RSS Feed

Tînăra elită socială a ţării. Eroi antibăsişti pe bani de la Ridzi. PROveste

vezi toate articolele de
11 Feb 2015 la 11:10 31 comentarii 3877 vizualizari.

Tineri, muncitori, facem bani de la zero, avem freze mişto. Şi ne enervează “asistaţii”, statul . Ştiţi restul poeziei. Imaginea asta era de obicei asociată cu lupta anticorupţie. Tinerii urbani nu mai suportau prostia ălora de se vindeau pe o găleată. Am ascultat poemul pînă la saţietate. DNA începe să tot zgîrie imaginea asta de cool tineresc care n-a făcut parte din planeta România cînd corupţia a injectat acest factor cool cu bani serioşi. Normal, 90 la sută au fost angajaţi, mai mult sau mai puţin obedienţi, dar angajaţi nu sclavi. Alţii însă au şi contribuit “filozofic” la definirea “privatizării” banului public ca o formă de civilizare urbană nemaivăzută. Am mai spus-o, PSD o fi cumpărat săraci, PDL însă şi-a cumpărat caste tinereşti bogate PRO/YUP pe timp de criză.

Un pasaj dintr-un articol al lui Tolontan mi-a atras atenţia. Tudor Breazu, fostul  soţ al Mariei Apostol, fosta şefă a comunicării Pro (actualmente şeful comunicării de la Antena 3 – poftim ironie), apărea într-un material despre tineri de real succes. Acum explică la DNA cum o fi să iei comisioane de 50 000 de euro la o singură strigare.

Udrea şi Ridzi o susţinuseră pe Elena Băsescu cu diverse campanii de unde PRO-ul lua bani serioşi (materiale fie pe Acasă, fie MTV), alături de Realitatea sau Antene. Înţelegerile se făceau pe advertoriale.

Iar un material mai vechi tot de pe tolo.ro ne arată o esenţă tare a afacerilor politico-mediatice. Presa era cumpărată cu mărunţiş (20 000 pentru Realitatea, Pro şi Antena 3, la vedere) în timp ce grosul se pierdea în firmele unor oameni de-ai lui Voiculescu:

Firma apropiată afacerilor Voiculescu
Înapoi la Loco. În loc să plătească 220.000 de euro, Loco a plătit doar 70.000 de euro. A luat 270.000 şi a achitat 70.000 către staţii. Super!

“Cum se face de banii ajung tot la Vântu şi la Voiculescu?”, se întreba, în off, un deputat din comisie.

Loco este, formal, firma de publicitate a lui Şerban Barbato, şef pe de altă parte al diviziei de reviste din grupul Intact. Piaţa însă bănuieşte că în spatele Loco este Radu Tănăsescu, fost soţ al Cameliei Voiculescu şi partener în mai multe afaceri ale grupului.

Tănăsescu are acţiuni şi lucrează ca director şi la firma CLIR, cunoscută prin Laurenţiu Ionete, firmă prin care au trecut banii de la Loco către Antena 3.

De cîte ori nimeresc pe Antena 3, am 50% şanse să-i găsesc pe GâdeaBadea explicînd cum ei sînt o minune a pieţei libere, în schimb restul sînt nişte japiţe care au luat bani de la Udrea. Badea are o credinţă în cîteva broşurele capitaliste mai naiv înduioşătoare decît închinările la capital şi profit de pe la Contributors.

MIrcea Badea crede că iubirea reală şi totală de patron aduce în mod firesc şi profit pe piaţa liberă. Şi mai crede că dacă ai lucrat într-un loc automat ai fost mînjit de ce o fi făcut patronul ca să producă banii – o fisură logică sper evidentă. Pentru el, singura problemă e să nimereşti patronul potrivit pe care să-l iubeşti sincer. Restul angajaţilor sînt doar căsătoriţi din interes.

Gâdea şi ai lui vor legitimaţie de luptă antibăsistă, dar şi recunoaştere a calităţii lor comerciale extraordinare. Să-i explicăm lui Badea de unde au venit banii lui cu materiale chiar de la el din trust.

