RSS Feed

Tu ce alegi: Liga Campionilor, Cântarea României sau Hollywood? Udrea deschide scorul în meciul afișelor. Sau îl… ridică

vezi toate articolele de
27 Apr 2014 la 13:11 66 comentarii 2420 vizualizari.

Juve Magica, Body Flex, Iris Eagles, Valencia, Benfica, Mondial, Hipocrate, McDonald’s, Juventus, Ajax, Bologna, El Dorado, Kocogok, Luceafărul 2010, Indis, Barcelona, Nottingham Forest, Athletico, Indis, Alverna… Ce legătură există între toate aceste nume puse împreună? E o întrebare la care, cel mai probabil, doar niște clujeni ar putea răspunde. Pentru că sunt denumiri ale echipelor din campionatele de mini-fotbal amatori Madisz și Fair-Play, născute la începutul anilor 90 și care ajunseseră la un moment dat să numere și câte 60-80 de grupări. Jucate pe diferite terenuri improvizate, pe maidan, prin curțile școlilor (încă nu apăruseră terenurile sintetice), meciurile din campionatul Madisz se transformaseră într-un fenomen, la care participau jucători din cele mai diferite grupuri sociale, profesionale și de vârstă, de la elevi la pensionari. De unde și numele extrem de colorate, împrumutate fie de la echipa favorită, de la firma la care lucrau cei mai mulți dintr-o echipă, de la o zonă/cartier ori, pur și simplu, născocite la o bere. Campionatele Madisz și, mai nou, Fair-Play, au avut și mai au farmecul lor, chiar dacă, în ultimii ani, fenomenul s-a mai restrâns.

Campionatul alegerilor europarlamentare din această primăvară a debutat la același nivel. Însă doar în privința amatorismului, nu și a farmecului. Ori creativitatea creativilor (!) electorali n-a ieșit încă din vacanța de Paști, ori fantasmele lor necesită de urgență un tratament intensiv cu Rudotel, electroșocuri și cămăși de forță. Afișele și mesajele lor pentru europarlamentare aruncate pe piață nu depășesc nivelul grădiniței publicitare ori, cel mult, a unei teme fușărite rapid în pauza mare. Ce avem până acum în luptă?

Afișele PSD și sloganul ”Mândri că suntem români” (foto: Hotnews) vine direct din fosta Cântare a României, competiția ajunsă rapid dintr-un promotor al valorilor tradiționale într-o omagiere găunoasă a foștilor Ceaușești, Nicolae și Elena. Mesajul conservator și eurosceptic aduce mai mult cu cele promovate de dreapta și, îndeosebi, formațiunile de extremă dreaptă naționaliste occidentale,  dar acesta nu cred că a fost urmărit expres. Să începi să analizezi ideologic lipsa de inspirație ar fi, totuși, un exercițiu futil. Nu trebuie să ne mire însă prea mult o asemenea copiere a Cântării României – până la urmă, afișele sunt oneste cel puțin dintr-un punct de vedere cu personajul lor principal: recunosc calitatea lui primă – Ctr. C + Ctr. V.

EuroCampionii liberali sunt campioni doar la ratat din situații unul la unul cu portarul. Pentru că nu era suficient sloganul, albastrul liberalilor a fost ajustat să aducă cât mai mult cu cel al Ligii Campionilor Europeni la fotbal, cu linii glamour care fac trimitere la stelele cunoscutei competiții. Între Liga Campionilor Europeni și Crin Antonescu există însă tot atâtea legături câte există între Juventus Mărăști, Barcelona Gheorghieni ori Ajax  Mănăștur și omonimele lor din Torino, Barcelona ori Amsterdam.

Campioni ai primei runde (cea a afișelor) sunt cei de la PMP, cu Elena Udrea în frunte. Care e o varză totală (și nu varză a la Cluj). Pe fundal avem un pic de Cântarea României (cu mașinile de secerat și macaralele care râd în soare). Sloganul secundar ”Mișcarea face schimbarea”, asociată cu imaginea nu poate să nu te ducă cu gândul la celebrul: ”Dorele, ne mișcăm și noi mai cu talent?”. Iar prim-planul e 101% afiș  hollywoodian” la ”American Pie” ori ”The Twilight Saga”. Maximul e atins de povestea cu ”Ridicăm România” plantată deasupra bretonului blond al lui sexy-in blugi Elena Udrea. Da, știu, sunt misogin, dar cu siguranță nu cred că sunt singurul care mă gândesc la ce anume ”se ridică”. Scuze… Faptul că afișul și-a atins scopul (cel puțin cel legat de notorietate) nu e doar o opinie persoană. Începând de aseară și cu o creștere exponențială în această dimineață, numărul postărilor pe Facebook cu afișul a explodat. E viral. Nu redau și comentariile care însoțesc postările, chiar dacă unele sunt de-a dreptul delicioase. Până la urmă, în ciuda melanjului halucinant de simboluri și trimiteri, afișul e un succes de notorietate (în online).

