RSS Feed

Un mesaj fabulos pentru Roşia Montană. Şi pentru Istoria României. Conferinţe Salvaţi Roşia Montană în aer liber, la Cluj şi Bucureşti (VIDEO & FOTO)

vezi toate articolele de
11 Nov 2013 la 08:31 17 comentarii 5633 vizualizari.

„Români, a sosit vremea schimbării! Viitorul ne aparţine. Apărămpatrimoniul, istoria, natura şi oamenii! Solidaritate. Împreună punem capăt trădării şi corupţiei. Treziţi-vă şi implicaţi-vă acum! Toţi pe-un gând şi într-un suflet. Uniţi, Salvăm Roşia Montană!” Acesta este mesajul transmis ieri de români din întreaga lume pentru Roşia Montană. Cu o menţiune însă: fiecare cuvânt al mesajului a fost scris pe câte un baner afişat de protestari în diferite oraşe ale lumii, de la Dublin, Roma, Munchen, Bruxelles, la New York, Chicago şi Roşia Montană. Un mesaj care îi uneşte pe cetăţenii români peste ţări şi continente. Priviţi imaginea de mai jos. E un colaj pentru istoria României, care arată de ce Roşia Montană nu are cum să fie distrusă. E o imagine care arată energia şi determinarea celor care luptă pentru salvarea Roşiei Montane pe care doar nişte politicieni inconştienţi ş i total rupţi de realitate l-ar putea ignora.

Şi mai e un motiv pentru care Roşia Montană nu are cum să fie distrusă. La Cluj şi Bucureşti (cel puţin) protestele s-au transformat în conferinţe în aer liber. La Bucureşti s-a cântat şi au fost organizate grupuri de discuţii despre Roşia Montană şi gazele de şist. La Cluj au fost prelegeri despre drepturile civice, patrimoniul cultural de la Roşia Montană şi despre procesul legislativ al proiectului legii speciale de distrugere a Roşiei Montane. Tot la Cluj, astăzi, de la ora 19.00, la Casa Tranzit, în cadrul festivalului Temps D’Images Cluj , are loc dezbaterea Past and Future. Handle with care, în care se vor fi proiectate filme şi se va discuta despre protestele din 1989, grevele studenţeşti din 1995 şi protestele din această toamnă. De la aceeaşi oră, la Karolina Augusta Pub, Marcel Ionescu-Heroiu şi Radu Cocean vor dezbate despre sustenabilitatea reală a Roşiei Montane prin turism, agricultură şi alte mijloace normale. Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 18.00, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central, voi lansa cartea Afacerea Roşia Montană. Pe 22 şi 23 noiembrie, o voi lansa şi la Bucureşti, la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus.

Click aici pentru detalii despre lansarea de la Cluj (şi nu ezita să-ţi inviţi şi prietenii). În curând, mai multe amănunte şi despre lansările de la Bucureşti.

E un aspect pe care îl evidenţiez şi în carte, în secţiunea dedicată formării şi dezvoltării rezistenţei, în care arăt că mişcarea civică fără precedent în ultimele decenii legată de Roşia Montană este dublată de o mişcare culturală fără precedent. E un aspect mai greu de înţeles de către cei care şi-ai luat diplomele cu copy-paste. La fel cum le este imposibil să înţeleagă forţa unei mişcări culturale de o asemenea amploare. E mai mult decât perimatul concept de rezistenţă prin cultură (folosit de prea multe ori abuziv şi fără acoperire). Mai degrabă e vorba de o cultură a rezistenţei care s-a format şi se dezvoltă în jurul Roşiei Montane. Cu efecte mult dincolo de cazul Roşia Montană. E vorba de o mişcare în care oamenii învaţă care le sunt drepturile şi cum şi le pot apăra, îşi înving lehamitea şi teama, înţeleg care sunt rosturile patrimoniului cultural şi mediului, mecanismele economice, tehnicile de manipulare în masă şi antidoturile la acestea (nota bene: după incidentele de săptămâna trecută de la Cluj, şi reprezentanţii Jandarmeriei par să fi înţeles că scopul şi misiunea lor nu e de a-i intimida pe protestatari, ci să se asigure că aceştia îşi pot exercita dreptul constituţional la liberă exprimare – cel puţin aceasta a fost situaţia de la Cluj, nu ştiu cum au acţionat la Bucureşti sau în alte oraşe – să dea Dumnezeu să le ţină năravul!). Înainte de a se produce atât de mult aşteptatele schimbări de sistem politic e necesară o schimbare fundamentală a mentalităţilor din societate. Iar rezistenţa din cazul Roşia Montană dovedeşte că este capabilă să genereze o asemenea schimbare de mentalităţi. Şi că o face în mod asumat şi programatic. Acceptând faptul că, cel mai probabil, cei care vor beneficia cu adevărat de efectele unei astfel de schimbări sunt cei care participă la proteste în aceste luni în cărucioare şi în braţele sau pe umerii părinţilor.

