RSS Feed

Sute de tineri s-au ”sinucis” la Cluj și București pentru Roșia Montană. Numărul protestatarilor continuă să crească (FOTO&VIDEO)

vezi toate articolele de
12 Nov 2011 la 09:41 120 comentarii 2456 vizualizari.

”Traian Băsescu” și ”Kelemen Hunor” se plimbă prin Piața Unirii din Cluj. Cu ei au o sticlă de AURelia, din care degustă din când în când. Se salută cu trecătorii, cărora le înmânează câte o pilulă. Cu cianură. Tinerii cad secerați la pământ. Ei n-au imunitate, la fel ca cei doi politicieni. E vorba de câteva sute. Trei, patru sute. Fiecare a venit de acasă cu propria lumânare. Nu sunt într-atât de naivi încât să-și închipuie că cianura ”îți dă poftă de viață!” ori că răceala și gripa trec cu cianură. Dacă se întâmplă să ”treacă”, atunci trec de tot.

O acțiune similară cu cea de la Cluj a avut loc, vineri seara, și la București. A fost ziua nr. 5 de proteste destinate atragerii atenției asupra situației de la Roșia Montană, serie începută luni, cu ”Occupy Conti”, și continuată cu adunări în fața sediilor televiziunii publice din Cluj și București (marți), jocul ”Țară, țară, vrem ostași pentru Roșia Montană” (miercuri) și training de nesupunere civică (joi).

În timp ce protestele continuă în stradă, în Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai se desfășoară Conferința Internațională ”Roșia Montană în Istoria Universală”. Organizată sub egida universității clujene, a Academiei Române și a ICOMOS România, conferința este cea mai mare dezbatere științifică organizată pe această temă, atât din punctul de vedere al tematicii abordate (economice, impact social, geologie, arheologie, arhitectură, mediu, comunicare, relații politice), cât și al numărului invitaților, a prezentărilor și dezbaterilor, precum și a instituțiilor implicate. Despre această conferință (la finalul căreia urmează să fie elaborată o rezoluție comună) voi reveni însă cu amănunte.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

120 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!