RSS Feed

Tudorel face ceva. Dovada că există Românii paralele

vezi toate articolele de
20 Feb la 16:36 122 comentarii 2 vizualizari.

Tudorel face ceva

Tudorel Toader are diverse misiuni rezultate din jocul pasiv-agresiv al unor aleşi. E vorba fie despre aleşii PSD-ALDE, fie despre alesul Iohannis. Preşedintele, la ultima intervenţie, s-a arătat împăciuitor: să prezinte Toader argumente, dacă are, împotriva dnei Kovesi. Toader a mai prezentat un raport devastator despre Kovesi, după care a concluzionat că, deşi CCR a semnalat derapajul, o lăsăm aşa… Are elemente să prezinte încă un raport dur, nu neapărat cum ar vrea adversarii îndârjiţi ai DNA, dar cu indicaţii clare că şefa acestei instituţii a scăpat grav lucrurile din mână. Eu sunt dintre aceia care cred că încă se poate negocia (politic, că altfel cum?, nici Kovesi n-a fost adusă altfel) un şef DNA care să nu fi strâns atâtea păcate pe cap. Se poate lupta cu corupția și fără să faci la foc automat dosare premierilor prin decapare și fără alt efect decât cel politic (vezi ”penalul” Ponta).

Numai că acel “Tudorele, fă ceva” e mai curând un îndemn de tip “Tudorele, fă ce faci tu de obicei”. PSD şi-a calmat declaraţiile rapid, după o şedinţă cu efect de anestezie. Iohannis a mimat dialogul instituţional, o va face şi azi într-o discuţie cu TT, pasând şi el responsabilitatea către Tudorel Toader. Şi Tăriceanu îi transferă partea cu faptele lui Toader, după ce mai lansează câte o critică anti-DNA. Toţi sunt zgomotoşi, nimeni nu încearcă să ducă la capăt criticile sau argumentele. Toată lumea are chef de televizor, zgomote fără efect.

Ne prefacem că totul e în regulă pentru că, de fapt, nu avem mediere, nu există discuţie pe bune, control pe bune a unor instituţii precum DNA. Şi avem şi fani care ne tot explică ce tare a fost Kovesi săptămâna trecută. N-a fost tare deloc. Un motiv mai jos.

Dovada că există Românii paralele

A mai apărut o timidă dovadă că există Românii paralele, paralele și rele.

Se dă un clan Cosma de Prahova. Deși membrii clanului nu și-au luat BAC-ul pe bune în mod evident, sunt plini de bani și aveau cândva județul Prahova în mână. Luau  bani din deszăpezire, spun procurorii. nu trebuie să fii procuror ca să vezi că au extras rente zdravene pentru funcțiile politice. Asta rămânea să demonstreze DNA.

Acest tip de ”cadru” business-politic ESTE insuportabil. Nu cred că e cineva care să le înghită prostiile unor Cosma plini de bani și puși să toarne și să înregistreze tot ca să scape. DAR. Pentru o bulă rivală, fix acesta este pretextul că poți să ataci oricum, în numele ”dreptății”. (Este și pretextul să uiți de mulți alți hoți din imediata apropiere ”de dreapta”). Nesimțirea furtului trebuie compensată de un atac fără scrupule, cel puțin la fel de nesimțit din partea DNA – ăsta e lucrul pe care îl aud toată ziua de la talibani anticorupți.

Pentru niște intelectuali, ziariști sau politicieni acesta este și un prilej să atace în termeni extremiști cetățenii care nu votează ”corect”. Ce s-a scris, spus din partea opoziției zilele astea este absolut impardonabil. Și nu doar pentru că sunt anti-vârstnici sau pentru că nu mai termină cu observația că votanții PSD n-au dinți şi că ar vrea să le ia dreptul la vot. Ci, în general, pentru că e evident că acești tipi spun direct că nu mai vor democrație, ba că vor diverse forme de opresiune care să elimine milioane de cetățeni din sfera drepturilor de bază.

Cel mai proaspăt exemplu este chiar celebra conferința de presă a doamnei Kovesi. LCK a spus clar că nişte “experţi” ar fi respins înregistrarea cu ”decaparea” ca fiind o probă valabilă. Inamicilor nu le-a fost greu să demonteze o minciună livrată cu atâta seninătate. Sigur, fanii ei n-au verificat nimic, s-au entuziasmat de extraordinarele calități oratorice și de cum ”s-a luptat”. De câteva zile, Româniile astea două nu au avut comunicarea simplă, aia prin care să aflăm dacă șeful DNA a putut să spună atât de senin că sunt softuri care să lauzi DNA și fără să vrei. Or fi, dar alți experți au spus foarte clar că înregistrările sunt măsluite.

Kovesi a minţit după o schemă exersată bine, probabil. Nu s-a referit la Inspecţia Judiciară care spune clar într-un raport că declaraţiile cu decaparea sunt autentice, ci se referă la niște experți apropiați DNA. De altfel , acea poezie recitată obstinat, cum că DNA e controlată nonstop, ascunde și această glumă proastă, că multe dintre controale sunt autocontroale…

Da, se bat avocaţii unor bogătani care n/ar putea să-şi explice averile nici dacă îi laşi 5 ani să inventeze ceva plauzibil. Însă acești bogătani au proliferat în vremea DNA și pentru că nu au fost săltați pentru averi ilicite sau pentru marile lovituri. Au fost atinși doar cei care au nimerit în drumul ”decapării”. Mulți alții scapă constant, ba chiar sunt și ei anticorupție și sprijină DNA.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

122 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!