RSS Feed

Vorba proastă. Pesedismul și salariul minim, pensia specială, trumpismul și 385-ul

vezi toate articolele de
11 Jul 2017 la 13:13 comenteaza acum 997 vizualizari.

Înnebuniți de ce buni mediatic sunt, de ce frumos fac Antena 3 și RTV cu ei, pesediștii au derapat în ceea ce se cheamă ”vorbă proastă” ca mod de viaţă.

Vorba proastă înseamnă delir televizat cu ce-şi închipuie ei că ar fi popular în timp ce evidenţele îi copleşesc: că au un covârşitor profil pesedist de mic afacerist dur, de provincie, amestecat bine cu ban public, prins în reţele demodate de influenţă şi prins în contracte  (nu aşa tari ca alea corporate, nu aşa bănoase, dar mult mai familial-vânjoase), că nu dau doi bani pe angajaţi, pe inegalităţi, pe taxarea averilor (asta i-ar afecta) etc.

Exemple de vorbă proastă:

Salariul minim. Păi dacă spui în program (ăla înnoit, cu Tudose) că duci la 2000 salariul minim în 2018 te miri apoi că îți sar în cap adverasarii? Mai ales că PSD are adversari mediatic puternici, dar ideea în sine de sprijinire a salariului minim este contestată chiar și din interiorul partidului, de către aripa businessificată în afaceri cu măreț capital național bazat, ce să vezi, tot pe exploatare intensă.

Dar ai crescut și mai tare ostilitatea față de idee, ai adus numai argumente praf și, gata, ai mai dat-o de gard o dată. Ai meritul că ai mărit totuși salariul minim. Dar, să ne înțelegem, nu e vruen mare merit, era o urgență. Faptul că ați mărit totuși salariul minim e un motiv de laudă tot atât de mult pe cât ar fi motiv de laudă dacă ați reuși să opriți decesele în serie din cauza nevaccinării.

Ca să nu mai zic că e din ce în ce mai clară intenţia de taxare la angajat. Pentru că ANAF nu ştie decât vânătoarea cu arcanul a contribuitorului mic. Şi atunci de ce să nu le mai luăm de pe cap o povară marilor afacerişti?

Pensia specială. Olguța Vasilescu mai vine o dată cu tupeu și ne spune de fapt cât de înalt poți combina servilismul cu aroganța. Tocmai Vasilescu & Dragnea retrăgeau în ultima clipă din ideea de a include pensiile speciale într-o lege a salarizării unitare care să le țină măcar fără măriri spectaculoase o vreme (se propunea înghețarea lor la un nivel nesimțit). Și acum aceeași doamnă confirmă indignată inegalitatea:

Ministrul a confirmat datele furnizate de INS conform carora 100.000 de pensii speciale sunt echivalente cu patru milioane de pensii ale romanilor de rand.

Este un stil epuizant în care cei de la putere nimeresc probleme sociale și de inegalitate grave. Iar apoi lucrează fix cu ai lor, adică cu o pătură de rentieri destul de groasă pentru o țară în care sărăcia domină. ”Vorba proastă” bântuie pe la televiziuni, amestecată cu victimizări penibile și ce e important e că NU SE ÎNTÂMPLĂ NIMIC. De fapt, urlă în cor capitalistul român și străin că e taxat când de fapt nu e așa, dacă te uiţi la cifrele europene, și cam atât.

Trumpismul. Victoria lui Trump în alegeri a contat mai mult decât trebuia în România. Pentru că și mai mulți consilieri cinici americani au ajuns pe aici și au ajuns să dea sfaturi artificiale de antagonizare (antisorosism, anti-LGBT etc). Și mai mulți pupători de mână s-au regăsit înTrump, evident, e un fel de Putin izvorât din spuma democrației.

Când Trump e cu IOhannis și cu liberalii e iubit și îmbrățișat. Zilele astea un consilier al lui Trump a venit să-i bage combustibil extremist lui Dragnea și acum nu mai e așa bun Trump. Sau o fi de vină Dragnea că-i mânjește imaginea. Competiția pe Trump e dezgustătoare.

385. RATB era unul din punctele cheie în programul de primar afișat de doamna Firea. A trecut un an și Firea n-a făcut nimic. Lipsa de aer condiționat e mai gravă nu când ai zile în șir de peste 30 de grade, ci când o mai ai şi pe una primar care urlă toată ziua cât aer condiţionat ai. Nu ai, Gabriela Firea, nu ai în RATB, îmi dă cu eroare de cam 50% şi bat Bucureştiul în tot felul de direcţii.

Situaţia în 385 ieri. Trafic infernal. Autobuz blocat. Fără aer condiţionat pe la 5 după amiaza. Oamenii se revoltă, cer să se deschidă uşile, urlă că nu e normal. Şoferul urlă că şi el e sclav, că l-au trimis şefii pe teren.

Sindicatul RATB ar trebui să-şi dea seama că are deja o tradiţie în pupat mâinile pe la primăria care răsplăteşte respectiva companie, conducerea mai precis, cu diverse sinecuri, că nu dă doi bani pe clienţi. Şi că nu dă măcar semnale de alarmă. E ok să trimiţi angajaţi la care să urle oamenii zi de zi, e ok să nu acoperi rute care sunt iubite de samasari cu microbuze. E un sindicat ok numai cu ce nu ne convine nouă, clienţilor.

Dar mai ales ar trebui să înţeleagă  că şi ei trebuie să pună presiune pe un primar iresponsabil care ne tot spune că Bucureştiul dă pe afară de aer condiţionat când regula e alta, când autobuzele sunt praf.

Sunt sigur că mi-ar fi fost mai puţin cald dacă nu-mi urla primăria în cap un an de zile că de fapt mi-e răcoare.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!