RSS Feed

Vasile Blaga cel frumos. Și bătalia pentru PNL

vezi toate articolele de
13 Oct 2010 la 10:49 18 comentarii 1672 vizualizari.

”Dacă lucrurile se vor tensiona în partid voi candida la șefia PDL”, a declarat Vasile Blaga pentru ”Gândul”. Iar în opinia domniei sale tensiunile ar putea veni (chiar dacă s-a ferit să-i numească direct) din partea ”răzvrătiților” Cristian Preda, Sever Voinescu ori Monica Macovei. Anunțul lui Vasile Blaga mi-a amintit cât de ”curat” a ieșit după ce și-a dat demisia din fruntea Internelor.

Peste discursul unor lideri ai Opoziției și ai unor jurnaliști s-a abătut brusc amnezia. Dintr-o dată s-a uitat că un SRL înființat peste noapte de ginerele său câștigase licitații publice de 10 milioane de euro cu instituții din subordinea ministerelor lui Berceanu și Videanu. Și chiar dacă, după mediatizarea acestor contracte, ginerele a anunțat că renunță la ele, înțelegerile cu alte firme care au, la rândul lor, contracte cu statul au rămas în picioare.

De asemenea, s-a uitat că fratele lui Vasile Blaga, Nicolae Blaga, este administratorul Băița Bihor SA (desprinsă din fosta societate de exploatare a uraniului de la Băița). Cum s-a uitat și faptul că soția sa, Violett Blaga, a fost numită în 2005 director juridic în Ministerul Educației, pe unde nu a stat, însă, prea mult, după ce a făcut varză niște acte, de a ajuns ministerul să plătească câte 9 milioane de lei vechi fiecărui profesor din Ialomița.

Și lista ”uitărilor” e mult mai lungă. Cumnatul lui Blaga (fratele lui Violett), Mihai Banea, are o firmă care câștigă non-stop contractele pentru întreținerea parcurilor din Oradea. Sora lui Vasile Blaga, Anișoara Eugenia Tarța a ajuns șefa unui serviciu în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Bihor, nepotul Liviu Popa a fost șef la IPJ Bihor apoi șef la DGA, fina Ionela Pop-Bruchental vicepreședinte la AVAS, iar nașul de cununie al fiicei lui, Florin Muntean, director general la Transgaz Mediaș. Desigur, pentru unii acestea reprezintă ”simple coincidențe”. Sau nu?

Astfel, e lucru de înțeles de ce Vasile Blaga strâmbă din nas la ideea că la conducerea PDL ar putea ajunge cineva care nu înțelege cum ”se face politica” pe la noi, sărind peste etape.

Altfel, e interesantă și opțiunea lui Vasile Blaga pentru refacerea alianței cu PNL. La fel ca și Valeriu Stoica, Blaga pare să fi înțeles că PDL are nevoie de ”motorul” liberal pentru a nu rămâne pe dinafară la viitorele alegeri ori, în cazul fericit, cel mult cu cota unui partid de buzunar. Dsitractive sunt, însă, atacurile dintre cei doi: Stoica spune că liberalii nu ar vrea să fie în alianță cu tripleta BVB, în timp ce Blaga sugerează că liberalii nu ar vrea să stea la negocieri cu Stoica. Din această aruncare de petarde peste tranșee rezultă însă un lucru de luat în seamă: alegerea viitorului președinte al PDL are o variabilă nouă – capacitatea acestuia de a negocia cu liberalii.

Iar această condiție nu este una minoră. Pentru că democrat-liberalii (activiștii din teritoriu, nu liderii) știu că ieșirea de la guvernare i-ar putea lăsa fără acces la ciolan. Și mai știu că în 2012 (în ideea că nu vor exista anticipate) PDL nu are nici cele mai mici șanse de a rămâne singur la guvernare.

***

”Coincidențe” mai în amănunt legate de neamurile lui Vasile Blaga aici, aici și aici.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!