RSS Feed

Sfat pentru chevroni: daţi-le ceva la BOR că sapă ei puţurile

vezi toate articolele de
29 Aug 2013 la 11:03 79 comentarii 1975 vizualizari.

Ăsta e un mesaj de solidaritate cu anumiţi preoţi din zona Bârlad, Vaslui, care au reuşit ceva extraordinar: au ţinut vii protestele împotriva exploatării gazelor de şist. După ce politicienii zonei au întors armele, după ce noul guvern a întors armele, cîţiva preoţi şi mii de protestatari activi au rămas pe poziţii. NUmai că acum se întîmplă ceva previzibil – încep să fie şicanaţi de mai marii ierarhici. Iată un caz de “anchetare” pentru că un preot a convocat oamenii la protest într-o parcare:

Episcopia Huşilor a anunţat declanşarea unei anchete în cazul preotului paroh din localitatea vasluiană Gara Banca, Iulian Ghimuş, după ce acesta a publicat afişe prin care invită populaţia, în numele Bisericii, la un marş şi la un miting de protest faţă de exploatarea gazelor de şist, în comuna unde slujeşte.

În antetul afişelor apare numele Parohiei Gara Banca. De altfel, şi cererea de autorizare a manifestaţiei înaintată către primărie a fost făcută tot de către preotul Ghimuş, în numele Parohiei Gara Banca.

“Nu am ştiut de această acţiune, însă vom analiza situaţia să vedem despre ce este vorba. Aşa după cum am precizat şi cu alte ocazii, orice preot poate participa la acţiunile pro sau contra exploatării gazelor de şist, însă doar ca persoane fizice şi după cum le dictează propria conştiinţă, însă fără a implica în niciun fel Biserica Ortodoxă Română şi fără a uza de calitatea oficială din cadrul Bisericii. Episcopia Huşilor nu a organizat şi nici nu va organiza vreo acţiune în acest sens, iar cei implicaţi în aceste activităţi nu au voie să folosească în mod iresponsabil Biserica în aceste dezbateri”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, Marin Tudorică.

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor nu au precizat ce sancţiuni riscă preotul paroh din localitatea Gara Banca pentru nerespectarea ordinele superiorilor.  (sursa)

Sfat pentru chevroni şi ceilalţi: băgaţi ceva pentru Catedrală, iar BOR va lucra eficient la bază. Deja lucrează pentru celălalt sponsor: Guvernul României.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

79 comments
 • 1

  Biserica Nationala-BOR (Biserica Ortodoxa Rromana)are intradevar nevoie urgenta de sprijin pentru finalizarea constructiei catedralei Neamului.

  Speram cu totii sa nu se mai repete situatia ingrata in care au fost pusi de la o vreme impartii,regii si voevozii nostri, incoronati la Catedrala de la Curtea de Arges, nepotrivita pentru cerintele acestor ceremonii in epoca actuala.

  In plus, Maria Sa Ilie Stanescu, cunoscut in istoria Romaniei ca Tortica I-ul din Costesti a fost incoronat de IPS Calinic,Episcop al Argesului si Muscelului, si nu de catre IPS Patriarhul Romaniei (cum ar fi fost normal)care nu avea la indemana un edificiu adecvat pentru savarsirea ceremoniei, dotat cu heliporturi pentru accesul membrilor Casei Regale si restaurante in care sa se bucure dupa oficiere poporul nostru recunoscator.

  Mitzu Baston
  2013-08-29 11:52:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Sa moara saracii in chinuri cu activistii anti-Chevron cu tot!!!

  Chianti
  2013-08-29 12:01:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  @Chianti: cat de prost poti sa fii?

  “iti doresc ce imi doresti tu mie, si sa ti se-ntample tie”
  (si familiei tale – aia din acte, precum si familiei tatalui tau, soferul ala de basculanta care trecea intr-o zi prin satul ma-tii)

  pavel
  2013-08-29 12:34:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Chevron aduce locuri de munca , inclusiv pentru preoti.

  Che Vron
  2013-08-29 12:35:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @rogo
  anumiţi preoţi din zona Bârlad, Vaslui, care au reuşit ceva extraordinar: au ţinut vii protestele împotriva exploatării gazelor de şist.

  Bun, hai sa spunem ca e asa, dar ma intreb si eu: cand au mai iesit preotii la proteste?! Pensii, salarii, taxe, bonuri, somaj etc la toate astea nu am vazut sa reactioneze. Cum de-or fi percutat in asa proportie de masa?! In fine.

  După ce politicienii zonei au întors armele, după ce noul guvern a întors armele, cîţiva preoţi şi mii de protestatari activi au rămas pe poziţii.

  ‘Opaa, aici ii bai ! Pai care e legatura cu primul paragraf, rogo? Si de care politicieni e vorba? Vorbim de cei care au intors armele, pe cand preotii nu le-au intors asa-i? Erau colegi de arme, cum s-ar spune, ha, ha !
  De obicei spui lucrurilor pe nume, dar acum rogozane le imbarligi.

  Mai clar. E vorba de politicieni care au un nume : USL. Acesti uselisti au scos anul trecut in strada de la faşă pân’la barbă albă, de la revolutionari pân’la preoti. I-au aliniat si i-au pus sa strige tot ce ducea puterea de atunci jos si-i ducea pe ei opozitia ,sus. Uite-asa USL-ul a ajuns glorios la putere.
  Dupa care a dat ruperea randurilor, program de voie, manifestatia s-a terminat, obiectiv atins. Nu era vorba nici de sisturi , nici de cianuri, era vorba ca USL-ul trebuia sa ajunga pe scaune. Si au ajuns, inclusiv cu sprijinul acelor preoti. Gata, case closed.

