RSS Feed

Veniţi din nou în Piaţa Universităţii

vezi toate articolele de
04 Jul 2012 la 10:27 228 comentarii 17031 vizualizari.

Incepand cu aceasta seara, de la ora 19, vom reveni in Piata Universitatii. Vom protesta impotriva abuzurilor USL la adresa statului de drept din ultimele saptamani. O lista a abuzurilor mai jos. Sper sa fim cat mai multi.

Sa fie clar. Nu este un miting pentru Traian Basescu sau pentru PDL. Si unul si altul sunt responsabili pentru degradarea spatiului democratic din ultimii ani. Pentru aceste lucruri am iesit in Piata Universitatii in ianuarie 2012.

Tocmai de aceea sper ca politicienii PDL + sateliti sa aiba decenta sa nu vina in Piata Universitatii si sa nu incerce sa isi lege imaginea de protestul societatii civile. O separare a apelor este necesara.

Nicusor Dan

*****************************

PROTEST IMPOTRIVA DISTRUGERII DEMOCRATIEI SI STATULUI DE DREPT

USL a demonstrat in numai doua luni ca “USL si PD-L, aceeasi mizerie”

Ultimele două luni au consemnat un atac fără precedent la adresa democrației și a statului de drept. Este evident că noua putere nu a înțeles nimic nici din greșelile predecesorilor la guvernare, nici din mesajul transmis de protestele din ianuarie 2012.

Veniți alături de noi să apărăm democrația, miercuri, de la ora 19.00, în Piața Universității. Este un protest al societății civile, nu al vreunei mișcări politice și ne delimităm de acestea, așa cum am făcut-o și in ianuarie 2012.

Protestăm
- Împotriva distrugerii instituțiilor statului de drept, un abuz la adresa principiilor și funcționării democratice;
- Împotriva comportamentului abuziv și antidemocratic al Guvernului;
- Împotriva corupției și aservirii intituțiilor publice de către partide, orice culoare politică ar avea;
- Împotriva aroganței și disprețului clasei politice față de aplicarea legilor în România.
Considerăm că majoritatea acțiunilor actualei guvernări au fost menite să submineze democrația și funcționarea statului de drept în România, precum și să recreeze cadrul pentru funcționarea corupției instituționalizate.
- Mutarea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) în subordinea Primului Ministru;
- numirea lui Ioan Grăjdan în funcția de conducere a ISC și vădita tentativă a acestuia de a-l salva pe Adrian Năstase de acuzațiile care îi erau aduse în dosarul “Trofeul Calității”;
- schimbarea misiunii Institutului Cultural Român și încercarea de aservire politică a acestuia;
- acapararea serviciilor publice de radio și televiziune, în ciuda promisiunilor de depolitizare a acestor instituții;
- legea care propunea sistemul majoritar cu vot uninominal într-un singur tur, adoptată în ciuda intențiilor anunțate cu numai jumătate de an înainte, un sitem electoral menit să consolideze poziția actualei majorități;
- trecerea Monitorului Oficial în subordinea Guvernului și utilizarea instituției pentru urgentarea sau întârzierea unor decizii, în funcție de interesele politice ale USL (cazul Voiculescu, ordinul Ministrului Educației, decizii ale Curții Constituționale a României);
- desființarea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, în timp ce aceasta analiza suspiciunea de plagiat asupra tezei de doctorat al premierului Victor Ponta;
- Revocarea din funcție a Avocatului Poporului de către majoritatea parlamentară, singurul care poate ataca ordonațele guvernamentale la Curtea Constituțională.
- Acțiunile Ministrului Justiției prin care ataca membrii Curții Constituționale (CCR) și declarațiile liderilor USL prin care cereau revocarea membrilor Curții, în ciuda statului lor de inamovibilitate; liderii USL au declarat intenția lor de a limita atribuțiile CCR la a da avize consultative asupra legilor;
- Declararea ca neincompatibili a unor parlamentari, în ciuda declarării stării de incompatibilitate în cazul lor de către Agenția Națională de Integritate și a unei hotărâri judecătorești definitive.

Organizațiile semnatare s-au adresat Comisiei Europene, solicitându-le să continue aplicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare și să aibă în vedere începerea procedurilor de infringement împotriva României în conformitate cu prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale ale Omului.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

228 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Candidat la funcţia de Primar General al Bucureştiului
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!