RSS Feed

Useliştii înghit pe întrecutelea rîmele lui Băsescu. Nici Monica Macovei nu stă degeaba

vezi toate articolele de
13 Nov 2013 la 16:50 59 comentarii 1632 vizualizari.

Vreo cîţiva uselişti grei s-au repezit ca bibanii la rîmele pe care le-a aruncat, luni, Băsescu în balta cu politicieni. Ponta a muşcat printre primii, după ce l-a atins Băsescu la doctorat şi la popularitate. Antonescu a început mai întîi să toarcă, de fericire că a zis Băsescu despre el că va cîştiga alegerile. De-abia după aceea s-a prins că a nimerit în plasa marinarului şi-a întors-o. Că vrea prezidentul să-i alarmeze pe pesedişti.

Aşa cum am bănuit nici dreapta de dincolo de graniţa liberalilor nu stă degeaba. Monica Macovei a tresărit ca-n urma unui electroşoc după ce l-a auzit pe Băsescu pronosticînd că Antonescu va cîştiga alegerile. Iar Tomacul Mişcării Populare s-a ridicat, tremurînd, să-l contrazică pe naşul din capul mesei.

Ponta, ca să nu pice pe locul doi, a dat să-l contreze pe Băsescu, socotind că i-ar fi frică să n-aibă PSD-ul şi PNL-ul cîte un candidat la prezidenţiale, fiindcă ambii ar ajunge în turul 2. Lui Ponta i-a dat careva din PSD o numărătoare defectă, dacă chiar crede una ca asta.

Dacă PSD-ul ar băga pe cineva la înaintare – să zicem că chiar pe Ponta –, iar PNL ar merge cu Antonescu, asta dacă nu va ieşi răzmeriţă în PNL, cei doi îşi vor mînca reciproc din voturi, ca să nu mai spun că ruperea USL va da un mesaj cît se poate de prost pentru alegători. Şi atunci spre candidatul dreptei, care o fi el, s-ar putea să se întoarcă mai mulţi decît încap în numărătoarea lui Ponta.

Pînă să se ajungă aici însă, după ruperea USL şi ieşirea PNL-ului de la guvernare – fiindcă asta se va întîmpla! – o să bată peneliştii ca la fasole, şi în PSD, şi în guvernul Ponta 3, operaţiune de pe urma căreia va avea copios de cîştigat PDL-ul.

Într-o simetrie la fel de păguboasă şi pentru ei, pesediştii le-o vor trage peneliştilor, că din cauza miniştrilor liberali – Fenechiu şi alţii – n-a făcut şi n-a dres guvernul Ponta! Ceea ce iarăşi va aduce voturi spre dreapta nepenelistă. Ponta mai uită ceva, că USL a cîştigat 70% la parlamentare şi pentru că o parte dintre alegătorii PDL au stat acasă, descurajaţi. La prezidenţiale, alte gîşte, alte traiste! Şi dacă USL se rupe, mesajul negativ „Nu-l votaţi pe omul lui Băsescu!”, cîntat de două voci separate, s-ar putea ca în loc de aplauze să fie primit cu fluierături.

Dacă Ponta ajunge în turul 2 e aproape imposibil de crezut că se va duela cu Antonescu, fiindcă rîca din PNL s-ar putea să-i mănînce candidatului liberal suficiente voturi, încît să ajungă pe locul trei. Şi dacă atunci peneliştii, în loc să-i dea voturile lor lui Ponta, se răsucesc spre candidatul dreptei nepeneliste şi mai vin la vot şi cei care nu înghit PSD-ul, plus indecişii care se vor duce să-i dea un vot negativ lui Ponta pentru plagiat, ar fi posibil ca remarca lui Băsescu despre inteligenţa useliştilor să se confirme la plural şi mai usturător decît vorba aia cu prostănacul lipită de Iliescu pe fruntea lui Geoană.

Din catavencii.ro

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!