RSS Feed

ULTIMĂ ORĂ: DEMISIA LUI VICTOR PONTA – revendicare oficială a protestatarilor! Război total pentru Roșia Montană: Strada, Mass-Media, Politica, Negocierile , Bursa. UPDATE: Băsescu

vezi toate articolele de
16 Sep 2013 la 15:51 79 comentarii 10712 vizualizari.

UPDATE 2: Victor Ponta bate câmpii la televizor (la TVR 1): cică timp de 15 ani n-a existat dezbatere publică pe proiectul de la Roșia Montană. Ba a existat cu vârf și îndesat. Dar opiniile specialiștilor, experților a fost și este mereu ignorată. De fapt, ceea ce vrea premierul e mimarea dezbaterii (cu un goldist, Iulian Iancu, în fruntea comisiei parlamentare speciale…). Voi reveni.

UPDATE: Traian Băsescu a susținut o conferință de presă specială pe cazul Roșia Montană. ”Proiectul de lege specială e neconstituțional! Proiectul minier e bun!” Aceasta a fost, succint, poziția președintelui. Uitând un lucru esențial: proiectul de lege specială enumeră negru pe alb tocmai de ce proiectul minier este ilegal. Lista minciunilor președintelui legate de Roșia Montană e lungă, dar cunoscută încă din 2011. Chiar nu are sens (re)analizarea lor. Pentru că e simplu. Extrem de simplu: proiectul minier de la Roșia Montană este ilegal. Altfel nu ar fi necesare toate modificările și excepțiile prevăzute în proiectul de lege specială pentru a putea fi pus în practică. După ce a spus-o Ponta (aprobând proiectul de lege), acum o recunoaște și Băsescu. PUNCT.

***

Strada

Aici situația e destul de clară și fără dubii. Fotografiile și înregistrările video care circulă pe online (și pe la câteva televiziuni) vorbesc de la sine. Zeci de mii de oameni și zeci de orașe din țară și din străinătate. Cu vârfuri la București și Cluj. Chiar și televiziunile și edițiile online ale ziarelor care susțin propaganda RMGC au avansat cifre de 10-15.000 de protestatari la București și 8-10.000 la Cluj. Că au fost (peste) 25.000 la București și peste 12.000 la Cluj se poate constata, cum spuneam, din înregistrările care circulă pe internet. Am arătat deja că acest lucru are o semnificație deosebită: RMGC și politicienii au pierdut controlul informației! Implicit, nu mai pot manipula (mă rog, pot încerca, dar fără șanse de reușită).

CITEȘTE ȘI

Victorie uriașă în războiul pentru Roșia Montană! Zeci de mii de oameni în stradă. Amploarea protestelor crește.

Mass-media

Există încă multe televiziuni și alte instituții media centrale care ”joacă” pe mâna RMGC-ului și a lui Victor Ponta. Exemplul cel mai hilar e modul în care extremele Antena 3 și RTV și-au dat mâna cu B1TV în războiul de manipulare. ”Vârf de lance” al promiscuității jurnalistice rămâne însă, în acest caz, Evenimentul Zilei. Principalele teze promovate sunt clasicile lamentații cu locurile de muncă, la care s-au adăugat atacurile la adresa activismului de tip ONG și minciuna cu ”uriașele despăgubiri” pe care statul ar trebui să le plătească celor de la Gabriel Resources dacă proiectul nu va fi realizat.

Cea mai parșivă (și recentă) tactică e cea referitoare la ”negocierile” cu strada. Într-o intervenție, duminică seara, la Antena 3, Victor Ponta făcea trimitere la identificarea liderilor străzii și începerea unor negocieri cu aceștia. Nu e deloc întâmplător faptul că Victor Ponta i-a nominalizat pe cei care au fost invitați în emisiuni la… Antena 3. Tactica e simplă: crearea și promovarea unor lideri ai străzii la nivel mediatic. A unor lideri însă care, chiar dacă sunt de bună-credință, nu cunosc în detaliu toate amănuntele Afacerii Roșia Montana. Așadar sunt mai ușor de combătut și de pus în dificultate, slăbind încrederea publică în justețea protestelor. În același timp, acești lideri vor fi supuși unui linșaj de discreditare, urmărindu-se divizarea protestatarilor (fie pentru că nu au toate argumentele, fie pentru că cei din stradă nu se identifică cu ideologiile și opiniile lor și, implicit, vor evita să fie asociați cu ei).

Din acest punct de vedere, mesajul care trebuie transmis mai departe e cât se poate de simplu. Singurii lideri reali ai protestelor sunt oponenții din Roșia Montană, localnicii care își apără drepturile în fața abuzurilor companiei și ale statului de mai bine de 14 ani. Restul suntem în stradă, în primul rând, din SOLIDARITATE cu aceștia, chiar dacă, la nivel personal, fiecare are motive personale întemeiate pentru a fi împotriva proiectului minier de la Roșia Montană și împotriva legii speciale de distrugere a Roșiei Montana.

Instituțiile media care continuă acest joc perves se auto-desființează. Își mai mențin o parte din audiență doarr datorită gradului de interes uriaș pentru subiectul Roșia Montană. Emisiunile și articolele mai sunt urmărite, dar singura reacție pe care o generează e cea de iritare și revoltă. Cum nu mai dețin controlul informației (pentru o analiză mai amplă, aici), tot ce reușesc să facă e să convingă tot mai multă lume că singura rezolvare a problemei e în stradă.

Politica

Cel mai puțin șifonat din această poveste este Crin Antonescu. Dacă nu pierde (sau nu a pierdut semnificativ în raport cu ceilalți lideri politici), asta nu înseamnă că și câștigă. Explicația e simplă: motivul opoziției lui (evident electoral) nu coincide cu motivele pentru care oamenii sunt în stradă. El este în război cu Ponta și Băsescu, dar continuă să susțină că proiectul ar fi viabil dacă nu ar exista o asemenea opoziție publică. Și pierde astfel esența: opoziția publică este una informată și are la bază faptul că proiectul este unul distructiv pentru comunitatea locală, pentru întreaga comunitate a Apusenilor și România, pentru mediu și patrimoniul cultural.

Traian Băsescu a bătut și el în retragere. După ce duminică a fost huiduit în Apuseni, la Țebea, el și-a anunțat intenția de a ajunge și la Roșia Montană. Nu a mai făcut-o, iar seara a declarat că legea specială pentru Roșia Montană va fi blocată la Curtea Constituțională dacă va fi adoptată de către Parlament. Cam același tip de argumentație ca și Crin Antonescu – legea e proastă (neconstituțională), dar proiectul ar fi bun. Evident, în războiul cu Ponta, trece și el, în ușor avantaj. Să nu-și facă însă iluzii că oamenii uită așa ușor că a fost (și este, în continuare), unul dintre principalii susținători ai proiectului minier.

Victor Ponta pierde teren, zi de zi și oră de oră. Repetă papagalicește sloganurile companiei. Inventează sume astronomice, cotrazise chiar de către documentele companiei. Merge să negocieze cu ”minerii” din Muzeu, înainte de a vorbi cu protestatarii. Și nu are inspirația de a veni cu o salopetă ”de acasă”, acceptând să se îmbrace în uniforma RMGC. Mai apoi, pe surse, se lasă de înțeles că președinte al Comisiei mixte parlamentare pentru Roșia Montană va fi deputatul PSD Iulian Iancu, cel care este cunoscut ca fiind un susținător al proiectului minier, în 2007-2008 blocând, în calitatea de șef al Comisiei Industriilor, proiectul de Lege Anticianură.