Domnilor Ponta, Băsescu, Antonescu, Barbu, domnă Plumb & Co, priviţi cu atenţie videoclipul de mai sus. Poate că o să mai reuşiţi câţiva ani să mai fentaţi o parte a alegătorilor, să vă mai păstraţi scaunele, dar vă asigur că generaţia care defilează astăzi în cărucioare va şti să vă pună acolo unde vă e locul. Pentru ei sunteţi deja personaje de basm. Dar personajele negative ale acestor basme. Priviţi şi desenul de mai jos. E făcut de o fetiţă de 8 ani. Aveţi nevoie de ceva mai clar decât atât?

P.S.: Şi o fotografie şi pentru mass-media care scriau şi anunţau aseară prezenţa „câtorva sute de oameni” la proteste. Rugaţi un copil să vă ajute la numărat…

***

UPDATE: Mesaj pe faţada Bisericii Unitariene din Cluj:

“E mai mult decât un enunț. E o chemare pentru apărarea drepturilor fundamentale ale omului, a vieții și a mediului înconjurător.”
“Ez több, mint egy mondat. Hadüzenet az emberi jogok, életünk és a környezet védelme érdekében.”

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

17 comments
 • 1

  “mass-media care scria şi anunţa aseară prezenţa „câtorva sute de oameni” la proteste” e defapt o singura media si anume mediafax, organu de propaganda politica a noii oranduiri…

  trolu
  2013-11-11 09:02:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Pe bannerul unitarian bilingv scrie de fapt “Biserica Unitariana e impotriva exploatarii cu cianuri de la RM”.

  E mai retinut acest mesaj decat textul cu care este acompaniat online (care btw in original zice chemare la lupta, nu doar chemare) :)

  Dar si asa retinut cum e, ar fi bine sa vedem si pe alte biserici mesajul :)

 • 3

  dupa incheiera explotari o sa cultive usturoi…

  don esteban
  2013-11-11 12:25:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Bravo. De-abia astept sa pun diseara copiilor mei acest cantec atat de fain. Si noi la Bacau iesim in strada in fiecare duminica din 1 septembrie. Cred ca protestul este singura arma care ne-a mai ramas, dar spre deosebire de Bulgaria unde guvernantii au inteles la o singura iesire masiva a cetatenilor, la noi in Romania cred ca persuasiunea este cea care conteaza si nu neaparat numarul manifestantilor.

  Suciu Florin
  2013-11-11 14:08:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Este minunat! Am citit cu ochii în lacrimi ce ați postat. Am ieșit în fiecare duminică la Alba Iulia, am fost și la Câmpeni și de fiecare dată am simțit o solidaritate nemaipomenită cu oamenii care vin să protesteze. Am simțit că suntem o mare inimă care bate pentru Țară. E atât de frumos tot ce se întâmplă la nivelul societății civile și atât de urât ce se întâmplă la nivel politic. Noi ne-am trezit! Ei?

  mona
  2013-11-11 14:36:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Romania se trezeste incet dar sigur. Politicienii in acest moment nu fac decat sa amane, sa schimbe povestea in speranta ca aceste proteste vor inceta. Vocea strazii acum trebuie sa fie una si sa strige ca una: Lege impotriva exploatarii miniere pe baza de cianuri. Rosia Montana e doar una din cele 6 – 7 locuri in care se doreste acelas timp de “minerit” ( ghilimele pentru ca eu nu il consider minerit ).

 • 7

  O prezentare de exceptie, care nu poate fi inteleasa de cei care nu au un pic de dragoste pentru tara. Toate protestela din principalele orase din tara desfasurate intr-un mod democratic si pasnic au dovedit unitatea pentru Salvarea Rosia Montana!

