RSS Feed

Un fleac, i-au graţiat!

vezi toate articolele de
27 Nov 2014 la 15:00 comenteaza acum 1753 vizualizari.

Într-o ţară în care te sufocă hoţii, şarlatanii, nesimţiţii şi şmecheraşii, aleşii neamului au un fix: să graţieze fără număr. Acum doi ani s-au văzut cu sacii în parlament încă o legislatură întreagă, aşa că dă-i şi luptă: aşa nu se mai poate, gem închisorile de pârnăiaşi fără vină, neprihăniţi şi nedreptăţiţi. Cum de putem dormi liniştiţi acasă, pe perna noastră, când ei stau după gratii, lăsaţi doar cu televizoare, internet, telefoane şi ţigări? De piatră să fii şi tot ţi s-ar rupe inima! Pentru ce să nu-i graţiem? Ce ne costă? Din contră. Facem economie.

De doi ani încoace, aleşii neamului s-au remarcat doar prin cererile DNA de arestare preventivă, de urmărire penală, sau prin deciziile de condamnare la închisoare. Cât despre iniţiative legislative, singurele notabile au fost cele care urmau să-i pună la adăpost de gratii: ba să nu mai fie interceptaţi pe mandat de siguranţă naţională, ba să nu mai fie consideraţi funcţionari publici ca să suporte acuzaţii de corupţie, ba să facă mai bine presa puşcărie dacă dă informaţii din dosarele lor penale. Deh, curat interes naţional! Şi pentru că legea graţierii şi amnistiei nu a trecut până la urmă de Parlament, punct şi de la capăt. Mai facem alta. Şi alta. Şi câte ar mai fi nevoie, până ce una tot va trece, că bine zicea zilele trecute domnul Năstase.

De ce atâta determinare din partea stimaţilor aleşi? De ce atâta empatie cu mediul infracţional? De unde şi până unde atâta instinct sinucigaş din partea lor de-i vedem că vâslesc de zor împotriva curentului, fix când românul a prins iar gustul protestului? Cică nu de dragul lui Năstase, nici al lui Voiculescu, nici al lui Cătălin Voicu şi nici al lui Hrebenciuc. Pur şi simplu, de dragul Micului Infractor, cel care – cum ar spune deputatul Păun, zis Nicu Scorpionul – a „ciordit” ceva, un telefon, o chestie. A sărăcit cineva dintr-atâta? Ţi-a furat dintr-un buzunar, întoarce-l şi pe celălalt! Creştineşte, nu?

Întâmplător, nu vorbesc din auzite despre puşcărie. În 2006, am fost la închisoarea din Vaslui şi am transmis de acolo în direct până când preşedintele Băsescu a semnat decretul de graţiere a celor două bătrâne, mamă şi fiică, arestate pentru că nu şi-au plătit o amendă penală. Am vizitat închisoarea în plină caniculă. Era într-adevăr şi aglomerată, şi plină de nefericiţi condamnaţi prea aspru pentru mai nimic. I-aş fi graţiat şi eu pe toţi, fără număr, dacă as fi fost măcar o oră preşedinte.

Nicu Scorpionul, dar şi senatoarea grevistă, Cristiana Anghel, nu sunt nici ei preşedinţi, dar ca parlamentari au drept de iniţiativă legislativă. Aşa că vor să dea graţiere la toată lumea. Sunt nişte oameni de bine care se gândesc la semenii lor, aflaţi în suferinţă. În rest, le-au rezolvat pe toate. Evident că în spatele lor nu sunt penalii de la PSD, nici de la PC, nici de la UDMR, nici de la PNL, nici de la PDL. Am uitat pe cineva? A, pe cei cu interesul naţional la purtător: UNPR.

Evident că nici premierul Ponta nu e presat de baronii penali bântuiţi de DNA şi nici nu şi-a propus să le facă pe plac doar-doar l-or mai lăsa preşedinte de partid. Nici Şova şi nici Dragnea, nici Nicuşor şi nici Mazăre, nici Duicu şi nici Cosma nu au vreun interes când vine vorba de evoluţia propriilor dosare. Dacă ar fi să treacă vreo amnistie sau graţiere va fi numai de sufletul Micului Infractor, necorupt, neviolent, neprihănit şi puţin (dar foarte puţin) necinstit. Că doar suntem ţara găinarilor, a jucătorilor profesionişti de alba-neagra, a infractorilor de azi şi de mâine! Asta este România lor. Unde este România noastră?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: ,


No comment
 • 1

  Prea multi hoti pentru un parlament condus de un lacatus mecanic.Noroc ca Ponta cloceste un nou proiect!

  L.alex
  2014-11-27 19:35:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  De ce nu scrieti (si) de penalii celorlalti! de exemplu, dl. acela cu puii, folositi ca marfa electorala, de la PDl! Daca m-ar intreba cineva de un ziarist lipsit de echidistanta si evident partinitor, primul nume care mi-ar veni in minte ar fi …marinela mititelu, si doar apoi cei de la antena 3..

 • 3

  Sărutmâna doamna Mititelu, sunteţi o rarra avia pe această platformă şi pentru intervenţia de azi vă felicit şi comentez aşa;

  (Ne)acarul Păun

  După trei-patru mandate
  Parlamentarul Păun
  Vrea să facă el dreptate
  Devenind azi oportun!

