RSS Feed

Telegrafice: marea emoţie, Astra Giurgiu, 4%, legea supermarketurilor

vezi toate articolele de
09 Dec 2016 la 12:54 comenteaza acum 468 vizualizari.

Telegrafice:

 • trebuie să creăm o emoţie, a spus preşedintele ieri. Azi a legat emoţia de anticorupţie. Emoţia creată de democraţie şi de vot. De fapt, spaima reală ţine de faptul că nu s-au creat emoţii negative. Nu mai merge nimic, nu mai funcţionează nimic. Turnăm în noi emoţii şi nu se întâmplă nimic, absolut nimic. Exact ca alcoolicii când trec la un nivel de consum fără efect, şi noi ne-am îmbolnăvit de democrativită. Cu cât suntem chemaţi să votăm mai abitir, cu atât nu are efect.
 • apropo de emoţie, verdictul de 4% plagiat pentru Kovesi (adică nu e plagiat, CNATDCU), 20 de pagini faţă de cele peste 80 ale lui Ponta, a creat ceva emoţie online, o emoţie care o fi având legătură şi cu o declaraţie mai veche a preşedintelui cum că şi câteva rânduri plagiate ar trebui să te facă să te retragi din spaţiul public. Dar fără Kovesi nu se poate. Că aşa-s instituţiile la noi, sunt mai puţin importante decât oamenii care le conduc.
 • Astra Giurgiu a avut o mare reuşită, a intrat în primăvara europeană, după lungi probleme financiare, după ce rivalii de la Steaua le tot iau jucători. Aseară nu sărbătoarea nimeni, nici jucătorii, antrenorul a anunţat chiar demisia. O tristeţe istorică, stranie, demnă de menţionat.
 • Dragnea, PSD, au scos-o pe Firea cu discursul adormitor şi împăciuitor. Gâdea a valsat cu Nicuşor Dan 2 ore în studio. Politeţe, bune maniere, parcă suntem la pension. În loc de “dansezi?” sunt alte coduri “corupţia ucide!” – “sigur, s-o ucidem împreună”.
 • Cioloş, aseară, la Realitatea: “Întrebat dacă va prelua PNL după alegerile de duminică, Cioloș a precizat că nu a luat încă o hotărâre. “Nu cred că acesta e lucrul cel mai important. Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotărâre. Pentru mine important este acum să putem constitui o majoritate împreună cu PNL și USR pentru a putea guverna”. PNL-iştii sunt trataţi la şi altele. O să mă gândesc dacă o să vă conduc sau nu, gen.
 • Legea supermarketurilor, aia prin care se impuneau produse româneşti la raft a generat o reacţie din partea Comisiei europene. Unii au văzut direct infringement. Alţii au anunţat doar verificări. Mă uit pe paginile oficiale ale Comisiei (şi pe aia în română) şi, ca de obicei, sunt numai lucrurile care nu ne interesează. Nu cumva să ne îmbolnăvim de europenită. Legea aia avea destule defecte, dar avea şi meritul de a provoca un bloc prea puternic, prea influent, e clar că trebuie un ajutor pentru a împinge produse româneşti la raft. Ştim doar că a reacţionat Comisia, dar cum, prin cine, ce vrea? habar n-avem. Toată ambiguitatea asta mie nu-mi spune decât încă o dată că cine n-are lobby ca retailul să-şi cumpere. Şi, dacă n-are bani, nu ştiu.

Ce zicea Irimescu acum câteva săptămâni.

“Nu știu acum în ce constă penalizarea, mi-e greu să spun, dar, probabil, soluția este să ne aliniem din punct de vedere al legislației. În momentul de față analizăm”, a subliniat ministrul Agriculturii. (agerpres)

  P.S. Am citit pe sărite ce îndrugă Domnişoru pe platforma noastră liberă şi democrată. După câteva rânduri mi s-a stins atenţia, se făcea că eram aproape un soi de Soros pesedist şi procorupţie. Nu am calificări în domeniu, nu ştiu să tratez obsesiile aproape clinice. Aşa că o dau şi eu cum pot: mai slăbeşte-mă, nene, de unde dracu’ le scoţi.

  Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

   

  Comentează


  Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
  Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
  Un film explicativ e disponibil aici


  ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

  RSS Postari

  Cele mai comentate

  Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

  Cele mai vizualizate

  Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

  Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


  Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

  Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

  Romania Curata
  Curs de Guvernare

  Ultimele comentarii

  afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

  © 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

  Strategy & Technology: PUBLYO
  Marketing & Sales: Q2M
  Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!