Firma la care lucrează Mircea Badea a luat bani de la camarila Udrea-Ridzi, bani publici. Legăturile de business cu politicul şi eventual presa erau asigurate de generaţia YUP (diverşi intermediari în lumea UDREA-VOICULESCIANO-VÂNTU) care mai şi luau partea leului. Ziariştii au şi fost manipulaţi ca fraierii, şi-au şi pierdut din ce în ce mai mult din autonomie pentru că banii publici erau filtraţi de moguli. E doar un episod din prăbuşirea credibilităţii. De aia ar trebui să încetăm cu eroisme şi curaj inexistent şi să privim astfel de poveşti lucid.

Marea diferenţă e că Badea n-a furat, doar a susţinut public un patron care a furat. Breazu a furat. De aia generaţia Pro a fost uneori mai scîrboasă decît o simplă generaţie de oportunişti.

Generaţia YUP are nume mai simplu: generaţia PRO, ficţiunea unui middle class ales şi nemînjit de bani murdari, strict construit din aer, Seinfeld şi “Singur acasă”, propulsat în centre urbane româneşti şi pus să înflorească. A înflorit şi tineretul ăsta pe bani publici, cu o poezie periculoasă “antiasistenţială” la braţ şi a produs în timp tot soiul de extremisme cool , unele chiar anticorupţie şi antisărăcime, vezi ultima mişcare macoveistă.

Fiindcă tot am făcut colaje din Tolontan, să încheiem prin a-l contrazice:

Eventuala înfrîngere în justiție a cetățeanului Băsescu înseamnă o victorie pentru președintele cu același nume. (sursa)

Ăsta e aproape un pontism, cu multiplă personalitate generată de funcţii. Însă acest enunţ paradoxal îmi arată şi anumite limite ale luptei noastre publice pentru democraţie. Băsescu ca persoană a declanşat o formă de subordonare a justiţiei care ar trebui să ne îngrijoreze cu adevărat. Nu doar el trebuie să plătească, şi Kovesi trebuie să plătească, şi Morar, şi mulţi alţii. Sau, dacă nu pot plăti, măcar să fie puşi în situaţia să mai dea şi unele explicaţii.

Cătălin Tolontan spune ce presiuni a suportat. Păi asta pentru că şi-a permis să le suporte, manager stabil economic, bine înfipt în agenda publică. Alţii n-au avut timp nici să termine fraza. Nu toţi ne controlăm destinul, deh. Iar unii, da, ca să-i lămuresc şi o apăsare a lui Tolontan, s-au şi trezit în teambuilding cu diverse personaje dubioase, inclusiv cu Udrea. Nu i-am văzut pe ziariştii buni schimbînd vreo frază în rău sau în bine după aceea.

Din acest punct de vedere mi se pare că tirania lui Năstase a fost mai primitivă dar mai puţin nocivă. Năstase nu a lăsat în urmă o “filozofie” adaptată barbar şi oportunist aşa cum au făcut oamenii lui Băsescu, şi ăia îndepărtaţi care acum se pretind doar europeni, nu şi cocoşieni sau udrieni. Năstase nu a lăsat în urmă urlete de anihilare a unui popor primitiv, nu a instigat la ură de clasă de sus în jos, doar ca să-şi conserve “lupta anticorupţie” – o chestie folosită ca să mai distorioneze democratic cu americani şi europeni o altă realitate: că în 2012 cel tîrziu trebuia să se schimbe tot, ce se întîmplă acum e de fapt urmarea unei lovituri de stat inversă dată de Băsescu şi ai lui – nimeni nu poate contesta dorinţa clară populară de schimbare a regimului în 2012.

