RSS Feed

SRI, divizia glume vs Presa, divizia Pynchon

vezi toate articolele de
17 Feb 2017 la 11:48 comenteaza acum 1163 vizualizari.

SRI postează pe contul de twitter un soi de răspuns glumeț la atacurile din Cotidianul lui Cornel Nistorescu. Nistorescu scrie o scrisoare în care spune că Florian Coldea este încă activ în SRI și că motivul ar fi diverse dosare cu care-l șantajează pe Iohannis (dosare cu tema vânzări de copii și posesiunile recuperate ale Forumului German, știți povetile de la RTV și Antena 3).

Nistorescu scrie deci un articol unde sunt prezentate ”certitudini” dintr-o zonă a bârfetului sereistic unde nu poți verifica nimic, nu poți confrunta cu nimic; în dulcele stil clasic, ziariști grei și vechi își prezintă de fapt forța anturajului și a zonelor extrem de secrete în care se învârt ei. Narcisism uneori util, alteori absolut gratuit.

Acuzațiile lui Nistorescu sunt atât de avântate încât nici nu prea ai ce răspunsuri spera de la Cotroceni. Stilul ăsta de a servi asumat secrete mărețe știu că-i place lui Nistorescu și altora din generația lui, dar pe mine și pe mulți alți muritori de rând nu ne-ajută cu nimic. În fond, sursele sunt atât de obscure încât pot fi la fel de bine câteva pagini din Pynchon. Televiziunile anti-Iohannis îi dau cu vândutul de copii și moștenirea nazismului, fără scrupule, încă un mod de bagatelizare și atac care de fapt eroizează președintele. Nistorescu vine cu detaliul în plus că fundamentul acestor vânturări de subiecte ar fi un dosar ținut de Coldea în sertar, dosar făcut de un ofițer SRI din Sibiu. Îți trebuie sertare secrete ca să chestionezi retorcedări ad integrum dintr-o epocă plină de ideologii dubioase împlântate nu doar în istoria organizației etnice germane?, întreb și eu ca element banal al generației fără secrete și dosare. Mă rog, pentru ce scrie Nistorescu să răspundă Nistorescu.

Dar care e replica SRI? Aici situația e și mai albastră, că nu mai avem un risc asumat de un ziarist-patron pe banii  lui, pe sursele lui, bune proaste cum or fi.  O postare pe twitter cu o glumiță cu subînțelesuri, asta e replica SRI:

Ce înseamnă? Nimic. Sau se presupune că e o afacere între SRI și Nistorescu.

Indiferent ce ar fi scris Nistorescu, nimic nu putea fi mai greșit decât acest răspuns. Care poate părea în același timp amenințare, îngrijorare, indiciu că Nistorescu și poveștile lui au călcat totuși pe o bătătură.

E epoca Trump și la SRI sau ce?, serviciile fac glume cu presa, trimit cimilituri pe rețele de socializare, se enervează public și rânjesc pe twitter?

Abia acum are SRI un răspuns clar de dat: dacă ați deschis divizia glume ar fi bine să ne-o spuneți și să ne tirmiteți în baza lui 544 bugetul separat. Că glumele, după cum văd, nu mai sunt secrete.

După tevatura cu postarea, SRI au răspuns oficial că au taxat de fapt scenarita, vezi aici. Nu, simplul fapt că răspunzi presei altfel decât sec și precis arată și alte chestii. Ce chestii? Secret, nu spui.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete:


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!