RSS Feed

Traian Ponta se întoarce. Horoscop 2014. Revelionul Gatsby

vezi toate articolele de
06 Jan 2014 la 15:22 27 comentarii 1596 vizualizari.

Personajul bicefal Traian Ponta s-a întors. Amîndouă capetele au apărut din nou în ipostaza ultraagresivă. Victor Ponta a ieşit cu “lucrurile bune pe care le-am făcut noi” şi cu nevoia de eliminare a “regimului Băsescu. Traian Băsescu a atacat şi el cu nişte idei precum noi referendumuri anti-parlamentare. Un show de care nu ne-a fost dor în timpul sărbătorilor, dar care confirmă de fapt conducerea bicefală, să-i zicem Traian-Ponta. Amîndoi vor FMI, amîndoi practică un tip de austeritate, amîndoi pupă chevroane, gazproame şi orice investitor cu intenţii oricît de riscante.

Ce aş sublinia însă din această zi e o viteză în plus în discursul lui Ponta (care, apropo, i-a făcut şi fascişti, şi comunişti pe… băsişti) unde tot sublinia cît de social, ba chiar socialist, ar fi el împreună cu partidul său. Aşa că repet şi eu ca o moară stricată. Nu eşti socialist doar pentru că dai doi firfirei la pensionari şi bugetari. Acele măriri sînt aproape compensări pentru măriri dramatice în costurile energiei, ale supravieţuirii în general. În acelaşi timp, nu eşti socialist dacă în loc să taxezi ca lumea companii, mari proprietari etc. tu ataci tot nivelul mic şi cel mic spre mediu. Nu eşti socialist dacă te angajezi să nu umbli la taxe (alea adevărate, nu atacuri directe la baza antreprenorilor) sau să nu votezi legi care ar putea afecta băncile. Foarte scurt, Victor Ponta dragă, pur şi simplu ai luat de la cei mulţi ca să le dai cîte ceva înapoi, înţelegi?

Apoi, problema măriri salariilor în România e că se vorbeşte doar despre partea bugetară. Despre partea din zona privată toată lumea tace chitic. Salariile sînt îngheţate de ani de zile şi tot ce au mai putut face guvernele României a fost şi o erodare dramatică a drepturilor de angajat. În plus, socialistul Ponta mai şi foloseşte de două luni jandarmeria să bată la propriu o mînă de ţărani. Ăsta nu e socialism, trebuie să-ţi găseşti alt nume, dragă Ponta.

Horoscop 2014

Un text al lui Florin Poenaru despre ce-a fost anul trecut şi ce va fi anul ăsta rezumă situaţia mai bine decît aş putea eu s-o fac vreodată. Îl intitulează “horoscop” pentru că anul 2014 va fi anul unor rememorări importante care poate ne vor ajută să ghicim în viitor. Aşa că citez pe larg:

Pe acest fundal e de așteptat ca extrema dreaptă și elemente anti-sistemice din această zonă politică să aibă câștig de cauză. Mare parte din Europa și părți întregi din SUA sunt deja dominate de forțe puternice de extremă dreapta, unele deja la putere, altele vizând acest scop. De aceea, alegerile europarlamentare din acest an vor fi foarte importante. Cel mai probabil, ele vor consființi o victorie clară a dreptei și a dreptei extremiste mai peste tot în Europa. În România, cel mai probabil PSD va obține numărul cel mai mare de mandate, dar nu trebuie exclusă apariția unui mesaj naționalist anti-UE cu priză mai largă. Tot în 2014, pe lângă un nou parlament european, o să avem un nou președinte al Consiliului Europei și o nouă Comisie Europeană. Fără dubii, va fi deci un an cu și mai multă politică de austeritate, promisiuni de tăieri bugetare și retorică anti-imigranți. (…)

În fine, anul 2014, va fi unul al comemorărilor și al evocărilor trecutului: 100 de ani de la începutul primul război mondial, 75 de la începutul celui de al doilea și 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Tot atâtea prilejuri de a ignora prezentul și de a împiedica o reflecție despre viitor. Istoriile oficiale triumfaliste vor predomina și prezentul va părea brusc mai bun și preferabil trecutului. Comemorările oficiale și spectacolele culturale aferente nu vor face decât să acutizeze apatia generală de azi și să exacerbeze sentimentul că nu e nimic de făcut. În România, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale, anti-comunismul post-comunist va ieși din nou la suprafața înainte să își dea ultima suflare, nu înainte însă de a injecta o nouă doză de isterie și lehamite publică.