Negocierile

Calculele conform cărora negocierile cu ”minerii” îi vor obliga sau măcar îi vor determina pe protestatari să negocieze sunt total eronate. Dacă vreunul dintre protestatari va cădea în capcană, singurul lucru care se va întâmpla va fi că strada se va disocia de el (cum spuneam, inducerea ideii că respectivii ar fi lideri ai străzii nu are șanse de izbândă atâta timp cât nu este deținut controlul mediatic). În plus, situația este cât se poate de simplă: ÎNCĂLCAREA LEGII NU POATE FI NEGOCIATĂ! Să nu uităm esența lucrurilor: explozia protestelor a fost generată de faptul că Guvernul a promovat în Parlament un proiect de lege specială care prevede eludarea și încălcare a zeci de acte normative. Așa ceva NU POATE FI NEGOCIAT!

Începutul protestelor a dus și la o informare explozivă asupra Afacerii Roșia Montană. Ceea ce face ca, în acest moment, nici proiectul minier în sine să nu mai poată fi negociat.

Tactica lui Victor Ponta este lamentabilă. Și nu e de mirare că duplicitățile premierului nu fac decât să genereze radicalizarea revendicărilor. Lucru confirmat în această dimineață de către comunicatul de presă al Alburnus Maior în care i se solictă explicit DEMISIA!

Comunicat Alburnus Maior (fragmente, textul integral, aici)

”Revendicările nu sunt negociabile este mesajul transmis de protestatari primului ministru. Aceștia sunt fermi pe pozițiile lor și nu vor negocia dacă să se facă jumătate, un sfert sau o cincime din proiectul de minerit cu cianuri. După declarațiile făcute în grabă la Roșia Montană, rupte de realitatea înțeleasă de zeci de mii de cetățeni ai României care s-au aflat ieri în stradă, protestatarii au mai adăugat o revendicare pe lista lor: demisia lui Victor Ponta. Prin urmare este absurdă ideea negocierii cu un prim-ministru căruia strada îi cere demisia.

“Mișcarea nu are lideri, are doar conștiință. Este imposibil pentru Victor Ponta să stea de vorbă cu 25.000 de oameni la București plus alte mii în țară și străinătate. Revendicările noastre nu se discută și nu se negociază, vom fi în stradă până la soluționarea fiecărui punct”, a declarat Eugen David.

Aflat ieri într-o vizită la Roșia Montană, pentru aducerea la suprafață a celor 33 de angajați auto-”blocați” în mina-muzeu Cătălina Monulești, Victor Ponta a comentat: “… povestea aia că la ei la Roșia Montană o să se facă turism, să știți că orice om care merge acolo poate vedea că e o poveste (…) Sunt lacuri cu cianuri, râul de acolo este roșu realmente de poluare.”

“Ținem să atragem atenția primului ministru, astăzi, în prima zi de școală de un obicei mai vechi al elevilor. Acela de a nu vorbi fără a ști. Dacă nu știi, citești sau întrebi ca să nu vorbești prostii eventual auzite pe la alții. Să vă intre bine în cap d-le Ponta că la Roșia Montană în prezent nu este nici un lac de cianură, la Roșia Montană nu s-a prelucrat minereu cu cianuri și nici nu ne dorim să trăim lângă cel mai mare depozit de cianuri, în aer liber, din Europa”, a declarat Călin Caproș, vice-președintele Alburnus Maior.

Asociația Alburnus Maior consideră inacceptabile declarațiile premierului ce condamnă dezvoltarea turistică la Roșia Montană. Premierul se pare că a fost convins de posibilitățile reduse de dezvoltare turistică a Roșiei Montane în urma discuțiilor avute cu vreo treizeci de așa-ziși mineri. Premierul nu a fost convins așadar nici de studiile făcute de Academia Română, nici de profesorii de la Academia de Studii Economice și nici de miile de participanți ce vin în fiecare an la FânFest”

***

Bursa

Scotia Capital, un important broker al Gabriel Resources, a anunțat că nu va mai tranzacționa acțiunile companiei la bursă datorită presiunii publice din România și din întreaga lume.

Strada

Da, soluția e, în continuare, în stradă și presiune pe parlamentari. Până la îndeplinirea revendicărilor. Atenție domnule Ponta: nici la București, nici la Cluj și nici în alte orașe mari din țară încă nu s-au întors la studii studenții!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

79 comments
 • 1

  [...] voxpublica.real../. [...]

 • 2

  CORECT! Cred ca ori de cate ori se va invoca o negociere, o discutie trebuie trimis acest comunicat semnat de Eugen David.

  nadia
  2013-09-16 17:04:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Felicitări domnule Goțiu. Unul dintre puținii jurnaliști care spun lucrurilor pe nume în ceea ce privește Roșia Montană. Am tot citit postările dumneavoastră și până acum nu am reușit să găsesc vreo trimitre la raportul anual al Gabriel Resorces pe anul 2012. Deși este posibil să mă înșel, în cazul în care nu ați văzut deja raportul aveți mai jos link-ul gabrielresource../ Consider că acest document este deosebit de important pentru a ne forma o imagine sau pentru a ne confirma încă o dată părerea despre Gabriel Resources. Sumarizare: Gabriel Resources nu garantează că ea, angajații ei, consultanții, contractorii și ceilalti agenți ai ei nu au întreprins și/sau nu vor întreprinde acțiuni care contravin legislației anticorupție (pp. 36-37).
  - GR recunoaște că e posibil să nu se asigure împotriva anumitor riscuri (p. 38).
  - GR recunoaște ca nu dispune de sumele necesare pentru a deschide vreo mină, pentru a cumpăra drepturile de proprietate asupra întregului teritoriu ce urmează a fi exploatat si pentru a achita costurile legate de obținerea tuturor permiselor necesare exploatării. Mai mult, GR nu garantează că va putea obține vreodată aceste sume de bani (p. 38).
  - GR recunoaște că nu poate garanta acuratețea datelor pe care le oferă cu privire la estimarea cantității de aur și argint de la Rosia Montana, după cum nu poate garanta nici că depozitele estimate vor putea fi exploatate în sens comercial (deci că exploatarea de la Roșia Montana ar fi viabila din punct de vedere comercial) (p. 42).
  - GR recunoaște că o aplicare mai strictă a legislatiei privind protecția mediului e contrară intereselor companiei – asta deși în reclame se laudă (mincinos) că exploatarea de la Roșia Montană se va face cu respectarea celor mai înalte standarde privind protecția mediului (p. 43).
  - GR nu garantează că registrele sale contabile sunt ținute corect (p. 44).
  Sunt afirmații făcute de Gabriel Resources despre ea însăși într-un document oficial al companiei.

  Razvan
  2013-09-16 17:41:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  @Razvan:

  am scris in 2011 :) (era raportul anual pe 2010, formulat cam in aceeasi termeni)

 • 5

  Si cu ministrii cum ramane?
  Ponta, ok. Numa sa nu-i ia locul Antonescu, ca si ala la fel va face.