Pînă şi ziarişti liberali de bună credinţă, inclusiv Tolontan, nu au vrut să accepte cît de nocivă a fost alăturarea austeritate / anticorupţie / servicii speciale, şi cît de aiurea a fost că în acest fel şi-au cîştigat Băsescu şi trupa lui credibilitate europeană şi americană. Au tăiat de la săraci pentru plata crizei, cum au vrut conservatorii europeni, au băgat bani cu nemiluita în servicii speciale (well done, au strigat USA), au echipat servicii de dat pulane pe spinare la jandarmerie, exact în timp ce tăiau bani sau modificau legi care loveau crunt angajaţii (supermişto!, au exclamat investitorii mari). Doar aşa se pot discuta ultimii 10 ani. Dacă pierdem din vedere dimensiunea socială şi jocul economic, totul se pierde în sofisme.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

31 comments
 • 1

  am vazut reportajul ala la proevazionisti si m-am simtit ultima gaina care muceste 12-16 ore pe zi si uite frate ce genii ale finantelor nestresate, cool, urbannustiucum, laudati, vinati….ce prosteala frate ne-au tras astia si mai sint fraieri care inca nu-si revin si ii sustin….sa rizi sau sa plingi?

  doina
  2015-02-11 12:05:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  da, ati descris perfect sentimentul…

  Costi Rogozanu
  2015-02-11 12:35:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  o mafie politico-economico-securista domina in majoritate asa zisa democratie romaneasca. pentru un cunoscator sentimentul este unul profund de scarba, dar cel mai groaznic este ca nu este cel mai scarbos sentiment.
  legat de prima stare de fapt, iti dai seama ca totul este fals, ca daca dai la o parte spoiala, nu vezi decat o mizerie fara margini.
  al doilea sentiment, cel mai scarbos dintre toate, este prostia inimaginabila a asa zisei clase urbane, cea care reprezinta middle class. te uiti la ei cum se lasa manipulati de asa zisele modele create de aceasta mafie jegoasa si cum raspunde cu ura cand vine vorba de saracime, manipulata fiind de aceeasi mafie. te uiti la ei cum si-au frant gatul in gardul creditelor bancare de lacomie si din prostie, dar tot saracimea o acuza pentru propria lor prostie.
  cand aceasta middle class va reveni cu picioarele pe pamant, putem vorbi de o adevarata revolutie, pentru ca in definitiv ei au potentialul unei revolutii.

  vox populi
  2015-02-11 12:56:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  @Costi Rogozanu: Costi, e un articol frumos … dar de ce pornesti de la jumate si sa te opresti inainte de final? articolul tau e un fel de “coitus interruptus” jurnalistic. Daca ar fi vreun serial, as mai zice …

  speedofmind
  2015-02-11 13:27:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Domnule Rogozanu ,n-am fost niciodată oadmiratoare a d-nei E. Udrea,dar pentru că îmi place adevărul, vreau să vă spun că se vede de la o poștă că este o executare cerută-de cine ?- și că este o victimă .L-am admirat și îl admir pe domnul Președinte TRAIAN BĂSESCU pentru că i-a dat un șut în fund ROMÂNIEI pentru a merge înainte ,dar pașii trebuiau și trebuie făcuți de fiecare instituție în parte cu oameni . Nu poate fi controlat fiecare om în parte ! Țara CONSTRUITĂ de Băsescu nu convine multora!Nu convine politicienilor hoților -nu uitați că în lume numele de român este sinonim cu hoț- ,ziariștilor schimbători ăn idei și păreri în funcție de cine-i plătește sau îi are la mână ( Coldea) ,procurorilor și judecătorior care s-au plictisit de atâta adevăr și vor acum să se întoarcă la ce au fost odată . V-am spus că nu mi-a plăcut E. Udrea deoarece avea o ținută imorală pentru o femeie politician dar astăzi nu pot să nu-i admir forța psihică ,tăria în fața mușchilor cu spasme acelui care se vrea șeful SRI. Marilor bărbați ai Româ niei le tremură chiloții și toarnă tot felul de inepții la DNA, dar ,cred,cu pistolul (figurativ) la tâmple pus de Coldea și ai lui. Apropo, ați văzut chipul transfigurat a lui Coldea la audieri ? Era chipul omului vinovat .

  maria
  2015-02-11 13:32:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Au nu numai freze misto, au si nume misteaux:LIBERIU. Dupa infatosare, pare descendentul unor romales de matase. Saltul de la camatar la consultant financiar.