Ca și până acum, ceea ce va constitui motorul existenței pentru cei mai mulți va fi și în 2014 grija zilei de mâine și frica de a nu cădea iremediabil în sărăcie, în contextul unor noi creșteri a costurilor reproducerii vieții. Departe de a constitui o bază mai amplă pentru solidaritate socială, asta va însemna de fapt abandonarea spațiului public și a intereselor colective, în favoarea unor enclave private.

La fel de bine însă, precum 1914, 1814 și 1714, și 2014 se poate dovedi a fi un an de cotitură, o ruptură față de secvența istorică anterioară. Măcar pentru asta, merită să primim anul cu optimism. (sursa)

Revelionul Gatsby

Am văzut nişte vaiere şi plînsete despre cum a fost acel revelion organizat la Casa poporului. Costa 300 de euro biletul şi înţleg că fraiereala a fost totală. Ceea ce-mi indică necesitatea unor cursuri despre publicitate şi cum să identifici un rahat în două secundă. prima lecţie: dacă vezi că unii preiau pur şi simplu imagini cu diCaprio şi-ţi zic că vei face revelionul ca Gatsby, nu ai voie să crezi. Dacă crezi, 300 de euro e o amendă destul de mică.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

27 comments
 • 1

  rogo moby dick, nu eşti socialist doar pentru că scrii un text in care repeti ca “Nu eşti socialist doar pentru că(si urmeaza un fel de asa nu-uri”.

  2 esti tare cand pui o parafraza la cuvantul “excelent”

  ( cu care vedem ca introduci tot ce scoate poenaru ,i.e. “mai bine decît aş putea eu s-o fac vreodată”= un fel de excelenta asa mai de planu doi, e drept)

  3 deci daca nu pui nimic altceva decat o parafraza si o umplutura in cracul stang al unui text obosit in idei si in concept, Nu eşti socialist.

  ps dar tu consideri comunist parca, nu? nu te deranja cu raspunsul, era o intrebare retorica

 • 2

  Premierul Victor Ponta a prezentat, în debutul ședinței BP a PSD de luni, prioritățile partidului pentru anul 2014, afirmând că este important ca PSD să continue proiectele importante demarate în cadrul Guvernului, dar și cele ce țin de reprezentarea externă a României și de implicarea țării noastre în luarea deciziilor la nivelul Comisiei Europene și a Parlamentului European.

  “Trebuie să începem să fim din nou prezenți în Europa la luarea deciziilor. Știți că președintele se duce la Consiliul European, dar nu ia cuvântul niciodată că nu îl întreabă nimeni nimic. Cred că miniștrii care mergeți la Consilii, cred că toată reprezentarea noastră în Europa… este un an în care se schimbă Comisia Europeană, se schimbă Parlamentul European. Noi, PSD, trebuie să fim una dintre cele mai mari delegații în cadrul grupului socialist și asta înseamnă că trebuie să contăm în nou în Europa”, a spus Ponta.

  Premierul a adăugat că este foarte important, de asemenea, ca toate lucrurile bune demarate de guvern să fie continuate.

  Victor Ponta a adăugat că există o tendință de creștere economică care trebuie menținută și potențată pe viitor, pe fondul acesteia domenii precum sănătatea, educația, armata și biserica căpătând o importanță și mai mare pentru partidul pe care îl conduce.

  “Tendința de creștere economică este mult mai bună decât ne așteptam, dar pe care trebuie să o păstrăm, cât și solidaritatea și echilibrul social. Obligația, în primul rând a PSD, și a USL în ansamblu, este de a face ca această creștere economică să fie simțită de toată lumea, nu numai de foarte puțini. Domeniile esențiale — sănătatea și educația, care în continuare au cea mai mare nevoie de investiții, de reformă. De asemenea, un obiectiv este modernizarea armatei române. Domnul Mircea Dușa, spre deosebire de alții care tot făceau axe cu tot felul de țări, a găsit resursele împreună cu noi și pentru dezvoltarea resurselor noastre privind aviația, etc. Sprijinirea cultelor religioase începând cu Biserica ortodoxă — dacă sunt lucruri pe care Guvernul le poate sprijini, cred că este un lucru bun. Cred că armata și biserica trebuie sprijinite pentru că au mult mai mare încredere decât cei care ne înjură că de ce sprijinim armata și biserica”, a explicat Ponta.

