RSS Feed

Un “Valentin” care n-a fost să fie: Bobby

vezi toate articolele de
14 Feb 2011 la 08:26 comenteaza acum 793 vizualizari.

Walden Robert Perciville Cassato a  știut încă de la vârsta de 8 ani că viața lui va fi foarte scurtă. Trăsese cu urechea când doctorul o avertizase pe maică-sa că, dacă puștiul apucă vârsta de 16 ani, înseamnă că a avut noroc. Atacuri repetate de febră reumatică (boală cardiacă reumatică) îi prăpădiseră inima. A murit la 37 de ani, după ce devenise cunoscut în lumea artistică sub numele de Bobby Darin.

A fost un artist genial. Cânta la șase instrumente, avea un simț al ritmului de care Sammy Davis Jr. era uluit, lucru pentru care nu-i plăcea să intre pe scenă după Bobby, știind că așa ceva nu l-ar fi avantajat. Bun prieten cu Robert Kennedy, în 1968 a intrat în echipa de campanie a  acestuia. La 4 iunie, este de față când Robert Kennedyeste asasinat la Ambassador Hotel, în Los Angeles. Răvășit, își vinde aproape toate bunurile și, pentru aproape, un an trăiește izolat de nebunia lumii.

Generos și cu un simț extroardinar în găsirea oamenilor de talent, Darin a sprijinit debuturile unor artiști ca Richard Pryor, Flip Wilson, Wayne Newton, George Kirby sau Roger McGuinn, cel ce avea să devină legendarul ghitarist și solist vocal de la The Byrds.

Marea sa dragoste este ea însăși o legendă, Connie Francis, dar părinții ei nici n-au vrut să audă de o asemenea legătură. Tatăl fetei chiar i-a pus în vedere lui Bobby, sub amenințarea armei, să nu o mai caute vreodată, dacă nu vrea să aibă de-a face cu el. Asta nu a împiedicat-o pe Connie Francis să recunoască peste ani: ”Ei bine, el a fost prima mea dragoste adevărată și n-am încetat niciodată să-l iubesc.” Nici unul, nici celălalt n-a avut o viață de familie fericită.

De acest Sf. Valentin vă propun să ascultăm împreună mai multe piese interpretate de cel ce a fost râvnit de milioane de femei, dar n-a putul fi Valentinul marii sale iubiri.

Help Me Make It Throuth The Night. Știu Kris Kristofferson pe dinafară. Nu cred să fi scăpat vreuna din variantele notabile ale acestei piese. Multe dintre ele sunt excepționale, dar nu sunt sigur că există mai mult de câteva în liga unde a adus Bobby Darin piesa lui Kristofferson.

Midnight Special. Iată ce poate face un artist de geniu dintr-o piesă despre care un critic cam pretențios spunea că e făcută doar din trei note.

Sweet Caroline. Nici această piesă n-a dus lipsă de interpreți celebri. Eu, unul, când vreau să o reascult, mă duc mai degrabă la varianta lui Darin, decât la originalul lui Neil Diamond.

Lonsome Whistle. Bobby cântă Hank Williams.

Got My Mojo Working. Adevărat.

Mack The Knife. Unul din cântecele ce l-au făcut cunoscut.

Beatles Medley. Cei de la The Beatles au avut în Darin un mare admirator. Iată aici un omagiu adus muzicii băieților din Liverpool. Ce spuneți despre acest Hey Jude? “Take a sad song and make it better…” Ușor de zis, dar nu imposibil de realizat pentru Bobby.

If I Were A Carpenter. Încă un clasic. Nu cu mult înainte de dispariție.

The Last Medley. Din ce în ce mai bolnav. În pauze are nevoie de tubul cu oxigen. Termină concertul aproape sufocat. Fiul său nu a fost lăsat să intre în sală. După concert, Bobby este găsit de un prieten în subsolul clădirii NBC. Plânge ca un copil, cu sughițuri. Nu poate accepta că fiul său nu a fost de față la ceea ce Darin știa că va fi ultimul său concert.

Spre sfârșitul anilor ‘60. Connie Francis și Bobby Darin cântă împreună.

Connie Francis despre cel ce nu a fost să fie Valentinul ei - Bobby Darin, “…just an exceptional human being.”

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentariile sunt inchise.

RSS Postari pagina personala
Dorin Tudoran (născut la 30 iunie, 1945, Timișoara), scriitor, ziarist și analist politic.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!