RSS Feed

Un fleac, i-au graţiat!

vezi toate articolele de
27 Nov 2014 la 15:00 125 comentarii 1753 vizualizari.

Într-o ţară în care te sufocă hoţii, şarlatanii, nesimţiţii şi şmecheraşii, aleşii neamului au un fix: să graţieze fără număr. Acum doi ani s-au văzut cu sacii în parlament încă o legislatură întreagă, aşa că dă-i şi luptă: aşa nu se mai poate, gem închisorile de pârnăiaşi fără vină, neprihăniţi şi nedreptăţiţi. Cum de putem dormi liniştiţi acasă, pe perna noastră, când ei stau după gratii, lăsaţi doar cu televizoare, internet, telefoane şi ţigări? De piatră să fii şi tot ţi s-ar rupe inima! Pentru ce să nu-i graţiem? Ce ne costă? Din contră. Facem economie.

De doi ani încoace, aleşii neamului s-au remarcat doar prin cererile DNA de arestare preventivă, de urmărire penală, sau prin deciziile de condamnare la închisoare. Cât despre iniţiative legislative, singurele notabile au fost cele care urmau să-i pună la adăpost de gratii: ba să nu mai fie interceptaţi pe mandat de siguranţă naţională, ba să nu mai fie consideraţi funcţionari publici ca să suporte acuzaţii de corupţie, ba să facă mai bine presa puşcărie dacă dă informaţii din dosarele lor penale. Deh, curat interes naţional! Şi pentru că legea graţierii şi amnistiei nu a trecut până la urmă de Parlament, punct şi de la capăt. Mai facem alta. Şi alta. Şi câte ar mai fi nevoie, până ce una tot va trece, că bine zicea zilele trecute domnul Năstase.

De ce atâta determinare din partea stimaţilor aleşi? De ce atâta empatie cu mediul infracţional? De unde şi până unde atâta instinct sinucigaş din partea lor de-i vedem că vâslesc de zor împotriva curentului, fix când românul a prins iar gustul protestului? Cică nu de dragul lui Năstase, nici al lui Voiculescu, nici al lui Cătălin Voicu şi nici al lui Hrebenciuc. Pur şi simplu, de dragul Micului Infractor, cel care – cum ar spune deputatul Păun, zis Nicu Scorpionul – a „ciordit” ceva, un telefon, o chestie. A sărăcit cineva dintr-atâta? Ţi-a furat dintr-un buzunar, întoarce-l şi pe celălalt! Creştineşte, nu?

Întâmplător, nu vorbesc din auzite despre puşcărie. În 2006, am fost la închisoarea din Vaslui şi am transmis de acolo în direct până când preşedintele Băsescu a semnat decretul de graţiere a celor două bătrâne, mamă şi fiică, arestate pentru că nu şi-au plătit o amendă penală. Am vizitat închisoarea în plină caniculă. Era într-adevăr şi aglomerată, şi plină de nefericiţi condamnaţi prea aspru pentru mai nimic. I-aş fi graţiat şi eu pe toţi, fără număr, dacă as fi fost măcar o oră preşedinte.

Nicu Scorpionul, dar şi senatoarea grevistă, Cristiana Anghel, nu sunt nici ei preşedinţi, dar ca parlamentari au drept de iniţiativă legislativă. Aşa că vor să dea graţiere la toată lumea. Sunt nişte oameni de bine care se gândesc la semenii lor, aflaţi în suferinţă. În rest, le-au rezolvat pe toate. Evident că în spatele lor nu sunt penalii de la PSD, nici de la PC, nici de la UDMR, nici de la PNL, nici de la PDL. Am uitat pe cineva? A, pe cei cu interesul naţional la purtător: UNPR.

Evident că nici premierul Ponta nu e presat de baronii penali bântuiţi de DNA şi nici nu şi-a propus să le facă pe plac doar-doar l-or mai lăsa preşedinte de partid. Nici Şova şi nici Dragnea, nici Nicuşor şi nici Mazăre, nici Duicu şi nici Cosma nu au vreun interes când vine vorba de evoluţia propriilor dosare. Dacă ar fi să treacă vreo amnistie sau graţiere va fi numai de sufletul Micului Infractor, necorupt, neviolent, neprihănit şi puţin (dar foarte puţin) necinstit. Că doar suntem ţara găinarilor, a jucătorilor profesionişti de alba-neagra, a infractorilor de azi şi de mâine! Asta este România lor. Unde este România noastră?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: ,


125 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!