  Stefan
  2013-09-16 18:16:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  [...] voxpublica.real../. [...]

 • 7

  Ponta are 70% popularitate sau cat are. In conditiile astea ii convine sa incaseze 1 milion – 2, si sa scada cu 5%. Numarul fraierilor ramane mare.

 • 8

  [...] FB fordern die Rosia-Montana-Protestierer neuerdings und naheliegenderwiese den Ruecktritt von Ministerpraesident V. Ponta, ob seiner vielfachen Luegen und Winkelzuege im Rosia-Montana-Skandal. Dirk Siebenbuerger fragt [...]

 • 9

  care-a fost problema de nu s-a putut comenta la postari?

  postacu saracu
  2013-09-16 18:46:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  cititi si mai jos. sa vedeti ca Romania poate exploata singura aurul, si fara cianuri!

  de ce nu vrea clasa politica corupta asta? din acelasi motiv din care nu face autostrazi cu bani europeni!

  realitatea.net/../

  yehudy
  2013-09-16 18:54:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  in Bucuresti am fost in jur de 40.000: la plecare eram circa 15.000 iar la sosire a fost absolut uluitor cit de multi ne-am putut stringe… pina si cei care protesteaza in fiecare zi sau care mai organizaeaza cite ceva pe acolo erau bulversati total de numarul urias de oameni care am iesit in strada

  DEMISIA

  JOS TOATA MAFIA POLITICA… JOS LABELE DE PE AURUL ROMANIEI

  magic
  2013-09-16 19:03:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  de fapt nemultumirile celor care se opun proiectului rmgc sunt multe:
  - netransparenta licentei. nu se stie daca rmgc are DREPTUL SA EXPLOATEZE NUMAI AURUL SI ARGINTUL, ORI ORICE ALTA RESURSA GASITA
  - diferentele mari dintre cifrele si promisiunile guvernului si cifrele publicate de rmgc
  - daca proiectul rmgc se face, poate 800 de romani vor avea de lucru. dar cred ca alti 30.000 – 40.000 de romani isi vor pierde slujbele si casele (este vorba de prabusirea turismului, prabusirea celor care cresc animale – inclusiv ferme mari, prabusirea industriei de exploatarea lemnului si de industriile conexe de prelucrare a lemnului). ar fi mai ieftin pentru statul roman sa subventioneze reconversia a 800 de mineri si sa salveze slujbele a 30.000 – 40.000 de alti lucratori care acum sunt activi!
  - daca proiectul rmgc se face in actuala formula cistugurile vor fi la gabriel resources iar obligatiile la statul Roman
  - poluarea care va distruge intreaga zona, cu consecinte clare ca va fi o catastrofa ecologica in zona – Allianz Germania a refuzat sa asigure proiectul rmgc. oare de ce?

  concluzia este ca nemultumirea generala este indreptata impotriva clasei politice corupte, proiectul rmgc este numai ocazia de a se manifesta cu hotarare!

  yehudy
  2013-09-16 19:15:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  “… comunicatul de presă al Alburnus Maior în care i se solictă explicit DEMISIA!”
  Hilar este ca Ponta este prim ministrul unei puteri votata in procent de 60 % de multi dintre cei ce acum ii cer demisia … Sa va traiasca, si la mai mare. Pana va iese pe nas mai puteti suporta. V-ati vandut USL-istilor crezand ca Boc este cel mai rau si acu’ descoperiti ca ati dat de tac’su.

  poweraxxel
  2013-09-16 19:41:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  vrem adevarul si justitia trebuie sa se autosesizeze si sa se pronunte!
  baseascu face acuze extrem de grave privind complicitatea actualului guvern cu rmgc.

  vrem adevarul, justitia sa se pronunte:
  1. sau basescu are dreptate, deci guvernul este complicele si purtatorul de cuvant al rmgc, deci guvernul este tradator de tara si sa plateasca in justitie cei vinovati!
  2. sau basescu minte, deci sa plateasca pentru minciuni!

  vrem sa stim cine are dreptate, iar cine nu are dreptate sa plateasca in justitie!

  sa vedem ca DNA si DIICOT se autosesizeaza!

  cititi mai jos:
  realitatea.net/../

  yehudy
  2013-09-16 19:50:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @yehudy: oi lupta tu pentru o cauza frumoasa, dar argumentele tale sunt praf. Se tot spune ca protestatarii sunt informati, stiu ce cer si de ce. Cred ca tu nu esti printr-e ei … si nici ei nu cred ca sunt chiar asa cum se spune.
  In primul rand chestia cu transparenta este o cacealma. Si daca proiectul ar deveni transparent ar fi acceptat? Aia cu 800 vs 30.000 – 40.000 este la fel de umflata ca argumentele RMGC. Iar de partea cu poluarea m-am saturat. Au explicat deja destui cum se procedeaza cu ecologizarea. A! Ca nu aveti incredere in promisiunile USL-istilor! Cred ca trebuia sa va ganditi la asta candva in trecut …

  poweraxxel
  2013-09-16 19:57:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @yehudy: base era cam maroniu la pantaloni. a zis ceva despre protestele care iau amploare si ceva depre un nr. de 200.000 de oameni in strada. eu zic sa nu-l dezamagim.

  Alley Cat
  2013-09-16 20:06:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Romania stat de drept!
  de fapt ceea ce imi doresc pentru mine este ca Romania sa devina stat de drept.

  acum, justitia are ocazia sa demonstreze ca Romania este stat de drept!

  baseascu face acuze extrem de grave privind complicitatea actualului guvern cu rmgc.

  vrem adevarul, justitia sa se pronunte:

  1. sau basescu are dreptate, deci guvernul este complicele si purtatorul de cuvant al rmgc, deci guvernul este tradator de tara si sa plateasca in justitie cei vinovati!
  2. sau basescu minte, deci sa plateasca pentru minciuni!

  vrem sa stim cine are dreptate, iar cine nu are dreptate sa plateasca in justitie!

  sa vedem ca DNA si DIICOT se autosesizeaza!

  daca justitia nu ii gasesc vinovati fie pe membrii guvernului, fie pe basescu, Romania nu este stat de drept!

  la asa acuze grave unele persoane trebuie sa plateasca!

  cititi mai jos:
  realitatea.net/../

  yehudy
  2013-09-16 20:07:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  In privinta protestelor, sunt si lucruri de laudat dar si lucruri de criticat. Este de laudat modul civilizat de manifestare. Un mod nemaiintalnit la noi, ce aduce mai degraba cu proteste din tari civilizate din Europa. Poate cel mai de laudat lucru este ca la proteste se pare ca participa exact categoria de votanti dezamagiti, care n-au mai fost la vot de destul de multe ocazii. Este de laudat daca ceea ce traiesc acum ii invata ceva, sau la urmatoarele alegeri vor proceda ca pana acum … Ceea ce este de criticat este ca rezervele de aur de la RM sunt o avutie care poate redresa cazurile de subfinantare ce tin o tara intreaga in loc. Nu poti sa te opui cu orice chip utilizarii acestora. Este corect cand spui ca decizia utilizarii sau nu a acestei rezerve nu este la latitudinea locuitorilor zonei, dar nu poti refuza dreptul unei tari de a incerca sa se redreseze doar pentru ca nu ai incredere in politicienii de la putere. Ii poti schimba si aduce unii care sa utilizeze aceste rezerve corect si in scopul comun al tuturor romanilor.

  poweraxxel
  2013-09-16 20:08:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @poweraxxel
  iti pun intrebari simple la care te rog sa raspunzi prin da sau nu!
  de ex: 1: da/nu; 2:da/nu

  nu este greu pentru un patriot roman:

  1. daca Romania ar putea exploata singura aurul, ar putea angaja cei 800 mineri si exploatarea s-ar face fara cianuri, ai fi de acord?

