RSS Feed

Telefoane de interventie pentru credite, DNA cere 14 ani

vezi toate articolele de
31 May 2016 la 08:36 comenteaza acum 454 vizualizari.
Telefoanele de interventie pentru a da credite in conditii “stranii” sunt o realitate. Acestea se regasesc in dosare pe rol sau in plangeri penale.
Ieri am aflat ca procurorii DNA au cerut 14 ani de inchisoare pentru “Puiu” Popoviciu in dosarul legat de smenuirea terenului de 224ha pe care a construit Mall-ul de la Baneasa.
Link aici http://m.zf.ro/zf-24/procurorii-cer-14-ani-inchisoare-puiu-popoviciu-discutie-terenul-afla-mall-ul-baneasa-ikea-mobexpert-carrefour-cel-mare-pol-comert-bucuresti-vanzari-500-mil-euro-15396614
Telefonul de interventie este o certitudine si in acest caz. Nu este cuprins in acest dosar dar probabil sta/va sta la baza unei disjungeri.
Orice bancher stie, asa cum au aflat recent si unii procurori, faptul ca exista o reticenta majora in a acorda credite pentru constructii pe terenuri susceptibile a avea probleme legale. Reticenta in a acorda credite este o constructie eufemistica in acest caz.
Mai pe sleau, sub nici o forma in conditii bancare normale si fara telefon de interventie, bancile nu ar fi finantat cu sute de milioane de euro o dezvoltare pe un teren cu probleme legale.
Deloc surprinzator, dupa asemenea zbateri/telefoane ca proiectul sa se poata finanta, au aparut si tranzactiile tintite cu apartamente.
Asa cum rezulta din presa, o pleiada de copii ai potentatilor timpurilor respective au avut acces la “deal-uri bune” pentru a isi achizitiona apartamente in noile blocuri.
Unii au plusat si pe langa apartamente s-au pricopsit si cu contracte de consultanta “in real estate” sau cu business notarial.
A fost un telefon de interventie de nerefuzat pentru bietii bancheri. Ce au primit la schimb? Supravegherea BNR stie.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Lucian Isar are studii in finante si matematica la ASE Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Chicago GSB, Oxford University, DOFIN ASE si HBS.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!