  Aaa, ca unii chiar au luat-o in serios? Probabil vor fi “informati” si aliniati corect. De catre USL.

  Mircea
  2013-08-29 13:08:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Chevron ia apa si distruge terenurile agricole contra cancer,otrava si subtante radioactive.

  Garantat Gatenstein-basescu-ponta
  2013-08-29 13:10:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Tin sa-i doresc Varanului un sincer si racoros: LA MULTI ANI !! si sa-i dedic superbul “2012 summer hit” zang-zang by Dj Nae

  resaca
  2013-08-29 13:14:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @Mircea: fara numar,fara numar,taneo pa ta sa moare dusmani tai delo

  decibel alu puradel
  2013-08-29 13:21:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @Mircea

  “Acesti uselisti au scos anul trecut in strada de la faşă pân’la barbă albă, de la revolutionari pân’la preoti. I-au aliniat si i-au pus sa strige tot ce ducea puterea de atunci jos si-i ducea pe ei opozitia ,sus. Uite-asa USL-ul a ajuns glorios la putere.”

  Ca sa vezi ce putere are USL! Oare cum i-a convins pe oameni sa iasa in strada?! I-a “convins” cu DNA-ul?! Ca uite, si “ai lu’ basescu” au reusit sa convinga oile sa iasa la defilare:

  gandul.info/sti../

  Fiecare cum poate, pe limba lui, dupa nivel…

  Partidul Miscarea Po pulara
  2013-08-29 14:04:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  reasca

  sa dea cel de sus sa se cinte zang, zang si pentru voiculescu ca nu este nici tata si nici fiul daca sint PROBE BETON nu presupuneri, nu indirecte nu asa ca exemplu sau telepatia.Si tot asa si pentru alti de exemplu videanu, udrea l.negoita pinalty etc etc. nu numai pentru unii. Pina una alta justitia independenta este chioara de un ochi de o vede si cel mai mare orb.Exact ca si mentorul.Numai atunci cind se vor ocupa de TOTI HOTII nu numai de UNII din ei. adica ca sa intelegi si tu terminarea cu JUSTITIA SELECTIVA.
  aAtunci voi aprecia si eu justitia pina atunci imi dai voie sa ma kkc pe ea, ce zici.

 • 11

  @Mircea: comportamentul politicienilor USL – acela de a se alia cu preotii locali si cu Biserica Ortodoxa in general – nu se intalneste la PDL. In PDL sunt fie agnostici, fie atei declarati, fie crestini cu coloana vertebrala care doamne feri’ nu ar amesteca biserica cu politica.
  De fapt, singura ta problema este ca e vorba de moldoveni, ca atunci cand lumea voteaza cum zice popa in vreun sat din Bihor, n-ai nicio treaba.

  Maxa
  2013-08-29 14:17:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  Johannis Klaus acuzat de implicarea în traficul de copii! – Ion Coja la Nasul TV.
  youtube.com/wat../

  ANDREI NEW YORK
  2013-08-29 14:25:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  Sunte-ti toti niste comunisti infecti !!

  Chianti
  2013-08-29 14:29:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  @Chianti: “infecti” se scrie cu 2 de “i” :)

  Maxa
  2013-08-29 14:37:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  La mitingurile de anul trecut Antenele aveau grija sa nu dea pe ecrane prea mult timp mesaje, pancarde impotriva exploatarii gazelor de sist si mai ales impotriva Gold Corporation Sponsorul Lor. Mai ales ca Firea ii pupa acum peste tot pe cianuristi.

  Dj Nae
  2013-08-29 14:39:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  DNA-ul nu pare interesat de “micile” sponsorizari cu care arunca RMGC in stanga si in dreapta de la aia de sus pana jos.

  Dj Nae
  2013-08-29 14:39:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @Maxa: Dute dracu cu porcul tau de Paunescu cu tot!!

  Chianti
  2013-08-29 15:58:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @Maxa:
  comportamentul politicienilor USL – acela de a se alia cu preotii locali si cu Biserica Ortodoxa in general – nu se intalneste la PDL.

  Ba se intalneste, dar asta nu schimba datele problemei.
  Ce sa am cu moldovenii?! esti aiurea.

  Mircea
  2013-08-29 16:10:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Cat de tare pute otrava rosia m. goldco. !

  cat de mmizerabil e bilantul ala de luat cu japca a resurselor de zeci de miliarde!

  Dar cu gazuletzul asta de sist pe schestache,
  chiar ca nu-i de gluma,
  ‘intzepaurile’ astea sunt pe tot teritoriul:
  Nord-Est, Est, Sud-Est, Vest.

  In 1947-1960 a fost o ocupatie cu diverse ocupatii/specializari:
  ‘genocid’, torturi+reeducari fara precdent,
  masacrarea elitelor religioase, intelectuale/carturarai, elitelor taranesti, muncitoresti

  Acum de ce se-ntampla oare prada asta cu otrava si saraciri/distrugeri ireversibile?
  Pai ’se face totul’ pentru o ‘democratie’ .
  Se face export moca de resurse si ‘import de democratie’,
  o ‘democratie foarte speciala’,
  de bordel ieftin, foarte ieftin, cu boala si mizerie

  despre contemporani
  2013-08-29 16:23:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Ti-a murit creierul. Desi sunt MARI dubii ca ai avut vreodata asa ceva. Un creier Functional. Nu balegar.

  @Chianti
  2013-08-29 16:27:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @ despre contemporani
  2013-08-29 16:23:01 | ,
  mergi dom`le la medic.

  victor L
  2013-08-29 17:32:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @Mircea: pai, stiu si eu? Am auzit ca FSN-ul ar fi avut 81% la Iasi in mai ‘90. Am mai auzit ca in Moldova s-a votat constant cu PSD-ul, ca-s numa’ asistati social si alcoolici p-acolo pa la Vaslui (TNR are niste glume foarte reusite pe tema asta).

