RSS Feed

SENZAŢIONAL: O fotografie de 17 milioane de dolari! Din Roşia Montană. UPDATE

vezi toate articolele de
19 Aug 2013 la 11:25 83 comentarii 9974 vizualizari.

Despre FânFest 2013 sunt multe lucruri de spus (şi de scris). Dar la Roşia Montană succesiunea de evenimente nu lasă timp pentru respiro. Mâine (marţi, 20 august), sunt aşteptaţi să ajungă aici reprezentanţii ministerului Culturii (conformunei surse interne, cei de la RMGC l-ar aştepta şi pe ministrul Daniel Barbu) şi membri ai Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO. Compania se pregăteşte de zor pentru această întâlnire, dar şi pentru vizita reprezentanţilor fundaţiei Europa Nostra (cea mai importantă organizaţie europeană din domeniul protecţiei şi valorificării patrimoniului), programată pentru luna septembrie. Printre altele, pe casele monument istoric au fost amplasate banere uriaşe care vorbesc despre milioanele (şi zecile de milioane de dolari ) „investite” (sau care vor fi „investite”) în patrimoniul de aici. Lăsând la o parte problema de autorizare (a unor astfel de banere pe casele monument istoric), există o imagine care valorează exact 17 milioane de dolari.

Pe casa de la nr. 393 (casa cu cea mai veche documentare certă – 1819 -; construcţia având însă o vârstă şi mai mare), mesajul afirmă că „RMGC a investit 17 milioane de dolari în patrimoniul de la Roşia Montană”. Întâmplător (sau nu), compania a achiziţionat această casă în picioare. Cele „17 milioane de dolari investiţi în patrimoniu” au avut însă un efect devastator asupra casei. Acoperişul spart şi geamurile lăsate deschise au permis intrarea apei, degradarea zidurilor şi, în cele din urmă, prăbuşirea clădirii. Deasupra fundaţiei a fost construit un şopru de scânduri pe care a fost amplasată plăcuţa specifică monumentelor istorice (!). Mai jos puteţi vedea două fotografii: una din faza în care casa începuse deja să se descompună şi una din aceste zile, cu banerul care vorbeşte despre milioanele de dolari „investite” deja de compania în patrimoniul Roşiei Montana. Comentariile suplimentare cred că sunt de prisos.

Casa cu nr. 393, intrată într-o fază avansată de degradare după achiziţionarea de către RMGC

O fotografie de 17 milioane de dolari (foto: Claudia Apostol):

***

Revenind însă la întâlnirea de mâine. Pentru că e de o perversitate maximă. În invitaţie se arată că „membrii comisiei vor avea întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor, cu societatea civilă şi cu cei ai mass-media pentru a constata la faţa locului care este situaţia patrimoniului cultural de la Roşia Montană, luând în considerare fapul că au existat iniţiative pentru includerea sitului Roşia Montană pe lista tentativă UNESCO.  Subiectul abordat în cadrul acestor discuţii este poziţia autorităţilor locale din zona Roşia Montană şi din judeţul Alba faţă de proiectul Roşia Montană”.

Mai întâi sunt de semnalat câteva inadvertenţe. Nu există „iniţiative”, ci o singură iniţiativă pentru includerea în UNESCO, susţinută de organizaţiile profesionale din domeniu, societatea civilă şi chiar de către Comisia în discuţie („Comisia permanentă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru relaţia cu UNESCO se angajează să susţină includerea sitului Roşia Montană pe Lista tentativă prin toate mijloacele aflate la dispoziţia sa” – 30 noiembrie 2010, detalii aici). În plus, poziţia autorităţilor locale faţă de proiectul Roşia Montană (s.a.) nu are vreo legătură cu discuţia despre includerea pe Lista Tentativă a UNESCO.

Mai grav este însă faptul că întâlnirea are ca scop doar mimarea consultării publice. Pentru că, în realitate, doar o asociaţie profesională din domeniu (Heritage) şi două ONG-uri locale (Alburnus Maior şi Fundaţia Culturală Roşia Montană), dintre cele care susţin iniţiativa de listare în UNESCO, au primit invitaţie de participare. Academia Română, Ordinul Arhitecţilor din România, Uniunea Arhitecţilor din România, Asociaţia Arhitectură. Restaurare. Arheologie (ARA), Asociaţia Ad-Astra (a cercetătorilor români), Fundaţia Pro Patrimonio (şi multe altele) au fost „uitate”. Astfel, acţiunea e mai degrabă una de „bifare a agendei”, pentru a putea justifica ulterior măsurile ilegale (pretinzând că societatea civilă „a fost consultată”).

Asociaţia Heritage a anunţat deja că participarea la o astfel de întâlnire este condiţionată de inivitarea şi celorlalte organizaţii profesionale din domeniu implicate în salvarea patrimoniului cultural de la Roşia Montană. „Numai cu o participare adecvată se va putea asigura climatul profesional pentru întâlnirea cu autoritățile locale, în spiritul respectului pentru această comunitate și pentru valorile de patrimoniu universal”, se arată în poziţia Asociaţiei Heritage (detalii aici).

Voi reveni cu amănunte.

***

UPDATE: Poziţia comună OAR, ARA, Pro Patrimonio şi ICOMOS România referitoare la întâlnirea de mâine, de la Roşia Montană:

“Comunicat de presă privind organizarea vizitei la Roşia Montană a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO

Ca urmare a inițiativei Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO de a organiza o vizită de lucru la Roșia Montană, anunțată în comunicatul de presă al Senatului din 25 iunie și stabilită pentru data de 20 august,

Organizaţiile pe care le reprezentăm, Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia „Arhitectură. Restaurare. Arheologie”, ICOMOS România și Fundaţia ProPatrimonio, își exprimă dezacordul față de modul superficial, neprofesionist și părtinitor în care este tratată problema patrimoniului cultural de importanță excepțională de la Roșia Montană, aşa cum rezultă din detaliile organizării acestei vizite.

