RSS Feed

Tragedia închiderii închiderii Kiseleff

vezi toate articolele de
27 Jul 2016 la 13:32 comenteaza acum 1444 vizualizari.

Bine ar fi să deschidem puțin ochii. Aici nu e de Firea sau non-Firea. Deși există aceeași falangă de urlători bucureșteni care ar fi în stare să-și taie o mână decât să abordeze direct problemele orașului ăsta. Firea a anunțat încheierea închiderilor de weekend ale bulevardului Kiseleff pentru activități sportive. Argumentele pirmăriței sunt fără zvâc, îi tot trage că se încurcă traficul. Or, traficul nu e problema. Problema e mult mai politică și in your face.

Urlăm de ani de zile că în orașele mari, din motive de interes imobiliar și de autorități locale puse pe produs rente, nu mai ai unde să bați mingea fără să plătești bilet. Mai mult, s-au închis și terenurile școlilor accesului marelui public. Deci, a mai dispărut un loc unde băteai mingea prin cartier. Restul spațiului unde mai putea trage cu creta o linie să dai un tenis de picior e plin de mașini.

În același timp, te asurzește văicăreala din toată linia politică și oengistică, nu se face sport în România de azi, avem copii obezi etc. Uitați-vă la salariul minim, la cât costă să trimiți copilul să bată mingea și dup-aia mai vorbim.

Închiderea unui bulevard din București era de aceea o ipocrizie cât casa. Via Sport, așa se numește proiectul, era fix emblema neputinței boite cu intenții frumoase. Închidem un bulevard în buricul Bucureștiului ca să ne dăm sportivi, ne umplem de sponsori privați care lipesc brandurile peste tot pe unde apucă doar pentru că vă oferim extraordinara șansă să bateți mingea fără bani (mă rog, rezidenții din zona ultracentrală, e un ”noi” mai aparte).

E de ajuns să aruncăm un ochi pe site și ți se umple retina de branduială și publicitate, retaileri, multinaționale de fitness și alte businessuri superprofitabile care iau în posesie spațiul public și branduiesc o inițiativă asigurată de autoritățile locale. Scenariul perfect, superexpunere cu efort local sau cu frustrarea altor cetățeni.

Firea trebuie presată să-și schimbe argumentele. Nu am speranțe, la câți samsari imobiliari bântuie autoritățile locale, că vor demara prea curând o redeschidere a spațiilor publice pentru sport de cartier, sport lângă casă. Singurele inițiative pe care le-am văzut sunt amplasarea de mobilier pentru gimnastică prin parcuri. Frumos, dar și asta ne spune că, fără o comandă din care să extragi un comision, nu poți să faci nimic în orașul ăsta.

Închidem o butaforie sportivă cu mult marketing în spațiul public și facem altceva? Argumentul primăriei că o închide pentru marcaje sau mai știu eu ce fluidizare a traficului sâmbăta după-amiaza nu ne dă speranțe de mai mult. Terminăm cu o minciună penibilă din motivele greșite.

P.S. Am mai scris despre asta, au mai scris despre asta și alții. Nu aude nimeni.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!