RSS Feed

Timişoara contra M-am născut la Cimişoara, i-auzi una, i-auzi două!

vezi toate articolele de
16 Nov 2013 la 18:54 85 comentarii 2143 vizualizari.

La Timişoara mocneşte ceva înfiorător. Ceva ce ar putea transforma acest oraş martir al Revoluţiei, într-o urbe violent rasistă. Fiindcă timişorenii au ajuns la capătul răbdării. Oameni din acest oraş, pe care-i ştiam calmi, au început să vorbească aprobator despre înfiinaţrea unor gărzi locale, pentru a-i pune violent la punct pe ţiganii care „au acaparat” imobile din centrul oraşului.

Timişorenii cu care am stat de vorbă mi-au spus că ţiganii au fost sprijiniţi de notari, de judecători, de angajaţi ai primăriei şi de poliţişti pentru a pune coada pe aceste imobile. Păi, stai, bre, niţel! Înseamnă că ţiganii n-au lucrat de capul lor, ci au fost ajutaţi de autorităţile oraşului. Cine e mai de vină pentru asta? Ţiganii care au pus ochii pe o casă sau autorităţile care i-au sprijinit? Mai precis, autorităţile care i-au lăsat pe ţigani să-i terorizeze pe locuitorii caselor pe care au pus ochii, de le-au pus căcat pe clanţă, le-au spart geamurile şi dacă au văzut că locatarii nu înţeleg aceste aluzii fine, i-au mai şi bătut.

Ce-a păzit pînă acum poliţia din Timişoara? La ce visau procurorii din acest oraş? Asta ca să nu mai întreb cum de nu sînt cercetaţi penal notarii care au coms falsuri şi judecătorii care le-au înghiţit, de i-au făcut proprietari de imobile cîştigate cu de-a sila pe nişte ţigani din clanuri rău famate? S-o luăm însă niţeluş în răspăr, şi să ne întoarcem la relaţiile recente ale politicienilor cu diverşi ţigani iluştri, unii regi, alţii despoţi locali. Cine s-a dus să danseze cu ei, ignorînd acuzaţiile împotriva lor, şi asta nu din motive de simpatie, ci din calcule electorale? Cine i-a căutat ultimul în coarne răposatului rege Cioabă şi l-a invitat la nunta fiicei sale pe unul dintre delfinii acestui rege al ţiganilor pocăiţi?

Acum cînd ar trebui ca preşedintele ţării să intervină, ca mediator, fiindcă pentru asta e preşedinte, Băsescu tace, deşi doamna sa a primit un cocoşel de aur din partea ţiganilor. Dacă preşedintele tace, premierul, care se plînge de prestaţia omului de la Cotroceni, ar trebui să cheme autorităţile locale la ordine, înainte ca lucrurile să o ia razna la Timişoara. Sau şi Băsescu şi Ponta aşteaptă ca mai întîi la Timişoara să se întîmple, Doamne, fereşte, ceva, înainte de a deschide gura?Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!