RSS Feed

Vosganian, afară? Din adevărata agendă, dedicaţie pentru congresul PSD

vezi toate articolele de
19 Apr 2013 la 11:07 3 comentarii 784 vizualizari.

Dacă tot ne prăbuşim măcar s-o facem cu stil. Şi ieri Vosganian a ieşit cu declaraţii despre “viziunea” lui economică – o poezie propagandistică de anii 90 pe care n-o mai cred nici cei mai fanatici susţinători ai pieţei libere. În cazul lui Vosganian, o şansă e ca fanatismul să fie anihilat de propriul amatorism. Chiar şi aşa, văd că PSD se umflă în pene cu ocazia congresului de ce tradiţie măreaţă de peste 100 de ani se întinde în spate.

“Vreau să privatizez tot. Eu cred că sectorul economic de stat este colectorul tuturor clientelismelor, corupţiei, căpuşelilor. Sectorul economic de stat trebuie să dispară. Statul trebuie să rămână garantul liberei competiţii, al proprietăţii şi al egalităţii. Nu e bine ca, în România de azi, statul să fie mega director de companii” (sursa)

În figura lui Vosganian văd de fapt indiferenţa totală faţă de o agendă cu adevărat populară. Lui Ponta social-democratul îi place să lase să se agite un clovn neoliberal care să spună, citez, viziunea mea este să vindem tot. Ponta crede că controlează situaţia. Dar matricea e gata stabilită: chiar vînd tot, cu clovni, fără clovni, nu au nici cel mai mic plan de salvare.

De ce să-l dai pe Vosganian afară cînd de fapt viziunea lui e unica viziune? PSD se umflă în pene cu ce mare partid e, dar nici nu ştie cît de mic începe să fie dacă vinde şi un sfert din “totul” lui Vosganian.

Din adevărata agendă…

Dedicaţie pentru congresul PSD, dacă tot se întîlnesc să se joace de-a reuniunea de partid. Un subiect care nu interesează tocmai pentru că priveşte foarte multă lume. Iar social-democraţia l-a exclus de pe agendă încăpăţînat de ani de zile:

VB: Voi de ce ați acuzat banca, mai exact?

Sorin: Am cerut instanței constatarea caracterului abuziv al următoarelor clauze: mecanismul de calcul al dobânzii variabile, comisionul de acordare, comisionul de administrare, comisionul de urmărire a riscurilor – care sunt toate, de fapt, niște dobânzi mascate – și clauza referitoare la garanții suplimentare. Și, în cazul în care se constata nulitatea absolută a acestor clauze, ceream scoaterea lor din contracte.

VB: Ce înseamnă clauză abuzivă?

Sorin: Sunt două condiții pentru ca o clauză din contract să fie considerată abuzivă: dacă nu a fost negociată și dacă a creat, cu rea credință, un dezechilibru major între părți.

VB: Și cum a îndeplinit aceste condiții clauza privitoare la dobândă, de pildă?

Sorin: În primul rând, nu a fost negociată, ea existând în contractul preformulat. În al doilea rând, faptul că mecanismul folosit de bancă pentru a calcula dobânda era unul arbitrar, noi, clienții, neputând prezice evoluția dobânzii, denotă rea credință. În al treilea rând, faptul că banca a majorat dobânda atunci când EURIBOR a crescut, dar n-a micșorat dobânda atunci când EURIBOR a scăzut, a creat un dezechilibru contractual major. (sursa)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!