RSS Feed

Şefii serviciilor secrete ar trebui deranjaţi mai des, ca să-şi aducă aminte că Serviciile sînt în subordinea Parlamentului, nu viceversa

vezi toate articolele de
30 Sep 2013 la 16:20 7 comentarii 734 vizualizari.

Cu aerul unuia deranjat de la treburi mai importante ca să le vorbească profanilor din parlament despre Roşia Montană, Cristian Maior, directorul SRI, le-a citit aleşilor neamului cîteva chestii, în silă, în cunoscutul limbaj de lemn al acestei instituţii şi a plecat bosumflat de acolo, făcîndu-se că nu vede mîna întinsă a colegului său de partid, Georgian Pop.

Din cîte ştiu politeţea n-a omorît pe nimeni, chiar dacă  Maior pare să fi făcut alergie la ea. Atitudinea acestei persoane numite faţă de aleşii din comisia pentru Roşia Montană spune multe despre serviciul pe care el îl conduce cît l-o mai conduce. SRI-ul are afaceri, ascultă pe cine vrei şi pe cine nu vrei şi, şi de mai mulţi ani nu mai prezintă rapoarte de activitate Parlamentului. (Asta se întîmplă de cînd preşedintele României e Traian Băsescu.)

Destui dintre parlamentarii noştri nu par prea de soi, dar din cîte ştiu SRI-ul e subordonat Parlamentului, nu viceversa, iar faptul că acest serviciu secret a fost încurajat să nu mai prezinte rapoarte de activitate Parlamentului nu face decît să le dea coarne sereiştilor, ceea ce mi se pare cît se poate de nesănătos într-o democraţie ca a noastră.

Să zicem că într-un parlament în care majoritatea asculta de Traian Băsescu lipsa de curiozitate a aleşilor ar fi avut o explicaţie. Nu şi justificare! Dar nici noua majoritate nu pare mai dornică să afle ce mai fac serviciile. Să înţelegem de aici că am intrat în faza în care politicienii trebuie să intre în graţiile serviciilor secrete şi din acest motiv nu vor să le deranjeze? Judecînd după sila cu care s-a prezentat Cristian Maior în faţa comisiei şi a presei, cam aşa s-ar zice. Dacă mai ţineţi minte, acelaşi aer de personalitate descinsă din cer, cu hîrzobul avea şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu după ce a renunţat la directoratul de la SIE. Meleşcanu, care i-a luat locul. chiar dacă nu spune nimic, măcar e politicos.

Nu cere nimeni SRI-ului să dezvăluie cine ştie ştie ce secrete de stat sau pe ce spioni a pus ochii, dar să nu vină în Parlament directorul Cristian Maior, acest produs politic de familie, ca şi cum ar fi fost deranjat de la chestii mai importante. Chiar dacă a fost numit de Traian Băsescu şi e naşul lui Ponta!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!