RSS Feed

Victoraş, să ai grijă de baroni!

vezi toate articolele de
23 Feb 2010 la 19:40 34 comentarii 2104 vizualizari.

De pe clădirea Romexpo s-a ridicat elicopterul cu Geoană. Revoluţionarii cu burtă din teritoriu şi martirii cu maşini scumpe de la centru l-au alungat pe tiran. Ce mai tiran! Pentru a doua oară în istorie, de astă dată prin urmaşii lui, Partidul Comunist şi-a executat un lider a cărui prostie a ajuns în bancuri. Acum n-a mai curs sânge şi, din prudenţă, nici şampanie. Au curs doar câteva lacrimi pe care, pot să pun pariu, le-a lăsat să picure Mircea Geoană după ce a ajuns acasă, s-a încuiat în baie şi s-a prăbuşit pe toaletă ca să facă pipi ca fetele, din poziţia aşezat.

Preşedintele Victor Ponta nu s-a născut doar din dorinţa haitei de a-şi schimba părul. S-a născut în primul rând din năravul ei, din dezacordul baronilor, din trădări şi din lupte îndosariate, din vanghelism şi invidie, din curiozitate, revoltă, spirit de turmă şi sete de revanşă. Din punctul ăsta de vedere Ponta e, vorba lui Nae Ionescu, “nu ceea ce crede el că este, ci ceea ce zic eu că este”.

Tinerel şi energic, obraznic la nevoie, uns cu o parte din alifiile lui Adrian, inteligent, bun de gură şi semicarismatic, Victor Ponta are în comun cu Geoană doar ambiţia. Şi, lucru rar în politică, are umor. E pentru prima oară când partidul ăsta arată un pic de umanism.

La capitolul dezavantaje e de amintit, înainte de toate, poziţia lui complicată în PSD: soţia, socrul, naşul de cununie şi naşul politic, toţi îi sunt colegi de partid. Asta înseamnă că atunci când vrea să meargă la familie, Victor rămane, de fapt, la serviciu. Ne putem imagina că aşa ceva se cheamă pesedism de cumetrie, dar putem să-i spunem mai simplu, ghinion.

Apoi, vin datoriile către baronii pucişti, obligaţia faţă de tătucul decisiv şi neajunsul de a lucra cu noul lot de vechi vicepreşedinţi. Fotografia recunoştinţei îl arată pe Ponta cu Mazăre şi Oprişan de gât, cu Năstase ţinându-l în braţe, cu Iliescu mângâindu-l pe cap, stângându-i mâna lui Vanghelie, pupându-se cu Mitrea şi zâmbind altor o sută de duşmani. Prins în această reţea de contraservicii aşteptate, legat de personaje cu cântec şi împovărat de promisiuni publice, Ponta e ca trupa acrobatică din Vladivostok executând o piramidă umană pe motocicletă şi jonglând sincron cu cerculeţe.

Pe această motocicletă, noul preşedinte al PSD o să stea mult. Dulăii locali sunt cu ochii pe el şi pe relaţia lui cu oasele partidului. A doua zi după alegeri, Victor Ponta a fost îmbătrânit cu douăzeci de ani, iar juniorul cu gura mare care făcea ironii la televizor a fost îngropat odată cu Geoană. În mentalul partidului, el nu mai beneficiază de protecţia copilului şi nici de învăţământ gratuit.

În mod inexplicabil, lumea aşteaptă mult de la Victor Ponta, la fel cum, fără motiv, lumea aşteaptă întotdeauna ceva. Deşi n-are nici o importanţă cine conduce PSD, sau dacă PSD mai există, oamenii se preocupă de schimbările din PSD. Pe asta se bazează steaua norocoasă a lui Victor Ponta, care poate umple sau goli acele aşteptări. Aşa cum Geoană a avut ocazia să rateze preşedinţia Cotroceniului de ce n-ar avea-o şi Ponta? În fond, n-are decât să-şi pună o vreme piciorul în ghips şi să pună în aplicare vechiul sfat: “Victoraş, să ai grijă de baroni!”

Text preluat de pe catavencu.ro

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete:


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
director editorial al trustului Realitatea-Caţavencu
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!