s-a prezentat Cristian Maior în faţa comisiei şi a presei, cam aşa s-ar zice. Dacă mai ţineţi minte, acelaşi aer de personalitate descinsă din cer, cu hîrzobul avea şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu după ce a renunţat la directoratul de la SIE. Meleşcanu, care i-a luat locul. chiar dacă nu spune nimic, măcar e politicos.

Nu cere nimeni SRI-ului să dezvăluie cine ştie ştie ce secrete de stat sau pe ce spioni a pus ochii, dar să nu vină în Parlament directorul Cristian Maior, acest produs politic de familie, ca şi cum ar fi fost deranjat de la chestii mai importante. Chiar dacă a fost numit de Traian Băsescu şi e naşul lui Ponta!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

7 comments
 • 1

  Pai, comisia asta a lu’ peşte e de tipul ” comisie, fă-te că lucrezi !” Cheamă pe toţi şi pe toate (chiar mă intreb, patriarhul BOR , Daniel, nu e convocat? de ce nu e chemat şi Mitică Dragomir, că ăsta la câte a avut pe mână e imun şi la cianură ) si? Cum procesează informaţiile, au ceva calculator superceanutronic? Sau ii pune pe Greblă şi junele Georgian Pop (rămas cu dreapta-n aer!) sa proceseze?

  Si ce sa le spuna SRI? Ca sunt forte externe care vor sa opreasca lucrarea? Da’ alea care vor sa demareze, alea de care sunt? Interne si sănătoase, da?

  Mircea
  2013-09-30 16:50:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Cred că s-a strecurat o eroare în cel de-al doilea paragraf…Liviu Maior nu are nimic de-a face cu articolul dumneavoastră.

 • 3

  Are, dar mai jos. Multumesc.

 • 4

  @Autor
  se pare ca nu v-a spus nimeni ca seful SRI nu mai este coleg de partid cu papuselul Georgian.Sau stiati si mimati inocenta?

  nepotu lu tamara
  2013-09-30 20:59:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @nepotu lu tamara:
  Bine mai, si daca nu mai e coleg de partid il doare sa dea mana cu un parlamentar din fostul partid ? Doar din politete ? Nici noi nu suntem ,,colegi’ dar iti spun cu multa placere ,,Buna dimineata nepoate, sa ai o zi buna” ! :)

  Loda
  2013-10-01 10:11:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  [...] de chemări pe la Parlament, pentru cât mai mulți astfel de puternici ai zilei, nu de alta, dar e terapie anti-aroganță oferită gratis de sistemul democratic – așa strâmb construit cum este el în [...]

 • 7

  Aşa e d-nule academician Caţavencu, Meleşcanu e foarte politicos după ce a promis că prestează şi p-aci dacă e cazul şi e invitat pe la tabloidele TV să dea câteva lecţii! Puneţi torţionarii pe liste aşa cum a fost Timişoara!

  nelutiu
  2014-02-05 23:15:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!