În concluzie, iară cum arată podiumul personal după prima rundă: Premiul 1 cu coroniță, categoria ”Kitsch maxim” îl ridică PMP; Premiul 2 , categoria ”Ceaușescu e mândru de voi”: PSD; Premiul 3, categoria ”EuroCampionii lipsei de inspirație”: PNL. PDL iese de pe podium, dar o mențiune tot merită: ”Europa în fiecare casă” e un non-mesaj. Poate îl înțeleg alegătorii PDL. Măcar ei. Oricum, spre deosebire de afișele cu Ponta, Udrea, Antonescu și Johannis în prim-plan, Monica Macovei se numără, totuși, printre candidații la europarlamentare. Își poartă propria campanie, nu e purtată, remorcată de alții.

***

Despre debutul campaniei electorale în mediul online mi-e silă să vorbesc. E, pur și simplu, scârboasă. Aici campionii sunt cei de la PSD. Nu am de gând să popularizez povestea cu vasul de WC și trasul apei peste fețele adversarilor politici. Oricum, e posibil să o fi văzut deja ori, mai mult ca sigur, o să aveți ”norocul” să dați peste ”reclama” asta.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

66 comments
 • 1

  @Gotiu, tu esti platit de rusi si deci esti fan PSD. Parerea ta nu conteaza

 • 2

  Bravo MG mi-ai citit gandurile.

  Daca le spui PMPistilor ca Udrea e un dezastru garantat pentru PMP si un succes asigurat pentru PSD si Plagiator, sterg comentariile de pe oficina b_sista.

  Madam Udrea vrea sa para un fel de Britney (Spears tot blonda) sau Madonna dar nu e nici pe departe. De ilegalitatile de la Gala Bute niciun cuvant.
  Cu Papahagi sau Neamtu tot mai era ce mai era. Dar Baconschi, Boc, Cristian Preda *Udrea* fac Knock Out toata dreapta(adice ce nu e PSD-PC). Dormeo Antonescu s-a trezit si el ca el nu a zis niciodata ca ar fi impotriva fracturarii hidraulice, desi a fost spatele lui Ponta inca din 2012 inainte de algeri.

  Sa nu repetama scenariul cu cianurile sa mai discutam daca or fi bune sau nu cianurile sa trecem direct la exploatarea gazelor de sist. Cu pumnul sau bocancul in figura, numai sa exploatam gaze de sist.

  @ddd
  Parerea lui Gotiu n-o conta dar o intareste pe a multor altora. Puteti sa schilaiti cliseele cu rusi, Soros si alte aberatii cat vreti. Nu schimbati in bine nimic cu asemenea afise. Ci in rau imaginea politrucilor.

  He he
  2014-04-27 16:37:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Tot ce ating Elenele e o catastrofa (pentru acel ceva) in devenire. Numai bune de pus capac la orice initiative de partid personal create de Base.

  He he
  2014-04-27 16:39:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Nici nu vreau să mă gândesc ce material de lucru vor fi avut nişte “creativi” adevăraţi din afişul cu ridicarea României, când va începe (şi va începe, asta e clar) datul cu subsemnatul al Udrei pe la DNA.

  Emil
  2014-04-27 17:35:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Corect ! Cele mai bune afise sunt alea cu “Salvati Rosia Montana”.

 • 6

  @Jan:

  f. corect! ;)

 • 7

  Lui Ponta in Barca ii statea bine tractat de slugile sale jandarmi.
  Mai bine le-ar pune jandarmii cate-o pereche de catuse la fiecare. Sa faca afise electorale cu ei incatusati si costume vargate cu bile de plumb la picioare sapand in galeriile de la Rosia Montana. Ca tot vor demararea exploatarii.

  Votati MAFIA INC
  2014-04-27 18:18:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  pmp-cu e.udrea a stricat cliseul.- ori udrea,ori bianca dragusanu = acelas succes !

  pmpist
  2014-04-27 18:28:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  CETATENI si CETATEANCE,

  Partidele Politice in frunte cu Clasa Noastra Politica, va invita in luna mai a.c. la Sarbatoarea Alegerii EURO-
  parlamentare sub deviza generoasa
  =BOGDAPROSTE UE!PARTICIPI SI TE CAPETI, VOTEZI DECI AI=

  AMARATZI si AMARATE de la ORASE si SATE!participand la cat mai multe Adunari Electorale organizate de toate partidele veti capata o gama variate de produse agro-alimentare, de utilitate generala, personala si nu numai.