  2. vrei ca Romania sa fie stat de drept?

  yehudy
  2013-09-16 20:24:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @yehudy:
  1. DA. Dar asa ceva este imposibil. Odata din cauza faptului ca RM este un fel de minereu sarac in sensul ca intr-o cantitate mare de pamant se gaseste o cantitate mica de minereu. Astfel, trebuie prelucrata o cantitate uriasa. Ca urmare, cel putin pana acum, nu exista o alta metoda de extragere. Daca ceea ce am citit nu este adevarat, Gotiu poate oricand sa ma contrazica, daca tot ne laudam ca suntem documentati.
  2. DA. Sunt de acord ca forma propusa de Ponta a legii este o aberatie. Dar nici nu cred ca trebuie sa ne impotrivim cu orice pret indiferent de forma prin care va fi promovata exploatarea. Dupa cum imi pare un abuz sa impui unei zone interzicerea oricarei forme de dezvoltare economica cu exceptia uneia. Daca se poate demonstra ca turismul poate aduce venituri mai mari decat extragerea aurului, sa-i dam bataie.
  Ce constat cu amaraciune este ca in ciuda tot clamatei “documentare” a protestatarilor, nici ei si nici noi nu stim nimic. Si cum nici guvernantii nu fac prea multe sa ne lumineze, nici sustinatorii din umbra ai protestatarilor nu fac asta.
  In privinta protestelor, ar mai fi cateva semne de intrebare … Nu ca le cant in struna vandutilor din presa, dar este ciudat cum proteste de genul celor de pana acum se organizeaza singure … Totusi, nimeni nu stie exact cine sunt organizatorii. Si sunt prea mari sa se organizeze singure. De ce se ascund organizatorii? Daca tot se clameaza transparenta…

  poweraxxel
  2013-09-16 20:47:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @poweraxxel:

  in partea a doua a articolului asta, gasesti si alternativele pentru zona; nu se reduc doar la turism

  voxpublica.real../

 • 22

  @poweraxxel
  ma bucur ca ai raspuns “da” la ambele intrebari. deci:

  1. esti de acorda ca Romania sa exploateze singura aurul, fara cianuri. crezi ca este imposibil. exista si solutii financiare ca Romania sa exploateze singura aurul, si sa-i si angajeze pe cei 800 mineri! la fel exista un brevet romanesc de exploatare eficienta a aurului de la Rosia Montana fara cianuri! numai clasa politica corupta vrea sa vanda tara! citeste mai jos care sunt solutiile:
  realitatea.net/../
  si spune daca esti de acord cu respectivele solutii: da /nu
  daca da, argumente, daca nu argumente!
  te rog sa nu comentezi in stilul lui iliescu ion sau everac paul! hai sa terminam cu comentariile, hai sa vorbim pe argumente! cred ca asta vrei si tu!

  2. ma bucur sa vad ca esti de acord ca Romania trebuie sa fie stat de drept.
  pe cale de consecinta, avand in vedere acuzatiile extrem de grave aduse de basescu guvernului ponta privind proiectul rmgc cred ca cineva, intr-un stat de drept, trebuie sa plateasca:
  vrem adevarul, justitia sa se pronunte:

  1. sau basescu are dreptate, deci guvernul este complicele si purtatorul de cuvant al rmgc, deci guvernul este tradator de tara si sa plateasca in justitie cei vinovati!
  2. sau basescu minte, deci sa plateasca pentru minciuni!

  vrem sa stim cine are dreptate, iar cine nu are dreptate sa plateasca in justitie!

  sa vedem ca DNA si DIICOT se autosesizeaza!

  daca justitia nu ii gasesc vinovati fie pe membrii guvernului, fie pe basescu, Romania nu este stat de drept!

  la asa acuze grave unele persoane trebuie sa plateasca!

  cititi mai jos:
  realitatea.net/../
  esti de acord ca justitia sa faca dreptate in privinta acuzelor extrem de grave facute de basescu?
  da/nu?
  daca da, argumente, daca nu argumente!
  te rog sa nu comentezi in stilul lui iliescu ion sau everac paul! hai sa terminam cu comentariile, hai sa vorbim pe argumente! cred ca asta vrei si tu!

  yehudy
  2013-09-16 21:09:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  “Scotia Capital, un important broker al Gabriel Resources, a anunțat că nu va mai tranzacționa acțiunile companiei la bursă datorită presiunii publice din România și din întreaga lume”

  In articol este vorba de “rating” nu de “trading”. Actiuniile se tranzactioneaza in continuare. Ca tot vorbeam de manipulare in presa.

 • 24

  @Mihai Goţiu: am citit articolul. Si sincer, sute de tone de aur cred ca pot ajuta Romania mult mai mult decat 200, 500 sau 1.000 de locuri de munca si cateva zeci de vaci, dar se poate sa ma insel. Cred ca alternativa ca RM sa ramana “naturala” ar fi mult mai mult. Vorbim de statiuni de turism. Exista ceva prin zona. Am vazut acum mult timp in urma. (Sper ca nu mai este mizeria de atunci cand pe raul din zona Campeni, Albac erau numai mizerii aruncate. Nu cred ca venise cineva din Bucuresti sa le arunce, ci cred ca era “opera” localnicilor.) Potential exista. Multi romani se lauda cu excursii in tot felul de locuri aiurea si habar nu au ce este Scarisoara si unde este. Dar, din pacate, asa cum se face acum sau cu pare ca se va face pe viitor turismul in zona este incomparabil cu exploatarea miniera. Restul exemplelor de dezvoltare sunt nesemnificative in raport cu aceeasi exploatare. Aici nu vorbim de 3 patroni si 5 vacari, ci vorbim de resurse care ar putea pune pe picioare invatamantul intregii Romanii, sistemul de sanatate sau dezvoltarea economica. Desigur, daca ar fi folosite cu cap, loialitate si sinceritate de guvernanti. Dar aici cred ca trebuie sa lucram atat noi cat mai ales cei ce protesteaza impotriva exploatarii …
  Respect protestele voastre. Cum am spus mai sus, imi par ceva desprins de Romania zilelor noastre. Dar atata timp cat nu se invata din ele ce trebuie invatat ci sunt doar punctual utilizate nu ajuta cu absolut nimic. Oamenii trebuie a se exprime la vot. Asa cum “simtul civic” ii fac sa protesteze, ar trebui sa le aminteasca cineva sa ii faca sa si voteze. Incepand de aici putem construi societatea in care sa nu mai ajungem sa ne indoim de sinceritatea, transparenta si corectitudinea politicienilor care ne conduc …

  poweraxxel
  2013-09-16 21:23:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  @Dan:

  păi și de un ai tras concluzia că acțiunile gabriel nu se mai tranzacționează; faptul că un broker nu mai tranzacționează acțiunile companiei, nu înseamnă că astea nu se mai tranzacționează la bursă; e doar un semn despre câtă încredere mai au în companie

