RSS Feed

Și știuletii de porumb i-au băgat în dubă! Iar presa a ratat (din nou) știrea (VIDEO)

vezi toate articolele de
17 Mar 2012 la 12:30 6 comentarii 928 vizualizari.

De pe câmp și din hambare, porumbul a ajuns în stradă. Și de aici, cupă cum s-a întâmplat ieri, în duba Jandarmeriei. ”Băgați știuleții în dubă” va intra în mitologia urbană, la fel cum a intrat și ”Băgați site-ul de cultură în dubă” ori ”Mitică la brutărie”. Acestea sunt simbolurile modului absurd în care au ajuns să fie interpretate legile. În special cele referitoare la libertatea de exprimare. Mai mult decât atât, după cum am scris și ieri (cu referire la intervențiile de joi ale forțelor de ordine de la Ministerul Mediului), sunt dovezi ale faptului că Jandarmeria și, cu alte ocazii, și Poliția au intrat în ilegitimitate. Că scopul lor nu mai e de a apăra ordinea și liniștea publică, ci sistemul și liniștea politicienilor și a companiilor care îi finanțează.

Jandarmii și polițiștii (cu precădere șefii lor) ar trebui să fie cei săltați cu dubele pentru grave încălcări ale legii ori pentru aplicarea ei discreționară și abuzivă. Nu tinerii care încearcă să atragă atenția asupra multiplelor probleme sociale, economice, ecologice ș.a.m.d. Dincolo de orice interpretări ale legii (favorabile protestatarilor care au reușit să anuleze pe bandă rulantă amenzile care li s-au aplicat până acum pentru acțiunile lor), pe care le-am tot oferit până acum, am o provocare pentru toți cei care încă mai au vreun dubiu – apelați la bunul d-voastră simț și răspundeți la următoarele întrebări. Cum au ajuns jandarmii să-l apere pe Mitică de la Ligă și Nașul de la Federație? Pe Marin Anton, secretarul de stat de la Mediu, cu 9 milioane de euro în cont? Pe Stelian Fuia, ministrul Agriculturii, aflat ani la rând pe lista de plată a Monsanto, una dintre cele mai controversate companii la nivel mondial? Pe miliardarii din spatele Chevron, Exxon, Gabriel Resources, Barrick etc.? Priviți-vă în oglindă și spuneți că ”știuleții de porumb” de ieri, ”inspectorii de sănătate civică” de alaltăieri, fanii de la meciul România-Uruguay, protestatarii din Piața Universității din București, din Piața Unirii din Cluj și din alte orașe ale țării reprezintă, cu adevărat, ”pericole publice”. ”Băieții răi”, cum ar veni, care trebuie săltați cu duba. Iar toți ceilalți, de la Nașul și Mitică, la miniștrii modificați genetic, la politicienii care îi susțin și miliardarii care îi finanțează sunt ”băieții buni”… Chiar așa să fie? Chiar credeți la modul sincer într-un asemenea scenariu?

***

Iar mass-media a reușit (încă o dată) să o dea în bară. Priveam și citeam știrile, la TV și pe edițiile online ale diferitelor ziare. Distracție mare pe seama jandarmilor care au avut serios de lucru cu ”știuleții” care nu încăpeau în dubă. Uau! Ce distractiv! Ce știre beton! Bun, și mai departe? Ce era cu ”știuleții” ăia în stradă? Ce vroiau? În vreo două-trei locuri am citit că ar fi fost vorba de un protest împotriva ”organismelor modificate genetic”. În altă parte am aflat de ”alimentele modificate genetic”. Iar în alt loc, pur și simplu, de ”modificări genetice”. Și cam atât. Tăcere aproape cvasi-generalizată în privința numelui companiei vizate direct: Monsanto. A contextului – faptul că a fost o zi internațională de luptă împotriva giganticului producător de organisme modificate genetic Monsanto, sub genericul ”Occupy Monsanto (detalii aici și aici). Și faptul că Ministerul Agriculturii a fost ales special în România pentru ”Occupy Monsanto” deoarece onor-ministrul Stelian Fuia a avut diferite funcții de conducere la Monsanto România, dar și în reprezentanțele regionale ale corporației: Business Development Manager pentru Europa Centrală și CIS (fostul URSS) la Monsanto Europe S.A., Bruxelles. Poziții care îl poziționează într-un ”discret” conflict de interese cu funcția publică pe care o ocupă acum.

Oare chiar așa greu era pentru jurnaliștii de la fața locului să afle toate aceste ”amănunte”? Și să le pună măcar în background-ul știrii legate de ”arestarea știuleților”? Ori n-aveau voie ca nici măcar c-o boabă de porumb să lovească în Monsanto și ministrul lor? Lipsa aproape cvasi-generală a unui minim profesionalism jurnalistic ori blocaj mediatic? Pe ce pariați?

***

6 comments
 • 1

  After reading this in its etetriny, it appears CPS agent Julie Riggins and others have made sure they are in control at all times with regard to everyone involved. The so called childrens’ therapist, as well as very carefully worded letter when addressing the courts, without saying anything positive that suggests potential reunification with their father who they have shown nothing but love to during their visits. IS THERE ANYONE ELSE WHO CAN SEE THROUGH THIS ENTIRE PLAY IN PROGRESS? There has to be a human being out there somewhere that will fight for the well being of these confused children? PLEASE COME FORWARD, NOW ! Someone who is willing to help this father take on CPS and ALL OTHERS INVOLVED IN THIS ENTIRE CASE OF FRAUD TO BENEFIT, NOT THE CHILDREN, BUT THEIR OWN AGENDA!

 • 2

  Gee willikers, that’s such a great post!

 • 3

  At last, someone comes up with the “right” answer!

 • 4

  I’m grateful you made the post. It’s cleared the air for me.

 • 5

  Smack-dab what I was looking for-ty!

 • 6

  It’s a real pleasure to find someone who can think like that

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alegeri alex mazilu Andrei Plesu antonescu basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu DNA educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali guvern humanitas internet Istodor Johannis justitie kelemen hunor Liiceanu Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presa presedinte protest proteste psd Remus Cernea riscograma romani rosia roșia montană Rusia salarii securitate Senat sondaj sri steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!