  Premierul Victor Ponta s-a referit și la nivelul crescut al ratei de absorbție a fondurilor europene înregistrat în ultima perioadă, afirmând că, deși este meritul întregului Executiv, un rol aparte l-a jucat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

  “Folosirea banilor europeni — e un succes al întregului Guvern. De la 7% la 32% rată de absorbție a fondurilor structurale. Important este că au fost trei miliarde de euro care au intrat în țară anul trecut. Anul acesta trebuie să fie cel puțin pe atât, dacă nu chiar mai mult”, a mai spus Ponta.

  Totodată, se au în vedere și proiectele ce țin de Republica Moldova, care în opinia premierului nu ar trebui folosită în interes populist.

  “Trebuie să continuăm lucrurile serioase pe care am început să le facem pentru Moldova. Banii pentru educație, 20 de milioane de euro, televiziunea română care emite din nou în Moldova, gazoductul care pe partea noastră cred că e gata, trebuie să fie gata și pe partea lor și să nu folosim Republica Moldova pentru interese populiste, cum o face regimul Băsescu. Trebuie să ne gândim la interesul național și la valorile naționale”, a mai spus premierul.

  pictor vonta
  2014-01-06 16:07:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Victor Ponta, obsedat de Traian Băsescu și în 2014: “Înlăturarea regimului Băsescu este obiectivul PSD pentru acest an

  Toate obiectivele economice ale României au fost sabotate prin intervenția sistemului condus de Traian Băsescu, a spus premierul Victor Ponta la finalul ședinței conducerii PSD de astăzi. Premierul a continuat, în prima intervenție publică din acest an, atacul la adresa șefului statului, spunând că USL a avut ca obiectiv schimbarea “regimului Băsescu” şi trebuie să-l ducă la bun sfârşit.

  “Trebuie să câştigăm europarlamentarele. Trebuie să câştigăm prezidenţialele. Trebuie să fim uniţi. Eu dau un mesaj foarte clar: că eu cred că USL a avut ca obiectiv fundamental schimbarea regimului Băsescu şi că trebuie ne ducem acest obiectiv la bun sfârşit”, a spus Ponta.

  Premierul a adăugat că inclusiv PDL s-a săturat de regimul Băsescu.

  “Şi PDL s-a săturat de regimul Băsescu, de abuzuri, de şantaj, de dosare, de linşaj mediatic (…) Important e că trebuie să folosim 2014 pentru adevărata schimbare a României. Am încredere că PSD poate fi actorul principal în acest sens, dar nu singur, ci împreună cu toţi cei din USL şi din afara USL care vor această schimbare”, a mai spus Ponta.

  Băsescu, dictator paranoic

  Și într-un document prezentat de premier, azi, conducerii PSD, social- democrații vorbesc despre “destructurarea regimului Băsescu”.

  “Ne propunem să dărâmăm cărămidă cu cărămidă ce a rămas din regimul politic Traian Băsescu – în 2014, se încheie 10 ani de distrugere a României, de minciună, dezbinare, sărăcie, izolare internaţională şi persecuţie sistematică a adversarilor politici. Regimul Traian Băsescu este un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii 50 cu un ‘dictator’ paranoic, susţinut de o gaşcă de impostori şi adulatori dependenţi de bani şi funcţii publice”, se arată în documentul prezentat de Agerpres.

  Documentul social-democraților mai precizează și alte deziderate ale guvernării Ponta, formularea acestora conținând alte atacuri la adresa președintelui Băsescu.

  “Să ajutăm la dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova şi la integrarea sa europeană, fără a folosi Moldova ca temă egoistă de campanie electorală internă. Să fim implicaţi în mod activ în luarea deciziilor, respectaţi şi ascultaţi în Uniunea Europeană, pentru a schimba modelul actual de ‘delatori servili şi umili’, (de tip Macovei). Să păstrăm transparenţa utilizării banilor publici, să combatem evaziunea fiscală şi să milităm fără oboseală pentru ca justiţia să-i tragă la răspundere pe toţi cei care au devalizat Hidroelectrica, Poşta Română, CNAS, ANAF, pe cei care au realizat retrocedări ilegale şi delapidări de fonduri europene. Să-i apărăm cu toată determinarea pe cei persecutaţi strict din motive politice de regimul Băsescu”, se mai arată în documentul PSD.

