RSS Feed

Victor Ponta îndeamnă la violenţă (video)

vezi toate articolele de
18 Oct 2013 la 13:00 62 comentarii 3399 vizualizari.

Premierul a ieşit azi cu o declaraţie clară: pe ei, pe mama lor. Un accident de doi bani (priviţi filmuleţul ăsta la minutul 7.30), soldat cu un geam spart la maşină, l-a determinat pe Victor Ponta să anunţe intrări în forţă peste protestatari:

“Vreau să daţi un semnal foarte clar de respectare a legii. Există o linie roşie peste care nu accept să se treacă. Colegul nostru, domnul Barbu, a fost agresat. Nu e vorba de domnia sa, că e bărbat, rezistă, e vorba de faptul că nu ne întoarcem la anii ‘30, când îşi făceau legionarii de cap pe străzile Bucureştiului. Cât timp protestele sunt paşnice. jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant, dar în momentul în care se trece linia roşie şi vorbim de agresiuni, ameninţări, blocarea unor drumuri, aveţi din partea mea mandat foarte clar de intervenţie conform legii”, i-a spus Ponta ministrului de Interne, Radu Stroe, în şedinţa de guvern.
Ministrul l-a informat că, în jurul prânzului, va fi primit un raport de la Inspectoratul General al Poliţiei şi că se discută cu procurorul modul de încadrare a faptelor.
Premierul a completat spunând că vrea un mesaj foarte clar al faptului că democraţie nu înseamnă anarhie.
“Am văzut că în Canada sunt tot demonstraţii împotriva gazelor de şist. Acolo, poliţia a intervenit dur. Eu nu vă cer să intervenţi dur decât dacă se trece linia roşie, care este agresiunea, încălcarea unor drepturi fundamentale, inclusiv dreptul de proprietate şi blocarea unor drumuri şi împiedicarea intereselor legitime ale acestei ţări. Pentru 300, 100, 1.000 de oameni nu putem bloca o ţară de 22 milioane şi o să vă cer, aveţi din partea mea mandat, jandarmii, poliţia, instituţiile statului să acţioneze fără niciun fel de complex când e vorba de încălcarea gravă a legii. Cred că nu putem să acceptăm ca lucrurile să treacă de această linie roşie”, a conchis Ponta.

Iată şi filmarea de la guvern:

Dintr-o dată blocarea drumului – cu cele mai paşnice proteste văzute în UE, să fim serioşi – a devenit o problemă de viaţă şi de moarte.

Mai subtil agresivă, dar profund în linia fascist-băsesciană de acum doi-trei ani a fost atacul la protestatarii de la Pungeşti: în Vaslui sînt foarte multi pensionari, nişte bugetari şi puţini angajaţi în privat. Cu alte cuvinte: să-şi ia seama pensionarii protestatari, că nu mai au din ce plăti pensiile dacă nu-şi bat joc de ei şi de pămînturile lor puţin.

Ofensiva racţionară e deja incredibilă, se va întinde pe mulţi ani şi va ataca dur orice formă de protest (asta dacă protestatarii nu vor începe să gîndească forme de rezistenţă pe termen lung):

  • intoxicarea cu legionarii şi ecoanarhiştii. Extrema dreapta a fost încurajată şi legitimată chiar împotriva legii de forţe politice din România. Că doar Ponta a mers în alegeri cu un fascist din Baia Mare. Că doar Ponta tolerează acum rasism şi anihilare la Eforie, nu protestatarii. Cu ecoanarhiştii e o glumă atît de proastă că numai Val Vâlcu şi Maior mai pot s-o spună
  • protestatarii încalcă legea. Încă o dată: sînt cele mai paşnice proteste posibil. Evident, la cîta personalul “special” sau la vedere au forţele de ordine pot oricînd infiltra nişte băieţi care să le dea ocazia să înceapă bătaia.

A, şi încă o dată pactul de coabitare merge uns. Doar nu credeaţi că Băsescu are altceva în cap:

Ce le pot reprosa manifestantilor e nerespectarea legii: nu poti sa blochezi duminica de duminica bulevardele. Daca as fi ministerul de Interne sau Guvern as incerca sa vorbesc cu liderii: faceti-le, dar in interiorul legii, sa nu deranjam pe altii, lasati-i sa circule. (…)

Eu am un raport legat de cele de la Pungesti, asa functioneaza statul: nu pot constata actiune ilegala a jandarmilor. Ce e ilegal e neinterventia autoritatilor cind se blocheaza cai de comunicatii in mod ilegal. Cu cit astfel de manifestatii se vor manifesta in afara legii cu atit vor deveni mai ilegitimie si mai putin credibile.

Cunoaşteţi poezia. Nu avem voie să protestăm că sîntem antieconomici, cum zice Oanţă cu o ură pe care nu i-o înţeleg. Nu avem voie să spunem că ăştia vînd resurse şi nu ne iese absolut nimic, în afară de pămînturi ruinate, pentru că sîntem anti-tehnologici. Eu de exemplu sînt ultra pro-progres tehnologic. Poate tocmai de aia nu vreau s-o luăm cu industrii primitive de exploatare a reusrselor, vreau şi alte idei, încurajări industriale pe termen lung şi cu angajări reale de oameni. Or, ai noştri încurajează industrii care produc rente, nu locuri de muncă.

Pe scurt, în duet Ponta şi Băsescu s-au plîns la unison de violenţa protestelor, cea mai proastă glumă a anului, dar au şi instigat clar la bătaie. Intoxicări şi bătaie, tratamentul economic al următoriului deceniu. Pregătiţi-vă.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!