RSS Feed

Vin ruşii. Ori le lăsăm tot lor, ori dăm tot la UE, otrăvim fîntînile şi ne strîngem în jurul SRI

vezi toate articolele de
27 Feb 2013 la 14:48 37 comentarii 1974 vizualizari.

Credeam că Gîdea şi ai lui vor rămîne mult timp în topul penibililor acum că ling puterea şi se şi mai dau martiri ai luptei în munţi împotriva lui Băsescu. Dar mai sînt şi luptătorii ziarişti de opoziţie (vorba lui Turcescu: domnul preşedinte, noi ziariştii simţim că facem mai multă opoziţie decît Blaga) care mai nou au un fix: Rusia. Pentru ei Rusia, useliştii şi fosta securitate explică tot, de la ianuarie 2012, pînă la Bulgaria şi revolta facturilor. Tot aşa cum pentru ueselişti există forţe străine care plătesc anti-românii şi cu asta au rezolvat.

Să începem cu nişte rînduri ale lui Dragoş Paul Aligică, genialul involuntar al băsescienilor – el e vocea ingenuă a taberei, nu spune doar concluziile, dezvăluie şi culisele gîndirii “de opoziţie prezidenţial-europeană”:

Dragi prieteni,
In timp a trebuit sa ne regrupam in spatele si sa facem zid in apararea unor institutii esentiale ale Statului NOSTRU: constitutia, presedentia, curtea constitutionala, magistratura…

Cred ca din pacate se apropie clipa cand va trebui sa ne regrupam in jurul serviciilor de informatii si siguranta nationala. Stiu. Unii aveti rezerve. Dar nu exista alternativa. Sunt pe acceeasi linie de aparare cu cele de mai sus. Si cred ca au castigat creditul necesar sustinerii din partea partii sanatoase a societatii.

E important sa nu-i lasam singuri daca va fi sa fie…. Sustinerea occidentala nu va fi de ajuns.

Zacuscă halucinantă de servicii cu justiţie şi occident. Hotnews, România liberă, B1 par deja pregătite să-i primească pe ruşi cu arma în mînă. Culmea e că şi Sebastian Ghiţă, de la USL, îi dădea tot cu ruşii. Antena 3 e prea prinsă cu CSM-ul acum.

Interesant e că după evenimentele din Bulgaria imediat a venit ipoteza: prostime manipulată de ruşi. Mechel se retrage pentru că vrea să provoace bombe sociale. Gazul de şist e clar teren de manevră pentru ruşi. Totul culminînd într-o “analiză” evz în care e citată pompos Hillary Clinton cu “resovietizarea” Europei de Est.

Şi a mai fost interviul prostesc dat de Maior, şeful SRI, unde paranoia cu Rusia a completat armonios “ameninţarea teroristă” şi ameninţarea televiziunilor mogulilor:

trebuie să fim atenţi şi la state, pe care nu vreau să le numesc, dar care se află la estul României, unde există preocupări de a cunoaşte în profunzime ceea ce se întâmplă aici, de a încerca anumite exerciţii de influenţare a unor dinamici din statele din zonă. Încercăm să contracarăm astfel de fenomene.

Prizonier în filmele cu Rambo. Şi o viziune foarte democratică asupra presei:

Vă dau un exemplu: este perfect legitim să existe o investigaţie jurnalistică asupra presupuselor închisori CIA, problema e cui foloseşte; datorită acestor investigaţii putem fi mult mai expuşi din punct de vedere al pericolului terorist despre care vorbim. Diverse organizaţii iau de bune aceste emisiuni şi captează această posibilitate, iar România devine mai interesantă pentru ei decât era înainte.

După ce citeşti un interviu cu Maior, capătă sens şi rătăcirile lui Aligică. Să apărăm democraţia cu ajutorul serviciilor, acestea din urmă fiind deja complet împlîntate în NATO şi UE. Mai e poporul de tras înspre civilizaţie.

Aşadar, propagandistic, avem în media mainstream două soluţii la fel de proaste:

  • puterea care spune că trebuie să ne regăsim forţa românească, spiritul românesc şi să privatizăm “sănătos” şi să liberalizăm şi mai sănătos
  • opoziţia care ne spune să facem exact acelaşi lucru, plus să ne ferim de ruşi şi să ne lubrifiem cît mai bine pentru intrarea în UE, indiferent de costuri.

În contextul ăsta, reamintesc ideea interesantă care circulă de cîteva zile, despre un vis de super-centralizare, o Comisie Europeană care să ne salveze industria de exemplu, aşa cum au răscumpărat băncile. Deci mai nou cerem o unificare accelerată ca să scăpăm de păcatele naţionale. Din prea mult patriotism vrem în UE cu totul. Naivitate înduioşătoare:  azi Comisia Europeană înseamnă politică de austeritate şi punct.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!