  Ponta, nicio vorbă despre Antonescu

  În același timp, premierul Ponta a afirmat că România are nevoie de un președinte arbitru după alegerile prezidențiale din acest an, dar nu l- a menționat pe candidatul oficial al USL la prezidențiale, Crin Antonescu.

  “Alegerile prezidențiale pentru care PSD se va implica în așa fel încât noul președinte să fie opus modelului președintelui Băsescu. Dorim un președinte arbitru, nu jucător”, a spus premierul Ponta.

  tiran basexu
  2014-01-06 16:11:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Cunoașteți deja această înregistrare, cu învățătoarea Dana Blându de la Școala 10 ștergând pe jos cu părinții pentru că au prestat necorespunzător la capitolul “cadouri de Crăciun pentru profesori”. Cunoașteți, probabil, și că evenimentul a fost urmat, cum era și normal, de o anchetă penală. Ce nu știu dacă știți e că mama care a făcut publică înregistrarea cu pricina este, în acest moment, renegată de către ceilalți părinți. Pentru că a perturbat bunele relații din școală, bazate pe șpagă, desigur. Cum facem să aflăm cum o cheamă pe femeia asta și să-i spunem că nouă ne place de ea și că îi admirăm curajul de a înfrunta de una singură un sistem absolut scârbos?

  adevarata mama Loda
  2014-01-06 16:19:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  “Adrian Nastase a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare si cinci ani interzicerea unor drepturi pentru luare de mita in forma continuata.”
  Mamma mia, ce fac “haitele” de procurori basescieni :P

  victor L
  2014-01-06 16:23:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Agerpres difuzează o știre cu titlul „Social-democrații îl sprijină pe Adrian Năstase”, în care Hrebenciuc , Dragnea și Nichita se roagă la Dumnezeu ca Năstase să scape. Am încredere în bunul Dumnezeu, când e vorba să asculte o rugăciune venită de la ăștia trei…

  bivolaru
  2014-01-06 16:24:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, luni, la Consiliul Superior al Magistraturii, unde participă la şedinţa Plenului, şeful statului fiind huiduit la intrarea în sediul instituţiei de un grup de persoane.

  Şeful statului a venit la sediul Consiliului Superior al Magistraturii în jurul orei 13.00, fiind aşteptat în faţa instituţiei de un grup de câteva persoane, care a început să huiduie când preşedintele a intrat în sediul instituţiei.
  Protestatarii au scandat mesaje contra preşeditnelui şi au afişat cartoane pe care au scris “Băsescu şi CSM, aceeaşi mizerie”.

  dogaru varan
  2014-01-06 16:29:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  ZANG-ZANG
  DOSARUL ”ZAMBACCIAN”. Adrian Năstase: 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Dana Năstase: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate!

  Adrian Năstase a fost condamnat definitiv astăzi de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian. Paula Jianu a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare.

  zang-zang

 • 9

  Traian basescu se intoarce .
  prima victima cazuta pe altarul luptei impotriva dictaturii.
  Eroul nostru domnu adrian nastase a cazut rapus de marsava dictatura,pe la spate,in lupta pentru apararea drepturilor romanilor.
  drepturile noastre fundamentale inscrise in noua constitutie,derptul de a minti,de a fura de a plagia de a fura ,sunt puse in pericol si mai mare odata cu rapunerea de catre tiranul basescu a luptatorului adrian,pentru drepturile minoritatilor si a majoritatii

  dragnea
  2014-01-06 16:38:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  „Statul sprijină familia”.
  Patru ani cu executare Adi,trei ani Dana Năstase. Suspendată, cu supraveghere. Vă dați seama ce fior rece e-n USL? Și ce bătălie va fi să se termine cu astfel de pedepse? Va fi dur.

  famiglia bandyt
  2014-01-06 16:46:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Adrian Nastase, la aflarea vestii ca, in urmatorii 4 ani, va imparti dormitorul cu 16 barbati: “Ma doare-n cur”.

 • 12

  sa vezi de-acu lupta in parlament pentru votarea legilor amnistierii si gratierii.
  plus decorarea detinutilor politici

  pictor vonta
  2014-01-06 16:50:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  Culmea rabdarii: sa-ti numeri oule cu manusa de box, timp de patru ani.

  varanu e kkt la kur la aflarea vestii

  nasty adriana
  2014-01-06 16:55:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  vestea asta este excelenta.peste un an nastase este eliberat ca detinut politic.la urmatoarele presidentiale candideaza si iese presedintele romanilor de pretutindeni din prima.
  heheheheh,v-am tras-o din nou basisztilor.
  sa vedeti pe urma zang zang..