  Maxa
  2013-08-29 17:37:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @Maxa
  esti un tip chiar amuzant.Esti avatarul lui Geoana cumva,sau esti “independent”?

  nepotu lu tamara
  2013-08-29 18:32:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  @ resaca (7)
  Pentru Varan urarea corecta este : LA MULTI ANI CU EXECUTARE !!!

 • 25

  Daca chiar ar exista servicii loiale tarii, ar cerceta cine-i stipendiaza pe alde victor L. si altii ca el, pana sus, si s-ar descoperi probabil lucruri interesante. Ca nu cred ca sunt doar cretini.

  Ha ha ha!
  2013-08-29 18:36:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  “daţi-le ceva la BOR că sapă ei puţurile”
  Mesajul corect ar fi fost:
  Daţi-le ceva mai mult decat le da GAZPROM prin ONG-uri la preotii locali, dar la BOR,că sapă ei puţurile.

 • 27

  @Maxa:
  Ai băut ceva, asa-i?
  Nu crezi ca ar fi cazul sa mai lasi avioanele si sa te ocupi de lucruri serioase? Vorba lu’ doamna Lungu : cam fuţi buha.

  Mircea
  2013-08-29 19:14:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @Ha ha ha!

  Domnul Victor L,
  un artist plastic ‘nevinovat’,
  sculpteaza in materiale speciale:
  in resturi cu cianuri,
  in uscaciuni cu izotopi radioactivi, ramase dupa ‘fracturari/fractionari hidraulice’

  Un artist al morbidului,
  asta-i arta care-i place

  despre contemporani
  2013-08-29 19:18:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  @Jan
  (cum de-au ramas numai minti de militieni si scarbe securiste prin RO?)

  Sa-ti trazneasca tie scafarlia de securist infect (‘zvoner si raspandac’) daca nu-i asa?
  Pentru ca nu-i asa.
  Preotii ‘locali’ nu au luat niciun ban.

  Vezi ca are Mircea Eliade o proza cu ‘eshatologia electricitatii’,
  e vorba de unul ‘lovit de fulger’,
  care se trezeste dint-o stare de mediocritate/stupiditate, capatand facultati si puteri neobisnuite dupa acest eveniment din care scapa cu viata

  despre contemporani
  2013-08-29 19:27:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  Despre stânga românească habotnică …
  August 29, 2013

  Un băiat cu barbă si ochelari (Costi Rogozanu) mi-a zis aseară “alexe hai sictir” pentru că remarcasem blând că unii habotnici de la CriticAtac sînt replica exactă, ca în oglindă, a mascaților sinecuriști care semnează cu dreapta (și în linie)… Aceeași mistică și intoleranță, doar că cu cuvinte diferite (și talent de Scînteia, și unii și alții)…

  Nu i-am răspuns imediat pentru ca a trebuit sa fac skanderbeg cu niste lipoveni în Vama Veche pina in zori, am băut nenumărate cocktailuri (proaste) și am citit trei capitole din Mouse and Rat, cartea lui Umberto Eco despre arta traducerii; dau titlul în engleza pentru ca Eco a scris-o in engleză… limbă pe care Rogozanu o practică șovăielnic… după cum nu știe nici sa facă un divin risotto cu fructe de mare cum fac eu și nici sa conducă fredonand din Rumi in limba persană… Îl bănuiesc chiar ca in caz de accident rutier Rogozanu ar fi capabil să răcnească “băi pulă”, acolo unde eu stiu sa strivesc sarcastic dușmanul cu privirea și să îmi văd suveran de drum după ce l-am înlemnit…

  De unde a venit sforțarea lui intelectuală cu “alexe hai sictir”? Din neantul neputinței, desigur, ați răspuns foarte bine.

  Problema cu stanga asta habotnică românească e următoarea: fiind mare parte din ei moldoveni, iar partea cealaltă doar fete cu ifose, ei nu știu să-și identifice aliații potențiali, ba mai și uită că Marx a fost un depresiv care a trăit pe spezele unui bărbos timid băiat neamț de bani gata.

  Mai mult, niciunul din acești imprudenți cu hybris nu l-a citit în germană in fața casei cu placă comemorativă sobră din Bruxelles unde Marx s-a lăsat liric în voia Logosului care i-a dictat, gură la gură, să scrie că o fantoma bântuie Europa…

  Rogozanu este atat de arogant si incult si imprudent, încât nici nu realizează că ce a facut el ieri (“alexe hai sictir”) este echivalentul logotetic (dar reprodus grafic neputincios) a ceea ce au făcut ai lui la Barcelona masacrandu-și aliații anarhiști din ordinul lui Stalin. Majoritatea nu aveți, desigur, habar despre ce vorbesc, însă intelegeti măcar ca Rogozanu in rolul de comisar al poporului ar fi din ăia care își dau și mama pentru o virgulă (și pentru un concediu prin sindicate).

  Bun, bine, nu știe el rusă deloc (spre deosebire de mine) așa că despre Lenin și Stalin și Troțki se bazează pe niște traduceri de-ale unora ca mine si pe un film în care ăla care îl asasinează pe Troțki cu un cârlig de spart gheață este Alain Delon (cu care eu am semănat în tinerețe, în vreme ce dizgrațioasa rasă a lui Rogozanu au fost doar niște pitici de grădină la Ialta).