1. Contextul anunţat al vizitei

În prezentarea motivaţiei vizitei se arată că întâlnirea are loc în contextul existenţei unor inițiative pentru includerea sitului Roșia Montană pe Lista tentativă UNESCO.

Menționăm că aceste iniţiative, formulate cu mult timp în urmă (v. anexa), adresate autorităților responsabile și rămase fără răspuns, aparţin organizaţiilor pe care le reprezentăm. În acest context o discuţie cu tema includerii Roșiei Montane în Patrimoniul Mondial în absenţa organizaţiilor care şi-au concentrat activitatea pe cercetarea şi salvarea patrimoniului cultural de la Roşia Montană și care sunt responsabile de iniţiativele menţionate pasager în anunţul vizitei este lipsită de profesionalism.

Precizăm că iniţiativele organizațiilor noastre, de protejare și valorizare a patrimoniului de la Roșia Montană prin înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial au câştigat sprijinul comunităţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale, au primit validarea din partea Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice prin votul unanim al membrilor săi din anul 2011, precum și adeziunea publică largă (peste 150.000 de semnatari în timpul ultimei campanii pe această temă, în 2011).

2. Scopul vizitei

Subiectul anunţat al discuţiilor – proiectul minier al Roşia Montană Gold Corporation – nu poate constitui un subiect legitim al unei discuţii oneste şi profesionale despre patrimoniul sitului şi despre Patrimoniul Mondial. Prin definiţie, patrimoniul cultural constituie obiect de interes public general, neputând fi subordonat unui interes privat şi punctual, cum este proiectul minier în cauză. O discuție despre starea patrimoniului cultural de la Roşia Montană se poate purta doar în sensul împlinirii obligaţiilor legale de protejare şi valorizare a acestuia, şi nicidecum în contextul unui proiect care presupune distrugerea sa definitivă.

Se precizează de asemenea în anunţul redat în presă că vizita urmăreşte “a constata la faţa locului care este starea patrimoniului cultural de la Roşia Montană”. Atragem atenţia că o discuţie despre starea patrimoniului cultural al sitului nu poate avea loc în absenţa organizaţiilor profesionale care desfăşoară acţiuni susţinute de studiere, protejare şi conservare a patrimoniului construit de la Roşia Montană, în timp ce operatorul minier este responsabil de demolarea a peste 150 de case în localitate şi multe altele în satele învecinate.

Aşadar, aşa cum este prezentat în anunţul oficial, scopul vizitei rezultă a fi acela de a valida un proiect privat distructiv, iar întâlnirea apare ca o (altă) acţiune propagandistică şi deraiată a autorităţilor statului în încercarea de a porni, împotriva legilor ţării, proiectul minier al companiei RMGC.

3. Locul întâlnirii

Locul de desfăşurare a discuţiilor – Primăria Veche, un edificiu public valoros cedat de către autoritățile locale în folosul privat al companiei miniere – exprimă în mod direct orientarea acţiunii comisiei parlamentare. Aşteptăm de la o instituţie a statului să organizeze astfel de întâlniri la propriul sediu sau într-un spaţiu public, nu pe teritoriul unei companii private interesate de distrugerea zonei.

În concluzie denunţăm acţiunea comisiei, aşa cum este caracterizată de invitaţie, ca o acţiune de manipulare şi de legitimare a distrugerii patrimoniului cultural de importanţă universală de la Roșia Montană.

Cerem comisiei, dacă va dori să se informeze şi să afle soluţiile prin care Roșia Montană poate fi inclusă în Lista Patrimoniului Mondial și poate să se dezvolte pe baza resurselor culturale și naturale excepționale, să organizeze întâlniri de lucru profesioniste, veritabile cu organizaţiile profesionale reprezentative şi să-şi asume direcțiile de acțiune pe care le-a susţinut încă din anul 2010, când formula următoarea declaraţie:

“Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO se angajează să susțină includerea sitului Roșia Montană pe lista tentativă, prin toate mijloacele aflate la dispoziția sa”.

Şerban Ţigănaş

Preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România

Dr. Monica Mărgineanu Cârstoiu

Preşedinte al Asociaţiei Arhitectură. Restaurare. Arheologie

Dr. Sergiu Nistor

Preşedinte al ICOMOS România

Şerban Cantacuzino

Preşedinte al Fundaţiei ProPatrimonio

***

UPDATE 2: Invitație Comisia pentru UNESCO a Parlamentului României (Alburnus Maior)

Către: Comisia Permanentă Comună a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO

19 august 2013

Stimate Domnule Senator Traian Constantin Igas,

Am primit telefonic o invitatie din partea dumneavoastra de a participa la o intalnire cu membrii Comisiei Permanente Comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO in data de 20 august 2013 la ora 15,00 la fostul sediu al Primariei Rosia Montana.

Este foarte posibil sa fii aflat deja in informarea facuta in prealabil deplasarii la Rosia Montana ca imobilul care a fost sediu al Primariei Rosia Montana (de la sfarsitul secolului trecut pana in anii ’60) a fost cedat recent societatii Rosia Montana Gold Corporation, societate care este si titularul recentelor lucrari de amenajare a imobilului. Din aceste considerente apreciem ca locul propus pentru intalnire nu reprezinta un spatiu obiectiv de dezbatere a problemelor de patrimoniu ale Rosiei Montane unde ‘actori’ ai societatii civile care detin puncte de vedere divergente sa fie pusi pe pozitii de egalitate.

Pe de alta parte, interesul Asociatiei Alburnus Maior de a se intalni cu membrii Comisiei Permanente Comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO este evident, cu atat mai mult cu cat asociatia a adresat Comisiei in data de 20 mai a.c. o sesizare ramasa inca nesolutionata de catre Comisie. Mai mult, pozitia Asociatia Alburnus Maior este in acord cu scrisoarea transmisa azi catre dvs de asociatiile interesate de patrimoniul cultural de la Rosia Montană: ICOMOS România, Ordinul Arhitecților din România, Fundația Pro Patrimonio și Asociația ARA [Arhitectură. Restaurare. Arheologie].