  NU CONTEAZA CARE VOTATI,STAMPILA-TI SI VA CAPATA-TI!

  berbecu mioritei
  2014-04-27 18:42:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Mai cititi si asa ceva: hotnews.ro/stir../

  Doamna Fa Doina
  2014-04-27 18:53:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Ia uitati ce-au zis aia cu afisul 3 , despre ăla de pe afisul 2 :

  Nu îi permit domnului Ponta să vorbească cu noi despre trădare, cum nu-i permit să vorbească cu noi despre minciună sau eventual despre doctorat. Nu avem ce discuta… Nu le-am promis niciodată românilor că bugetul României va fi aprobat de domnul Ghiţă, prietenul nevoiaş al domnului Ponta. Nu le-am promis asta şi n-am acceptat s-o facem. Nu le-am promis niciodată românilor că dacă vom câştiga alegerile, de-alde Duicu vor veni în cabinetul primului ministru să-şi pună neamurile pe la DNA şi prim Poliţie, chemând şeful Poliţiei Române la ordin. N-am promis şi nu facem şi nu acceptăm aşa ceva. N-am promis românilor să tăceam, să închidem ochii când Ponta, cu o laşitate nemaiîntâlnită la nici un politician român, să încerce să strecoare prin Parlament combinaţia cu Gold Corporation şi să dea Roşia Montană, când îşi rupsese hainele de pe el în campania electorală că asta nu se va întâmpla.

  Vreau pentru această ţară lideri cu bun-simţ şi cu bun gust, lideri cu o minimă cultură, lideri cu modele adevărate, lideri cu respect pentru istoria şi pentru oamenii ţării, lideri care să zică doamnă, nu fă, lideri care să zică domnule, nu băi Liviule, lideri care să înţeleagă că banii din bugetul de stat sunt ai românilor, nu ai lui, să nu mai aud un prim- ministru spunând eu vă dau bani, dar să văd ce faceţi cu ei. Nu domnul Ponta, banii dumitale îl iei pe Ghiţă, luaţi avionul şi vă duceţi cu ei în Dubai, banii de la buget sunt banii românilor, nu ai tăi.

  Mircea+
  2014-04-27 19:37:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @berbecu mioritei:
  Care-i poanta cu STAMPILA-TI si CAPATA-TI ?

  Mircea+
  2014-04-27 19:41:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @Doamna Fa Doina:
  Strategia de a arunca orice subiect in derizoriu e deja rasuflata, dar la noi mai prinde.
  Ponta trebuie desfiintat pentru partizanatul cu marile companii puse pe furtisaguri gen Chevron sau RMGC, pentru ca a trimis jandarmi impotriva cetatenilor cu drepturi depline ai acestei tari, pentru ca e reprezentantul PSD si al intentiilor si actiunilor distructive ale acestuia si pentru ca, indiferent de culoarea politica pe care o afiseaza, reprezinta pe deplin Puterea criminala care conduce Romania post-89, aflandu-se in cardasie cu restul politicienilor.

  Nu a spus “fa”, ci “ma”; nu e genul de individ care sa se adreseze cu “fa”, plus ca e si suficient de snob pentru a se “cobori” la acest nivel. S-ar regasi mai degraba in gloata de pretiosi care se oripileaza.
  Asa ca Ponta ramane, la nivel de stil, premierul Copy / Paste, cum observa si Mihai Gotiu.
  Dar adevarul ascuns in media chiar mai mult decat in propaganda diferitelor partide este ca si Ponta si restul se afla deja mult sub nivelul unui “fa” prin reducerea cetatenilor romani la nivelul unor instrumente de imbogatire personala prin furt direct sau servilism fata de hoti / corupti mai mari (ex. SUA).

  moftul roman
  2014-04-27 19:51:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Eu o sa votez Forta Civica, because nu votez in functie de afis, m-am interesat ce este in spate.