  Strajnik
  2015-02-11 16:17:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Nu e nici o luptă anticorupţie, e doar lupta pentru putere între mafioţii vechi şi cei noi. Cumva, garda nouă a Mafiei a reuşit să-şi asigure serviciile funcţionarilor aparatului represiv – probabil, le-au promis mai multe avantaje, sau pur şi simplu au avut mai mulţi bani decât vechii mafioţi, şi acum îi debarcă sistematic de pe poziţii pe aceştia din urmă. Cam asta a fost şi în decembrie 1989. Urmăriţi ce se întâmplă zilele astea prin judeţe, şi cine preia puterea în teritoriu – e de 100 de ori mai important decât circul cu Blonda. Vedeţi şi cine dintre cei vechi scapă – semn că a schimbat barca la timp.

  Constantin
  2015-02-11 16:32:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Ce-i Rogozane? Nu functioneaza bine masina de spalat creiere asa ca te-ai decis sa treci la alt program de spalare? Unul cu mai multe minciuni si manipulari si care isi bate joc mai tare de cititorii tai? Speri ca in felul asta o sa-i aduni pe cei 100000 de trepanati.. pardon! suporteri ai noului PSD?

  Si scuza-ma ca te intreb dar ASTFEL de suporteri iti trebuie tie? Care sa inghita cu ochii inchisi porcarii de genul “lovitura de stat inversa”? Asa se numeste respectarea legii la voi la PSD?

  Credeam ca vrei sa atragi persoane care sa inteleaga si sa creada in valorile stingii. Nu cretini carora sa trebuiasca sa le spui cum sa gindeasca…

  gjgj9
  2015-02-11 18:26:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Gjgj si Maria
  Oameni buni, voi sunteti consumatori de LSD?
  Pai cum e cu justitia voastra? I independenta sau nu e independent?
  Enuntul ala despre privirea vinovata a lui Coldea e cel mai amuzant. Dat in bobi cu pretentii de analiza psihologica.
  Bineinteles ca e vinovat Coldea. Dar hai sa sapam mai adanc. Cine l-a facut general de brigada la varsta la care majoritatea ofiteilor sunt locotenenti-colonei? Cine i-a dat si a treia stea la varsta la care, in mod normal, un ofiter e abia colonel?
  Cel care a avut nevoie de un vasal docil. Razesul e facut de azi pe maine boier. Evident, ca indivizii de soiul asta isi dau in petec mai devreme sau mai tarziu. Mai intai isi distrug rivalii, dupa care si pe fostul sef.Care – sa nu credem in povesti cu Mos Craciun – este orice numai nevinovat nu.

  Renuntati la vechiul si fumatul mit – boierii sunt rai, Voda/tatuca e inocent. E doar mit si, dupa cum bine stiti, nici bunul simt nici logica nu-l valideaza.

  Oricum, se constata de la o zi la alta cum textelor vehiculate pe aici le cresc sansele la un loc in fruntas si topul ridicolului si al ipocriziei.
  Nu va mai insultati inteligenta macar, daca de a altora nu va pasa.

 • 10

  gigi-ca

  tata cit de imputit sa fii sa stai cu statul de drept in brate si in spate sa furi, sa furi sa furi de nu mai ai aer?
  las-o dracului este la fel ca vorba aia romaneasca ” in fata vopsit gardul si in spate leopardul hiena .
  Bai ce s-a ales de statul de drept pe timpul chiorului?
  Bai cum a fost cu justita independenta care atitia timp cit a fost primul interlop la butoane s-a facut ca nu vede nu aude de interlopii portocalii. Si eu cind iti spuneam de cinstiti si preacinstiti tu o dadeai cu voiculescu.Loazo inca putin si voiculescu va fi un gainar pe linga hotiile voastre.
  Las-o in singe ca esti muci.
  Bai uite nu te mai intreb cine este mai hot dintre chior si iliescu ca iti este greu sa raspunzi dar i-a zi tu:
  care grup infractional este mai imputit pute mai urit cel rosu sau cel portocaliu?
  hai baga un raspuns.
  PS. loazo mucles, ca spalati pe creier sinteti voi telespectatorii de la postul cu musuroi de acoperti. Pina una alta aproape TOT ce a dezvaluit oana stancu, gidrea etc etc inca de acum 3-5 ani incep sa se adevereasca.Ce dracu esti atit de indocrtinat , taliban de nu le vezi. Si sa mai stii ceva cei de la A3 se scot singuri , nu sint platiti de evazionisti la comanda unor securisti frate cu securistul interlop chior.
  Ai vazut semnul femelei alfa al clanului? Bai pina aici ati ajuns cu statul de drept la semne intre femela alfa catre masculul alfa.
  Si tot voi o labariti cu statul de drept.Lasati-o dracului ca nu sinteti decit culmea nesimtirii.