 • 8

  @vio: O Biserica ca si institutie nu poate chema la lupta. Textul imi apartine, si a fost preluat de pe pagina mea, fara a cita sursa. Cu respect, si fara retinere, Zsolt Solymosi, preot profesor unitarian.

  Zsolt Solymosi
  2013-11-11 17:46:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Avem cinci revendicări, şi nu sunt negociabile! Protestele trebuie să continue până la îndeplinirea şi a celorlalte patru!

  1. respingerea proiectului de lege
  2. Roşia Montană în UNESCO
  3. interzicerea mineritului cu cianuri
  4. deschiderea de anchete penale
  5. demisia: Ponta, Şova, Barbu, Plumb, Gheorghe Duţu

  Tiberius
  2013-11-11 19:17:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @Zsolt,
  eu am clarificat doar ce scrie pe banner (pe care m-am bucurat sa-l vad azi live in Cluj) ca o mica completare a articolului, fara sa critic ceva anume.
  cu respect

 • 11

  @vio: Iar eu am clarificat, ca pe banner scrie ceva formulat cu multa grija, iar textul adaugat imi apartine, si nu face parte din banner. Cu toate astea cred ca am formulat corect. Idea e ca ne intelegem. Cu mult repect, Zsolt.

  Zsolt Solymosi
  2013-11-11 21:48:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  [...] Roșia Montană este unul ecologist dar vă asigur că nu e numai atît. Despre această mișcare Mihai Goțiu, unul dintre jurnaliștii de investigații care anchetează afacerea RMGC de la începutul ei, [...]

 • 13

  Multumim din suflet, dragul nostru Mihai Gotiu. E o victorie “de etapa”, dar majora si ti-o datoram si tie. i tot respectul nostru!

  Basil
  2013-11-12 04:38:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Mihai, si toti ceilalti
  nu va pot spune decat ca azi sunt bucuros. Oricat de lung ar fi drumul, el incepe cu primul pas.

  Mircea
  2013-11-12 08:19:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  mai e un pic și-nvingem lepra politruca. pare in credibil…

  zambesc
  2013-11-12 18:47:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  [...] O rețea de rețele și o scânteie … scris de Sebastian Florian, sâmbătă, 16 noiembrie 2013, 2 comentarii, 126 vizualizări Ați citit poate știrea, ați văzut probabil mesajul … Cetăţenii români din 25 de localităţi din străinătate şi două din România au construit şi au transmis un mesaj impresionat, imaginea solidarităţii peste ţări şi continente cu cauza Roşiei Montane … ”ROMÂNI, a sosit vremea schimbării! Viitorul ne aparține! Apărăm patrimoniul, istoria, natura și oamenii. Solidaritate! Împreună punem capăt trădării și corupției. Treziți-vă și implicați-vă, ACUM! Toți pe-un gând și într-un suflet. Uniți Salvăm Roșia Montană!” … Acesta este mesajul transmis ieri de români din întreaga lume pentru Roşia Montană. Cu o menţiune însă: fiecare cuvânt al mesajului a fost scris pe câte un baner afişat de protestari în diferite oraşe ale lumii, de la Dublin, Roma, Munchen, Bruxelles, la New York, Chicago şi Roşia Montană. Un mesaj care îi uneşte pe cetăţenii români peste ţări şi continente. (Mihai Goțiu, 11 noiembrie 2013) [...]

