RSS Feed

Voiculescu revine şi aruncă bomba: “10 Decembrie trebuie să fie ziua în care Băsescu nu mai e preşedintele României!”

vezi toate articolele de
30 Oct 2012 la 20:13 58 comentarii 1636 vizualizari.

Da, a revenit ieri Voiculescu la Antena 3, şi a anunţat o nouă suspendare. Previzibilă, de altfel. Al treilea referendum de demitere se va suprapune în mod miraculos cu alegerile parlamentare.

Acum, pentru orice observator imparţial, problema e clară. Perioada post-parlamentară va fi oricum catastrofală. Dacă ar fi să ne luăm după ultimul blocaj politic ce a precedat alegerile prezidenţiale, nota de plată pentru blocajul din octombrie-decembrie 2009 a venit în luna mai din 2010. Atunci când blocajele politice din România vin pe fondul crizei economice globale, consecinţele sunt întotdeauna dureroase.

Un blocaj politic am avut deja anul acesta în iulie-august. Urmările se văd: leul s-a prăbuşit, foarte mulţi investitori au plecat, România s-a izolat din ce în ce mai mult pe plan internaţional şi în special în cadrul Uniunii Europene, absorbţia fondurilor UE a scăzut de la foarte puţin la aproape deloc. Anul 2013 (şi probabil chiar 2014) va fi oricum un an dezastruos indiferent daca USL-ul va rămâne sau nu la guvernare: vom trece cel mai probabil printr-o nouă perioadă de austeritate, vom trăi noi tăieri de salarii, noi disponibilizări, şi/sau creşteri de taxe, noi împrumuturi etc. Datoria externă va creşte oricum. Dezastru vom avea în orice scenariu, singura necunoscută este proporţia dezastrului.

Va fi preşedintele României suspendat pentru a treia oară fără să fi încălcat Constituţia? Se vor lupta politicienii noştri din nou pentru a prelua toată puterea în dauna poporului român? Vor creşte proporţiile dezastrului economic? Probabil că da. Dacă a doua suspendare a urmat un calendar precis după ce a fost anunţată de Voiculescu, iată că „Felix” revine acum şi o anunţă pe a treia. Întreaga emisiune poate fi urmărită aici.

Câteva observaţii despre emisiune: fostul ofiţer activ din Securitatea lui Ceauşescu, aflat practic la el acasă, a dat dovadă de o grozavă încredere în sine dându-i lecţie după lecţie lui „Mihai,” care-i sorbea fiecare cuvânt de pe buze. Voiculescu şi-a expus pe rând toate convingerile sale ultraconservatoare (doar e preşedintele de facto al Partidului Conservator, nu?), împărtăşindu-i lui Gâdea şi publicului antenist numeroase lecţii de viaţă, „words of wisdom,” cu tonul unui om care le ştie pe toate. Cu un discurs ultrajustiţiar, antieuropean, încărcat de un populism primitiv, omul care este banuit ca a obţinut averi imense din conturile lui Ceauşescu a declarat, printre altele, că am avea nevoie politicieni precum Vlad Ţepeş, că nu vede cu ochi buni trecerea la moneda Euro în România, că din păcate România are o Constituție pe care trebuie să o respectăm (sic!), că ticăloșii, violatorii, hoții, evazioniștii să intre în închisoare pe viață fără posibilitatea de a mai ieși (sic!), că ne-a dat Dumnezeu un popor inteligent, frumos. Şi, desigur, că trebuie să ne suspendăm preşedintele a treia oară (aici n-a mai spus că-l suspendă fără să fi încălcat Constituţia, aceea pe care „din păcate” [sic!] încă o mai avem).

„Un om care vrea să facă evaziune fiscală să gândească de 20 de ori înainte știind că va intra în închisoare pe viață.”

Sursa: aici

Din moment ce Antonescu şi Ponta îl ascultă aproape orbeşte pe Voiculescu, e destul de clar că planul va fi pus în aplicare. PNL-ul vrea oricum o a treia suspendare. PSD-ul poate fi de asemenea convins. Se pare că zarurile sunt aproape aruncate.

Şansele ca USL-ul să câştige alegerile cu peste 50% sunt considerabile. Mai ales în condiţiile în care ARD-ul nu pare să se mobilizeze suficient pentru a recupera electoratul pierdut, dacă ne gândim de exemplu că doar o parte dintre posibilii candidaţi cu probleme, inclusiv de imagine, au fost eliminaţi de către Comisia de Etică. ARD-ul nu avea voie să facă nicio greşeală pentru a recupera măcar o bună parte din terenul pierdut; iată că a făcut deja suficiente erori. Altfel, populismul extrem al PP-DD-ului va ţine la distanţă alegătorii serioşi; mai rămâne doar UDMR-ul, care va fi votat ca de obicei doar de minoritatea maghiară.

De asemenea, şansele ca suspendarea să reuşească sunt foarte mari. Pe fondul participării la vot pentru Parlamentare, cvorumul poate fi atins fără probleme, asta dacă nu va fi scos în prealabil. Greu de crezut că Uniunea Europeană sau Statele Unite ale Americii vor interveni la nesfârşit atunci când legile vor fi din nou încălcate; iar Voiculescu, Becali şi Iliescu îşi vor vedea în sfârşit visul cu ochii. România e a lor.

Dan Voiculescu: Ticăloșii, hoții, pedofilii, evazioniștii să primească închisoare pe viață sursa

…………………………………………………………………………………………………………………………..

va invit pe pagina mea de facebook

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Andrei Panţu a studiat filozofie şi literatură în Berlin, la  European College of Liberal Arts (2004-2005), şi este absolvent în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale al American University in Bulgaria (2008). În 2010obţine diploma de filozofie politică de la Universitatea din Leiden.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!