In lumina tuturor aspectelor mai sus prezentate invitam membrii Comisiei Permanente Comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO ca pe parcursul deplasarii in teren la Rosia Montana sa aiba o intalnire cu membrii Asociatiei Alburnus Maior la sediul asociatiei din Rosia Montana, Str. Principala, Nr. 299 (situat in apropierea fostului sediu al Primariei Rosia Montana dar si in apropierea actualului sediu al Primariei).

In speranta ca veti accepta invitatia noastra,

Cu stima,

Eugen David

Presedinte

Asociatia Alburnus Maior

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

83 comments
 • 1

  I-au invitat pe amarastenii de la Heritage ca sa nu aiba de-a face cu greucenii din patrimoniu…

 • 2

  Off topic: citeam o stire pe site-ul B1 si am observat ca unde aparea cuvantul “aur” era lipit si un link catre pagina RMGC. Noi metode pentru B1 de a lua bani din publicitate murdara. N-am vazut niciun link atasat la cuvantul “cianura”. Dar B1 nu sunt la prima abatere, au mai publicat acum vreo doua luni un articol publicitar al RMGC, uitand sa mentioneze ca este publicitar, asa cum faceau alte site-uri.
  Articolul pe care-l citeam: b1.ro/stiri/eve../
  Pagina catre care te redirectioneaza link-ul: rmgc.ro/proiect../
  On topic: Ar fi foarte sugestiva pentru cei care nu au fost la Rosia Montana o galerie foto cu casele daramate sau lasate in paragina de RMGC.

 • 3

  Completare: am vazut acum in alte articole pe site-ul B1 alte doua cuvinte cu link-uri catre pagina RMGC: mina si investitii. Chestia asta e recenta, acum doua luni aceste cuvinte nu aveau atasate link-uri.

 • 4

  astia vin si pleaca, cianurile raman!

 • 5

  Ideal ar fi ca intalnirea de maine sa fie transmisa live pe internet (daca televiziunile nu sunt interesate). Ca sa vedem daca isi fac datoria fata de noi alesii din Parlament.

 • 6

  Programul zilei de maine la Rosia Montana: alba24.ro/maine../
  Trei sferturi din zi alaturi de compania lacomiei, un sfert doar pentru discutii cu cei care se opun exploatarii criminale.

 • 7

  @flesh:
  Reclama? pentru ce, pentru cine?!
  Ponta a inclus deja proiectul Rosia Montana in Planul national de investitii si locuri de munca !
  Uite aici, pe Antena 3 : antena3.ro/roma../

  Mircea_
  2013-08-19 15:23:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @flesh:
  Uite-aici informatii proaspete cu Ponta si Sova despre cum se inteleg de minune cu RMCG. Poate nu ai aflat, dar astia sunt acum la guvernare.

  Mircea_
  2013-08-19 15:32:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @flesh:
  Link-ul: gandul.info/fin../

  Mircea_
  2013-08-19 15:33:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Viitorul ne va spune mai multe:
  “Exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana ar urma sa inceapa in noiembrie 2016, dupa ce planul urbanistic zonal va fi aprobat pana la sfarsitul acestui an, iar participatia statului ar creste cu inca 5,69%, la 25% din actiuni, dar conditionat de emiterea la timp a tuturor autorizatiilor, scrie agentia Mediafax, care citeaza un draft al Acordului dintre Guvern, Gabriel Resources si Rosia Montana Gold Corporation pentru inceperea exploatarii, document aflat inca in lucru.”

  victor L
  2013-08-19 15:35:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Cand v-am zis ca jocurile sunt facute, textul este scris, mai ramane sa se stabileasca momentul cand se va pune in practica …
  Acum domnule Gotiu, ia-ti deputatul in brate si pupa-l pe obraji! Ne-ai pricopsit si pe noi ceilalti cu unul ca ala pentru ca te-a prostit ca o sa iti indeplineasca visul. Cand unii iti spuneau ca e “pacalici” tu nu, “batman”, “batman” …

  poweraxxel
  2013-08-19 16:24:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  gata. acum sa vedem cine unde se mai angajeaza sa latre pentru o saworma.

  gigi
  2013-08-19 16:37:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @keep dreaming: da, zise Marius Ghilezan. Poate pui si tu niste ghilimele de citat. Sau esti chiar tu, Ghilezene? Pentru cine nu stie, Ghilezan e un mincinos de ingheatza apele (la propriu), platit de RMGC sa scrie prin EVZ si pe blogul lui tot felul de mizerii. A fost si acum la FanFest, unde s-a remarcat doar prin imbracamintea de cocalar/suporter de stadion culoarea papagalului (probabil uniforma de suporter RMGC) si, din pacate, mai putin prin trivialitatea limbajului si a analizelor cu care ne-a obisnuit (adica a cam tacut).

  Maxa
  2013-08-19 17:13:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  @ Maxa
  Daca nu a pus Pontanel ghilimele si nu a patit nimic, de ce nu ar plagia si “keep dreaming” ?

 • 15

  documentati si fotografiati totul.la un moment dat cei vinovati vor plsti. daca adrian nastase a platit, vor plati la un moment dat toti cei implicati in avizarea ilegala o proiectului rmgc

  yehudy
  2013-08-19 19:25:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  deja rmgc poate fi actionata in justitie pentru distrugerea unei cladiri de patrimoniu aflata in proprietatea ei. cred ca este cel mai tare proces impotriva ei

  yehudy
  2013-08-19 19:30:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @yehudy:
  mosule,tu esti cam incet cu gandirea.i-ai votat p-astia exact ca sa faca ceea ce fac acum.pana-i tragi tu la raspundere si vor plati(buhahahha!) copiii tai vor manca cianuri pe paine.iar tu cand ei or sa lumineze noaptea ,sa le explici cum le-ai vandut viitorul,pentru o bere la pet si-un mic sleit!

