RSS Feed

Voinescu, frate cu Udrea. Degeaba. Boc IV/V și demența lui Băsescu

vezi toate articolele de
02 Sep 2010 la 08:56 96 comentarii 2773 vizualizari.

Șansa unei remanieri serioase de Guvern ori chiar a unei schimbări și mai drastice – a întregului Cabinet – a fost ratată de PDL încă din vară, din momentul impunerii măsurilor de austeritate. Cine și-a pus speranțele că acest lucru se va întâmpla acum a fost cel puțin naiv. Încă din vară, mesajul PDL a fost cât se poate de clar: singurul lucru care îl interesează este păstrarea puterii. Indiferent de opinia publică, de riscurile pe care și le asumă pe termen lung ori de faptul că nu nu are soluții reale pentru ieșirea din criză.

Pentru că de unde nu curge, încă mai picură. În centrul Clujului, una dintre firmele ”agreate” ale municipalității PDL execută o parcare auto care nu are vreo legătură cu proiectul de reamenajare declarat câștigător prin licitație publică și care a intrat în lucru de mai bine de doi ani. Când proiectul va fi dus la bun sfârșit, acea parcare va fi înlocuită de stația centrală a orașului. Îi va cere cineva socoteală primarului pentru banii aruncați pe geam cu acea parcare? Sunt convins că cel puțin din punct de vedere legal nu se va întâmpla acest lucru. La fel cum sunt convins că astfel de cazuri, aparent minore, de cheltuire inutilă a banilor publici, se regăsesc peste tot prin țară. Și reprezintă unul dintre motivele pentru care ”greii” PDL nu vor să renunțe la putere.

Consecvent cu propriile declarații, Sever Voinescu a fost printre puținii parlamentari PDL care au votat pentru o remaniere drastică a Guvernului. Același lucru l-a făcut și Elena Udrea. Dar în cazul ei, dincolo de exercițiul de imagine, e vorba și de o doză consistentă de ipocrizie. Dacă este chiar așa convinsă de ineficiența și incompetența actualului Guvern, Elena Udrea are la îndemână o soluție mult mai de efect: propria demisie. Credeți că și-o va depune?

Pe de altă parte, la mijloc mai e vorba și de un calcul cinic al parlamentarilor PDL. De ce să mai compromită și alte nume ale partidului în acest moment? Încă din vara lui 2009, am afirmat și am scris că primul semn că România iese din criză va fi schimbarea lui Emil Boc din funcția de premier. Când vor exista astfel de semne, PDL va numi un nou premier, ca ”soluție miraculoasă”. Boc și apropiații lui vor deveni personajele negative, se va trâmbița revoluția internă și la rampă vor ieși ”oamenii buni”. Faptul că Boc rămâne premier e turnesolul care arătă că ieșirea din criză e încă departe. Foarte departe.

De altfel, Traian Băsescu anunța tot ieri, că măsurile de austeritate se vor înăspri. Asta pentru că ”îi place să fie înjurat”, după cum a mărturisit. Din păcate nu-l pot înjura. Ci doar să-l compătimesc. Pentru că un astfel de argument nu denotă nici măcar cinism. Ci demență. Iar față de persoanele suferinde, fizic sau psihic, nu poți simți decât compătimire.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!