RSS Feed

Voiculescu, turnător la Securitate cu patalama. Ei și ce?

vezi toate articolele de
10 Mar 2011 la 15:28 68 comentarii 1611 vizualizari.

Zău dacă înțeleg întregul tărăboi legat de sentința definitivă a Curții de Casație și Justiție referitoare la colaborarea cu Securitatea a lui Dan Voiculescu. Pe bune că știrile despre divorțurile momentului (Pepe și Zăvoranca, Irinel și Moni) sunt mult mai interesante.

Vedictul final în cazul Voiculescu seamănă cu sentințele din unele state americane în care un criminal în serie ori un mafiot cu renume, condamnați pe viață, mai primesc o pedeapsă suplimentară de 2 sau 3 ani, ori poate câteva luni, pentru că, în liceu, i-au dat o palmă colegei lor de bancă. Și în cazul Voiculescu, și în acele cazuri, se cheamă că ”s-a făcut justiție”. Dar informația în sine nu are o relevanță mai mare decât un banal fapt divers. Cu sau fără sentința Curții de Casație, asocierea liberalilor și a social-democraților cu Dan Voiculescu rămâne una imorală. Și accept opinii contrare doar din partea celor care au avut cel mai mic dubiu legat de caracterul lui Voiculescu înainte de această decizie.

Dezbaterile referitoare la colaborarea cu Securitatea au importanță în cazul persoanelor care sunt cunoscute cu un alt tip de profil moral. A celor care și-au construit o asemenea imagine publică negându-și trecutul. Ceea ce nu e cazul atunci când vorbim de Dan Voiculescu, care a lucrat cu acte în regulă (lucru confirmat chiar de el) într-o firmă de comerț exterior a Securității. Aaa… că și securiștii se turnau între ei este o informație care mă face cel mult să zâmbesc. Se îndoia cineva că a fost altfel?

Ba, într-o anumită măsură, verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție i-ar putea fi chiar benefic lui Dan Voiculescu. Pentru că să fi fost turnător e mai puțin decât să fi fost securist. Turnătorii au fost doar niște obiecte, niște instrumente, în timp ce securiștii reprezentau brațul care le manevra.

Un pumn de noroi pe o cămașă albă sare în ochi. Dar același pumn de noroi aruncat asupra unei persoane care s-a scăldat într-o hazna nu face cu nimic mai puternic mirosul pestilențial pe care oricum îl emană.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!