RSS Feed

Traian Băsescu, dragostea mea

vezi toate articolele de
20 Apr 2010 la 12:44 62 comentarii 2159 vizualizari.

La cererea expresă a minorităţii pro-Băsescu de la noi din redacţie, care a ameninţat cu chemarea disporei la miting, în cazul în care majoritatea anti va continua să rămână insensibilă la calităţile preşedintelui, voi proceda în cele ce urmează la omagierea explicită şi fără urmă de echivoc a comandantului acestei salteluţe plutitoare, care este ţara noastră.

Deci, da! Traian Băsescu are şi părţi bune, pe care, mai ales ca femeie, n-ai cum să nu i le observi. Să le luăm pe rând, ca să nu ne scape vreuna:

Merge la cumpărături. Nu-mi amintesc să fi văzut imagini cu Iliescu sau Constantinescu la supermarket, cu listuţa de la soţie şi coşul în mână, dar cu Băse am văzut de mai multe ori. Extrapolând, sunt convinsă că nu se dă în lături nici de la a duce gunoiul, de la a spăla vasele, de la a pune aspiratorul sau de la a pieptăna ciucurii de la covor. E un exemplu pentru toţi bărbaţii români. Când aţi dus ultima oară gunoiul, Dinu Patriciu?

Invită femeile la dans. Bărbaţii români, cu excepţia celor de la Flamingo Boys, a lui Bucurenci şi a încă câtorva, urăsc să danseze. Ca să-şi valseze soţia la o nuntă, la un grătar, în faţa blocului, sau la un parastas mai vesel, tre’ să ia mai întâi ceva la bord, ca să-şi facă curaj. Pe Traian Băsescu, în schimb, l-am văzut dansând în toate vacanţele de pe litoral şi la toate revelioanele. Îşi invită nu numai soţia, ci şi pe alte doamne şi n-are nevoie să consume ceva înainte, fiindcă are deja curajul în sânge, până la nivelul la care începe gheaţa să plutească.

E un tată bun. Puţini taţi am văzut la fel de atenţi şi de receptivi la dorinţele copiilor. A vrut aia mică, EBUŢA, în Partidul Democrat Liberăluţ-aripa tânără, a lăsat-o să se bage, a vrut Secretar General al Partiduleţului, a lăsat-o să fie aleasă în cvasiunanimitate, a vrut să se joace de-a mama şi de-a tata cu ăla micu’ al lui Hrebenciuc, a strâns din dinţi şi i-a dat voie. Nici măcar când a vrut în Paramentuţul European tăticu nu s-a opus. Am motive să cred că singurele situaţii în care n-o lasă să facă ce vrea e când o găseşte cu degetele-n priză sau când încearcă să-şi bage furculiţa-n ochi. Asta înseamnă un tată bun.

Îi place să facă baie. În multe case din România, mai ales alea muncitoreşti şi ţărăneşti, bărbatul nu se duce să facă baie, până nu-l trimite nevasta de zece ori. Din punctul ăsta de vedere, Traian Băsescu iarăşi e un exemplu pentru alegători. Cum nu e atentă soţia, cum îl găseşte bălăcindu-se într-o mulţime.

Promovează femeile. Ce preşedinte al României, ce politician român (în afară de Ceauşescu, care a făcut-o pe cotoroanţa de nevastă-sa savantă) a împins în faţă femeile mai tare decât le-a îmbrâncit Traian Băsescu? Aud? Pe doamna Nina Iliescu nici n-am văzut-o prea bine la faţă, iar de femei politice cultivate de nea Nelu nu-mi amintesc, aşa cum nu-mi amintesc prea bine dacă Emil Constantinescu e însurat sau nu. Traian Băsescu, dimpotrivă, mereu a fost înconjurat de femei. Uite, pe doamna Udrea (ca să dau doar un singur exemplu) pariez c-o să ne-o pună, într-o zi, prim-ministru, şi asta doar fiindcă n-are cum să ne-o pună direct preşedinte. “N-are cum” în sensul că n-a avut loc încă un referendum care să lanseze conceptul de “ţară cu doi preşedinţi”.

Din Academia Caţavencu, numărul de mâine.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete:


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook
jurnalist, femeie, prietena, fiica, sora, sotie, vecina, cetatean. A, si sora medicala, fiindca, inainte de Facultatea de Litere, a facut Liceul Sanitar.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!