RSS Feed

SFIDARE TOTALĂ: Toni Greblă, părintele legii exproprierii în interes privat, care a scos zeci de mii de români în stradă, a fost numit judecător la Curtea Constituţională!

vezi toate articolele de
17 Dec 2013 la 09:48 95 comentarii 8037 vizualizari.

Atacul Puterii la adresa instituţiilor statului este total. Cu 123 de voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere, Senatul a votat ieri numirea lui Toni Greblă ca judecător la Curtea Constituţională. Această numire reprezintă o sfidare totală la adresa zecilor de mii de cetăţeni români care au protestat în această toamnă în stradă, fiind unul dintre responsabilii direcţi ai valului de revoltă.

Alături de Ioan Ruşeţ, de la PDL, Toni Greblă este părintele ideii de expropriere în interesul marilor corporaţii, cei doi fiind autorii primului proiect de modificare a Legii Minelor care prevede o asemenea procedură. Prevederea a fost preluată ulterior şi în proiectele de lege specială pentru Roşia Montană (1 şi 2), fiind principala cauză a revoltei publice. De asemenea, exproprierea în interes privat în cazul Roşia Montană reprezintă un precedent şi pentru alte situaţii de exploatare a resurselor minerale în România, începând cu alte exploatări similare ale aurului şi până la gazele de şist.

Curtea Constituţională a României rămăsese o ultimă baricadă (oricum şubrezită) împotriva exceselor şi abuzurilor legislative cu dedicaţie din Parlament. Ei bine, pentru a se asigura că în situaţia (previzibilă) în care legile cu dedicaţie pentru marile corporaţii vor fi constestate, PSD şi Puterea l-au numit ca judecător la Curtea Constituţională pe autorul unora dintre cele mai neconstituţionale proiecte de legi din România!

În faţa unei asemenea sfidări totale există un singur răspuns: în stradă!

***

P.S.: Şi să nu-mi ceară cineva să mai am încredere în deciziile CCR atâta timp cât un avocat al încălcării Constituţiei este judecător la CCR.

***

INVITAŢIE: Miercuri, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Cafeneaua “La Papion”, din Turda, vă invit la o nouă lansare a cărţii “Afacerea Roşia Montană” (Detalii aici)


Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!