  Asta aveam de spus, așteptând sa citesc in CriticAtac cum îl vor executa ai lui pentru dezastruosul fler de care dă dovadă (plus ceva probleme cu gramatica uneori)

  stanga stie ce face dreapta
  2013-08-29 19:42:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  ba baieti,facet-va mila de despre orice, ca iar are diaree verbala!
  sa-l opreasca cineva pana nu-i prea tarziu.

  despre prostii cu pretentii
  2013-08-29 19:44:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  @ha,ha,ha si @despre
  poate ca va spun o noutate,dar victor L,spre deosebire de voi,nu se uita la Antena 3.
  Lucrul acesta il face sa va fie superior din pornire.Iar in ceea ce priveste decenta limbajului folosit,el este la al doilea master iar voi sunteti la clasa pregatitoare.(aia a lui androneasca)
  Cand un om normal este ghidat de un post TV,indiferent care,inseamna ca nu mai este normal de mult.Simplu,nu?

  nepotu lu tamara
  2013-08-29 19:47:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  @despre
  umbla vorba prin targ,ca esti pui de securist.Eu nu prea cred acest lucru,dar nici nu pot depune marturie ca nu ai fi.Am auzit asta la Antena 3,direct de la Gadea.Sa cred?

  nepotu lu tamara
  2013-08-29 19:48:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @despre
  tu esti foarte bine primit pe blogul lui Gotiu.Chiar am vazut ca ai un bun prieten,yehudy,caruia ii tot explici ce materiale radioactive se ascund in muntii de langa RM.
  Nu crezi ca iti consumi energia creativa aiurea?

  nepotu lu tamara
  2013-08-29 19:54:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  @nepotu lu tamara

  sper ca nu vrei sa evaluez simplu: ‘repetitie stupida’,
  e prea stupida si obositoare repetitia cu a3

  aici e nu era vorba de a3,
  a3 care a supt-o pe bani, reclame multe, de la rmgc,
  la fel ca mai toate tvurile (mizerabie!) autohtone;
  rusine mare si pentru tvr!

  Deci,
  orele, zilele astea e vorba de cianura gold co.
  (si un pic de gaz de sist si fracturare)

  Daca ai sau aveai ceva de zis privind mizeriile astea de ‘proiecte’,
  (din punct de vedere financiar, al efectelor de distrugere ireversibila )
  ai fi avut de zis la :

  voxpublica.real../

  sau la

  voxpublica.real../

  despre contemporani
  2013-08-29 19:59:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  @despre ce vrei tu
  nu te supara,dar daca tu negi acum faptul ca esti un asiduu “urmaritor” al lui Gadea et Cie,denota un munte de ipocrizie.
  Parca tu erai cel care plagea de mila lui Sobara-Icarus si al tipei care dupa greva foamei a iesit parlamentar PC.
  Chiar ai uitat sau este in gena mioritica uitarea?

  nepotu lu tamara
  2013-08-29 20:12:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  @ALL
  de ce nu mai canta @nae faimosul hit “zang,zang”?De frica?

  nepotu lu tamara
  2013-08-29 20:14:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @Maxa: Greseala era la primul cuvant… “Sunteti” e corect ! Dar “infecti” e corect… ca dvs. si altii nu sunteti “inteligentii”… doar “inteligenti” (care e !). Gradinita nu e pentru “copiii”… doar pentru copii !
  Asadar, mama ei de conjugare: EU sunt inefect, TU esti la fel, EL,EA sunt infecti… Infectii faci cu “buba”…
  Cat priveste salarizarea in State nu are rost: ei au alt sistem, mult diferit de cel european. A te raporta la America e ca si cum ai trai acolo si ai gandi in lei… nu in dolari ! Au alte sisteme de asigurari, au sindicate puternice. Europa e mai aplecata spre “social”, dovada criza care cere “reducerea cheltuielior bugetare” (vezi Franta). In general Europa cheltuie mai mult cu asiatenta medicala, asistatii sociali. In State nu ai bani ? Vine banca si te face “homeless” imediat ! Cu familie cu tot ! Salvarea ? Nu ai asigurare platesti transportul ! Ofertele “gratuite” sunt cele mai scumpe… dar astea le-a invatat si Europa !

  Grama
  2013-08-29 20:16:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  @nepotu lu tamara aka victor L.: mai prostane, nu ma uit pe antena 3 cam deloc, ca-s prea ipocriti pe gustul meu. Iar cu lepadaturile nu se vorbeste academic. Le dai un sut in fund, mai ales cand au si aere de superioritate. Tu de ce post TV esti ghidat de te-ai imbecilizat in asa hal incat confuzi subiectele?

  Ha ha ha!
  2013-08-29 20:18:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  @Che Vron: Esti un dobitoc desavarsit.

  Nicolae Pop
  2013-08-29 20:22:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  @ha,ha,ha
  trec peste introducerea ta neamicala si te intreb la modul cel mai sincer ce cauti pe blogul lui Gadea sau pe cel al lui Mircea Badea?
  Unde este independenta ta?La Antena 2?
  PS-eu ma uit destul de mult pe BBC,pe Duna Tv,pe Digi Sport(la meciuri) si uneori la B 1.Oare sunt tradator si vandut?
  PS2-fac zapping si pe stirile noastre.Din pacate nu prind Antenele.Pot veni la tine,sa le vedem impreuna?Dau eu berea!

  nepotu lu tamara
  2013-08-29 20:25:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  @Grama: ERATA: Salariul State e din alta postare… Apropos de “Chevroni”… BOR cere mult pentru a sapa puturile… Daca “sfintesc” forarea, cer mult ca si profitul Chevron pare a fi mare ! Astia traiesc din “sfintiri” de masini (auto), masini de cusut, ma rog… bujii, curele de distributie, alarme… Mai “ung” cate un “rege”…
  Chiar ma gandesc sa-mi sfinteasca bara din spate… poate ies mai ieftin ! Cu bara din fata la “calrvazatoare”: sa mi-o fereasca de taximetristi !
  Cat priveste “Chevronii”… nu va faceti griji: Razboiul din Libia ce-a fost ? Cand navigam la petroliere, in Libia munceau firme RFG… Ulterior Italia a fost ajutata serios de Libia “tiranica”… S-au schimbat doar profitorii.
  Noi ? Ne vindem pe mai nimic daca o firma ca Chevron stie sa “unga”… si astia produc si “uleiuri de protocol” ! Daca in curtea cuiva vine Chevron si vrea sa cumpere, la pariu ca primeste un sfert din valoare- eventual- si zice ca l-a apucat pe D-zeu de un picior ?