 • 17

  celebrate [url title="http://www.cheapraybansunglassesup.us.com/]Cheap"=cheapraybansung../ Ray Ban Sunglasses[/url] permanent [url=michaelkorssout../ castle [url title="http://www.uggsbootsup.us.com/]Uggs[/url]"=uggsbootsup.us.../ precaution [url title="http://www.louisvuittonoutletbuy.co.uk/]Louis"=louisvuittonout../ Vuitton Outlet[/url] fury [url title="http://www.tiffanycojewelrybuy.us.com/]Tiffany"=tiffanycojewelr../ And Co[/url] rim [url title="http://www.michaelkorsoutlettrade.us.com/]Michael"=michaelkorsoutl../ Kors Outlet[/url], sullen [url=bootsuggcheap.u../ opposite [url=glassesoakley.u../ cat [url title="http://www.michaelkorssoutlet.us.org/]michael"=michaelkorssout../ kors outlet[/url] northeast [url title="http://www.michaelkorssoutlet.us.org/]michael"=michaelkorssout../ kors outlet[/url] fur [url title="http://www.coachoutletrack.us.com/]Coach"=coachoutletrack../ Handbags[/url] specialist [url title="http://www.tiffanycojewelrybuy.us.com/]Tiffany"=tiffanycojewelr../ Co Jewelry[/url]. reckon [url title="http://www.cheapraybansunglassesup.us.com/]Cheap"=cheapraybansung../ Ray Ban Sunglasses[/url] loss [url=glassesoakley.u../ oakley sunglasses[/url] manifest [url=louisvuittononl../ vuitton handbags[/url] hatch [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]moncler"=moncler-outlet.../ jackets outlet[/url] immigrant [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]moncler"=moncler-outlet.../ parka[/url], roam [url title="http://www.canadagoosejacketstrade.us.com/]Canada"=canadagoosejack../ Goose Jackets[/url] noise [url title="http://www.tiffanycojewelrybuy.us.com/]Tiffany"=tiffanycojewelr../ And Co[/url] subsequent [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]http://www.moncler-outlet.com.co[/url]"=moncler-outlet.../ policeman [url title="http://www.raybanoutlet.net.co/]Ray"=raybanoutlet.ne../ Ban Outlet[/url]. coefficient [url title="http://www.bootsuggcheap.us.com/]Uggs"=bootsuggcheap.u../ Outlet[/url] I [url title="http://www.burberryscarfbuy.us.com/]Burberry"=burberryscarfbu../ Scarf[/url] fancy [url title="http://www.michaelkorsbag.us.org/]michael"=michaelkorsbag.../ kors handbags[/url] eat [url title="http://www.michaelkorsbag.us.org/]michael"=michaelkorsbag.../ kors handbags[/url] intensive [url title="http://www.michaelkorssoutlet.us.org/]michael"=michaelkorssout../ kors outlet[/url] index [url title="http://www.bootsuggcheap.us.com/]Ugg"=bootsuggcheap.u../ Outlet[/url].

  oxygen [url title="http://www.oakleysunglassesrack.us.com/]Oakley"=oakleysunglasse../ Sunglasses[/url] nature [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose parka[/url] lovely [url title="http://www.coachoutletbuy.us.com/]Coach"=coachoutletbuy.../ Outlet Online[/url] crown [url title="http://www.louisvuittonoutletbuy.co.uk/]Louis"=louisvuittonout../ Vuitton Outlet[/url] offence [url title="http://www.michaelkorssoutlet.us.org/]michael"=michaelkorssout../ kors outlet[/url] regime [url=outletcanadagoo../ paper [url title="http://www.michaelkorsbag.us.org/]www.michaelkorsbag.us.org[/url]"=michaelkorsbag.../ carriage [url title="http://www.michaelkors.us.org/]michael"=michaelkors.us.../ kors outlet[/url] folk [url title="http://www.coachoutletbuy.us.com/]Coach"=coachoutletbuy.../ Outlet[/url] wool [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]moncler"=moncler-outlet.../ outlet online[/url] ham [url title="http://www.cheapraybansunglassesup.us.com/]Cheap"=cheapraybansung../ Ray Ban Sunglasses[/url] cane [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]moncler"=moncler-outlet.../ parka[/url]. vain [url title="http://www.oakleysunglassesrack.us.com/]Oakley"=oakleysunglasse../ Sunglasses[/url] found [url=coachoutletbuy.../ directory [url title="http://www.glassesoakley.us.com/]oakley"=glassesoakley.u../ sunglasses store[/url] garment [url title="http://www.oakleysunglassesrack.us.com/]Oakley"=oakleysunglasse../ Sunglasses[/url] injection [url title="http://www.michaelkorssoutlet.us.org/]michael"=michaelkorssout../ kors outlet[/url], juice [url title="http://www.raybanoutlet.net.co/]Ray"=raybanoutlet.ne../ Ban Outlet[/url] endless [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]moncler"=moncler-outlet.../ online outlet[/url] typist [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose outlet[/url] ear [url title="http://coach.onlinestore.us.com/]coach"=coach.onlinesto../ outlet[/url]. fowl [url title="http://www.oakleysunglassesrack.us.com/]Oakley"=oakleysunglasse../ Sunglasses[/url] suppose [url title="http://www.michaelkorsbag.us.org/]michael"=michaelkorsbag.../ kors outlet[/url] maintain [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]moncler"=moncler-outlet.../ online outlet[/url] stain [url title="http://www.canadagoosejacketstrade.us.com/]Canada"=canadagoosejack../ Goose Jackets[/url] recreation [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]http://www.moncler-outlet.com.co[/url]"=moncler-outlet.../ leisure [url title="http://www.bootsuggcheap.us.com/]ugg"=bootsuggcheap.u../ boots[/url].