 • 26

  @yehudy: nu te mira deloc ca multe din cele scrise de tine nu intereseaza pe protestatari? Si revin-o cu picioarele pe pamant. Justitia nu se va baga in asta. Poate doar cand voi auzi PU vuind si cerand asta…

  poweraxxel
  2013-09-16 21:28:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  @Mihai Goţiu: E vorba ca un broker nu ma da calificative firmei respective dar o tranzactioneaza in continuare. RatingTrading

 • 28

  @poweraxxel
  nu ai raspuns cu argumente la ultimul meu comentariu adresat tie.
  pe cale de consecinta esti din cei care urmeaza calea comentariilor fara fond si fara argumente.
  in literatura romana a fost un articol intitulat “Betia de cuvinte”. dar sigur nu ai cum sa stii de el.
  numai ca acel articol te critica pe tine, desi a fost scris acum 140 de ani:)
  evident, nu-ti este adresat tie, dar te regasesti printre cei citati in el:)

  altfel, esti un raspandac fara argumente, un epigoniu al tristelor vremuri ale anilor ‘90:)
  sefii tai sunt chiar incapabili daca platesc prestatii triste ca ale tale!

  oricum cititorii au inteles:0

  yehudy
  2013-09-16 21:42:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  @Mihai Gotiu
  Observatie si rugaminte
  Aveti vreun link cu analize de detaliu ale celor de la GC pentru analize de probe/esantioane de la RM?

  ceva de genul clor de-aici:
  geoteam.am/medi../

  Daca aveti ceva uploadat de GC sau altcineva
  multumiri multe pt Link.
  (D. Tanasa, acel inginer, tot spune el ca a pus dar nu a pus nimic)

  ALS Chemex at its analytical laboratory in Rosia Montana?
  (care lucreaza impreuna cu cel din Australia)

  Stiati de astea?
  Baietii nu au stat degeaba, fac acolo analize pentru probe/esantioane de minereuri pentru metale diverse (aur, argint si altele) dar si diamante;
  e plin netul de pdf-uri !( de fapt rapoarte Crystal Reports generate de softuri de aplicatie pentru laborator, si exportate in pdf )

  Sunt rapoarte ale unor analize de dataliu, cu metale din minereuri de analizat
  din Armenia, Africa, Americi !
  Baietii nu au stat degeaba, au facut bani grei pt ei din analize pt Altii…
  (pe care probabil le-ar incarca in deviz tot Romaniei !)

  Aparent, niciunul din aceste rapoarte nu se refera la probe/esantioane luate din RM,
  acestea sunt de negasit…

  despre contemporani
  2013-09-16 21:46:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @yehudy: ai luat-o pe campii???

  poweraxxel
  2013-09-16 21:47:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @poweraxxel
  ….un proverb chinez: “calatoria de o mie de mile incepe cu primul pas”…

  yehudy
  2013-09-16 21:48:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  @yehudy: este adevarat. Problema este sa fii sigur ca o iei in directia corecta …

  poweraxxel
  2013-09-16 21:51:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  poweraxxel
  tu nu raspunzi da/nu la intrebari simple, numai comentezi:)

  asa cum “invincibilul” adrian nastase a platit putin, alti “invincibili” urmeaza sa plateasca mult mai mult!
  si asta pe argumente documentabile!
  nu tu, tu esti un mic palmas, dar “invincibilii” actuali vor plati sigur!

  yehudy
  2013-09-16 21:55:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @mac gregor: uiţi un lucru esenţial. Ponta are 70% pur şi simplu din lipsă de alternativă.

  USL a făcut o mare greşeală în 2012. Campania electorală nu a fost constructivă şi a fost bazată pe ura societăţii faţă de PDL. Guvernarea lor până acum, deasemenea, nu a fost una constructivă, fiind în continuare bazată pe ură, pe blamarea guvernului anterior.

  Păi când semeni vânt, culegi furtună, iar sentimentul ăla de ură cu care şi-a câştigat Ponta scaunul se poate întoarce într-o clipă împotriva lui.

  Şi Oprescu a câştigat primăria generală cu o majoritate covârşitoare. Tu chiar crezi că mai iese la următoarele alegeri? Eu nu cred.

  Alex
  2013-09-16 22:01:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  @yehudy: ” “invincibilii” actuali vor plati sigur!” Vom vedea imediat ce Basescu o sa le lase puterea …

  poweraxxel
  2013-09-16 22:06:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  @all
  Romania stat de drept!

  sa vedem cine isi doreste o Romanie stat de drept!

  de fapt ceea ce imi doresc pentru mine este ca Romania sa devina stat de drept.
  sa vedem cine isi mai doreste asta si comenteaza pozitiv initiativa!

  acum, justitia are ocazia sa demonstreze ca Romania este stat de drept!

  baseascu face acuze extrem de grave privind complicitatea actualului guvern cu rmgc.

  vrem adevarul, justitia sa se pronunte:

  1. sau basescu are dreptate, deci guvernul este complicele si purtatorul de cuvant al rmgc, deci guvernul este tradator de tara si sa plateasca in justitie cei vinovati!
  2. sau basescu minte, deci sa plateasca pentru minciuni!

  vrem sa stim cine are dreptate, iar cine nu are dreptate sa plateasca in justitie!

  sa vedem ca DNA si DIICOT se autosesizeaza!

  daca justitia nu ii gasesc vinovati fie pe membrii guvernului, fie pe basescu, Romania nu este stat de drept!

  la asa acuze grave unele persoane trebuie sa plateasca!

  cititi mai jos:
  realitatea.net/../

  yehudy
  2013-09-16 22:07:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  @all
  Romania stat de drept!

  acum ponta acuza ca rmgc a cumparat politicieni!

  ponta spune ca “Probabil că Roşia Montană Gold Corporation a cumpărat politicieni”
  daca nu face dovada, daca nu initiaza o ancheta care sa ne spuna care politicieni au fost cumparati, Romania nu este stat de drept.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: realitatea.net/../
  Follow us: @realitatea on Twitter
  realitatea.net/../

  yehudy
  2013-09-16 22:31:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @all
  Romania stat de drept!
  si baseescu, si ponta acuza malversatiuni privind proiectul rmgc!

  vrem o decizie in justitie prind aceste acuzatii ale lui basescu si ale lui ponta, altfel Romania nu este stat de drept!
  sunt acuzatii foarte grave facute de la varful statului roman: acuzatii facute de Presedintele Romaniei si acuzatii facute de Prim Ministrul Romaniei!
  sa se sesizeze justitia si sa faca dreptate!
  sa vedem cine isi doreste o Romanie stat de drept!

  de fapt ceea ce imi doresc pentru mine este ca Romania sa devina stat de drept.
  sa vedem cine isi mai doreste asta si comenteaza pozitiv initiativa!

