RSS Feed

Valori UE contra bani: Verhofstadt. Plus un tehnocrat Marfă

vezi toate articolele de
03 May 2017 la 11:55 comenteaza acum 793 vizualizari.

Zilele astea a mai ieșit la un interviu Hillary Clinton și a mai spus o dată că a pierdut alegerile din cauza hackerilor. Deci e hotărâtă să nu înțeleagă în veci problemele profunde ale candidaturii sale, pentru că a pierdut pe mâna ei, nu pentru că Trump ar fi fost vreo lumină, nu pentru că au apărut mailuri din campanie care ne arătau cum primea întrebările înainte de dezbateriule cu Sanders.

Am senzații din ce în ce mai dese de deja-vu când mă uit la ”europeniștii” tip Clinton. Sunt acei extrem-centriști probusiness care nu par dispuși să înțeleagă vreodată ce se întâmplă în Europa. Par dispuși să fie obsedați de Putin și să nu facă nici un pas către vreo reformă cu caracter social. Șomajul în rândul tinerilor crește, plasele sociale se destramă și noi plătim rente din ce în ce mai apăsătoare filozofilor mulțimii care nu văd decât mase de proști care citesc fakenews.

Săptămâna trecută a avut loc o altă înfățișare Orban și europenii, episodul Ț. S-au strâns acolo apărătorii înflăcărați ai ”valorilor europene” și s-au confruntat cu căpcăunul hun. Presa a și relatat-o în această cheie superficială. Presa ungară a mistificat și ea spunând ce tare a fost Orban. N-a fost tare. A fost acolo și a spus ceva ce-i face de obicei să roșească pe europeniști: și vouă, austriecilor, nemților, v-a convenit gardul. Alt mesaj n-a avut. Cei care l-au atacat au făcut-o diferit, au jucat cartea ”sufletului” european care tremură când vede cum a luat-o razna fostul liberal sponsorizat de Soros, Orban. Penibilul a fost dus pe înalte culmi de șeful PPE (partid din care Orban face parte) care așa de tare s-a aruncat la Orban că s-a luat de Grindeanu, cum că n-a fost la dezbatere. Răspunsul e simplu la întrebarea ”de ce n-a fost Grindeanu”: noi nu avem unii capabili să fie măcar ridicoli în astfel de dezbateri.

Însă virală a devenit intervenția liberalului Guy Verhofstadt, shareuit și pe aici de toată lumea bună. Intervențiile lui sunt de obicei agitate gestual, dar și din ce în ce mai comun cinice. Dincolo de lăcrămărea pe umărul fostului liberal Orban, avem enunțată esența, una dintre acele esențe care fărâmă UE din interior (da, din interior, Verhofstadt devenind în ultima vreme, împreună cu o cohortă de europeniști și de pe la noi, principalul luptător cu fakenewsul putinist). Iată:

What I see is a modern day version of communist Hungary. Your economic protectionism, your excessive nationalism, your illiberal state. Your paranoia as well. You see enemies everywhere in Hungary. In the media, in the energy sector, in NGOs, in the academic world. Paranoia. It’s almost as if Stalin is back.”
“You signed up to the values of the Union. You have violated every single one of them. And yet you want Hungary to remain member of the European Union. You want to keep the EU funds, but you don’t want our values.

Declarația e clară: vă dăm bani, luați și niște valori. Dacă atât pot europeniștii în apărarea lor, să înceapă să-și plătească valorile către cetățeni de rând, nu doar către Orban. Tocmai acest troc enunțat cinic este cel care a dat rezultate dezastruoase în teren. Bani contra valori. Păi atunci să o ardă cu valorile ăia la care ajung banii. Restul, și ei cum pot.

Să mai spunem că Verhofstadt e și unul dintre ipocriții Parlamentului European, mare luptător pentru apărarea veniturilor externe pentru parlamentarii europeni, mare breșă pentru lobby la greu mai ales din zona dreptei europarlamentare (detalii aici).

Tehnocratul Marfă

O știre de dimineață despre un manager privat și mare tehnocrat din echipa Cioloș. Agerpres:

“Primul nivel al grupului infracțional organizat a fost constituit din conducerea executivă a societății SNTF MARFĂ ‘CFR Marfă’ S.A, compusă din Directorul general Mihuț Constantin Crăciun, Directorul Operațiuni Dezvoltare MR Daniel Ciobanu, Directorul Departament Vânzări — Trafic Eugen Tudor, Directorul Economic — Financiar Pavel Bărculeț, Managerul Juridic Silviu Valeriu Costea, Directorul Trafic Constantin Alupoaie, Directorul vagoane Florin Enache, Șeful Biroul Urmărire Contracte Mariana Căpățână, șeful Serviciului Exploatare Vagoane George Niculescu. Aceștia ar fi inițiat vânzarea la bursa de mărfuri a celor 2.450 de vagoane la preț de fier vechi, prin subevaluarea lor și obținerea unui preț mai mic decât valoarea reală. Al doilea palier al grupului infracțional organizat ar fi fost reprezentat de către funcționarii din cadrul sucursalelor SNTF Marfă ‘C.F.R. Marfă’ SA — Timișoara, Brașov, Iași, Galați, Craiova, Cluj, Constanța, iar al treilea palier ar fost constituit din reprezentanții SC Remat SA Călărași, beneficiara contractului”, arată sursele citate.

Mihuț Crăciun a fost consilier al premierului Dacian Cioloş pe probleme de economie şi transport. A fost apoi pus la CFR Marfă și n-a durat mult până să fie trase multe semnale de alarmă în ce privește menagementul dezastruos.

Însă altceva mi-a atras atenția la acest om, practicarea unui discurs anticorupție intens pe pagina sa de facebook, intransigență anticorupție de primă mână. Ceea ce trebuie să ne aminteasăc un singur lucru: că s-a furat și se fură în România la greu cu anticorupția în gură. Crăciun și mulți prieteni de -ai lui au făcut asta tot anul trecut: au vâslit anticorupție în timp ce dădeau tunuri. Două capturi de pe pagina omului, nu nu sunt alea cu Mihuț în piscine de lux, să nu vă întorc mațele pe dos:

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!