RSS Feed

Un prost

vezi toate articolele de
04 Dec 2009 la 13:08 236 comentarii 22631 vizualizari.

Dacă cineva mai avea un dubiu, nu mai e cazul: Mircea Geoană e un prost. “Prostănac” e un alint nemeritat, Iliescu a fost drăguţ cu el. O fi vrut să-l relaxeze :)

În întâlnirea directă, Geoană nu şi-a arătat prostia. Nu, în astfel de apariţii el se încadrează, de regulă, în limitele alintului. La limita de jos a sensurilor sale, “prostănac” e un Geoană timid, iar la limita de sus poate fi interpretat ca un Geoană superficial. Oscilaţiile cuminţi ale prostănacismului au reuşit mai întotdeauna să livreze un Geoană anost, dar comestibil.

Numai că Mircea Geoană a ţinut să joace în liga mare. A vrut să intre în liga proştilor fermi, cerţi, indiscutabili. Şi, ca să obţină asta, l-a vizitat pe Vântu cu o zi înainte ca destinul lui să se intersecteze cu manualele alea alternative de istorie nemeritată. Cu o zi în urmă, după sondaje, era preşedinte. Cu o zi după, nu prea mai e.

Dacă prostia astfel dobândită se cerea întărită, Geoană a rezolvat şi capitolul ăsta. Ştiind că a fost la Vântu şi că lucrul ăsta s-a aflat – Academia Caţavencu a publicat pozele ÎNAINTE de confruntare -, nu şi-a pregătit nici un fel de ripostă şi s-a mărginit să-l roage pe Băsescu la început să fie blând.

Mai e ceva: în spatele lui Mircea Geoană au stat susţinătorii. Personaje importante, figuri publice, oameni care şi-au lăsat treburile la o parte, şi-au abandonat reţinerile şi au venit să-şi expună reputaţia în folosul candidatului Geoană. M-am uitat la Crin Antonescu şi am văzut, sub zâmbetul forţat de încurajare şi aplauzele rituale, un om stânjenit. Klaus Jonannis a rămas împietrit. Cristian Ţopescu s-a uitat în pământ. Dinescu şi-a pus mâinile în cap. Mircea Geoană nu a spus niciunuia că l-a vizitat pe Vântu cu o zi înainte, aşa că niciunul n-a ştiut că vine să susţină în public un prost.

Cine va ieşi preşedinte duminică o vor stabili trupele din teritoriu. Autobuzele, alegătorii încolonaţi, forţa logistică a celor două partide. Cele câteva procente avans pe care INSOMAR-ul le atribuia lui Geoană la începutul săptămânii cred că s-au evaporat. Nehotărâţii şi liberalii care l-au urmat pe Crin Antonescu în “formula Johannis” e posibil s-o lase baltă. O să fie strâns.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
director editorial al trustului Realitatea-Caţavencu
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!