  Ultima sansa: daca nici astia nu dovedesc ca se tin de cuvant, mai imi ramane numai sa-mi fac propriul partid :)

 • 15

  @Mircea+: am gresit cu ceva? nu m-am exprimat corect politico- gramatical? ori care-i ‘poanta de fond’?

  berbecu mioritei
  2014-04-27 19:59:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @Mircea+: Aia cu afisul 3 care se indignau impotriva ‘hipsterilor’ ca refuza proiectul minune al lui Basescu pentru cianurarea Rosiei Montane?
  Intre afisele 1, 2 si 3 nu prea sunt diferente nici de intentii, nici la capitolul ’sinceritate’. Premii pe papagal si mintit frumos poporul sper sa nu se mai dea in alegeri ci, eventual, la un concurs privat intre puscariabili.

  moftul roman
  2014-04-27 20:01:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @ berbecu mioritei,
  mai citeste odata si inca odata: “STAMPILA-TI SI VA CAPATA-TI!”
  Corect politic nu exista (e o scorneala si la latitudinea fiecaruia), dar corect gramatical, da ;)
  Nu ca ar fi un capat de tara, sintem (toti) supusi greselilor; dar daca nu le vedem nici cind sintem atentionati, ceva-ceva nu e “corect” :P

  victor L
  2014-04-27 20:08:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Ma duc la vot doar pentru a-l vota pe Eckstein-Kovács Péter. La parlamentare.
  Daca nu e pe liste, sper sa-l putem alege la prezidentiale. :)

  Mircea+
  2014-04-27 20:12:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @victor L:
  Chiar nu va dati seama ca berbecul mioritei (tu si Mircea+ ) o face inadins ,ironizand educatia ..elitista” a alesilor/politicienilor, inclusiv in sloganurile electorale? of, of, lume, lume….

  Loda
  2014-04-27 20:17:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @Loda:
  Aha, asta era poanta?! Ok, nu m-am prins eu, a fost prea subtil, sunt mai greu de cap. Multumesc.

  PS. Da’ sa vezi @nae ce poante face… :)

  Mircea+
  2014-04-27 20:23:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Eu cred ar câștiga cel care și-ar pune un afiș cu, am gresit.
  Atâta meschinărie mai rar, cu toate ca suntem unde suntem si se face mai departe ceea ce se face, nici unul nu recunoaște ca gresit ceva.
  Sa ma aștepte la vot!

  Luci
  2014-04-27 20:30:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  Deschide scorul sau deschide slitul sa ridice cricul?

  andrei plescoi
  2014-04-27 20:47:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @victor L: aha! te-am gabjit! tea-i auto-demascat singur!

  vez’ ca tanara generatie care a facut scoala in democratie nu mi-a facut observatii gramaticale…

  dak asculti ori citesti mai multe (aproape oricare) text lansat si legat de eveniment, cred ca vei fi de acord ca nu am gresit.

  eu am optat pentru a fi in pas cu junetea; nu reusesc integral, e de inteles sper.

  din ‘DEMOCRATIE’ eu am retinut pana acum in ordine : vocabularul si gramatica, noi ambele doua.

  vocabularul este f. reusit zic eu: mimeaza atat de bine si de simultan continutul de idei, hotararea si capabilitatea intreprinderii cu putine cuvinte care altadata se numeau interjectii, invective s.a…

  berbecu mioritei
  2014-04-27 21:01:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  @ Loda,
  @ berbecu mioritei,
  marturisesc ca daca asa vre-ti sa va exprima-ti, nu am nimic impotriva ;)
  Dar mi se pare total nereusita “ironizarea elitelor”.
  Trebuie ceva talant :P

  victor L
  2014-04-27 21:12:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Sa-i ia dracu pe toti. Boicotul e singura manifestare fata de hotii astia.

  anonim din Piata Universitatii
  2014-04-27 21:22:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @victor L:
  Acuma e clar, a fost ironie!
  Daca mai scria si VOTA-TI (din greseala a trecut VOTATI) era ironia suprema, probabil cadea guvernul! :)

  Mircea+
  2014-04-27 21:35:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  @victor L:
  talanti nu avem ca e criza monser ;)

  Loda
  2014-04-27 21:36:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @ anonim din Piata Universitatii,
  nu vreau sa te dezamagesc, dar “boicotul” este cea mai proasta solutie. Numai in cazul ca tu ai reusi sa convingi toti alegatorii, dar pe toti, sa nu se prezinte la vot.
  Si nici atunci nu stiu ce se rezolva, caci nu exista precedent ori regula. Se vor repeta alegerile pina citiva nu te vor mai asculta, lasindu-se amagiti de promisiuni :P

  victor L
  2014-04-27 21:51:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  @victor L: nu e o incercare de ironizare a ‘elitelor’, dimpoptriva este o subordonare, vreau sa fiu asa, sa traiesc astfel,in limitele logicii si orizontului de gandire care imi sunt destinate de catre cei legitimati democratic sa faca asta.

  de ce sa tot invoc ‘probleme’ ori ‘greseli’ de comunicare?