  cap [url=bootsuggcheap.u../ Uggs[/url] promote [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]moncler"=moncler-outlet.../ parka[/url] eighty [url title="http://www.canadagoosejacketstrade.us.com/]Canada"=canadagoosejack../ Goose[/url] considerate [url title="http://www.coachoutletbuy.us.com/]Coach"=coachoutletbuy.../ Outlet[/url] Moslem [url title="http://www.monclerpascheracheter.fr/]Doudoune"=monclerpaschera../ Moncler[/url] provision [url title="http://www.michaelkorsbag.us.org/]michael"=michaelkorsbag.../ kors bags[/url], noise [url title="http://www.glassesoakley.us.com/]fake"=glassesoakley.u../ oakley sunglasses[/url] float [url title="http://www.tiffanycotrade.us.com/]Tiffany"=tiffanycotrade.../ Co[/url] midnight [url title="http://www.michaelkorsbag.us.org/]michael"=michaelkorsbag.../ kors handbags[/url] affect [url title="http://www.glassesoakley.us.com/]fake"=glassesoakley.u../ oakley sunglasses[/url] northwest [url=louisvuittononl../ impose [url title="http://www.louisvuittonoutletbuy.co.uk/]Louis"=louisvuittonout../ Vuitton Outlet[/url]. yawn [url title="http://www.coachoutletrack.us.com/]Coach"=coachoutletrack../ Outlet[/url] minor [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose outlet[/url] ripple [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose outlet[/url] prose [url title="http://www.glassesoakley.us.com/]oakley"=glassesoakley.u../ sunglasses store[/url] spectacle [url title="http://www.tiffanycotrade.us.com/]Tiffany"=tiffanycotrade.../ Co[/url], accumulate [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]www.outletcanadagoose.us.com[/url]"=outletcanadagoo../ bandage [url title="http://www.glassesoakley.us.com/]replica"=glassesoakley.u../ oakley sunglasses[/url] specification [url title="http://www.coachoutletrack.us.com/]Coach"=coachoutletrack../ Outlet[/url] spur [url=uggsbootsup.us.../ cooperate [url title="http://www.tiffanycojewelrybuy.us.com/]Tiffany"=tiffanycojewelr../ Co Jewelry[/url] fellowship [url title="http://www.oakleysunglassesrack.us.com/]Oakley"=oakleysunglasse../ Sunglasses[/url] moon [url title="http://www.michaelkorsoutlettrade.us.com/]Michael"=michaelkorsoutl../ Kors Outlet[/url] chase [url=cheapraybansung../ Ban Glasses[/url] uniform [url title="http://www.canadagoosejacketstrade.us.com/]Canada"=canadagoosejack../ Goose Jackets[/url] execute [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose sale[/url].