  Grama
  2013-08-29 20:26:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  @Nicolae Pop
  cine spunea ca senectutea aduce si intelepciune?
  PS-stai linistit!Nu era un apropo’!

  nepotu lu tamara
  2013-08-29 20:34:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  @ Ha ha ha!
  “ca-s prea ipocriti pe gustul meu”. E bine ca ai puseuri de sinceritate. Asa ca mai sapa ca sa afli cine ma “stipendiaza” ;)
  Nici nu ma asteptam la un limbaj academic de la o onomatopeie :P
  Dar nu sint aceiasi pesoana cu @ nepotu lu tamara: el e un tip care-si bate joc de voi in orice moment si vă raspunde pe masura.

  victor L
  2013-08-29 20:37:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  Bee,cand termin mandatu constitutional,cu ce stiu eu de la Servicii, fara probleme voi fi desemnat prim-ministrul Romanicei!

  makaku de la Cotroceni!
  2013-08-29 20:43:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  “…anumiţi preoţi (…) au ţinut vii protestele împotriva exploatării gazelor de şist.”

  Imi exprim o indrituita indoiala ca preotii aia pricep catusi de putin ce inseamna un proces de foraj, in general vorbind.

  Daca au ajuns preotii sa fie mari experti in tehnica si stiu cu sfintenie (ca sa le folosesc un termen din vocabularul de serviciu), ca la carte, totul, de la la A la Z, e ok :) Si atunci propun si eu ca sa dea navala in biserici inginerii, fizicienii, chimistii, geologii. Sa slujeasca, sa sfinteasca etc, pentru o binemeritata reciprocitate in actiuni “competente”. Nu pentru altceva am spus “sa dea navala”, evident.

  PS: poa` sa dea pe aici un vreun preot din aceia, sa-l intreb si eu ceva?… :)

  fist
  2013-08-29 20:54:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 47

  @nepotu lu tamara

  “poate ca va spun o noutate,dar victor L,spre deosebire de voi,nu se uita la Antena 3. Lucrul acesta il face sa va fie superior din pornire.Iar in ceea ce priveste decenta limbajului folosit,el este la al doilea master iar voi sunteti la clasa pregatitoare”

  Ne spui chiar mai multe noutati! Ia te uita pe unde erau ascunsi academicienii patriei! Acad. nepotu-lu-tamara (mare amator de laBe Unu Te Ve), acad. Mircea (care “cam f*te buha” mai sus, pe la postarea #27) si – last but not least – acad. victor-L care “va v-a fi” recunoscator asa, in general…

  Johnnie Walker
  2013-08-29 20:58:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 48

  Ducetiva bah toti dracu de comunisti !

  Chianti
  2013-08-29 21:10:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  Preotii faceau parte dintr-un grup extins din care faceau parte fizicieni, chimisti, geologi sau alte specializari stiitifice.

  @fist
  2013-08-29 21:11:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 50

  @ despre (si celelalte personalitati plagiate)
  Nu vad de ce te-ai suparat. Eu mi-am exprimat o parere buna despre tine, in sensul ca doar faci pe prostul si nu gratis. Pot sa admit ca m-am inselat de doua ori.

 • 51

  @fist:
  Salutare ! :)
  Si eu m-am tot intrebat cum de au sarit astia in sutana asa de prompt si de organizat in chestiunea gazelor de sist.
  Nu-mi explic decat prin faptul ca au ei informatii ca acest gaz vine din adancuri, direct de la …Scaraoţchi!

  Mircea
  2013-08-29 21:39:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 52

  @ postarea #49
  Preotii faceau parte dintr-un grup extins din care faceau parte fizicieni, chimisti, geologi sau alte specializari stiitifice.

  N-as prea zice. Din ce am vazut eu, majoritatea din grup erau neurochirurgi si matematicieni. Si preoti, multi preoti.

  Mircea
  2013-08-29 21:46:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 53

  @ Mircea
  Cred ca te inseli. Aici este mana rusilor care au grija de oamenii lor si in lumea de apoi. Au aflat ca-l asteapta Ceasca sa-l puna iar ministru la Ape (freatice de data asta) si nu vor sa fie poluate de imperialistii americani.

 • 54

  Geologul Gabriel Sava sau George Epurescu(fizician, cercetator si coordonatorul protestelor din toata tara impotriva exploatarii gazelor de sist) se pun mai chevronistilor ?
  Ca tot veni vorba de necurat pana la urma o sa-i ia pe toti chevronistii, gatensteinii si restul de lobbysti. Koabitacii au prioritate.