  viitorul luminos
  2013-08-19 19:33:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  vad ca stii cum s-a votat pe mici si bere. dar asta este treaba ta. tara asta si-a pus sarpele de gat cand l-a votat pe numitul inculpat iliescu ion, in anul 1990.
  eu ne am votat niciodata fsn.
  ca sa revenim la discutie, un proces impotriva rmgc pentru faptul ca a distrus o cladire de patrimoniu poate bloca atat achizitiile viitoare ale rmgc privind alte cladiri de patrimoniu, cat si actualele pug si puz. avocatii stiu mai bine care ar fi implicatiile si consecintele unui proces impotriva rmgc pentru distrugerea unei cladiri de patrimoniu.

  yehudy
  2013-08-19 19:47:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @yehudy:
  pai si-atunci de ce pierzi timpul pe forumuri si nu faceti kestia aia?
  nu numai pe mici si bere,dar kiar si mortii au stat la coada sa prinda macar o framitura.

  viitorul luminos
  2013-08-19 19:52:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @viitorul luminos

  eu am propus intentarea unui proces impotriva rmgc pentru distrugerea unei cladiri de patrimoniu aflata in proprietatea rmgc. si acest proces cred ca poate avea implicatii si consecinte grave pentru rmgc inca de la inceput.
  eu nu am cum sa incep acest proces, dar unele organizatii pot.
  ai ceva impotriva acestui proces si al consecintelor lui? sustii procesul sau crezi ca mai bine (pentru rmgc) ar fi sa nu se faca acest proces?

  yehudy
  2013-08-19 20:07:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @yehudy:
  Guvernantii si RMCG pregatesc lopetile si buldozerele si voi o luati cu cocosu’ rosu pe dupa capita de fan. Degeaba chefuiti la RM cu speranta ca RMCG se va simti si va pleca. Strategie infantila. Lucrarea poate fi oprita de cei care au aprobat demarerea. Adica guvernul Ponta. Acolo trebuia sa protestati 10.000 – 50.000 de oameni, nu la iarba verde. Era o sansa. Asa, mai mult mimati.

  Mircea_
  2013-08-19 20:27:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @viitorul luminos
  nu ai raspuns: esti de acord cu actionarea in justitie a rmgc pentru distrugerea unei cladiri de patrimoniu aflata in proprietatea ei? da sau nu?

  yehudy
  2013-08-19 20:34:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  ca dovada ca esti un cal troian al rmgc nici macar nu-i citezi numele corect. esti un cal troian care face valuri dupa metoda numitului inculpat iliescu ion. dar fii linistit, cine a citit a inteles ce are de facut:)

  yehudy
  2013-08-19 20:44:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  proiectul rmgc poate fi blocat numai in justitie. cine sustine altceva este calul troian al rmgc. astept sa fiu contrazis.
  in acest proiect au interese: traian basescu, victor ponta si crin antonescu. intreaga clasa politica este de acord sa distruga Romania.
  la fel este cu gazele de sist: ponta, basescu, antonescu sustin distrugerera ecologica a Romaniei.
  si in cazul gazelor de sist trebuie documentata evolutia. pentru ca la un moment dat sa comparam ce ni s-a spus, ce s-a obtinut si cine a semnat.

  yehudy
  2013-08-19 21:07:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  @viitorul luminos
  cel care nu a scris corect numele rmgc este “mircea” dar ti-l asumi. inseamna ca esti platit sa scrii sub mai multe nume in numele rmgc. concluziile le trag cei care citesc:)
  de altfel, din raspunsul tau este clar ca eu sunt “impotriva rmgc”, iar tu esti de cealalta parte. sa-ti spun un secret: rmgc nu o sa reuseasca! dar asta este, mai apare alt proiect unde sa fii platit ca sa distrugi ecologic Romania:) de fapt, daca esti platit cred ca sustii si retragerea Romaniei din UE si introducerea legii martiale:) sigur ai face asta:)

  yehudy
  2013-08-19 21:31:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @viitorul luminos
  slabiciunea voastra este ca nu puteti raspunde logic la intrebarile simple:) cand trebuie sa raspundeti da/nu la intrebari simple muriti in proiect:)

  yehudy
  2013-08-19 21:39:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  senzational:
  ponta si cel mai cinsti guvern si-a mintit electoratul atunci cand a spus ca este impotriva exploatarii.
  news alert ,soc si groaza:votacii usl au pus botul si acu au ramas si cu cianura sculata si cu fracturarea goala..

  menuhin
  2013-08-19 22:31:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @yehudy:
  de ce zici ca tre sa-ti raspund la-nterbari?
  tu asteapta de la mine sa dau in judecata rmgc in timp ce tu de dai cu beciucletu pe dealuri in semn de protest.

  viitoru luminos
  2013-08-19 22:33:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  a disparut un comentariu facut de “viitorul luminos” dupa data si ora 2013-08-19 21:07:42. stie proprietarul site-lui ceva despre aceasta ciudata disparitie?

  yehudy
  2013-08-19 22:39:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  administratorii acestui site nu sunt corecti daca admit sa fie sterse comentarii care compromit pe unii sustinatori ai rmgc (de ex. “viitorul luminos”, spre deosebire de nou aparutul “viitoru luminos”. un “L” lipsa la “viitoru” inseamna un alt posibil user dar cu aceleasi metehne. scoala numitului inculpat iliescu ion).
  altfel, numitii nu pot raspunde logic la intrebari simple. nu pot raspunde simplu prin da/nu.
  astept sa vad cum explica administratorul site-ului disparitia unui comentariu. avand in vedere ca este o intrebare simpla, probabil nu va raspunde si se va incadra in acolitii lui iliescu.

  yehudy
  2013-08-19 23:02:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @jan
  tovarasii numitului inculpat iliescu ion practica arta dezimformarii: ii acuza pe ceilalti de ponoasele lor. comunisti desavarsiti:) deci, nea jane, du-te la micii lui marean vanghelie, aplauda mineriadele si lasa-ne:) fa-ti circul in sectorul 5, intre ai tai dar lasa-ne:)

  yehudy
  2013-08-19 23:36:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  @jan
  nea jane, faceti-va republica voastra in sectorul 5. aveti sursa de inspiratie in opera lui ion budai deleanu.

  yehudy
  2013-08-19 23:42:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  au disparut si comentariile lui “jan”:)

  yehudy
  2013-08-19 23:46:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  Sunt multe comentarii stupide, e normal sa le stearga. Se numeste spam, cand se apuca un prost sa comenteze prostii. Mesajele exista, doar ca s-au dus in folderul de spam.
  Daca ar exista un folder de spam la nivel legislativ, acolo s-ar duce si legea speciala pentru Rosia Montana cu care vrea sa ne inchida gura guvernul. Eu cred in continuare ca a fost doar un gest care sa creasca actiunile Gabriel Resources la bursa.