  @Mircea+: ‘vota-ti’ ar fi fost prea banal, posibil sa te fi prins din prima; in plus aceasta formula nu a fost folosita vreodata; exemplul invers este cu ‘ bine a-ti venit’,inainte de ‘89 am vazut o singura data scris astfel, astazi e banal peste tot, nu mai baga nimeni de seama.

  baizauei, asteptam un raspuns la ‘dilema mersului pe bicicleta’

  berbecu mioritei
  2014-04-27 22:03:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @Mircea+: @victor L:am luat la intamplare, v.mai jos:

  ‘izbucnirea războiului la scară planetară nu mai poate fi oprit,în ciuda eforturilor diplomatice a unora.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: ‘

  exprimare corecta au ba? eu sunt de parere ca este corecta deoarece gramatical este greu (ori imposibil) sa acoperi ilogicul, vidul de continut ba chiar sa creezi impresia mobilizator contrara.

  berbecu mioritei
  2014-04-27 22:29:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @ddd:Gotiu nu e cu rusii, ci cu americanii.Dar cu aia adevarati, nu cu parlitii si hotomanii care au busit ARO Campulung, Ford sau Rosia Montana.
  Rusii sunt cu cei care vor sa ne tina in Evul Mediu, si sa continuam sa cultivam o tara corupta.Coruptia e arma rusilor impotriva tarii si Gotiu nu a vacut altceva decat sa incerce sa o demaste in cazul Rosiei Montane.Deci, Ponta e cu rusii, nu Gotiu.Uniti Salvam e cu Tara, iar Mandru ca suntem evident romani, bate cu programele rusesti care arata cat de nasol e sa fii roman dupa intrarea in UE.Dahhhh!

  Vali
  2014-04-27 22:43:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  Stau si ma intreb ce fel de intelect mizerabil trebuie sa ai sa dai conotatie sexuala unui afis cu oameni intre doua varste in blugi si camasi albe. Fckin pervs!

  Pirouette Cacahuète
  2014-04-27 22:59:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  Postacii de partid si-au primit tainul si-au intrat in actiune pe teren.

  PiMP
  2014-04-27 23:10:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @Pirouette Cacahuète
  Cotonatia sexuala si-l dau singure cu blugi mulati lan umbra Marelui Carmaci. Basca aparitii deocheate in reviste de pano(a)rame in haine de latex sau piele.

  PiMP
  2014-04-27 23:14:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  Ba aia care o tot dati inainte cu rusii, interesle gazprom meritati sa fiti injurati non-stop de locuitorii din Pennsylvania.

  Basescu are combinatii fix cu … Gazpromul. Deci.

  NON Stop
  2014-04-27 23:19:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  @PiMP: Ceva nu e in regula cu poza aia – cisvestiti e poate prea mult, inadecvati e poate prea vag – dar la gluma sexuala nu m-ar fi dus capu’-n veci. Trebuie sa fii pervers rau sa scoti asa ceva la vederea unui afis cu (evident!) functionari purii in blugi la moda. Da’ na, gusturi si gusturi…

  Pirouette Cacahuète
  2014-04-28 02:01:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  ,,Combinatiile” cu tenta mai mult decat indoielnica dar vulgar-misogine in esenta facute de dl M Gotiu vin sa sublinieze odata in plus cat de ,,spurcati la gura” si rai
  am devenit.
  Reactiile ,,barbatesti”a diferitilor fani ai dlui jurnalist Gotiu sunt rezultatul dezgustator al lipsei de minima educatie din Romania zilelor noastre.
  Regret ca timpul petrecut la Viena de dl Gotiu nu a produs nicio schimbare remarcabila in felul de a gandi si folosirea limbajului agresiv al acestuia (mai ales cand e vorba de femei).
  Violenta naste violenta ,sa fie acesta scopul unui jurnalist ce se doreste a fi profesionist?
  Unde s-au pierdut ardelenii deodinioara,cei adevarati,cei ce locuiai Ardealul in vremea tineretii mele…?
  In ceea ce priveste afisele si imaginile ,ei bine,cel al miscarii populare nu e doar ,,blond” e pe departe cel mai dinamic si mai ,,tanar” dintre toate! SIC!

  lumina
  2014-04-28 04:34:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @PiMP: se spune CONOTATIE si nu cotonatie baiatule.
  Dar deh,ca sa stii acest lucru va trebui sa-ti lasi parul sa creasca,sa-ti faci cosite blonde si breton ,sa-ti cumperi blugi ,ghiozdan si sa mergi la scoala !
  Altfel nici imbrcat in,, frac” nu vei sti cum sa scri si sa intrebuintezi cuvintele corect.

  lumina
  2014-04-28 04:42:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  Stau bine blugii pe Udrea…dar și pe domnișoara din spatele ei. Ba, chiar mai bine! Cine este? Candidează?

  Basil
  2014-04-28 08:44:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  E greu pentru orice politician in ziua de azi sa mai convinga pe cineva. Cine sa-i mai creada dupa 24 de ani de vrajeala ieftina si smenuri?!

