RSS Feed

Tolontan, despre ipocrizia cititorilor, Mircea Badea şi telefoane aruncate în perete la nervi

vezi toate articolele de
18 Feb 2010 la 13:20 12 comentarii 4126 vizualizari.

Presa scrisă nu se va mai afla în mapa senatorilor, aleşii neamului urmând să primească doar un rezumat al informaţiilor realizat de conţopiştii de la Parlament. Poate este doar un gest de criză, poate este un gest de frondă împotriva fotografilor care „au tupeul” să imortalizeze sforăitul senatorilor, dar poate este şi un mic semn al supremaţiei online+tv în media.

Întrebat dacă se apropie ziua în care va veni sfârşitul presei tipărite, Cătălin Tolontan declară, printre amintiri cu începuturile sale în presă, ouăle ochiuri şi telefoane aruncate la nervi, într-un interviu acordat pentru Libertatea: „Sper să n-o apuc. Mi-e teamă că atunci şi data din calendar va fi obiect de dispută pe net :-) În absenţa ziarelor, parcă ne lipsesc certitudinile”. El a adăugat că tabloidizarea şi apetitul pentru subiecte tabloide se datorează ipocriziei cititorilor, care dublează ipocrizia jurnaliştilor.
Şi cu alt prilej, redactorul şef de la Gsp vorbise în termeni asemănători, dar mai nuanţat: „Ziarele au mai murit de câteva ori. Când a apărut radioul, când a apărut televiziunea, când a apărut internetul. De fapt, ele continuă să existe şi să rămână principalul vector de conţinut din media. De conţinut, nu de influenţă. Inclusiv în topul site-urilor americane de informaţie veţi găsi site-urile ziarelor. De ce? Pentru că produc relevanţă în mod profesionist. Nu am nici un fel de simpatie pentru refrenul “presa scrisă va muri”. (Despre moartea presei vă recomand AICI un articol excelent).


Despre Mircea Badea

Atacat deseori de realizatorul emisiunii “În gura presei” (citez câteva aprecieri: “marele deontolog, numărătorul de cornere, managerul Gaură, Tolo Găurică” etc. ), Tolo i-a răspuns lui Badea, în acelaşi interviu din Libertatea, cu complimente, îmbrăcate, e drept, într-o uşoară ironie: “Badea îmi amendează erori de judecată sau excese. Chiar dacă sunt situaţii în care aberează, îmi e utilă consecvenţa lui de a mă critica, pentru că şi eu o dau în bară. Îi preţuiesc charisma şi stilul pliat pe revolta românului şi îi găsesc inconştiente unele porniri violente. La o emisiune în direct e însă dificil să te controlezi. Ne despart opinii despre multe lucruri, fapte sau oameni, dar vreau să rămân lucid: Badea e bun!”.

PS: Apropo de tabloidizarea presei, miercuri o fetiţă de 6 ani  şi mama ei au fost împuşcate în cap, de aproape. Nu în Bulgaria, ci undeva în Suceava, fetiţa fiind ucisă, se pare, pe când se juca pe calculator, din cauza unor datorii de câteva mii de euro ale tatălui. Tot Vanghelie şi gramatica sa stâlcită din înjurături au fost în centrul atenţiei.

Foto: www.antoniomomoc.com

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!