 • 15

  Toa(n)ta tara e cu auzul ciulit: se va auzi au ba o puşcatura de pistol? va nimeri ori va rata marele vinator in forma continuata?

  victor L
  2014-01-06 17:18:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Nastase la bulau! Doamne ajuta!Cine urmeaza?Poate ministrii liberali! Sper ca justitia sa nu se atinga de berceanu,videanu,udrea sau basescu ,Seful Nostru Suprem!

  florin
  2014-01-06 17:20:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Despre ritzi,blejnar,duță,s.a. nimic!

  florin
  2014-01-06 17:29:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Doamne-ajuta! In sfarsit pedepsele cumulate ale lui Adrian nastase incep sa se apropie de cifra pe care o merita pentru raul facut.

  mac gregor
  2014-01-06 17:31:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @florin:
  zang zang.daca nu ti-am spus iti repet io sunt omu dictatorului infiltart pe VP.la fel ca gotiu,rogozanu.teodorescu si altii.
  deci ca sa nu uiti: zang zang

 • 20

  totusi hoardele de procurori si dictattoru insusi e baieti de treaba.io daca nastase era basizst si l-as fi prins l-as fi intrebat de unde a avut sapte sute de mii de parai cash ca sa plateasca data trecuta cand a iesit din puscarie.
  incep sa cred totusi ca dictatoru nu-i kiar asa de baiat rau cum crede domnu teodorescu si altii de teapa lui

 • 21

  Daca Adrian Nastase, tatal si stapanul PNA, a fost facut/condamanat de DNA, inseamna ca se poate. Basescu sa fie optimist!

  Chiar, ce evolutie!… de la “Parchet” la “Departament”, acum “Batalion”, urmeaza Pluton National de Executie / Anticoruptie :-(

  branconeur
  2014-01-06 18:09:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  bah rogozane,de ce cenzurezi bah cuvantu Baszist,baszistule ce esti?!
  tz-ai dracu de infiltrati pe platforma lu domnu vantu!

  Plisken
  2014-01-06 18:10:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @branconeur:
  te ia si pe tine cu frisoane pe la sira spinarii branconoare?shit man io deja simt cum imi tzatzaie kuru.
  auzi si tu refrenu lu nae zang zang?
  io zic sa-i trimiti salutari fierbinti lu nae gura de aur

  Plisken
  2014-01-06 18:13:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  @branconeur:
  sa nu uitam ca primu procuror al romaniei e domnu ponta.
  iar mentor i-a fost domnu nastase.baszistii zice ca amandoi au lucrat strans la un plagiat de renume mondial.dar noi stim ca nu-i adevarat

  Plisken
  2014-01-06 18:15:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  ok, daca vrei reclama lui Poenaru-Amazon si fascistilor Critic Atac, hai sa facem: spune, te rog, colectivului de cititori cum a reusit eminentul tau prieten sa publice la editura… stai, sa scriu corect: VDM Verlag Dr. Müller (scrie tu tara!!!) o carte de 60 de pagini, cu ISBN, tot tacimul. Pentru miile de amatori: cartea costa vreo 55 euro, la reducere.

  amazon.com/On-S../

  ipsen
  2014-01-06 18:17:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  alexandru popescu?

  webcam univ
  2014-01-06 19:31:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  mie mi-a placut ‘revelionul Gatsby’-ma rog, in secventele vazute prin media,personal imi cunosc locul.

  am apreciat si preludiul evenimentului difuzat de RTV: cum si-a gasit in sfarsit adevarata menire,odata cu organizarea evenimentului Gatsby, constructia ciclopicului-megaloman realizata de sclavii comunismului.

  romanii astazi reprezentativi,politicieni,functionari de stat,epolete civile,capitalisti,mijlocii,cel putin de ambe sexe,etc.-creme de la cremele Romaniei democratice si capitaliste:

  smokingurile pe spatar,papioanele obligatorii pe mese, posetele strans sub brat-la dans pe ritm cu Loredana si manele;pantofi descaltati pe sub mese,ici-colo, deh e stiut ca nu-s pe calapodul doamnelor si domnilor nostri.

  acuma,la banii dati, or fi fost Clejanii prea scumpi pentru Gatsbii nostri? poate ca nemultumirile au oarece indreptatire.

  berbecu mioritei
  2014-01-07 00:35:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!