  acum, justitia are ocazia sa demonstreze ca Romania este stat de drept!

  baseascu face acuze extrem de grave privind complicitatea actualului guvern cu rmgc.

  vrem adevarul, justitia sa se pronunte:

  1. sau basescu are dreptate, deci guvernul este complicele si purtatorul de cuvant al rmgc, deci guvernul este tradator de tara si sa plateasca in justitie cei vinovati!
  2. sau basescu minte, deci sa plateasca pentru minciuni!

  vrem sa stim cine are dreptate, iar cine nu are dreptate sa plateasca in justitie!

  sa vedem ca DNA si DIICOT se autosesizeaza!

  daca justitia nu ii gasesc vinovati fie pe membrii guvernului, fie pe basescu, Romania nu este stat de drept!

  la asa acuze grave unele persoane trebuie sa plateasca!

  cititi mai jos:
  realitatea.net/../

  3. sau ponta are dreptate, deci unii politicieni au fost cumparati, acei politicieni sa plateasca!
  4. sau ponta minte, deci sa plateasca pentru minciuni!
  realitatea.net/../

  acum justitia chiar trebuie sa se autosesizeze: atat presedintele cat si primul-ministru aduc acuze de coruptie!

  sa vedem ca justitia isi intra in drepturi si ca Romania este stat de drept!
  este fara precedent: presedintele Romaniei si Prim-Ministrul Romaniei acuza coruptie in proiectul rmgc!
  sa faca Justitia dreptate! sa devina Romania stat de drept!

  yehudy
  2013-09-16 22:44:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  @yehudy:
  iar aia 800 probabil nu vor lucra la exploatare ca acolo lucreaza 3 soferi de excavatoare, aia vor lucra mai degraba in ecologie sa curate mizeria lasata de Gabriel

  Mitzu
  2013-09-16 23:00:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  @Mihai Goţiu scrie un articol pe tema: “Romania stat de drept”

  ce spui, vrei sa fie Romania stat de drept? da/nu?

  Romania stat de drept!
  si baseescu, si ponta acuza malversatiuni privind proiectul rmgc!

  vrem o decizie in justitie prind aceste acuzatii ale lui basescu si ale lui ponta, altfel Romania nu este stat de drept!
  sunt acuzatii foarte grave facute de la varful statului roman: acuzatii facute de Presedintele Romaniei si acuzatii facute de Prim Ministrul Romaniei!
  sa se sesizeze justitia si sa faca dreptate!
  sa vedem cine isi doreste o Romanie stat de drept!

  de fapt ceea ce imi doresc pentru mine este ca Romania sa devina stat de drept.
  sa vedem cine isi mai doreste asta si comenteaza pozitiv initiativa!

  acum, justitia are ocazia sa demonstreze ca Romania este stat de drept!

  baseascu face acuze extrem de grave privind complicitatea actualului guvern cu rmgc.

  vrem adevarul, justitia sa se pronunte:

  1. sau basescu are dreptate, deci guvernul este complicele si purtatorul de cuvant al rmgc, deci guvernul este tradator de tara si sa plateasca in justitie cei vinovati!
  2. sau basescu minte, deci sa plateasca pentru minciuni!

  vrem sa stim cine are dreptate, iar cine nu are dreptate sa plateasca in justitie!

  sa vedem ca DNA si DIICOT se autosesizeaza!

  daca justitia nu ii gasesc vinovati fie pe membrii guvernului, fie pe basescu, Romania nu este stat de drept!

  la asa acuze grave unele persoane trebuie sa plateasca!

  cititi mai jos:
  realitatea.net/../

  3. sau ponta are dreptate, deci unii politicieni au fost cumparati, acei politicieni sa plateasca!
  4. sau ponta minte, deci sa plateasca pentru minciuni!
  realitatea.net/../

  acum justitia chiar trebuie sa se autosesizeze: atat presedintele cat si primul-ministru aduc acuze de coruptie!

  sa vedem ca justitia isi intra in drepturi si ca Romania este stat de drept!
  este fara precedent: presedintele Romaniei si Prim-Ministrul Romaniei acuza coruptie in proiectul rmgc!
  sa faca Justitia dreptate! sa devina Romania stat de drept!

  yehudy
  2013-09-16 23:17:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  este un principiu de drept roman: “sa se prabuseasca cerurile, dar sa se faca dreptate”!
  asta cerem!

  yehudy
  2013-09-16 23:22:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  Cainii latra,Ursul trece!

  makaku de la Cotroceni!
  2013-09-16 23:30:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  @ yehudy,
  pari simpatic; te rog cind il dai jos pe prim plagiatoru` sa ma anunti si pe mine.
  Eu nu l-am votat, dati-l jos ca pe spinarea voastra sta, pardon, pe voturile voastre.

  victor L
  2013-09-16 23:38:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  @victor L:

  Dar cine l-a votat pe Ponta? Un PM nu se voteaza, el este numit de aaa…..aaa….cum ii zice…..Presedinte. Cine e Presedinte?

  bibicu
  2013-09-16 23:46:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  Jos Ponta? De ce nu-l mai iubiti? Ca-i plagiator nu va intereseaza, ca a rupt statul de drept nici atat! V-a suparat ca s-a pupat cu minerii ca iliescu? Maine va pupa pe voi, craciun reapare la antene si se termina cu bine. Nae, tu ii lasi, bre?

  Haplo
  2013-09-16 23:52:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  @ bibicu,
  pentru cei grei de cap fac un efort: e vorba despre cei care au votat uslamul ;)
  Dar dece iti place sa faci pe nepriceputul? te ia lumea de fraier :P

  victor L
  2013-09-17 00:18:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 47

  @all
  la asa plagiator, asa cuvant privind Rosia Montana:)
  de la un prim ministru in functie care s-a zbatut sa-si mentina titlul de doctor, desi a fost dovedit plagiator, ce va asteptati? sa-l prinda politia ca fura si el sa explice ca nu a plagiat pe nimeni? ca fura in stilul sau? :)

  yehudy
  2013-09-17 00:27:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 48

  @victor L
  sincer, de la un prim ministru in functie care s-a zbatut sa-si mentina titlul de doctor, desi a fost dovedit plagiator, ce va asteptati? sa-l prinda politia ca fura si el sa explice ca nu a plagiat pe nimeni? ca fura in stilul sau? :)

  yehudy
  2013-09-17 00:33:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  @all
  daca Romania este stat de drept sau basescu sau ponta ar trebui sa fie condamnati penal! vedeti mai jos de ce! ambii au acuzat proiectul rmgc de coruptie, indirect ambii s-au acuzat reciproc de coruptie!

  important este sa vrem Romania stat de drept.
  in disputa dintre Presedintele Romaniei, si Prim-Ministrul Romaniei, care ambii acuza coruptia de la rmgc, vrem sa vedem decizia Justitiei!
  Justitia trebuie sa se autosesizeze atunci cand atat Presedintele Romaniei, dar si Prim-Ministrul Romaniei acuza coruptia de la rmgc!
  realitatea.net/../
  realitatea.net/../

  yehudy
  2013-09-17 00:43:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 50

  @victor L:
  Repet, ca vad ca nu pricepi, Ponta nu a fost votat PM, ci a fost numit de Basescu, conform Constitutiei. Asa cum nu a fost votat nici Boc, nici MRU.

