RSS Feed

Vino mamă să îi vezi. Cum distrug… (FOTO&VIDEO)

vezi toate articolele de
11 May 2012 la 18:13 121 comentarii 1471 vizualizari.

”Vino mamă să îi vezi cum distrug la spații verzi”. E unul dintre mesajele celor aproximativ 100 de copii și activiști care au blocat vineri circulația auto pe marginea unuia dintre lacurile din cartierul clujean Gheorghieni. Un loc unde, nu cu mult timp în urmă (mijlocul anilor 2000), încă mai exista un trotuar. De fapt, o alee. Pe pontoanele astăzi părăsite de puteai opri la o poveste pescărească. Apoi a venit mall-ul. Iulius Mall. Și promisiunile unei amenajări ca în Las Vegas a lacului și a împrejurimilor. Asta chiar dacă cei din zonă își doreau un singur lucru: câțiva metri protejați de jur împrejur, pentru plimbare și locuri de joacă pentru copii.

Construcția mall-ului s-a încheiat și de promisa amenajare a uitat mai toată lumea. În schimb, peste aleea de pietriș s-a turnat asfalt, până în buza lacului. Bătrânele sălcii au fost înconjurate de un strat gros de ciment. În glumă parcă, un indicator atenționează mașinile să reducă viteza până la 20 de km la oră, fiindcă în zonă ar fi și pietoni și copii care se joacă. Pietoni pe unde? Pe cele câteva zeci de centimetri lățime cât are bordura de pe marginea lacului? Poate echilibriști. Între timp, pe partea opusă a lacului, vilele precum în ciupercărie. După ce dă ploaia.

Cei care s-au săturat de treaba asta au fost copiii de la Școala Elf. Cei care au mai apucat să se joace aici. Și care, în fiecare an, ar fi vrut să organizeze un cros al lacului. Dar care nu mai prea aveau unde. Și atunci s-au decis să-și ceară aleea înapoi. Iar în sprijinul lor au sărit și alți iubitori ai plimbărilor pe marginea lacului. Și astăzi (vineri) preț de câteva ore au făcut mașinile să încetinească prin zonă. Sau chiar le-au oprit. Din partea ”autorităților” liniște și pace. Nici măcar vreun jandarm ori agent de circulație, așa, de control, n-au trimis în zonă. Singurul politician care s-a interesat de ce se întâmplă a fost Eckstein-Kovacs Peter, unul dintre candidații la Primăria Clujului. Dar pe el îl știe toată lumea de ”verde” de când cu Roșia Montană, așadar nu-i vreo noutate.

Cică pe săptămâna viitoare, la rând vine (iar) Parcul Feroviarilor. Și tot așa mai departe.

Foto&Video: Sebastian Florian/ cluj.info

***

Un indicator distractiv. Încearcă doar să te joci ori să te plimbi pe lângă lac…

Ideea revendicării fostei alei de lângă lac le-a aparținut copiilor de la Școala Elf

În ajutorul lor au sărit însă și activiștii cu experiență. Care știu cum se poate bloca un drum

Astăzi, prioritate au avut bebelușii

Singurul politician care s-a interesat de protest și de motivele acestuia a fost Eckstein-Kovacs Peter. Ceilalți, probabil, merg pe mâna șoferilor. Pentru ca acțiunea să nu fie interpretată greșit, Eckstein a stat doar câteva minute în zonă.

”Picnic” pe centimetru/pătrat. Cam atâta zona verde a mai rămas în jurul lacului din Gheorghieni. Dacă vrei să vii la picnic te poți aștepta să mănânci într-un picior…


***
Cum îți ”plimbi” bebelușul pe marginea lacului…

***
Cum faci sport pe marginea lacului…

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

121 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!