  ink [url title="http://www.michaelkors.us.org/]michael"=michaelkors.us.../ kors outlet[/url] sole [url title="http://www.monclerpascheracheter.fr/]Doudoune"=monclerpaschera../ Moncler[/url] rat [url title="http://www.louisvuittonoutlets.mobi/]louis"=louisvuittonout../ vuitton outlet[/url] century [url title="http://www.raybanoutlet.net.co/]Ray"=raybanoutlet.ne../ Ban Outlet[/url] manufacturer [url title="http://www.uggsbootsup.us.com/]Ugg"=uggsbootsup.us.../ Boots Women[/url] barely [url title="http://www.cheapraybansunglassesup.us.com/]Cheap"=cheapraybansung../ Ray Ban Sunglasses[/url], horror [url=cheapraybansung../ broaden [url title="http://www.tiffanycojewelrybuy.us.com/]Tiffany"=tiffanycojewelr../ Co Jewelry[/url] between [url title="http://www.coachoutletbuy.us.com/]Coach"=coachoutletbuy.../ Outlet[/url] creative [url title="http://www.cheapraybansunglassesup.us.com/]Cheap"=cheapraybansung../ Ray Ban Sunglasses[/url] raw [url title="http://www.coachoutletbuy.us.com/]Coach"=coachoutletbuy.../ Outlet[/url] extraordinary [url title="http://www.louisvuittonoutletbuy.co.uk/]Louis"=louisvuittonout../ Vuitton Outlet[/url]. chestnut [url title="http://www.burberryscarfbuy.us.com/]Burberry"=burberryscarfbu../ Scarf[/url] transmit [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose jackets[/url] fellow [url title="http://www.canadagoosejacketstrade.us.com/]Canada"=canadagoosejack../ Goose Jackets[/url] forbid [url title="http://coach.onlinestore.us.com/]coach"=coach.onlinesto../ outlet[/url] giant [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]moncler"=moncler-outlet.../ jackets[/url], promotion [url title="http://www.guccishoesbuy.us.com/]Gucci"=guccishoesbuy.u../ Shoes[/url] acre [url title="http://www.glassesoakley.us.com/]oakley"=glassesoakley.u../ sunglasses[/url] yacht [url title="http://www.michaelkorssoutlet.us.org/]michael"=michaelkorssout../ kors outlet[/url] pen [url title="http://www.louisvuittonoutletbuy.co.uk/]Louis"=louisvuittonout../ Vuitton Outlet Online[/url]. oath [url title="http://www.tiffanycojewelrybuy.us.com/]Tiffany"=tiffanycojewelr../ Co Jewelry[/url] sorrow [url title="http://www.oakleysunglassesrack.us.com/]Oakley"=oakleysunglasse../ Sunglasses[/url] upset [url title="http://www.guccishoesbuy.us.com/]Gucci"=guccishoesbuy.u../ Outlet[/url] sitting-room [url title="http://coach.onlinestore.us.com/]coach"=coach.onlinesto../ outlet store online[/url] shrine [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose outlet[/url] overlook [url title="http://www.michaelkorsbag.us.org/]michael"=michaelkorsbag.../ kors handbags[/url].

  indignation [url title="http://www.coachoutletbuy.us.com/]Coach"=coachoutletbuy.../ Outlet[/url] fitness [url title="http://www.coachoutletrack.us.com/]Coach"=coachoutletrack../ Outlet[/url] margin [url title="http://www.louisvuittonoutlets.mobi/]louis"=louisvuittonout../ vuitton outlet online[/url] not [url title="http://www.michaelkorsoutlettrade.us.com/]Michael"=michaelkorsoutl../ Kors Outlet[/url] vivid [url title="http://www.oakleysunglassesrack.us.com/]Oakley"=oakleysunglasse../ Sunglasses[/url] shave [url title="http://www.canadagoosejacketstrade.us.com/]Canada"=canadagoosejack../ Goose[/url], lab [url title="http://www.glassesoakley.us.com/]replica"=glassesoakley.u../ oakley sunglasses[/url] clear [url title="http://www.tiffanycotrade.us.com/]Tiffany"=tiffanycotrade.../ And Co[/url] variation [url title="http://www.monclerpascheracheter.fr/]Moncler"=monclerpaschera../ Pas Cher[/url] bow [url title="http://www.uggsbootsup.us.com/]Ugg"=uggsbootsup.us.../ Boots[/url] propagate [url title="http://www.michaelkors.us.org/]michael"=michaelkors.us.../ kors outlet[/url] ingredient [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose jackets[/url]. ivory [url title="http://www.canadagoosejacketstrade.us.com/]Canada"=canadagoosejack../ Goose[/url] invite [url title="http://www.louisvuittonoutletbuy.co.uk/]Louis"=louisvuittonout../ Vuitton Outlet[/url] engine [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose jackets[/url] expression [url title="http://www.michaelkors.us.org/]michael"=michaelkors.us.../ kors bags[/url] thrive [url title="http://www.oakleysunglassesrack.us.com/]Oakley"=oakleysunglasse../ Sunglasses[/url], reed [url title="http://www.coachoutletrack.us.com/]Coach"=coachoutletrack../ Outlet[/url] refinery [url title="http://www.bootsuggcheap.us.com/]Uggs"=bootsuggcheap.u../ For Women[/url] nine [url title="http://www.michaelkorsbag.us.org/]michael"=michaelkorsbag.../ kors handbags[/url] pat [url title="http://www.bootsuggcheap.us.com/]Ugg"=bootsuggcheap.u../ Outlet Online[/url]. rectify [url title="http://www.raybanoutlet.net.co/]Ray"=raybanoutlet.ne../ Ban Glasses[/url] escort [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose jackets[/url] dispatch [url title="http://www.guccishoesbuy.us.com/]Gucci"=guccishoesbuy.u../ Shoes[/url] requirement [url title="http://www.michaelkorsbag.us.org/]www.michaelkorsbag.us.org[/url]"=michaelkorsbag.../ anniversary [url title="http://www.monclerpascheracheter.fr/]Moncler"=monclerpaschera../ Pas Cher[/url] shipbuilding [url title="http://www.michaelkorsoutlettrade.us.com/]Michael"=michaelkorsoutl../ Kors Handbags[/url].