  Dar nu-ti convine sa-ti amintesti cum Base l-a numit pe Ponta PM……dar faptele vorbesc.

  bibicu
  2013-09-17 08:55:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 51

  Ha…ha…ha…in sfarsit un adevar ! Nu doare pe nimeni soarta Rosiei Montane, adevaratul scop al ”manifestantilor” a fost daramarea guvernului…..Lovitura de stat !

  blandul ben
  2013-09-17 09:20:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 52

  @blandul ben:

  La B1 a aparut MRU care il lauda pe Orban, cica e ”un politician adevarat, curajos etc”. Ce coincidenta!

  Basil
  2013-09-17 09:24:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 53

  @bibicu: Minciuna ta e din specia Pontanocchio! Pai, ia sa nu-l fi numit Basescu! Ca erati toti in strada, cu felix dupa voi, manifestind ca dictatorul nu respecta constitutia iorgovana, potrivit careia prim-plagiatorul are majoritate si trebuie numit, costa cit o costa, chiar si ruinarea tarii.

  Asta-i pohta ce-ati pontit! Cu Gotiu in frunte. Nu mai chelalaiti!

  Mitzu' Beciuklistu`
  2013-09-17 09:55:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 54

  Da, poweraxxel viseaza ca cei din strada sa voteze mai bine la viitoarele alegeri. Viseaza doar. Cei care au mai votat si sunt acum in strada probabil vor mai vota. Cei care n-au facut-o acum nu vad de ce ar face-o dupa ce au vazut cum efectiv nu exista nicio diferenta intre politicieni. A, am uitat de Boc, care facea rezistenta prin cultura si literatura de sertar in timpul lui Basescu.

  Maxa
  2013-09-17 10:21:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 55

  @Mitzu’ Beciuklistu`:

  Altul fara memorie! Asa zice Constitutia, ca Presedintele numeste PM. De cate ori l-a numit Base pe Boc PM? De 4-5 ori si a spus mereu ca respecta Constitutia.
  Iata ca si in cazul lui Ponta Base a respectat Constitutia.

  Iar in decrtetul de numire apare semantura lui Basescu, nu a lui felix, iliescu sau alte marote.

  bibicu
  2013-09-17 10:38:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 56

  [...] sept 2013: ULTIMĂ ORĂ: DEMISIA LUI VICTOR PONTA – revendicare oficială a protestatarilor! Război total pentru Roșia Montană: Strada, Mass-Media, Politica, Negocierile , Bursa. UPDATE: [...]

 • 57

  rog corecteaza putin textul , chiar la inceput ! ” Dar opiniile ……… a fost și este mereu ignorată. “

  silviu covaci
  2013-09-17 12:37:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 58

  Am vazut la Tvr1 un Ponta hotarit sa se bata DOAR pentru INTERESELE SALE. Si nu doar financiare si de pozitie ci si de alta factura. Am vazut un tip care a avut doar ambitia de a “ajunge”, un tip care NU este inca pregatit sa fie prim ministru si care NU este matur. Poate ca este un bun profesionist in specializarea sa, poate ca este un teoretician bun insa nu este un tip copt sa gestioneze guvernarea unei tari. A avut ambitii mari(pacat ca DOAR in politica) si cind a ajuns sa le materializeze, nu cunosc maniera in care a reusit, se crede, deja, intr-un film american. Este acum aceasta moda a camasilor albe purtate de catre cei din “asa zisa lume buna”, din lumea celor care au bani si ocupa pozitii inalte. Zic ei. Camasi care, cu cit sint mai albe, cu atit ascund o mai mare goliciune sufleteasca, o mai mare lipsa de caracter si o mai mare dorinta de a parveni. Pentru acestia, valoarea si puterea suprema este banul. Apoi masina, tehnologia sofisticata pe care o au, casele in care nu mai apuca sa traiasca si alte asemenea accesorii. Sa le ai , nu este rau. Maniera in care le obtii este de observat. Ponta este un tip care nu merita creditul nostru, in nimic. Sorry, dle Ponta, dar acesta este adevarul general valabil. Meritati dizgratia noastra si va declinam orice competenta de a guverna o tara! Un om ca dumneata care minte cu atita nerusinare si dezinvoltura este clar si unul care iti infige pumnalul pe la spate fara sa clipeasca.

  dana
  2013-09-17 13:19:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 59

  [...] | de pe voxpublica.realitatea.net [...]

 • 60

  Pai bate câmpii si ii bate cu gratie, neuitand sa se laude ca dupa 15 ani se intampla miracole… Se credea probabil la emisiunea lui Gadea, ca ii ardea de caterinca lui, si declarații demne de capmpania electorală . Numai ca Moise Guran nu e lingaul de Gadea. S-a facut de ras ponta… Încă odată…

  Irina
  2013-09-17 18:55:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 61

  M-am uitat pe yahoo finance si Gabriel Resources pare o firma fantoma nu doar un “penny stock” (deci usor manipulabil).
  finance.yahoo.c../

  Ciudat ca nu exista nici un fel de interes pentru aceste actiuni. Mi se pare incredibil ca sectiunea “Message Board” e absolut goala, nimeni nu e interesat de actiuni, nimeni nu scrie nimic.
  Daca am reusi sa informam investitorii de buna credinta ca aceste actiuni sunt puternic manipulate si ca firma a inceput printr-o frauda si prin mituirea autoritatilor? Ma gandisem sa pun niste articole pe Message Board dar am fost descumpanita de faptul ca nu e nici un fel de activitate acolo…

  anca
  2013-09-18 01:41:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 62

  da gotiule,studentii,studentii sunt cei mai in masura sa aiba revendicari,studentii,ei cei care majoritatea traiesc pe banii parintilor si ii intereseaza orice mai putin studiul…studentii care au ca activitate principala copiatul la examene,studentii care sunt un monument de dezinteres la orice lucrare practica…si vorbim de universitati locale de “elita” daca pot spune asta,ubb si utcn…da gotiule,astia-s masa voastra de manevra.e usor pentru voi cand aveti de-a face cu asa prosti….da-s multi,nu?

  vivat academia
  2013-09-19 00:58:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 63

  @dana: parca a vorbit basescu in locul tau…spune-ne te rog ceva nou,fii originala nu o copiatoare ca premierul copy+paste….penibil e putin zis, liber cugetatoare ce esti….

  xerox
  2013-09-19 01:03:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 64

  si inca ceva gotiule draga,sa nu uiti ca un stat nu este decat oglinda societatii…la fel cum neamtul care-si vede de treaba si tot ceea ce-l intereseaza e sa isi faca bine datoria are parte de statul german asa si romanasul, cheguevarist care decat sa munceasca si sa-si vada de treaba mai bine o pune de un protest sau face orice altceva decat ce trebuie, are statul roman – basescu,ponta,etc …. mie mi se pare ca totul este corect.gotiule e o vorba : roata roata merge….

  vivat academia
  2013-09-19 01:17:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 65

