RSS Feed

Varza a la Cluj în război cu Mickey Mouse. Grădinile Clujului, de la Eckstein-Kovacs Peter

vezi toate articolele de
16 May 2012 la 07:16 30 comentarii 1643 vizualizari.

Pentru a lămuri niște lucruri încă de la început. În această campanie de alegeri locale nu prea am cum să fiu obiectiv. Opțiunea a fost luată încă înainte ca Eckstein-Kovacs Peter să-și anunțe candidatura pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. După discuții cu mai mulți prieteni am luat decizia de a-l suna, pentru a-l convinge să facă acest pas. Când l-am sunat am aflat că deja se hotărâse. Să candideze.

Pentru cei care mă citesc în mod constant bănuiesc că această opțiune personală nu are cum să-i surprindă. Atât datorită poziției pe care Eckstein-Kovacs Peter a avut-o și o are în cazul Roșia Montană, cât și pentru faptul că este unul dintre puținii politicieni români care își respectă mai mult principiile și valorile decât ”scaunul”, mai exact funcțiile publice ocupate la un moment dat. În acest sens cu siguranță este o excepție: Eckstein-Kovacs Peter este singurul politician autohton care are la activ două demisii de onoare. În 2008, a renunțat la funcția de președinte al Comisiei Juridice a Senatului, în semn de protest față de poziția colegilor săi de partid care nu l-au susținut în lupta anti-corupție (modificări aduse Legii ANI). Mai recent, în luna august a anului trecut, și-a dat demisia din funcția de consilier prezidențial pentru problemele minorităților tot din motive principiale – poziția lui legată de Roșia Montană venea în contradicție flagrantă de cea exprimată în mod agresiv de președintele Traian Băsescu (detalii aici și aici).

Momentul a rămas memorabil pentru politica românească. În miez de noapte, asumându-și riscurile inerente unei acțiuni de gherilă urbană (amendă), un grup de tineri au lipit pe poarta sediului UDMR din Capitală mesajul ”RESPECT ECKSTEIN KOVACS”. Personal, nu-mi amintesc ca vreun alt politician autohton să fi beneficiat de vreun alt gest asemănător de mulțumire pentru modul în care și-a respectat principiile.

Considerați cele de mai sus ca un statement asumat, prin prisma căruia o să vă rog să vă raportați la articolele din următoarele trei săptămâni referitoare la campania electorală pentru funcția de primar al Clujului.

***

Eckstein-Kovacs Peter și-a prezentat ieri programul electoral. Oferta. Iar pe prima poziție (din nou opțiune personală) se află proiectul Grădinile Clujului.

Grădinile Clujului e un proiect care ar duce la satisfacerea unei nevoi absolut umane și normale a clujenilor care doresc să iasă la aer curat în apropierea orașului și, în același timp, să cultive zarzavaturi sau fructe. Proiectul prevede parcele de 500-700 de metri pătrați, care vor fi concesionate pe o perioadă de 10 ani, pe care vor putea fi ridicate doar construcții de lemn, fără caracter permanent, care nu necesită autorizație. Contractele vor fi foarte severe pentru a preîntâmpina situațiile în care s-ar intenționa folosirea terenurilor în alte scopuri decât cele de cultivare de zarzavat ori de recreație” .

Astfel sună proiectul în prezentarea lui Eckstein-Kovacs. Conform acestuia, Primăria Cluj-Napoca deține suficient teren în jurul tuturor cartierelor orașului pentru a avea peste zece mii de beneficiari.

În urmă cu două zile am scris despre promisiunea unui Disneyland făcută de candidatul USL Marius Nicoară. Inevitabil, o comparație se impune. Trecând peste alte argumente (le-am expus acum două zile) pentru care consider un Disneyland clujean lipsit de viabilitate (economică în primul rând), vine întrebarea: de ce are nevoie mai mult un clujean (și vă puteți pune în pielea unui clujean raportându-vă la propriul oraș)? De o plimbare la braț cu Mickey Mouse ori de o parcelă de pământ unde să se poată recrea după-amiaza ori la sfârșit de săptămână, cultivând roșiile, castraveții și varza proprie? (iar varza am ales-o special, dacă tot e vorba de Cluj).

Cum ar veni, un război între varza a la Cluj și Mickey Mouse (sau Pinocchio, dacă doriți). Rămâne ca d-voastră să decideți ce preferați. Ce relaxare și activitate de moment și una pe termen lung. Ca promisiune strict electorală sau ca proiect realizabil. Vă doresc alegere plăcută. Sau ”Poftă mare!”.

***

Programul electoral complet al lui Eckstein-Kovacs Peter, aici.

Foto – Farmacia Eckstein (sediul de campanie): credit – Facebook (pagina personală)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!