  Afara cu Chevroanele
  2013-08-29 22:12:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 55

  luati sa cititi

  despre acel preot Vasile Laiu,
  interviu RFI

  rfi.ro/articol-../

  Cei ce sunt pro gaze de sist,
  insi foarte generosi de felul lor,
  spirit inalte si caritabile,
  au liberul arbitru sa-si vanda toata ‘agoniseala’ lor
  ,
  sa pastreze o mica suma
  cu care sa-si cumpere o casuta in zona cu cele mai multe exploatari gaze de sist
  Pofta buna la masa, sa va potoliti setea cu o apa rece de izvor si cat mai multa vreme uscata si fara ploi !

  despre contemporani
  2013-08-29 22:17:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 56

  @Mircea

  fara misto,
  cum in mod rational ti-ai putut da seama ca Rosia M e belea rea de tot cu bilant catastrofal
  pot adauga
  ca niciun om rational, rezonabil
  nu ar pute accepta aceasta M.u.i.e nationala
  care este super tzeapa asta cu multipleintzepari ale gazelor de sist

  despre contemporani
  2013-08-29 22:22:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 57

  Chevronarzilor care o bagati pe-aia grea cu nkvdul , kgbfsbul,

  Daca nu ati citit articolul/interviu cu domnul preot Laiu
  de aici:

  rfi.ro/articol-../

  sa va explic ceva:
  cum ati putea crede ca un tata care si-a pierdut o fata din cauza unui cancer -pe care medicul l-a legat de explozia de la Cernobal –
  ar putea fi pro-rus, pro-sovietic??
  Sau proastia si rautatea contemporana tind asimptotic
  catre infinit?

  despre contemporani
  2013-08-29 22:34:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 58

  @despre contemporani:
  Iti raspuns sincer.
  Sunt impotriva exploatarii de la RM.

  Nu aceeasi pozitie o am in chestiunea gazelor de sist.
  Ma documentez in continuare, mai citesc cand am timp ( un interlocutor valoros pe aceasta tema este @fist – daca are timp de poate lamuri, e chiar in meserie). Eu zic sa exploram, sa vedem ce avem. Dureaza oricum cativa ani. Pe urma mai vedem.

  PS. Am mai scris cine sunt foarte deranjati de gazele de sist, ca si despre asta trebuie vorbit , nu?
  Pai sunt:
  1. Rusii cu Gazpromul lor
  2. Eolienii si solarii, care-si vad megafacerile periclitate (fenomen deja prezent in SUA)

  De discutat.

  Mircea
  2013-08-29 22:38:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 59

  @Mircea

  Vezi ce vor sa faca in viitorul foarte indeparta aia
  din RFG

  energie regenerabila,

  cand au nevoie – varf – ard gazul (metan)
  cand sunt pe gol – consuma energie pentru:
  1 electroliza=> obtin hidrogen H2
  2 din H2 si CO2 obtin metan (nu e simplu!).
  Metanul e stocat in reteaua nationala care e huge, au ubde sa stocheze.

  Nu e facut inca dar o vor face
  E grea tehnologia dar se vor descurca ei negresit .

  Si s-a cam terminat cu tzeava estica veche

  E acelasi principiu al stocarii energiei cand ai surplus:
  un exemplu cu ceva existent, mult mai simplu
  acelasi principu e la centralele hidro cu masina reversibila:
  ziua turbina (e nevoie de energie) si noaptea pompa (readuce apa in bazin, la inaltime, pt ziua urmatoare)

  ___

  Cu gazul de sist e asa:
  gasesc o fata prostuta dar nu rea, care nu are ce sa mai faca. ca e aproape sa moara de foame, si o transforma in curv…
  cu un pret mai mic de 10-20 ori mai mic decat autohtonele lor, care-s si mai nearatoase…
  Si se autoproclama binefacatori;
  ii spun ca ar fi salvat-o de vecinul slav care ar fi violat-o repetat, poate da , probabil nu …
  dara slavul ala e plecat si el, sa dea cu carca la cateva mii de km de locul sau…

  despre contemporani
  2013-08-29 22:56:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 60

  @Mircea: #51- salut si tie.

  Apropo de cum si de unde vine, as fi tare curios ce imagine au aceia despre modul in care e stocat gazul acolo. Asa, simplu, cu propriile lor cuvinte facar sa-mi dea copy-paste dupa nu stiu ce articole de presa. Din pacate, un astfel de demers care sa priveasca exploatarea este din start sortit unui zambet circumspect daca vorbim despre…preoti. Cu toata consideratia pentru meseria lor de baza, de altfel.

  Un lucru pentru care si eu as iesi in strada, alaturandu-ma chiar si celor care acum se dau de ceasul mortii sa-mi arate apa cu gaz curgand prin robinet (o risipa inutila de energie, nu te face decat sa razi de felul asta de facatura-propaganda :) )este unul singur: problema redeventelor. Asta, da. Dincolo de asta, mi se pare normal sa-si mai puna oamenii intrebari, dar macar sa fie o discutie cu oameni care stiu despre ce vorbesc din punct de vedere tehnic. Fara isterii. Aplicat si atat.

  fist
  2013-08-29 22:58:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 61

  …”fara sa dea..”

  fist
  2013-08-29 23:00:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 62

  @despre contemporani: salutare, @despre.

  La #59 nu am prea inteles ultimul paragraf, dar, daca la redevente te referi, atunci, da, ma alatur opiniei tale (repet, daca la asta te refereai).

  fist
  2013-08-29 23:04:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 63

  Treaba cu asa zisa “Independenta energetica” e o v rajeala de marketing fabricata de Chevroane si livrata contra cost tuturor tonomatelor basi. (inclusiv ponta & Companu). Romania importa in medie 25-30% din nevoile de gaze. In schimb base si multi altii au avut grija (tot multumita lobby-ului USA de pe la niste ambasade) sa vanda mai toate resursele energetice de gaze, petrol si altele. Au/E asigurata dependenta fata de companiile straine preturi, conditii de exploatare.[In USA Chevron e stat in stat, in Romanika e statul insusi]
  Dar despre asta uita sa mai spuna mai aminteasca. Si nici de distrugerea panzei freatice sau de a unei suprafete imense de terenuri agricole care sunt cel putin scoase din uz. Sau apa adusa de Chevron cu sticla.