  @yehudy: ai dreptate asta ar trebui sa se intample si dupa ce vor fi dezvaluite toate dedesupturile acestei afaceri o sa se vada daca intr-adevar este sau nu bine sa dea drumul la proiect

  cetatean
  2013-09-19 09:37:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 66

  si apropo , cu demisia lui Tonta sunt de acord pentru ca este un arogant , un ironic , un incompetent .

  cetatean
  2013-09-19 09:40:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 67

  Am sa va spun de ce Romania trebuie terminata,este bogata,este leaganul civilizatiei europene,vorbeste limba primordiala si mai este inca populata de niste oameni usor de manipulat adica-ta-lea din neamul lui tandala,tantalai de prosti.Nu va luati dupa aparente,mergeti la sate ,in orice colt al Romaniei va veti intalni cu un fenomen ucigator de tragic ,sate depopulate,pamanturi lasate in paragina,batrani care-si plang neputintele si copii exportati in toate colturile lumii pentru un pumn de arginti.Revolutia de fapt a fost pusa la cale pentru aducerea Romaniei in pragul falimentului economic,moral,cultural,demografic pentru ca i se pregateste un viitor maret.Dupa ce populatia de origine romana se va micsora destul de mult pana a nu mai conta ca factor de decizie si cresterea in progresie geometrica a populatiilor alogene in special tiganii si cand acestia vor deveni majoritari acestia vor incepe sa moara pe capete pentru ca nu ei vor fi viitorii romani ci EVREII,Romania este scris sa devina adevaratul Ierusalim ,dar nu populata cu romani ci cu evrei.Acum intelegeti de ce inca de pe vremea lui Eminescu evreii i-au dorit moartea deoarece le aflase intentiile,si nu l-au iubit ci l-au prigonit in toate regimurile .Romani este bine ca demonstrati pentru Rosia MOntana,dar faceti din ea clipa de trezire la viiata,de trezire la realitate,de 24 de ani sunteti mintiti cu nerusinare de toti politicienii care v-au vandut excrocilor care incet ,dar sigur vor pune mana nu pe Rosia Montana ci pe ROMANIA,iar voi veti fi cei care prin prostia voastra veti executa planul destul de minutios pregatit inafara tarii voastre.Doamne da romanului mintea de pe urma!Ca fapt divers va spun ca Adrian Nastase in guvernarea lui a redat cetatenia la 500 000 de evrei,iar mai zilele trecute Ponta a semnat la Berlin un act prin care sunt date inapoi proprietatile gernanilor nazisti.Nu mai traiti cu iluzii ca guvernantii va vor binele uitati-va in actele lor de nastere ca nu prea sunt romani ,iar cei ce sunt romani sunt ori prea prosti ori usor de cumparat.Romani luati-va soarta in maini si transformati demonstratiile pentru salvarea Rosiei Montane in salvarea spiritului vostru multimilenar .Intoarceti-va cei care sunteti plecati in strainataturi si cresteti rapid natalitatea.Pana nu va avea fiecare familie de romani cel putin 3 copii nu aveti nici o sansa,altfel soarta Romaniei si a poporului roman este pecetluita.Intoarceti-va la sate ,asa cum spunea Lucian Blaga ,,eternitatea s-a nascut la tara,,.Arenie Boca, Arsenie Papacioc,Iustin Parvu va pot fi calauze prin intunericul care vi se pregateste.Doamne ocroteste-i pe Romani!

  aaron
  2013-09-19 20:09:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 68

  [...] Facebook – Vasile Ernu VoxPublica – Mihai Goțiu marianhociung.wordpress.com Like this:Like [...]

 • 69

  estimarile noastre – pentru duminica trecuta, din Bucuresti, au fost altele:

  15 000 – 17 000 de demonstranti – in punctul Socului

  45 000 – 50 000 de demonstranti – la intersectia Soseaua Pantelimon cu Soseaua Mihai Bravu

  40 000 – 45 000 de demonstranti – la sosirea in P-ta Universitatii

  Estimarile au fost facute de grupuri specializate in monitorizari, atat de-a lungul coloanelor cat si din punctele fixe.

  Numarul maxim de demonstranti, in campania impotriva exploatarii de la Rosia Montana, a fost atins cu o duminica inainte, pe tronsonul Palatul Copiilor – M Tineretului /Sincai, apr. 50 000 – 55 000 de demonstranti. Insa duminica s-a atins un record pentru prezenta manifestantilor care au ajuns in P-ta Universitatii. Inutil sa mai spunem ca la demonstratii au participat mult mai multi bucuresteni, dat fiind faptul ca s-a produs o rotatie de-a lungul unor trasee de 15 – 20 de km.

  andrei
  2013-09-27 23:49:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 70

  Multumim pentru articol! Ma bucur de toti cei care pun umarul pentru salvarea Rosiei Montane. Mai ales ca RMGC isi face reclame peste tot pe Internet. Oriunde citesti cate un articol de interes, de exemplu un articol de nantura medical sau de altfel, apare in josul paginii: Spune DA mineritului cu cianuri

  Irina
  2013-09-28 18:22:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 71

  私は今|サイトのブログ 本当に本当にあなたのデザインとレイアウトを楽しんで。それはなっている目には非常に簡単ですそれがはるか​​に楽しい楽しい私はここに来て、より頻繁に訪問するために。あなたのテーマを作成するために|開発者、設計者あなたが雇うましたか? ファンタスティック極上働く!
  ugg チャーム amitkhurana.bri../

 • 72

  nike zoom kobe viii orange rougenikelab zoom flight 95 tanli ning way of wade 6 white release datebaseball trainers shoes
  credit soletopia. the new balance takeover affiliatetwo.co../

 • 73

  womens nike air max 1 blue pinkserial number on jordan 3nike roshe one blue diamondbackadidas springblade drive 2.0 purple grey
  nike lunartempo 2 running eluremarketing.../

 • 74

  nike air max motion lw se menswomens nike roshe yeezy boost all greennike sb stefan janoski max green the nike sb stefan janoski max returns in legion greenspecial edition nike mercurial superfly cr7 melhor boots
  limited james brewer womens jersey new york jets 69 home green nfl akyelyapi.com/n../

 • 75

  men air jordan 12what to wear with nike foamposite asteroidyellow air max 24 7nike air max 2013 for kids
  elite zac stacy womens jersey st. louis rams 30 home navy blue nfl marionopticians../

 • 76

  extremely cool salomon speedcross 3 cs camouflage green mens shoes italy klpbqdx2nike air force 180 women size 8 nike air force maxwomens air jordan retro 7 red blackair jordan xi1 big ten custom collection3
  9 dee gordon jersey journal crestviewwest.c../

 • 77

  nike air zoom pegasus 31 black and whitenike dunk grey highretro 12 ovo whitenike air max 1 wheat
  mens asics gel kinsei 5 black grey themightyeagles../

 • 78

  size 14 air max 2013 black whitenike roshe run womens shoeleft view of mens adidas pureboost clima running shoes in footwear white clear grey chalk whitewomens nike air max 2014 red yellow
  mens womens adidas originals extaball high top leather basketball shoes black m19462 achat-haute-cor../

 • 79

  71 riley reiff jerseys for salenike philadelphia eagles 24 nnamdi asomugha white limited jerseynike zoom kobe vii prelude packcustomize shoes jordans online
  jordan one all white victorvillemass../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!