RSS Feed

Viitorul de aur al ţării. Alina Gorghiu, o analiză de declaraţie de avere

vezi toate articolele de
02 Apr 2015 la 14:11 24 comentarii 6439 vizualizari.

Două tipuri de viitor are ţara pentru categoria 30-40 de ani. O masă de rebuturi îndatorate, fără pensie, bine uzate de pieţele libere ale muncii şi serviciilor. Dar şi o elită de tineri luminoşi. Din ultima categorie, am ales prototipul Gorghiu, destul de complet, un upgrade la prototipul de bani gata, Şova.

sursa: pagina de facebook a Alinei Gorghiu

Nu trataţi superficial discursul lui Dan Şova din parlament de săptămîna trecută. Toată lumea s-a concentrat pe partea de anecdotă, miruială, smiorcăială şi a subliniat prea puţin mişcarea adiacentă: atacul la Gorghiu. Şova a amintit un lucru esenţial, un lucru care nu se spune decît în momente de disperare: amîndoi am luat bani de la stat, doamna Gorghiu, am mai pierdut, am mai cîştigat, dar noi sîntem noua generaţie care poate da lecţii despre avînt tineresc românesc. Doamna Gorghiu a reacţionat pe facebook la anumite acuzaţii venite dinspre PSD. Acuzaţii cum că s-ar fi aflat în conflict de interese evident au tot venit pe siteuri inamice.

Pe mine mă interesează însă, dincolo de chestii flagrante, un prototip al tinerilor foarte probusiness, foarte puşi pe modernizare, din categoria Şova-Gorghiu, care sînt de fapt nişte creaturi crescute în parteneriat public privat în colivii de lux de la stat. Aşa că am răsfoit declaraţiile de avere ale dnei Gorghiu.

Alina Gorghiu în 2007: vreo 15 000 de euro in conturi, cotă parte dintr-un teren la Mogoşoaia, datorii la bancă de 33 000 euro. Cîştigă 6000 de lei în caltate de consilier la sectorul, ceva mărunţiş ca avocat. Plus venituri împărţite elegant între consilii şi comiţii şi dividende din casa de avocatură. Jumi-juma, privat şi public. Teletrans e parte tot dintr-o companie de stat.

Cei 10 000 de euro din diverse consilii de administraţie rămîn acolo şi în următorul an. Cresc încasările ca avocat – 200 000 lei. Nu apare în 2008 suma exactă dintr-o nouă slujbă lucrativă, consilier al preşedintelui AVAS.

În declaraţia din 2009 se anunţă şi suma de la AVAS, cam 10 000 de lei pe lună. Doar din funcţia de consilier al preşedinteului AVAS:

Anul 2010, mai slăbuţ, e adevărat că o oarecare linişte vine din conturi bancare, ratele sînt mici. Remarcăm calitatea de arbitru la curtea de arbitraj a lui Vlasov, o cloacă de interese şi lobby încă nedesţelenită cum trebuie.

Uitai să vă spun că Alina Gorghiu şi-a făcut un credit prin ANL pentru casă. Ca orice liberal dornic de piaţă liberă nu putea rata această şansă unică de la stat. În 2005 se demarează proiectul Cartier Parcului, aşa mai în secret pentru diverşi privilegiaţi (tot atunci şi-a tras o vilă la preţul unui apartament şi Turcescu – s-a scris mult în presă despre cartierul privilegiaţilor din spatele Romexpo). Teoretic, orice tînăr putea face cerere pentru locuinţă. Practic, nu orice tînăr a ştiut de proiect.

Doamna Gorghiu şi-a luat în nordul Bucureştiului prin ANL casa de locuit, 125 m pătraţi, cu aproximativ 30 000 de euro, preţul mediu de atunci al unui apartement în Berceni sau Militari.

Alina Gorghiu începe să aibă şi venituri de mediator în 2011, modeste, vreo 2000 de lei. În 2012, 6600 de lei, în 2013, la fel. Domnia sa a fost un mare susţinător al legii medierii.

2012-2013. Nu se poate trăi doar dintr-atît, se mai adaugă aşadar două colaborări consistente, curtea lui Vlasov, dar şi invenţia lui Chiţoiu, camera consultanţilor fiscali:

2014. Un an de succes pentru o “investiţie legislativă” inspirată. După o luptă grea pentru legea medierii, iată că vin şi sumele serioase: 140 000 de lei (cît a produs biroul de mediere şi veniturile în calitate de mediator). Asta pe lîngă venituri obişnuite din anii precedenţi.

Sîntem în aceeaşi generaţie, avem în jur de 37 de ani. Ce pot să spun despre mine şi despre alţii de vîrsta noastră e că nu am avut inspiraţia şi flerul Alinei Gorghiu de a exploata la maximum România în tranziţie, legi folosite perfect, privilegii culese la timp, carieră de succes. De aia noi nu stăm victorioşi lîngă Vasile Blaga (1 100 000 de lei împrumut de la “nişte prieteni”, cf. declaraţiei de avere – altă generaţie, deh). De aia activitatea acestor politicieni tineri are o prea mică legătură cu ce se întîmplă prin vieţile restului  pigmeilor de toate vîrstele.