  Sa fracturati Bine
  2013-08-29 23:06:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 64

  @Mircea
  “2. Eolienii si solarii”

  O CSO – Centrala Solaro Electrica
  e o ‘bijuterie tehnica’ de toata stima:

  sursa calda ->la CNE e generatorul de abur si sursa primara Reactorul (daca nu era razboiul rece n-ar fi riscat nimeni nebunia asta;
  la CTE/CET conventional cazanul cu abur;
  turbinele sunt principial foarte asemnatoare la toate, inclusiv CSO, dar de puteri diferite)

  sursa calda la CSO e free-> energia solara,
  dar captarea e costistoare, computerizata pentru eficacitate maxima
  iar puterile produse sunt mici;
  acum 20-25 ani 1 MW produs de CSO era de 10 ori mai scump decat 1 MW de CNE ‘nuclear’;
  intre timp raportul s-a diminuat mult

  despre contemporani
  2013-08-29 23:08:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 65

  @fist
  (salutare si toate bune)

  1) redevente oribile (‘…uie’)
  2) uscarea, comsum huge de apa in zone deja secetoase
  2) distrugeri ireversibile / seisme de suprafata

  si mai ales

  4) isi bat crunt joc de oameni foarte amarati, care nu mai au nimic decat gospodaria lor; mai au sa le puna belciugul in nas si sa-i bage pe un vas in cala…
  Vezi si postarea mea @59 partea 2 .

  Nu e numai o problema tehnico-economica,
  e si de Patrimoniu si Etica si chiar Teologica

  despre contemporani
  2013-08-29 23:15:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 66

  PS. Am mai scris cine sunt foarte deranjati de gazele de sist, ca si despre asta trebuie vorbit , nu?
  Pai sunt:
  1. Rusii cu Gazpromul lor [s-au apucat de facut prospectare seismică 2D şi 3D dupa gaze de sist ca sa vezi] ORI SUNT DERANJATI ORI FAC PROSPECTIUNE PENTRU EXPLOATARE ? Cineva iar minte rau si incepe cu C sau Bas.

  Gigantul rus Gazprom, prin subsidiara sa sârbâ NIS, începe explorările pentru căutarea gazelor în perimetrul Tria din judeţul Bihor după ce a primit, în decembrie 2012, o licenţă în acest sens de la Agenţia de Resurse Minerale, potrivit anunţului pe care titularul de acord, compania canadiană East West Petroleum, l-a publicat pe site-ul propriu. De menţionat că firma canadiană este listată la bursa din Toronto, astfel încât se supune rigorilor legii în cazul în care publică anunţuri false.

  Potrivit canadienilor, East West Petroleum a concesionat 85% din perimetrul Tria către NIS, astfel încât perimetrul şi resursele sale de subsol sunt exploatate acum de compania rusă.Costul de 60 de milioane de euro al explorărilor este suportat în totalitate de ruşi.

  NIS – Gazprom va executa lucrări de prospectare seismică 2D şi 3D şi va fora trei puţuri experimentale înainte.

  Potrivit lui Gheorghe Duţu, preşedintele ANRM, concesiunea acordată East West Petroleum se întinde pe o durată de 20 de ani şi implică „doar exploatare de gaze naturale, exclus gaze de şist. Nu există nicio licenţă pentru exploatarea gazelor de şist în România” spune şeful ANRM.

  Primele rezultate vor apărea peste trei ani, însă conducerea companiei canadiene este încrezătoare că rezultatele vor fi bune având în vedere că datele geologice la care a avut acces arată că bazinul Panoniei, în care se găseşte şi Bihorul, este o zonă bogată în gaze naturale.[economica.net]

  GazProm De SiST
  2013-08-29 23:18:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 67

  @fist:
  Total de acord in chestiunea redeventelor. Aici trebuie facut presiune. Si transparenţă.

  In chestiunea tehnica… majoritatea protestantilor sunt preoti. :)
  Ar trebui mai multe dezbateri pe aceasta tema cu oameni de meserie, cu experti in domeniu.
  Numai ca la noi televiziunile / mass media sunt interesate de tigănii si de masajul lui gigi.

  Mircea
  2013-08-29 23:22:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 68

  @Sa fracturati Bine – 64
  da,corect, cam asta e

  daca se poate, a se vedea si postarile mele referitoare la Rosia M, de-aici:

  voxpublica.real../
  @10, @5, @8, @9, @46

  despre contemporani
  2013-08-29 23:29:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 69

  @despre contemporani:
  Au dezavantaje energiile astea neconventionale verzi.
  - sunt inconstante, dezavantajul major. Trebuie sa tii mereu in sistem o centrala termo -hidro ( sau mai multe )rezerva in stare calda. Pai ce-am facut? Pe eolian m-am uitat anul asta in primavara, se injecta in SN aproape 2000 MW la un moment dat ,ca apoi sa scada brusc la 700MW. Trebuie sa stai cu rezerva dupa capriciile vantului.
  - alea solare, cum ai spus, ocupa teren mult, putere echivalenta modesta , automatizare sa se ia dupa soare etc. Astea cred ca merg prin Sahara (ziua, ca noaptea trebuie sa bagi pe foc)

  Oricum, am citit un articol ca in SUA , acuma cu boom-ul cu gazele de sist (asta e fenomenul la ei) multi agenti economici renunta la eolieni si solari. E mult mai ieftin pe gaze de sist.

  Da, trebuie umblat la redevente. Din ce stiu, in Polonia cam la redevente au iesit scantei.