 • 35

  @flesh:
  fleshule,si tu esti prost.luptator cu paharul pro rosia,ce vrei!?
  nu se duca ba flesule in spam comentariile.
  se duc dracu strese de gotiu,dupa cum i-am zis si celulilat ametit yehudi care- intreaba pe toti daca-s de acord ca el sa dea in judecata rmgc.
  ati ramas voi doi ca fraierii,placuti de gotiu,care raspundeti fara sa fiti intrebati,penibililor.
  si nu-i vina voastra ci a lu gotiu de-ati ramas ca doi penibili.

  fiul ploii uslist
  2013-08-20 17:21:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  Mihai permite-mi sa iti arat ce scria pe acea casa. Poate n-ai avut ochelarii sa citesti.

 • 37

  concluzia: ati pierdut lupta.
  si n-ati pierdut-o pentru ca motivul n-ar fi unul bun
  ci pentru ca fiecare a urmarit alt scop.
  cel mai bun izamplu-i cernea.urmeaza gotiu,dupa acelasi trend.
  restul v-ati adunat acolo doar pentru kiolhanuri si pentru ca era cool.
  si ca sa puneti bomboana pe coliva,ati pus in fruntea bucatelor cel mai cinstit guvern.
  sa fie prostie? sa fie intamplare ?sau asa a fost sa fie de la bun inceput,pentru ca ati avut cai troieni care au luptat nu-i asa dupa indicatii?!
  nu-i nimic,jos basescu inca mai tine la spalatii pe creier.putetyi lupta in continuare dupa cum va spune dottore ponta,impotriva lu basesci,ca-i dictator.
  oricum liderul vostru are mana buna.se alege praful de oriceinitiativa la care participa.trecutul lui sta dovada.

  RIP rosia
  2013-08-20 18:27:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  Senzatrional, da.
  Dar altcumva decit o interpreteaza Gotiu.
  RMGC vrea sa arate ca asa va fi soarta mai tuturor caselor daca nu se schimba ceva in arealul Rosia Montana.
  Iar cu FanFest nu se schimba nimic, ci se coscoveste :P

  victor L
  2013-08-20 18:40:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  senzational,stire soc,breaking news:dictatorul n-a mai zis nimic iar jurnalistii sunt in criza de subiecte.
  nimic pe vp pana la ora asta..

  clubul roman de presa
  2013-08-20 19:14:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  Exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an. Participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor.

  Investitorul va plăti Guvernului o redevenţă de 6% din valoarea producţiei, statul având opţiunea de a solicita companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) ca plata redevenţei să se facă în natură, se arată într-un draft al Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării, document aflat încă în lucru.

  Contactat de MEDIAFAX, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a declarat că negocierile dintre Guvern şi investitor nu au fost încheiate, ci sunt încă în derulare.

  Societatea Roşia Montană Gold Corporation este controlată de compania canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,69% din acţiuni. În spatele Gabriel Resources sunt nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan.

  Compania deţine la Roşia Montană (judeţul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.

  Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, a fost inclusă în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, în urmă cu o lună, de Guvern şi prezentată ca proiect de “exploatare cu noi standarde de mediu” de unde statul estimează beneficii de 78% din ceea ce generează proiectul.

  Gabriel Resources a transmis atunci că negociază cu Guvernul creşterea participaţiei statului la Roşia Montană Gold Corporation de la 19,31% la maximum 25% şi a redevenţei plătite de la 4% la 6%.

  Gabriel Resources deţine în prezent 80,69% din proiectul Roşia Montană, restul fiind în posesia statului prin compania Minvest.

  La finele lunii aprilie, Guvernul a decis, prin hotărâre, înfiinţarea unei noi companii care se va ocupa exclusiv de proiectul Roşia Montană şi care va funcţiona doar în subordinea ministrului delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine.

  În actul normativ, Guvernul invoca potenţialul financiar ridicat al proiectului, care justifică un transfer al beneficiilor aferente cotei deţinute de stat direct către bugetul de stat, şi arăta că realizarea proiectului de exploatare a minereului aurifer din zona Roşia Montană poate genera venituri din exploatare şi contribuţii directe la bugetul de stat estimate la mai multe miliarde dolari, poate avea o contribuţie majoră la relansarea industriei miniere din România şi la crearea unui număr semnificativ de locuri de muncă într-o zonă puternic afectată de şomaj.

  fractura de sist
  2013-08-20 20:19:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  @victor L: cred si eu ca asa va fi. Aparent insa tu nu vezi nicio legatura intre parasirea locuintelor de catre localnici, impinsi de RMGC, si distrugerea lor. Tu esti din aia numai buni de salvat de catre lideri care mai intai creeaza probleme ca sa le rezolve. Urmeaza-ti turma.

  Maxa
  2013-08-20 20:31:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  @RIP rosia: Da, probabil Basescu al tau e impotriva exploatarii de la Rosia Montana si nu si-a dat nimeni seama de asta. Ce pacat.
  Mai ai si alte dezvaluiri importante?

  Maxa
  2013-08-20 20:39:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  @Piticu21: vad ca mai intai urmeaza sa fie distrusa casa si apoi reconstruita original. Asta e nu? Foarte frumos.
  Poate vede Gotiu altceva.