 • 41

  @lumina / #37

  “… vin sa sublinieze odata in plus cat de ,,spurcati la gura” si rai am devenit”

  Nu-i asa?! Numai “tiganci imputite”, “gaozari” si “pasarici” ii ies romanului pe gura… Dar de ce sa ne mai miram cata vreme NERUSINAREA insasi face umbra pamantului pe la Cotroceni.

  pictor L
  2014-04-28 09:19:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  Tot era vorba de conotatie:
  Boc taia si spanzura alocatii din toate partile inclusiv alocatiile pentru mame, copii, pensii, inchideau spitalele.
  Madamele PDL, cu Udrea in prim plan se afiseau cu fel de fel de tinute care mai de care mai de lux si genti mai scumpe de mii de euroi.
  Probabil ca multi( milioane de persoane) din tara asta atunci au aflat prima data ca pot exista genti (de pitipoance)atat de scumpe.

  Udrea a reusit sa aduca ROmania in vizorul Departamentului de Stat al SUA cu privire la libertatea presei si amenintarea jurnalistilor. DNA-ul inca nu si-a inchieiat investigatiile legate de afacerile de la Gala Bute. Tot madam Udrea a inventat fotbalul in panta si multe alte “minuni”. Cadou de la Base un superminister cu superbuget in timp ce altii au ramas pe dinafara.

  PMP e un partid de oameni “noi” Tomac, Boc, Preda, Udrea. Adica PDL II cu oamenii lui Basescu alesi pe spranceana prezidentiala.

  Nu ca PSDistii ar fi mai breji dar guvernarile Boc si personajele prezidentiale produceau “senzatii tari” la vremea lor.
  Elena Lupescu, Elena Ceausescu, Elena BAsescu EBA, Elena Udrea … nu suna prea bine.

  PiMP
  2014-04-28 09:23:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  Sunteţi invidioşi pe Doamna Udrea pentru că e foarte inteligentă, foarte frumoasă şi cinstită! E cea mai importantă persoana politică în acest moment şi va deveni şi Preşedintă aşa cuma devenit deputat de Roman: cu dragostea oamenilor care muncesc ca şi ea, nu pierd vremea pe net!

  Maria
  2014-04-28 10:14:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  @ lumina

  sunt un prost patetic

 • 45

  Votam Monica Macovei. Nu se ascunde in spatele partidului,sau sotului(ce cauta Ponta si Antonescu pe afise, candideaza ei sau nevestele lor?!candideaza Daciana Ponta care era europarlamentar “inainte de a fi fata lui Ilie Sarbu”!!! sau ginerica Ponta?!!) ori a “vedetelor” din partid gen Elena Udrea. Monica Macovei, desi femeie are mai mult curaj decat baieteii golanei gen “fa, doina” din politica romaneasca.

  marius
  2014-04-28 11:58:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  marius-ica

  1.tata “fa” este cu mult mai putin porcos decit tiganca imputita sau gaozarule.Asa ca las-o naibi ca nici nu se stie foarte clar cum a zis ponta. Ce am mentionat eu a fost foarte clar fara dubiu.Asa ca nu vorbi de funie in casa spinzuratului.

  2.”candideaza Daciana Ponta care era europarlamentar “inainte de a fi fata lui Ilie Sarbu”!!! sau ginerica Ponta”

  mariusica dar elena udrea candideaza tata? Ce cauta ea pe afisul electoral.Adevara udrea nu se ascunde si se baga in fata asa la sto dar ceilalti? Sau la voi nu se pune.
  Cit despre ce cauta elena udrea pe afis ceva genial a spus dl-Tudoran iata:
  “In cazul; posterului vostru, sloganul ar fi “Traiasca ai nostri candidati la europarlamentare, in frunte cu necandidata Elena Udrea.” Caci ea e in toate…”
  Beton armat de ramii mut.Ce sa mai zici? hi hi hi
  Cit depre MM nimic altceva decit ca s-a maro pe toate principiile si critetiile a pupat mina caporalului doar doar sa mai prinda un loc.La pmp locuri eligibile putine fripturisti multi.Asa ca da-le dracu si de principii si de criterii sapte mii euro pe luna sa iasa ca pe urma vedem ce facem cu principiile.Va gasi un motiv sa demisioneze din pdl si sa treaca la pmp banii tot ii ia.
  Asa ca stii treaba aia cu birna in ochi…….

 • 47

  marius

  si Monica Macovei merge.