  Mircea
  2013-08-29 23:39:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 70

  @despre contemporani: #65, pe (foarte) scurt:

  1- da, da, da. Aici trebuie sa fie focalizarea, nu pe altceva. Crede-ma.
  2- uscare?
  3- asta cu seismele e insuficient documentata pentru a spune cu precizie maxima ca sunt declansate in urma unui astfel de proces. Ca o comparatie, daca te musca un tantar, nu cred ca te prabusesti :)

  PS: tu stii fizica si stii ca apa nu e compresibila. Fa si tu un calcul foarte simplu: ai un burlan de tubaj de-sa zicem- 13 3/8 in, prin care faci umplere (e de diametru foarte mare, cu asta se pleaca de la suprafata, la foraj pe adancimi mari). In ipoteza (absurda, desigur, coloana are configuratie “telescopica”, de la mai mare spre mai mic in jos), ca ai merge cu acelasi burlan pana la 3500 m adancime si stiind ca inside diameter-ul este de 12.275 in, zi si tu de cati metri cubi de apa ai nevoie :) Dupa aia pleci si faci, cu siguranta, calculul pentru adaosul in vederea fisurarii. E doar un exercitiu simplu, simplist as zice, fiindca aici chiar nu e locul de dezvoltat foarte mult dpdv tehnic. Nu mai dezvolt problema niplurilor de ciment pe exterior, ar fi chiar prea mult.

  fist
  2013-08-29 23:47:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 71

  @Mircea

  Orice sistem energetic are :
  - centrale de baza ( CTE pe carbune/pacura/gaz, CNE nuclear, CHE hidro pe firul apei)

  - centrale pe palier mediu (CET cu grupuri mai mici, unele CHE – hidro)

  - centrale de varf si de ‘mare varf’, unele CHE hidro , CSO, Diesel etc

  - Franta are enorm baza CNE nuclear,
  - RFG are enorm baza CTE – carbune/ Braunkohle,
  are si ceva nuclear
  - USA are detoatea baza, si CTE conventional inclusiv pe huila, CNE nuclear, CHE hidro mari

  ROMANIA NU ARE CET/CTE cu grupuri mari pe exclusiv pe gaz,
  nu prea are nici turbine cu gaze
  Romania e in degenerare grava si cu toata industria

  Gaz de sist e pentru altii (+redeventa jalnice )

  despre contemporani
  2013-08-29 23:51:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 72

  @Mircea: – #87 :)

  Da, dar ai observat- ca stiu ca ai ceva “ochi” sa vezi asa ceva- coroana “regelui international”. Eu am vazut o poza pe net, la tiganiile alea nu rezist sa le privesc. A fost facuta pe fast-forward, din monezi de aur (oare?), prinse cu suruburi cu cap ingropat M3 (metric trei se citeste, pentru cine nu stie, observatia asta nu e facuta pt. @Mircea). De inox, desigur, sa nu rugineasca pe langa “coroana”. O fi desfacut vreu membru al “casei regale. la repezeala, jaluzelele de la fereastra, ca sa faca rost de elementele pentru asamblarea demontabila :)

  fist
  2013-08-29 23:53:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 73

  …erata- era vorba mai sus de raspunsul pentru #67 (nu 87) al lui @Mircea, dar vede el.

  fist
  2013-08-29 23:54:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 74

  @fist

  da, sunt ducati austrieci gold,
  asamblare cu suruburi ordinare, ca cele de la carcase PC.

  astia le prefera pe-astea ca sunt pure – 24 carate ceea ce e rar.
  Ele nu au valoare numismatica, sunt serii imense de multe milioane exemplare.
  Cele romanesti Carol 1 etc sunt de 0.9, 22 carate.
  Primele Carol 1 20 lei aur au fost numai 300 si se gasesc mai putine,
  valoarea uneia in stare foarte buna este peste 10000 mii Eur,
  deci una singura cat multe zeci spre o suta de-alea ale ‘regelui Dorin’,
  Coroana lui Daniel Ciob e de circa 150-200g, valoreaza cat vreo 4 uncii adica vreo 6000 USD.

  Exista Aureus Roman de milion USD lejer…
  Americanii sunt nebuni, au 20 dokari de o uncie, versiuni rare proof, neatinse de mna omeneasca care sunt de la 3 milioaneUSD/exemplarul in sus…

  despre contemporani
  2013-08-30 00:04:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 75

  la @74 era vorba de Dorin Cioab iar masa ‘coroanei’ e mai probabil spre 5-6 uncii, pe la 6500-7000 USD

  despre contemporani
  2013-08-30 00:20:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 76

  @fist @57
  merci pt informatii
  volum sub 250m3 – cateva cisterne’

  daca se ingusteaza,
  oricum sub 250 m3 poate sub 150 m3
  la o lungime de 3500m si un diametru ceva mai mic de 0.35m

  despre contemporani
  2013-08-30 00:43:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 77

  Discutiile de aici s-au transformat intro terapie de grup a “Balonatilor anonimi” cu ifierarea clismei-ca fracturare hidraulica- ce poate duce la infestarea salivei si corodarea protezei de aur (provenit de la Rosia Montana).
  Mai “despre” uslamistule, nu esti in Delta cu prietena ta, bona filipineza, singura “clasa muncitoare” din randul PSD-ului ?

 • 78

  @Jan:

  Aproape l-ai “ginit”.Doar ca nu s-a dus cu filipineza ci cu Cernea taiwanezul (ala care si-a luat adibasi originari).
  Cica Cernea asta le explica pe viu USL-amistilor senzatiile tari provocate de sondarea hidraulica, iar unde nu face fata mai cere si interventii straine (Catalin Botezatu).
  Ca bonus , le face USL-amistilor un simpozion pervers despre “datoria Romaniei de a se implica activ (sau pasiv)in privinta Siriei”.
  Ehhh…nebunatici rau astia ai lui kkrau si mongolezul plagiator

  resaca
  2013-08-30 11:21:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 79

  timesnewroman.r../

  resaca
  2013-08-30 11:27:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!