  Maxa
  2013-08-20 20:41:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  @Maxa:
  vezi ca esti din ce in ce mai prost?
  cel mai cinstit guvern v-a tras-o, nu basescu
  exact aia care strigau alaturi de voi aceleasi sloganuri,acum si-au luat parandaratu si v-a lasat ca pe fraieri

  dr ponta
  2013-08-20 21:51:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  @dr ponta: “cel mai cinstit guvern v-a tras-o, nu basescu”
  Ne-a tras-o la ce? Deocamdata e la fel daca nu mai bine un pic decat pe vremea bocunguent.Hotaram daca ne-a tras-o la urmatoarele alegeri.Pana atunci “ciocu mic ca acum noi suntem la guvernare” nu? ca parca asa zicea o fufa de la pdl !

  Labe1 TV prestează colonelu´!
  2013-08-20 22:35:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  @all
  ce nu intelegeti este faptul ca actuala clasa politica, in intregime, se trage din fsn-ul anului 1990. ce nu intelegeti este ca actuala clasa politica este pe o mana la furat si distrus Romania pentru comisioane. ponta, basescu, antonescu sunt toti de acord sa se dea drumul la catastrofa ecologica rmgc si la catastrofa ecologica care va fi exploatarea gazelor de sist. toti pe o mana!

  yehudy
  2013-08-20 23:39:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 47

  @all
  si cei care sustin aceste proiecte uita ca nepotii lor vor trai intr-o tara care va avea apele freatice poluate complet.
  panza de apa freatica complet polua inseamna ca apa din fantani va fi toxica, apa extrasa cu pompe din puturi pentru agricultura va fi toxica. deci produsele agricole vor fi toxice. nici un export in agricultura, ne ramane noua sa mancam produse toxice.
  ganditi-va la viitorul copiilor si nepotilor vostri.
  acesti oameni pentru 2 mici si o bere isi vand viitorul nepotilor. dar asta este tara facuta noua de numitul inculpat iliescu ion.

  yehudy
  2013-08-20 23:48:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 48

  @all
  oameni buni, este vorba de sanatatea copiilor si nepotilor vostri aici. nu de lupta politica!
  cine isi iubeste copii, cine ii place sa se joace cu nepotii in aer curat, sa mearga la pescuit cu ei si sa manance pestele prins cred ca ar trebui sa fie cu grija la poluarea Romaniei!
  oameni buni, vorbesc despre sanatatea copiilor si nepotilor vostri! daca tineti la copii si nepotii vostri aveti grija sa nu va bateti joc de ei pentru 2 mici si o bere!

  yehudy
  2013-08-20 23:57:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  @dr ponta: 1. Doctore, daca tu ai cumva senzatia ca Ponta face ceva in cazul Rosia Montana fara sa-l consulte pe Basescu (direct sau prin amici comuni) te inseli.
  2. Imi pare rau sa vad ca ti-ai pus asa mari sperante in Ponta si ca te-a dezamagit si urli pe aici de durere la altii. Asta e, unii au inteles ceva mai repede, altii n-au crezut niciodata in “guvernul cel mai cinstit”. Grow up.

  Maxa
  2013-08-21 09:24:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 50

  @Maxa: cuma adica bai maxa fraierul satului,jos basescu a fost doar ca sa puneti voi botul?
  pai atunci de ce dracu l-ati skimbat pe boc cu ponta?
  iti raspund tot eu: de dobitoci ce sunteti.
  poate-mi explici de ce ponta zicea ca-i impotriva exploatarilor iar acum baga carbuni?!

  e loc si de mai rau
  2013-08-21 10:33:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 51

  @Maxa:
  prostanace,aici unde traiesc eu de 20 de ani, primul ministru este supus britanic.

  mi se rupe mie de tine si de cine va futte pe voi pentru ca sunteti fraieri

  dr ponta
  2013-08-21 10:36:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 52

  Sunteţi atât de orbiţi încât cianura a prins pentru voi culoare politică. Dacă-i de la unii e bună, dacă-i de la alţii e câh.

  Vai de capul vostru!

  Nora
  2013-08-21 11:08:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 53

  @e loc si de mai rau:
  La prima intrebare banuiesc ca nu trebuie sa raspund, din moment ce ti-ai dat singur raspuns (se mai numeste si tulburare bipolara).
  La a doua intrebare, unde se pare ca ti-ai revenit un pic, raspunsul e simplu si era previzibil pentru toata lumea (se pare mai putin de unii precum Dr. Ponta sau altii de prin Moldova, care chiar au crezut ce-au votat): ca sa castige voturi. Pentru asta, trebuiau sa vine cu un altfel de discurs. Ce e asa de complicat? PDL nu putea sa faca 180 de grade intors, pentru ca ar fi fost prea de tot si nu i-ar fi ajutat la nimic, dimpotriva. Totodata, PDL nu ar fi putut castiga alegerile, cu sau fara demonstratiile din ianuarie 2012 (daca crezi altfel, dream on). Deci despre ce alternative vorbim? Te las sa raspunzi tu.

  Maxa
  2013-08-21 12:25:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 54

  @Nora: Subscriu.

  Maxa
  2013-08-21 12:26:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 55

  @yehudy

  e corect ceea ce spui, cum corect spun si @nora si @maxa

  e corect ceea ce spui, si ai scris si ‘insufletit’ ;
  o mica corectie: ai folosit ca o formula de politete
  ‘oameni buni’

  Corectia e: in realitate
  oamenii nu sunt buni

  Unii si altii
  2013-08-21 12:37:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 56

  [...] mare parte a ei – a transmis), totul s-a dovedit o mascaradă. O uriaşă cacealma.O scurtă aducere aminte. Cum suna textul invitaţiei: „membrii comisiei vor avea întâlniri cu reprezentanţii [...]

 • 57

  Nu stiu ce tot va injurati pe-aici degeaba, vanzarea Rosiei Montane nu are culoare politica, toti politicienii pun umarul ca sa-si ia comisioanele.
  Cei care incearca sa dea culoare politica acestei vanzari nu fac decat spam. Nu stiu daca fac spam voit sau doar pentru ca atat ii duce capul.