P.S. Oamenii ăştia spun că şi casa de avocatură a împuşcat contracte frumuşele tot cu statul. Din nou, scopul articolului era să evidenţiez partea legală şi spectaculoasă a evoluţiei unui tînăr politician, partea posibil ilegală nu a interesat aici. Mie subtilizatul legal mi se pare mult mai interesant.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

24 comments
 • 1

  Acuma vezi şi tu de ce stînga comunitară e falimentară iar dreapta egoistă şi individualistă te face bogat şi puternic.

 • 2

  Ghinion :D

  jonas
  2015-04-02 14:46:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Nu ne trebuie viitor de aur rogozane, atat timp cat avem prezent de platina, sarac si cinstit !

  Mircius
  2015-04-02 15:38:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Rogozanu a ajuns un fel de Firea cu barba pt PSD, un purtator de cuvant informal care spune cam acelasi lucru – “toti sunt corupti deci…nimeni nu e corupt”:)

  Si cand te gandesti ca ultimul politician veritabil de stanga, Ion Iliescu, spera ca intelectualii de stanga sa contribuie cu texte militante, educative si sa nu se piarda in can – can si frivolitati..pacat:)

  Mitica
  2015-04-02 17:34:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  “Doamna Gorghiu şi-a luat în nordul Bucureştiului prin ANL casa de locuit, 125 m pătraţi, cu aproximativ 30 000 de euro, preţul mediu de atunci al unui apartement în Berceni sau Militari.”
  Cred ca si pretul mediu al unei garsoniere era mai mare.

 • 6

  Politics. Sau cum sa vedem , indiferent de conditii, partea pe care o vrem noi sa o vedem din pahar. Am citit articolul, m-a miscat faptul ca victima n-are jde milioane imprumutate de la terti si n-a primit prin donatii jde hectare, case si firme. Pana la localele din 2016 Partidul Curat de Stanga n-o sa fie. Parerea mea. Asa ca noi va trebui sa ne facem treaba cu ce ni se da. Daca Ponta mai exista anul viitor si Doamna de la PNL nu face niste blastamatii neasteptate electoratul are, ca de obicei, beneficiul votului negativ. O sa voteze contra cui l-a enervat mai tare. Acuma, de ce electoratul n-are alternativa, putem sa glosam. Probabil pentru ca nimeni nu-i ofera electoratului alternativa. De ce? Suntem asa de ocupati sa criticam electoratul incat nu mai avem timp sa facem un partid nou. Ghinion. Da’ electoratul nu e de vina.

  nelu
  2015-04-03 01:08:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  sa-ti mut mama-n gura de comuist servitor la Gusa. Nu stiu daca stii, dar sefii vietii tale tot intr-n puscarie!

  A nu se interpreta ca-i iau apararea Alinutei.

  mazare bunea
  2015-04-03 02:23:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Inainte de espune , declaratia de avere, ar trebuie sa ne punem intrebarea , daca venitul este expus in valore neta sau in valoare bruta anuala .Aceste descoperirii nu sunt spectaculoase, indiferent ca o cheama : Gheorghiu, Sova, Udrea, Blaga,C Antonescu, Tariceanu, Geoana, etc, spectaclul este in cum , daica sa investigati, daca a avut, participare in cadrul,organizatiilor, institutiilor, de unde au venituri, si analizat ce cota de participare, productiva care acopera suma optinuta, restul sunt CanCan, de fapt jurnalisti nostri de investigatii stiu numai sa caute in internet si sa copieze numai ce le place.NU am vazut nici o declaratie de avere a vreunui jurnalist indiferent pe unde se perind intr-un an de zile, ce au optinut , si ce detine, …su sunt secret de serviciu sau corb la corb nu isi scoate ochi , numai la comanda sefului…??????

 • 9

  Nu comentez de loc textul (cam plin de invidie,motorul activitatii literare in Ro!) caci este partizan si cam tip postac! In schimb vreau sa remarc deosebirea imensa intre madam Gorghiu si leatul Rogozanu: dna. Gorghiu isi prezinta veniturile la vedere,pe cand despre cele ale lui Rogozanu nu stim nimic! Poate isi publica si el stipendiile din epoca lui basesciana sau chiar si cele de acum cand pare a se pontit,nu de alta dar este o chestie de echitate!P.S. dacat tot insinueaza ca legea medierii este dedicat d-nei Gorghiu poate ne arat si cine sunt cei mai mari “incasatori” din mediere,caci 140 mii, suma bruta, nu este chiar o mare lovitura!