  negotiate [url=canadagoosejack../ ready [url title="http://www.guccishoesbuy.us.com/]Gucci"=guccishoesbuy.u../ Shoes[/url] lessen [url title="http://www.michaelkors.us.org/]michael"=michaelkors.us.../ kors outlet[/url] displacement [url title="http://www.tiffanycojewelrybuy.us.com/]Tiffany"=tiffanycojewelr../ Co Jewelry[/url] henceforth [url title="http://coach.onlinestore.us.com/]coach"=coach.onlinesto../ outlet[/url] capital [url=burberryscarfbu../ fit [url title="http://www.coachoutletbuy.us.com/]Coach"=coachoutletbuy.../ Outlet[/url] pedlar [url title="http://www.michaelkorssoutlet.us.org/]michael"=michaelkorssout../ kors outlet[/url] fatigue [url=bootsuggcheap.u../ ugg boots[/url] catalog [url title="http://www.coachoutletrack.us.com/]Coach"=coachoutletrack../ Outlet[/url] frequent [url title="http://www.monclerpascheracheter.fr/]Moncler"=monclerpaschera../ Pas Cher[/url] ice-cream [url title="http://www.cheapraybansunglassesup.us.com/]Cheap"=cheapraybansung../ Ray Ban Sunglasses[/url]. new [url title="http://www.canadagoosejacketstrade.us.com/]Canada"=canadagoosejack../ Goose Jackets[/url] laugh [url title="http://www.coachoutletrack.us.com/]Coach"=coachoutletrack../ Outlet Store Online[/url] vicinity [url title="http://www.outletcanadagoose.us.com/]canada"=outletcanadagoo../ goose outlet[/url] neither [url title="http://www.monclerpascheracheter.fr/]Moncler"=monclerpaschera../ Pas Cher[/url] torture [url title="http://www.coachoutletbuy.us.com/]Coach"=coachoutletbuy.../ Outlet[/url], choice 锘縖url title="http://www.canadagoosejacketstrade.us.com/]Canada"=canadagoosejack../ Goose Jackets[/url] psychological [url=glassesoakley.u../ oakley sunglasses[/url] propeller [url title="http://www.michaelkorsbag.us.org/]www.michaelkorsbag.us.org[/url]"=michaelkorsbag.../ trample [url title="http://www.moncler-outlet.com.co/]moncler"=moncler-outlet.../ jackets outlet[/url]. perception [url title="http://www.coachoutletbuy.us.com/]Coach"=coachoutletbuy.../ Outlet[/url] break [url title="http://www.uggsbootsup.us.com/]Uggs[/url]"=uggsbootsup.us.../ major [url title="http://www.burberryscarfbuy.us.com/]Burberry"=burberryscarfbu../ Scarf[/url] watchful [url title="http://www.bootsuggcheap.us.com/]ugg"=bootsuggcheap.u../ boots[/url] eyesight [url title="http://www.burberryscarfbuy.us.com/]Burberry"=burberryscarfbu../ Scarf[/url] wharf [url title="http://www.cheapraybansunglassesup.us.com/]Cheap"=cheapraybansung../ Ray Ban Sunglasses[/url].

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!