 • 58

  @Unii si altii
  oamenii sunt siguri buni fata de famila lor. dar aceiasi oameni se inseala amarnic daca cred ca pentru un salariu platit sa distruga Romania fac bine copiilor si nepotilor. o Romanie cu apele freatice toxice va fi toxica pentru toti. iar precedentul o data creat, va apare oriunde. sa spunem ca ti-ai luat banii ca sa vinzi sanatatea Romaniei si te muti intr-o zona sigura. sigura cat timp? pana vor decide guvernantii ca din “zona sigura” se mai poate trage un comision. si “zona sigura” va fi poluata, nimeni nu va cumpara chiar daca vrei sa fugi.
  repet, aici nu este vorba de lupta politica!
  este voirba de sanatatea copiilor si nepotilor vostri! o sa ajungeti sa mergeti cu nepotii sa pescuiti in mari acvarii!
  cheltuielile de sanatate vor depasi cu mult mica mita primita pentru distrugerea ecologica a Romaniei!

  yehudy
  2013-08-21 20:59:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 59

  Matusica, ce-am spus eu mai devreme?

 • 60

  @all
  ii puteti recunoaste usor pe cei platiti sa sustina rmgc: divagheaza de la subiect si aduc in discutie false subiecte . nu va lasati atrasi in discutii care nu au nimic de-a face cu subiectul. va va fi imposibil sa argumentati impotriva tintelor false lansate de mercenari.

  modalitatea de a torpila rmgc este prezentarea situatiei concrete si actionarea in justitie a rmgc pentru orice abatere. daca justitia nu-si face datoria se poate merge la CEDO si de acolo nici un om politic nu va putea salva rmgc.
  rmgc si-a impus legea in Rosia Montana pentru ca nu a fost actionata in justitie pentru cea mai mica abatere.

  rmgc poate fi oprit numai in justitie. daca rmgc disloca o piatra dintr-un monument istoric, rmgc trebuie actionata in justitie.

  chiar daca proiectul rmgc a pornit, poate fi oprit de CEDO. important este ca fiecare pas grsit facut de rmgc sa fie actionat in justitie. numai asa rmgc poate fi oprit la CEDO

  yehudy
  2013-08-21 21:48:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 61

  @all
  oameni buni, uitati de politica!
  si basescu, si ponta si antonescu sustin rmgc sigazele de sist! toti sunt pe lista de comisioane! aici toti s-au inteles, deci este clar!
  oameni buni ganditi-va la sanatatea vostra, a familiilor voastre, a copiilor vostri si a nepotilor vostri!
  puneti sanatatea voastra si a copiilor vostri, a nepotilor vostri inaintea politicii!
  hai sa facem un exercitiu: sanatatea inaintea politicii!
  si daca putem opri rmgc si gazele de sist o sa fim sanatosi cu totii. si sanatosi fiind putem face si politica, dar nu politica comisioanelor celor care conduc tara, indiferent cine ar fi cei care conduc!
  hai sa-i facem sa inteleaga pe cei care conduc ca si noi vrem ceva, nu numai ei vor comisioane!

  yehudy
  2013-08-21 23:00:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 62

  @all
  se pare ca tinta nu este aurul la Rosia Montana, ci iridiul si germaniul. metale rare care valoreaza de 4 ori cat aurul de acolo. cautati pe net, este un inginer geolog care toata viata a muncit acolo si spune asta!

  yehudy
  2013-08-22 00:02:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 63

  [...] când nu exista uriaşa prefăcătorie de acum) compania a lăsat, ba chiar a ajutat clădirile să cadă în paragină. Pe de altă parte, investirea a 70 + 30 milioane de dolari pentru patrimoniu e condiţionată de [...]

 • 64

  Un articol care prezinta niste date mai vechi, din 2009: ziuanews.ro/dez../

 • 65

  [...] mare parte a ei – a transmis), totul s-a dovedit o mascaradă. O uriaşă cacealma.O scurtă aducere aminte. Cum suna textul invitaţiei: „membrii comisiei vor avea întâlniri cu reprezentanţii [...]

 • 66

  @yehudy:
  VA MULTUMESC SINCER pentru informatiile pe care le-ati
  scris mai sus; oare sa nu existe in Romania chiar nimeni
  suficient de competent si de hotarat, care sa poata da in
  judecata rmgc? sa-i determine fie sa schimbe solutiile
  de minerit (astfel incat sa nu polueze iremediabil apele)
  fie pur si simplu sa-i blocheze in justitie?(este pentru
  prima data in viata cand regret ca nu am devenit jurist)

  ar fi pacat
  2013-08-22 17:10:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 67

  @flash
  articolul citat de tine este tare. fa-i publicitate cat mai mult! de fapt este un fals contract: statul roman va lua ceva redevente di aur iar toate metalele rare le va salta rmgc fara sa dea nimic. jaful va fi unic in istorie! tint reala nu este aurul, ci metalele rare de la Rosia Montana!

  yehudy
  2013-08-22 22:19:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 68

  @all

  Posts Tagged ‘germaniu’
  Nu e doar aur la Rosia. Celelalte metale valoreaza de patru ori mai mult decat tot aurul si argintul de acolo!
  11/09/2011
  Site-ul kamikaze publica un interviu cu inginerul Aurel Santimbrean, fost geolog sef al exploatarilor miniere de la Rosia Montana. Citez pasajele cele mai interesante din acest interviu, care releva ca valoarea zacamantului de la Rosia Montana pe care guvernul si presedintele de la Bucuresti vor sa o dea cadou nu este de “doar” peste 10 miliarde de euro ci undeva pe la 50 de miliarde de euro.

  Studiul celor 16 profesori de la ASE Bucuresti mentionat in interviu il gasiti aici, si aici. Interviul integral aici.