  ,,Puşcăriile sunt pline
  Cu elite de la noi,
  Puşculiţele sunt goale
  Avem şi multe nevoi,

  Nu sunt acarul Păun
  Să iau toată lumea-n cap
  Sunt un simplu oportun
  Voi aveţi un handicap.

  Noi dorim ca toţi penalii
  Politruci se înţelege,
  Să completeze ei banii
  La bugetul…fără lege!

  Haoleu mâncava-ş gura
  Voi vreţi lege de la mine,
  Aţi cam întrecut măsura
  Şi mă faceţi de ruşine?

  Asta-i singura mea lege
  După astea trei mandate
  Hoţii toţi să nu-i mai lege
  Ci să fure-n libertate”….

  nelutiu
  2014-11-27 20:15:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  @L.alex: Aşa e oarecum dar după vizita de lucru prin Emirate tov. lăcătuşul a încercat fără succes să-i verifice rotiţele cutiuţei de viteze, nu a reuşit şi rezultatul a fost excludera profesorului Vanghelie din PSD, parcă el era vinovat de eşecul lui şi apropierea de bunicuţa pentru care diaspora a răspuns ferm( nu toţi au apucat să voteze) cu negarea cârlanului bunicuţei.

  Dacă prin metodele specifice a trimis congresul până prin martie-aprilie 2015, asta e un fel de ,,lungeştei Doamne tatii boala, până când s-o coace poama” doar pentru o eventuală uitare a tuturor grşelilor, inclusiv aia cu Emiratele!

  nelutiu
  2014-11-27 20:23:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  PARCA TE EXPRIMI MAI BINE ÎN SCRIS, BÂLBÂITO. In rest, tot o frustrata ramai.

 • 6

  @nelutiu
  Am din ce in ce mai accentuat sentimentul ca PSD,sub comanda plagiatorului,are comportamentul unei colonii de castori,indarjita in a demola orice incercare de construire a unei punti inspre umanism si democratie.

  L.alex
  2014-11-27 21:12:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @Ion: Ioane nume de slugă sau poate şi eşti, doamna Mititelu nu poate da rateuri şi nu se lasă până nu demontează interlocutorul dacă este nevoie!

  nelutiu
  2014-11-27 21:22:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @L.alex: Aşa este şi vom asista la lupte de guerrile prin PSD, excluşii au început să decarteze şi vom avea subiecte la ştiri atât noi cât şi DNA-ul care va lucra în trei schimburi!

  nelutiu
  2014-11-27 21:24:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Cine se aseamănă, se adună. Punct!

  Nelu
  2014-11-27 21:59:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @Ion: Mai Ioane, n-ai gasit argumente impotriva articolului (foarte bun, de altfel) si faci femeia “bilbiita” si “frustrata”. Asta e, cind n-ai idei te razbuni cu injurii.

  Diacora
  2014-11-28 02:54:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Cam mare foamete pe la PMP.

  nelutiu+L.alex= LOVE intre slugi
  2014-11-28 03:03:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @nelutiu: “RARA AVIS” nu “rarra avia”

  cornelius
  2014-11-28 12:02:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  “Asta este România lor. Unde este România noastră?”

  Pai, nu ti-ai luat-o inapoi,draga? Te faci ca ploua?

  Raza x
  2014-11-28 12:50:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  @Raza x

  :)
  stai tu linistit, ca abia acum incepe.

  just mac
  2014-11-28 13:06:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @cornelius: Aşa este dar după 45 de ani de când eram în clasa a IX-a mai uită omul.

  nelutiu
  2014-11-28 15:03:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Felicitari pentru articol.
  Celor care au facut stagiul militar isi aduc aminte de unitatile militare, acum abandonate, sau traficate catre samsarii imobiliari Paul Lambrino, Ilie sirbu, si altii. Toate acele unitati militare intrunesc conditiile de penitenciar cu minime adaptari. Toate afirmatiile despre aglomeratie sunt juste, bolile cu transmitere pri aer sunt la ordinea zilei. Daca n-ai TBC fii sigur ca acolo il iei daca n-ai banii lui Becali, Nastase, Voicu, sa ai o garsoniera cu internet. Sunt inchisori cu celule de 30-50 persoane, cu paturi suprapuse in care iarna sunt incalzite doar cu caldura corporala, iar vara ating temperaturi ecuatoriale. Salvati fostele unitati militare de samsarii imobiliari.

  ilie
  2014-11-28 20:07:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Un articol excelent!

  maria
  2014-12-03 11:30:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Pai blonda “blonda”

  tu te miri dar tu afirmi!
  Te miri ca “dusmanii” tai is fac legi de protectie a “infractorilor”.
  Dar tot tu vii cu exemplul batranelor!
  Ai minte, sau nu realizezi ca esti in ofsaid?
  Legea amnistiei … este necesara tocmai pentru clarificari.
  Stiu ca voi “mediocri” doriti sa faceti “presa” dupa gusturile voastre canibalistice si partinitoare.
  Nu se poate madam – disciplina apoi golaneala celui care stie ce va risca.

  rolari
  2014-12-06 17:33:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!