RSS Feed

Știrea zilei: gata cu Mafia. De pe Facebook. Și cu Farmville

vezi toate articolele de
10 May 2010 la 13:40 15 comentarii 1350 vizualizari.

Dacă vă închipuiți că negocierile cu FMI și măsurile de austeritate reprezintă cea mai importantă știre a zilei, vă înșelați. Vestea că celebrul portal de socializare Facebook ar putea să rămână fără jocurile Mafia Wars și Farmville, din cauza neînțelegerilor cu producătorii (detalii aici), este mult mai interesantă. Și nu e o figură de stil.

Personal, în ciuda faptului că am primit sute de invitații, cadouri și alte momeli pentru a intra în horă am reușit să mă abțin. Dar majoritatea prietenilor mei își încep ziua și o încheie cu un upgrade pe cel puțin unul dintre aceste jocuri. Există suficiente opinii ale sociologilor și psihologilor legate de succesul acestor jocuri. Dintre toate acestea, cea mai apropiată de adevăr (cel puțin din punctul meu de vedere), este cea legată de evaziunea din realitate. Farmville, Mafia Wars ori alte jocuri din aceeași categorie le oferă fanilor un spațiu în care dețin controlul, în care acțiunile lor au rezultate imediate și în directă legătură cu acțiunile lor. E, într-o mare măsură, iluzia unei lumi (sau al unei bucăți de lume) predictibile.

De aceea, pierderea unui astfel de spațiu poate fi mult mai dureroasă decât neplăcerile și grijile cotidiene. La greutățile lumii reale te poți adapta. Pierderea iluziilor este, însă, mult mai greu de suportat. Și nu doar a celor create de Farmville.

***

P.S. Iar dacă nu m-au prins în plasă Farmville ori Mafia Wars, nu înseamnă că nu am jocurile mele preferate. Despre ele cu o altă ocazie ;) .

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!