  “Reporter: Care este cea mai mare problemă a proiectului Roșia Montană?
  Aurel Sântimbrean: Discuțiile nesfîrșite în necunoștință de cauză. Nu am văzut niciun specialist, un geolog, un miner, un inginer de preparare, care să discute problema cum trebuie. Trebuie să analizeze specialiștii. Să se facă dezbateri televizate cu specialiști, nu să vorbească oricine.

  Rep.: Cît aur este acolo?
  A.S.: Aur este mult. Aș vrea să vă spun că zăcămîntul de la Roșia Montană este un unicat. Astăzi, dacă merg cu dumneata la Roșia Montană și dezlipim o bucată de rocă cu tîrnăcopul, o măcinăm și spălăm acel măciniș cu apă, obținem aur.

  Rep.: În munții ăștia care vor fi rași de pe suprafața pămîntului e doar aur și argint, nu mai sînt cumva și alte metale rare?
  A.S.: Aș vrea să vă dau doar niște date, pe care le am și în față. În 1970, uzina de la Baia Mare a extras din concentratele noastre: seleniu, indiu, galiu. În 1962, Icechim din București, evidențiează prezența germaniului, 20 de grame pe tona de minereu. În 1973 am recoltat din cariera din muntele Cetate o probă de 350 kilograme de zăcămînt și am trimis-o la analiză la Institutul de Cercetări din Baia Mare. Vreau să vă prezint cîteva din metale identificate: aur – 1,5 grame pe tonă, argint – 11, 7 grame pe tonă, arseniu – 5000 grame pe tonă, titan – 1000 grame pe tonă, molibden – 10 grame pe tonă, vanadiu – 2500 grame pe tonă, nichel – 30 de grame pe tonă, crom – 50 grame pe tonă, cobalt – 30 grame pe tonă, galiu – 300 grame pe tonă. Aceste probe și rezultate se află în documentația pe care RMCG-ul a cumpărat-o de la Agenția Națională de Resurse Minerale.

  Rep.: Aceste metale rare le vor extrage fără să plătească nimic?
  A.S.: Nimeni nu vorbește despre ele. În orice discuție se vorbește de 300 tone de aur, 1600 de tone de argint. De aceste metale nu vorbește absolut nimeni. Din anumite informații, în contractul de concesiune secretizat se spune că orice metal în plus recuperat intră în beneficiul celui care exploatează zăcămîntul.

  Cantitățile din celelalte metale sunt mai valoroase decît cele 300 tone de aur și cele 1600 tone de argint. Într-un document întocmit de un grup de profesori de la ASE – București se spune, pe calcule, nu pe povești, că valoarea celorlalte metale rare de la Roșia Montană e mai mare de patru ori decît valoarea aurului și argintului de acolo.“

  yehudy
  2013-08-23 20:01:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 69

  @yehudy: adrian nastase a platit??? 8 luni pentru cat a furat? Apoi aerele de dizident si pretentiile de reabilitare a imaginii?? Sa avem pardon, asta nu e plata. In plus, muntii aia vor fi demult la pamint cd ii bagam noi 8 luni la inchisoare pe ponta si basescu. Crede-ma, 8 luni la regim onorabil (3 mese pe zi si internet sa-si conduca afacerile) nu ma incalzesc cu nimic. Si nici muntii nu se vor pune la loc…

  Camelia
  2013-08-24 12:30:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 70

  de fapt guvernul nu ar mai trebui sa semneze contracte secretizate! fiecare contract sa fie pus in disacutie publica cu toate anexele!
  ce inseamna contracte secretizate semnate de alesii nostri, oricare ar fi ei?
  inseamna spaga la greu! acum este circul cu bechtel, ca nu se gaseste originalul! pai daca nu se gaseste originalul bechtel poate sa ne ceara 100 miliarde desapagubiri ca noi nu stim ce am semnat!
  stop la contracte secretizate!

  yehudy
  2013-08-25 13:34:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 71

  Casa cu etaj alipita de aceste ruine a fost a fost mostenirea soacrei mele(Gruber Ghizela). Confirm faptul ca in momentul in care proprietatea s-a vandut, casa, monument istoric, se afla inca in picioare.Eu am scris in art. de pe blogul meu, in 2009:”Nu este un secret pentru nimeni faptul ca marea majoritate a locuintelor achizitionate de catre aceasta firma , sunt intr-o stare avansata de degradare iar curtile acestora sunt invadate de vegetatie nedorita. Fiecare casa isi asteapta reparatia doar atunci cand va incepe proiectul minier, asa scrie pe placutele infipte pe pereti.”

 • 72

  ca fapt divers: Australieni tocmai au dezvoltat o noua tehnologie de extragere fara cianuri si fara decopertare poate aud si prosti nostri

 • 73

  [...] the huge dissimulation that we see now) the company has left, if not helped the buildings fall apart. On the other hand, the investment of 70 + 30 million dollars for the patrimony is conditioned by [...]

 • 74

  [...] az szerepel, hogy: „Az RMGC 17 millió dollárt fektetett a verespataki örökségbe”!!! (e fénykép történetét itt olvashatják – egy másik durva hazugságra világít rá). (Forrás: [...]

 • 75

  [...] voxpublica.real../. [...]

 • 76

  curentul.net/20../

  yehudy
  2013-10-24 01:07:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 77

  [...] voxpublica.real../. [...]

 • 78

  [...] voxpublica.real../. [...]

 • 79

  [...] voxpublica.real../. [...]

 • 80

  [...] voxpublica.real../. [...]

 • 81

  [...] voxpublica.real../. [...]

 • 82

  [...] voxpublica.real../. [...]

 • 83

  [...] La capitolul ”Patrimoniu din Roşia Montană”, documentul lui şova vorbeşte de 28 de milioane de dolari. Priviţi fotografia de mai jos. Pe banerul amplasat de RMGC pe perioada FânFest scrie, cât se poate de colorat, ”RMGC a investit 17 milioane de dolari în patrimoniul de la Roşia Montană”!!! (povestea acestei fotografii o puteţi citi aici – scoate în evidenţă o altă minciună grosolan…). [...]

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!