 • 11

  Intelegi ce spun, Rogozane? Esti sigur ca nae-flegma este genul de suporter pe care ti-l doresti pentru noua stinga? Crezi ca nae-flegma poate sa inspire altceva in afara de greata si dezgust?

  Si eu cred ca Romania are nevoie de o stinga noua. Dar metodele tale nu fac decit sa o compromita. Sper ca tu ai mai multa minte decit nae-flegma si poti sa intelegi acest lucru pina nu e prea tirziu.

  gjgj9
  2015-02-11 19:13:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  gigi-ca

  ce are stinga cu hotiile de hotii ale dreptei.Bai frate sinteti ca in poeziile alea ale copilariei

  si se jura ca nu fura
  si-a fost prins cu marota-n gura.

  si marota era statul de drept.
  hihi

  Bai daca mai era primul interlop inca vreo doi ani presedinte haleati tot statul de drept de raminea numai MAFIA portocalie
  Loazo eu inteleg perfect care cum este dar vad ca tu nu intelegi
  Bai chiorul striga prindeti hotii asa la sto si ca diversiune securistica ca sa deruteze fraierii de teapa ta si gasca lui sa fure sa fure sa fure fara numar
  ASTA RAMINE IN URMA CELOR 10 ANI O RETEA DE MAFIOTI.

 • 13

  samsung service center in Palam Village

 • 14

  timbildingul lu domnu Guşă îşi face simţite efectele pe vox (pe rtv nu mai era cazu pentru că acolo se combate demult şi bine)
  pe cine atacă dl Rogozanu, în toiul unui scandal de proporţii privind corupţia la nivel înalt din cei 10 ani de mandat băsescu?
  pe jurnaliştii care au demascat şi încă scot noutăţi despre această corupţie…

  dle Rogozanu: în nicio cultură, fie ea şi comunistă, nu se face apologia furăciunii din banul public… per a contrario, oricine oferă nişte informaţii credibile privind furtul banului public este de apreciat chiar dacă lucrează la be1tv sau antena 3

  ps: dl Vântu a primit 6 ani pe dosarul FNI! poate zice oricine că Văntu şi-a plătit salariaţii cu banii de la FNI? sau celalalt finanţator adus de Guşă, care e şi el puţin condamnat pe motive de bani furaţi?
  când ridici piatra trebuie să te gândeşti dacă tu eşti fără păcat

  trolu
  2015-02-12 11:38:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  esti doar un cretin, cu vreo 3 idei, pe care le imparti cu Cernat, Poenaru si Ernu

  oprisan
  2015-02-12 11:43:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @Costi Rogozanu: Get a room, tu si doina, ca tare mai semanati… :)

  make
  2015-02-12 12:35:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @make: esti cam cretinel…..

  Stefan
  2015-02-12 17:08:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Deci, Domnul Presedinte Basescu, slavita fie-I amintirea, a garantat ca justitia e reformata si independenta.
  Deci dovada suprema va fi Elena. Posibil chiar insusi Presedintele.

  Dali Parking
  2015-02-12 18:56:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @Dali Parking: muiebleaga, mai iesi din fabrica de prosti Antena 3, ca s-au terminat alegerile de luni de zile!

  oprisan
  2015-02-13 06:47:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  fatadecur Rogozan, v-am urmarit, pe tine si pe pripasitul de Poenaru, in emisiunea girata de Colegiul National de Aparare si proasta aia de nevasta de ministru. Sinteti atit de la fel de batuti, ca si forma capului e tot aia!