  Arthur
  2015-04-03 16:44:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @Arthur: subscriu.
  Stiti cum se spune, cainele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia.
  Invidia pana la os. Acuma nici daca i-a facut legal nu e bine. Nici ca sunt mai mici sumele, ca la Blaga, nici asta nu e bine.
  Da’ cum e bine la dl Rogozanu?
  Si totusi nici eu nu-i iau apararea Alinutei, cum zicea cineva mai sus.
  Ce sa ne dorim totusi? Ca politicienii nostri sa-si faca treaba , dar sa moara tot saraci, sa nu aiva nici un venit in afara salariului de deputat/primar, ori ce-o fi el?
  Sau sa nu-si ia nici casa de la ANL?
  O fi ceva ilegal – sa vedem.
  N-o fi? Atunci ce ne roade atata pizma?

 • 11

  Alina Ghorghiu a fost aleasa ca presedinte al PNL, nu pentru ca ea ar fi singurul pilon al PNL-ului in materie de management. Nu. Ea era singura care nu avea probleme cu DNA-ul, la fel de mari ca ale altora din conducerea acestui partid. Dar se pare ca n-a fost de-ajuns.

  O sa intelegem ca nu mai exista personalitati in PNL care n-au probleme cu justitia. Dar asta e de inteles. Sunt convins ca nu exista nici un politician care sa nu aiba probleme cu justitia.

  Stiti de ce spun asta? Pentru ca e simplu de constat. Te uiti in jur si vezi ca totul dispare, incet, incet. Industrie, agricultura. Au ajuns sa fure , cu cap orecum, pana si din fondurile UE.

  Romanii rup granitele, pleaca pe rupte oriunde. Au nevoie saq plece pentru ca aici mor de foame. O tara bogata plina de muritori de foame.

  Ponta, Gorghiu, Basescu, .. toti. O apa si-un pamant. Nimic nu ramane aici. Poate vin rusii si impun o alta politica marca dictatorul Putin, ca doar asta mai ramane de facut.

  Acelasi
  2015-04-03 18:30:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @Mircius: Toti nu inseamna niciunul.Rogozanu are perfecta dreptate.Bravo Costi !1000 de lakuri din prtea mea tie siAnetei Sangeorzan.

 • 13

  [...] Citiţi toată analiza pe VoxPublica! [...]

 • 14

  Cat tupeu are acest journalist si cat de consecvent isi face treaba,imbatabil,desi este tanar si locuitor al unui spatiu Occidental,capitalist!El o tine langa virgula ca orice activist sau pui de securest ceausist!
  …si nimeni nu are barbatia sa ii bata obrazul,sau sa ii spuna in platou!

  beni
  2015-04-04 09:13:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Tupeu, netupeu. Chiar daca Rogozanu nu-si expune averea si provenienta ei tot f. interesnt ramne urmatorul fapt: cat de LIBERALA este pipita asta, observand cati bani si-a tras de la stat.

  sorel jr
  2015-04-05 00:36:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  prietenă cu Anastase,altă ştoarfă protejată de liberalii lui Giovanis.

  @sorel jr
  2015-04-05 02:57:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @Andy: #12
  Eu am scris altceva.

  Mircius
  2015-04-05 09:50:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @jonas, Super!O vrem la Steaua:))

  koll
  2015-04-05 14:03:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Rogozanu, ceva informatii despre averea lui Gusa ai?
  E din aceeasi generatie cu Gorghiu.

  Corneliu C
  2015-04-05 19:55:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @Vio: acel cartier ANL din nordul Bucurestiului este cumparat de angajati Romatsa, Ministerul de interne, politicieni etc. Stau si ma intreb: presa ce pazeste, cei responsabili cu verificarea modului in care au fost distribuite acele apartamente ce pazec?Noi, muritorii de rand facem imprumuturi la banci si ne indatoram pe viata si noi si copiii nostri pentru niste apartamente jalnice, ca atat ne putem permite, iar nesimtitii astia cu salarii mai mari decat Presedintele, isi cumpara case care ar fi trebuit sa fie date celor cu venituri mici, la preturi nesimtite. De ce nu se fac verificari? Pe ce baza au fost distribuite acele case? A vazut cineva ce limuzini sunt parcate in acel cartier?

  alexa
  2015-04-05 20:27:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  ce faci, Costita? Te-am vazut in realuare, la Realitatea lui Gusa si a celorlalti securisti. Sa te mut la gurita, bine?

  tudoran
  2015-04-06 05:39:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  Ce muista e Rifai… Proaste gusturi ai, Gusa!

  tudoran
  2015-04-06 06:50:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @mazare bunea: mai, numarul 7, fii civilizat! Nu te cunosc nici pe d-ta, nici pe ziarist, dar nu-mi plac golanii!

  V,A.
  2015-04-06 11:55:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  @Arthur:Problema e alta. Dorind atât de mult să ajungă la concluzia pe care ne-o livrează, dl Rogozanu a inversat – în argumentația dumnealui – sumele din Declarația de avere. Așa cum lesne se poate vedea, cei 135.926 RON sunt obținuți din Activități juridice, nu din cea de Mediator…

  Scrie negru pe alb!

  Pârcălab
  2015-06-14 00:02:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!