 • 48

  BAIETI ! ia puneti-va voi frumusel TREI TRANDAFIRI in piept,un carnet un carnet rosu de partid si rasturnati CARUTA CU PAIATE SI PROSTI undeva departe de ROMANIA !
  Nu uitati sa luati pompierii,ofiterii SPP ,odgoane si o barca zdravana ptr.cazul in care s-ar umfla apele tarii si imbuibatii ,,socialisti”ai tarii ar risca inecarea la malul nostru.
  Nu uitati sa cantati INTERNATIONALA ,ca sa marsaluiti cum se cuvine,MANDRII CA SUNTETI ROMANI !!!!plagiatori,mincinosi si hoti la drumul mare.

  lumina
  2014-04-28 12:59:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  #43. “…va deveni şi Preşedintă aşa cuma devenit deputat de Roman: cu dragostea oamenilor care muncesc ca şi ea,…” (Maria)
  Colosala fraza.
  1. Dna. deputat de Roman va lua Cotroceniul de pe locul II?
  2. Dragostea celor care muncesc ca si ea – lucratori cu gura (politicieni)?
  Dna. Maria, mai reveniti…

  @Jan #44: O iubesti pe lumi?

 • 50

  @lumina:

  Ia aminteste-ti in ce partid si-a inceput cariera politica Udrea? In 2002 nu era in PSD? Cu trandafirii aceia?

  Inteleg ca tii cu ea, dar istoria e greu s-o stergi cu buretele….

  wiki
  2014-04-28 15:09:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 51

  @wiki: Comentariul meu NU EXCLUDE PE NIMENI,nici pe mine,nici pe tine,nici pe altii si nici chiar pe Dumnezeu daca greseste.Asta ca sa fie clar pentru toata lumea.
  Dar nu suport limbajul golanesc folosit de ,,misoginii”inflacarati,,patriotic” ingrasati cu seminte si ,,socialism “stiintific care misuna printre noi.
  Cum iti explici ca minciunile zilnice,ingamfarea,cele trei randuri de ceafa si furtul intelectula al unui Viorel Victor Ponta nu starneste atatea ,,patimi rosii”pe cat starnesc blugii albastrii ai Elenei Udrea?
  Mie personal mi se face SILA !!!!

  lumina
  2014-04-28 15:29:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 52

  @maria, vad ca esti Udrea. Am un boschetar in casa scarii care vrea sa-ti dea la bootch. Primeste-l te rog, nu s-a spalat de 15 ani saracu. Gura mare si ia si de la mine, fai.

  andrei plescoi
  2014-04-28 15:45:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 53

  La mai toti candidatii astia (sau majoritatea) ar trebui sa li ofere locuri gratuite la Jilava.Justitia controlata de anumite interese nu permite decat show televizat. Arestari spectaculoase si eliberari imediate. Ici colo condamnari ale … adeversarilor politici.
  Cati PDListi au fost luati in vizor ? Cativa restul stau bine merci.

  PiMP
  2014-04-28 15:54:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 54

  @andrei plescoi: Da’ tu nu poti, iti trebuie ajutoare bah amar.atule??? Vorbesti de Udrea da’ numa’ gura-i de tine! Cam asa sunteti toti: O apa s-un pamant” Mai bine in pamant cu voi la cat ati nenorocit tara asta si neamul ei, cu gandirea voastra prea…”rosie” ca si creierii vostri!

 • 55

  @andrei plescoi:
  Comentariul tau vine sa CONFIRME exact ceea ce spunea,
  Violenta naste violenta ! Vocabularul si gandirea dumitale
  nu mai lasa loc de dubii!
  Ma-ntreb daca dl M Gotiu e satisfacut de publicul,,ales”care ii tine isonul si asigura aplauzele!
  CE RUSINE DOMNULE plescoi!!!!!Numele te reprezinta fara doar si poate.

  lumina
  2014-04-28 16:14:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 56

  Domna Udrea inca din 2011 spera sa castige alegerile
  Fiecare isi prezinta programul politic pe care il are in cap
  Sub titlul “E si asta un mod sa castigi alegerile! Ministru in cabinetul roman pozeaza intr-o rochie de cauciuc pentru o coperta de revista”, tabloidul britanic Daily Mail povesteste ca Udrea apare pe coperta unei reviste intr-o “postura indrazneata”, imbracata cu o rochie de cauciuc si cizme peste genunchi, “excentrice”.

  A ajuns subiect pana si in celebrul tabloid Dailymail.

  Si cu atuurile sale la prezidentiale.

  ziare.com/udrea../

  dailymail.co.uk../

  PiMP
  2014-04-28 16:56:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 57

  Doamna Udrea (sau o clona a dansei) are obiceiul de a se declara propria ei admiratoare sa-l apere pe domnul Basescu!