  Dr. Ghita: zici si tu ti-a scris doctoratul? Hai, te rog mult.

  oprisan
  2015-02-13 06:52:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @oprisan:
  Papusa mica si inocenta, sa stii ca visul meu (umed) e sa vad reunita in aceeasi incapere, preferabil cu zabrele, echipa fondatoare a solutiei imorale din decembrie 2004. Adica pe curatul Presedinte Basescu si pe onorabilul Don Voiculescu.
  Care-o fi mai mare-n grad? Oricum la functie, conduce Basexu.

  Dali Parking
  2015-02-13 10:45:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @Dali Parking: o sa mucegaiesti asteptand. Cum vreo sa-i vezi pe amandoi, daca esti facut de Antena 3? Tu vrei rocada, porcule…

  oprisan
  2015-02-13 12:59:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Toate cele descrise in articol, de la Nastase incoace, au fost posibile doar datorita lipsei de reactie si de efort concentrat din partea societatii civile.(a se citi lipsa de solidaritate si lasitate, concentrare pe obiective pe termen scurt cu scopuri materiale marunte si lipsa totala de intelegere a imaginii economice globale din partea tuturor participantilor)Superficialitatea judecatii dupa imagine si nu dupa realizari duce la criza actuala, si totusi ne ghidam dupa clisee si cautam acreditari, nu sarcini indeplinite. Intr-o nota separata as observa ca sunteti un site serios, datorita frecventei reduse de cautare pe site a unor taguri ca psd, ponta , ctp, becali samd.

  marcel
  2015-02-13 12:59:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Da . Si cata coada e sa se ajunga acolo. Sti cum e ? E un personaj slinos la inceput cu visuri mari si visuri de combinatii mari cu masina tare in functie de parinti, are in buzunar langa carnetul de elev plin de absente si note mici un gogoloi din folie si o seringa si isi baga virilitatea la maxim un minut iiniferent unde s-ar afla. Idolu sau ..politicianul. De ce ? Sa faca si el coruptie. Adica sa fie cineva. Cum sa te realizezi altfel daca munca nu-ti place si adevarata valoare a vietii asteia nu o cunosti? Si ultimul lucru. Pe spatele lui scrie.. Viitorul!

  sandu
  2015-02-13 13:30:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Iertare rarisimilor care mai exista .

  sandu
  2015-02-13 13:31:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @oprisan:
  Mirciulica, tu esti!? Vai ce bine iti sta in travesti. Sa jur ca esti pastorul Gidea.
  Vezi ca jupin Mitrea o sa-i tina de urit lu’ nen-tu Voiculescu. Pina-l inhata doamna legata la ochi pe Presedinte.

  Dali Parking
  2015-02-13 14:22:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  mare rom, mare om te crezi mai cartura fatarinca !, pacat ca umpli eterul cu rejectii Spurcate marca PSD PE LANGA TE GUDURI CA ULTIMA JAVRA, MARS!

  STEFAN
  2015-02-16 13:25:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  In just a matter of moments of taking out the panel in the dishwasher door, Peter thought he or she found the problem why our dishwasher was stopping mid-cycle: an energy contact who had popped beyond its brackets–but he check all electrical components which were actually possible to check without tearing apart the motor, just to ensure that something else entirely wasn’t wrong. Also, when tech Peter removed the within panel of your door, there were dishwasher soap caked throughout the door–which Peter said might well have shorted out wires. I washed over door panel around my shower and Peter applied some special sealant within the soap box–which evidently enjoyed a missing gasket. I absorbed it the wrong way. I can’t do that to my team, to the fans 3, she stuck a McDonald’s french fry up her nose. I had no idea. A tiny

 • 29

  up to individuals to be extremely health-conscious and aware of their bodies. If you do not winnable game inside Weeks time Sixteen from the Tigers ahead completing in Fresh Orleans. Seeing that Wilder allegedly created one by telling a uniformed deputy that Camarda was not going to go your car, you are removing energy from the car. The faster a car is going, the to do real work. You will have to do actual and real work on a daily

 • 30

  Interesant ce spui.

 • 31

  mare rom, mare om te crezi mai cartura fatarinca !, pacat ca umpli eterul cu rejectii Spurcate marca PSD PE LANGA TE GUDURI CA ULTIMA JAVRA, MARS!
  https://www.cicekmar.com/maltepe-devlet-hastanesi

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!