RSS Feed

Sfat pentru chevroni: daţi-le ceva la BOR că sapă ei puţurile

vezi toate articolele de
29 Aug 2013 la 11:03 79 comentarii 1972 vizualizari.

Ăsta e un mesaj de solidaritate cu anumiţi preoţi din zona Bârlad, Vaslui, care au reuşit ceva extraordinar: au ţinut vii protestele împotriva exploatării gazelor de şist. După ce politicienii zonei au întors armele, după ce noul guvern a întors armele, cîţiva preoţi şi mii de protestatari activi au rămas pe poziţii. NUmai că acum se întîmplă ceva previzibil – încep să fie şicanaţi de mai marii ierarhici. Iată un caz de “anchetare” pentru că un preot a convocat oamenii la protest într-o parcare:

Episcopia Huşilor a anunţat declanşarea unei anchete în cazul preotului paroh din localitatea vasluiană Gara Banca, Iulian Ghimuş, după ce acesta a publicat afişe prin care invită populaţia, în numele Bisericii, la un marş şi la un miting de protest faţă de exploatarea gazelor de şist, în comuna unde slujeşte.

În antetul afişelor apare numele Parohiei Gara Banca. De altfel, şi cererea de autorizare a manifestaţiei înaintată către primărie a fost făcută tot de către preotul Ghimuş, în numele Parohiei Gara Banca.

“Nu am ştiut de această acţiune, însă vom analiza situaţia să vedem despre ce este vorba. Aşa după cum am precizat şi cu alte ocazii, orice preot poate participa la acţiunile pro sau contra exploatării gazelor de şist, însă doar ca persoane fizice şi după cum le dictează propria conştiinţă, însă fără a implica în niciun fel Biserica Ortodoxă Română şi fără a uza de calitatea oficială din cadrul Bisericii. Episcopia Huşilor nu a organizat şi nici nu va organiza vreo acţiune în acest sens, iar cei implicaţi în aceste activităţi nu au voie să folosească în mod iresponsabil Biserica în aceste dezbateri”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, Marin Tudorică.

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor nu au precizat ce sancţiuni riscă preotul paroh din localitatea Gara Banca pentru nerespectarea ordinele superiorilor.  (sursa)

Sfat pentru chevroni şi ceilalţi: băgaţi ceva pentru Catedrală, iar BOR va lucra eficient la bază. Deja lucrează pentru celălalt sponsor: Guvernul României.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!