RSS Feed

Un răspuns cît o apocalipsă de la Ministerul Sănătății în cazul Hexi

vezi toate articolele de
15 Jun 2016 la 12:38 comenteaza acum 990 vizualizari.

Pentru că mi se pare că nu a fost destul de subliniată gravitatea răspunsului Ministerul Sănătății în cazul investigării dezinfectanților, aș mai insista încă o dată pe lîngă sublinierea lui Tolontan:

10% dintre mărcile de dezinfectanți avizate în România și folosite în spitale vor fi testate

”Și restul dezinfectanților din spitale?”, a sunat întrebarea presei. ”Oricum, din momentul în care schimbăm Articolul 10 din regulamentul biocidelor, producătorii vor avea 120 de zile la dispoziție să facă două teste de eficacitate, la laboratoare acreditate din străinătate”, a răspuns reprezentantul Ministerului Sănătății.

120 de zile care încep să curgă nu de azi, ci de undeva din viitor.

”Și în cele 120 de zile cum protejați siguranța pacientului?”, au insistat jurnaliștii. ”Nu mutați responsabilitatea la producători?”, au completat ei.

”Ar fi durat, oricum mult să facem testele pentru toate cele aproximativ 380 de produse”, a spus oficialul.

Testele de eficiență pentru cele 42 de produse se vor efectua la trei laboratoare ale Ministerului Sănătății, din țară.

Aceste testări se fac pe culturi, dar nu sunt echivalentul nici de acuratețe și nici de cost al testelor de eficiență din străinătate, care costă într-adevăr între 10.000 și 20.000 de euro pe produs.

Ele costă mult mai puțin. Dar nu știm cât.

”Cât costă cele 42 de teste?”, au întrebat jurnaliștii. ”Nu știu, vă voi comunica”, a spus purtătorul de cuvânt.

”Și cât ar fi costat pentru toate cele aproximativ 380 de produse?”, au insistat cei din sală.

”Nu știu. Dar știu cu siguranță că ar costa enorm”, a declarat Colintineanu.

Întrebat apoi de ce Guvernul nu și-a ținut promisiunea către public de a testa începând din 11 mai produsele altele decât Hexi Pharma, reprezentantul Ministerului Sănătății a spus: ”De undeva trebuie să începem. Și trebuie să ne încadrăm și în resticțiile bugetare”.

Una dintre esenţele scandalului, aşa cum oameni din Hexi au acuzat deja, ar fi să lămurim dacă e o PRACTICĂ DE PIAŢĂ, adică suntem omorîţi pentru un profit corect, sau dacă era Condrea un nebun cinic, el şi doar el.

Dacă doar se va curăţa piaţa de unul ca să intre alţii, atunci dezastrul public privat va continua.

Este ireal că statul român pune problema preţului într-o astfel de chestiune şi că-i lasă pe restul, posibili vinovaţi şi ei, să scape. IREAL. Între timp urlăm că se dezincriminează funcţionarii la CCR. Păi, cu o situaţie precum cea citată mai sus, dezincriminăm crima cu profit bun.

Notă: să mai spunem cît de savant era eliminată ipoteza vaccinului din posibile cauze ale morţii bebeluşilor la începutul anului? Şi cît de frumos a fost pusă printre posibile cauze într-un raport final. Care a fost consecinţa politică a acestui raport? Firma aia care trebuia oricum închisă de la alte afaceri morbide mai e, bănuiesc pe piaţă, mai caută şi alte “oportunităţi”. Ce ne arată asta? Că o investigaţie în România ar trebui să arate aşa: informaţiile corecte trebuie bine îmbenzinate cu ceva conspiraţii, ca să nu avem un şoc al confirmării scenariilor apocaliptice după ce aflăm părţi de adevăruri.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!