  “Domnule Turcescu, ascult emisiunea dumneavoastră întotdeauna cu plăcere şi în seara aceasta m-am decis să vă sun, deoarece am constatat că oamenii au început să cedeze manipulărilor. Am auzit mai multe opinii nefundamentate şi incorecte faţă de alte dăţi, aşa că aş dori să vă spun un lucru de care ar trebui să ţinem cont cu toţii: în conformitate cu realitatea constituţională preşedintele este cel care desemnează prim-ministrul, nu o majoritate de conjunctură care nu mai este nici măcar de 65%, aşa cum pretide PSD şi PNL. S-a văzut la votul cu care au dărâmat ultimul guvern, pentru că această majoritate conjuncturală a dărâmat două guverne într-o lună, că această majoritate mai are doar 53%, şi nu 63%. Mâine vom constata probabil că nu mai e majoritate şi că scade sub 50%”, a spus doamna care a intrat în direct cu Robert Turcescu.

  Atunci când acesta a întrebat-o “Nu sunteţi cumva Elena Udrea?”, doamna a răspuns “Nu, domnu’ Turcescu. Semăn cu doamna Udrea la voce?”

  “Eu chiar o simpatizez, pentru că şi dânsa se luptă aşa cum aş face şi eu dacă aş avea o poziţie publică. Spuneam că este evident că se încearcă deturnarea adevărului prin forţa mediatică pe care această majoritate, de factură pur electorală, încearcă să o impună şi anume că Traian Băsescu este singurul care duce bătăliile şi nu este de acord cu opiniile care ar aduce ceva constructiv în ţara asta. Majoritatea care se încăpăţânează în jurul lui Johannis nu are dreptate. Constituţional vorbind, nimeni nu poate impune preşedintelui României un prim-ministru. Preşedintele României a fost învestit cu un număr mai mare de voturi decât toată această majoritate”, a spus doamna cu o voce atât de asemănătoare cu cea a Elenei Udrea.

  realitatea.net/../

  PiMP
  2014-04-28 17:04:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 58

  @PiMP:
  E veche poanta ! S-a lamurit pana la urma.
  Era Valeriu Zgonea care imita vocea Elenei Udrea.
  Mai ai?

  Mircea+
  2014-04-28 18:26:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 59

  lol, nu blugii starnesc “patimi”, ci madam Udrea provoaca nervi. bineinteles ca n-ai cum vota un partid caruia nu-i e jena sa se lase reprezentat de acest personaj. de altfel, ca si in cazul psd-ului, pnl-ului, pdl-ului, si acest nou partidulet are ca ingredient majoritar jegurile politice.
  da, din toata adunatura, Monica Macovei iese ceva mai bine, pare sa mai aiba un rest de bune intentii. dar e fanatica si usor de manipulat, dovada si perseverenta in a insoti o putere compromisa, aservita intereselor private si ideologiilor criminale.

  moftul roman
  2014-04-28 19:07:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 60

  ce mi-e misoginul roman ce mi-e @ moftul toman ;)

  victor L
  2014-04-28 21:00:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 61

  Bun, asa, si Crin Antonescu e o femeie mai buna decat Elena Udrea? Ha!

 • 62

  Mica mica, da ridica Romania. Ce chestie, sa confuzi Roamania cu organul barbatului iubit de la Cotro.

  andrei plescoi
  2014-04-29 07:56:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 63

  Dragii mosului,

  Mai cititi si astea si vedeti cam cine chiar face ceva pentru Romania si merita sa ne reprezinte in Parlamentul UE.
  – Directiva pentru confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni a fost adoptată în Parlamentul UE – propusa de Monica Macovei
  realitatea.net/../
  – Monica Macovei, cel mai activ europarlamentar roman, in topul PE

  Mos George
  2014-04-29 08:47:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 64

  @Mos George: mai uitati-va si cu cine defileaza d-na Macovei si aveti timp de razgandire :D Prezenta unui Traian Ungureanu pe aceeasi lista scufunda toata popularitatea pe care ar fi putut-o aduce Monica Macovei. Ce ramane din meritele cuiva care subscrie la demagogia “de dreapta”? Din pacate, nu mare lucru.

  moftul roman
  2014-04-29 16:15:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 65

  [...] și e un comentariu la o postare pe tema stupizeniei afișelor din campania europarlamentară (articolul aici). Observația mi-a amintit de o întâmplare prin care au trecut, acum vreo patru ani, alți [...]

 • 66

  [...] și e un comentariu la o postare pe tema stupizeniei afișelor din campania europarlamentară (articolul aici). Observația mi-a amintit de o întâmplare prin care au trecut, acum vreo patru ani, alți [...]

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!